Šarapovová: Byl to skvělý týden

24. 8. 2009, 12:53
Aktuality 7
V pravý čas se začíná dostávat do formy bývalá světová jednička Maria Šarapovová. Včera sice v Torontu nezvítězila, ale krátce před US Open uhrála nejlepší výsledek od svého návratu na okruh WTA. Byla to moc dobrá příprava před US Open, netruchlí Ruska.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Svou "novou" část kariéry zahájila Maria Šarapovová letos v květnu po devítiměsíční přestávce, vynucené operací ramene. Od té doby se stále snaží dostat se do formy, která z ní před čtyřmi lety udělala světovou jedničku. Ani v Torontu svůj jubilejní dvacátý titul nezískala. V cestě jí stála krajanka Jelena Dementěvová. A také její vlastní servis.

Podání bývalo velkou zbraní Šarapovové, která se na něj s odoperovaným ramenem najednou nemůže spolehnout. V prvním setu proti Dementěvové zahrála devět dvojchyb. V zápase předtím jich nasázela 12 a ve druhém kole dokonce 17.

"Vracím se poté, co jsem měla hodně vážně zraněné rameno," vysvětlovala Šarapovová po zápase. "Můj servis je jednou z mých hlavních zbraní a teď, když dělám trochu jiný pohyb, to chvíli potrvá, než si na to zvyknu. Děláte něco nějakým způsobem celou kariéru, už odmala. Najednou to máte změnit na té nejvyšší úrovni. To prostě trvá. Každým turnajem cítím, že se to zlepšuje. Vím, při čem se cítím líp a co můžu líp dělat," dodala Ruska.

I když z Toronta odjíždí s prázdnou, moc dobře ví, že to pro ni byl zatím nejlepší týden od jejího návratu. Porazila desátou nasazenou Nadiu Petrovovou a další krajanku Věru Zvonarevovou, ta byla na turnaji sedmá nasazená. Porazila postrach favoritek Sylvii Bammerovou i turnajovou čtrnáctku Agnieszku Radwaňskou.

"Myslím, že to byl pro mě skvělý týden," uznává Šarapovová. "Odehrála jsem šest zápasů těsně před US Open. To byla moc dobrá příprava. S každým turnajem, který jsem v létě odehrála, jsem cítila, že hraju líp a zvykám si na tvrdý povrch. V každém zápasem jsem cítila, že jsem zabrala, když jsem potřebovala. Dnes jsem prostě tahala za kratší provaz."

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím.
Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas.
Naprostá 100% jistota. Dám ho dnes zdarma.
info zde:

http://kolemdvou.cz/chat/viewtopic.php?t=17873
Reagovat
smazaný uživatel
Na to, že mala taký dlhý výpadok, hrala výborne. Keby nemusela zmeniť podanie kvôli zraneniu ,ktoré ju celí čas potápa, tak by možno aj vyhrala.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby takowých týdnů bylo wíc:)
Reagovat
skott
Urcite bude...Maria zmeskala polovinu sezony, presto je uz 19. v Race to Doha, s velkou sanci urvat Wozniacke misto pro sebe.To je neskutecny uspech.Dalsi scenar vidim jasne;-)
Stanford QF
L.A. semi
Toronto finale
US Open Big Win!!
Reagovat
smazaný uživatel
w pripade ze by Maria wyhrala US open byla by 10. kdyby finalistka tak do TOP 15. a semifinalistka TOP 20. furt je to hezký když hraje necelou pulku sezony preju ji to aby wyhrala mozna jeste bude hrat turnaj mistryn:) to by me dostalo:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mashe taky fandím, ale letos USO nevyhraje...ovládne to nějaká Williamska...každopádně si myslím že Maria bude alespoň ve 1/4. Na to má ;-) Ve hře jako v takové už není vidět ta téměř roční pauza, ale za to na servisu(!). Ale je to pochopitelné, když si zvyká na nový system podání...celý život podávala tak a teď najednou už to nejde...musí to být nepříjemné, ale ona se z toho dostane, to nepochybuju :DD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist