Šarapovová: Cítit se fit? To je v tenisu nemožné

26. 6. 2010, 10:54
Rozhovory 0
Maria Šarapovová na letošním Wimbledonu ztratila ve dvou zápasech jen šest her. Smetla Pivovarovou i Olaruovou a chystá se na Češku Zahlavovu-Strýcovou. Po svém posledním zápase hovořila o Isnerovi, královně, kurtech nebo svém zdraví. Tenista nikdy nemůže říct, že je zcela fit, tvrdí bývalá světová jednička z Ruska.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

V úvodu zápasu jste hrála dost agresivně. To bylo v plánu vaší hry?
Ano, bylo. Snažila jsem se ji zatlačit dozadu. Na začátku jsem odvedla opravdu dobrou práci. Když takhle hraji, tak cítím, že má hra je dobrá. V polovině druhého setu jsem ale trochu polevila. Naštěstí jsem to brzy dokázala ukončit.

Vím, že tohle není zrovna případ žen, ale co si myslíte o historicky nejdelším zápase Isnera s Mahutem a jejich téměř 200 gamech? Myslíte, že se to mělo vyřešit tie-brejkem?
Já už bych byla dávno v místní nemocnici (směje se). Je opravdu neuvěřitelné, co oni předvedli. Myslím, že v tomhle případě by se pravidla mohla změnit a zápas dohrát v tie-brejku.

Je to úžasný výkon být takhle po celou dobu zápasu schopen dávat tak tvrdé údery a servisy, a pořád dokola. Vydržet to takhle dlouho, to si nepochybně vezme svou daň na tělu jak fyzicky, tak psychicky.

Možná, že v těchto případech by se pravidla změnit měla, ale těžko říct.

Takže jít do tie-brejku za stavu 20-20? Nikdy nevíte, co se stane (směje se).

Kdybyste byla v podobné situaci a zápas by se hrál takhle dlouho, chtěla byste tie-brejk nebo raději pokračovat donekonečna dál?
Já v této pozici nikdy nebudu, takže je pro mě těžké tohle posuzovat.

Ale myslím si, že po devítihodinovém zápase už bych to asi chtěla ukončit tie-brejkem.

Jste momentálně už naprosto fit? Co vás to stálo se zase dostat zpět mezi elitu?
Je těžké vždy říkat, že jste úplně fit a cítíte se skvěle. Nevstáváme každé ráno se slovy "Všechno je perfektní". Možná jen když jsme hodně mladí. Ale v našem povolání, kdy základem dne je hrát tenis, trénovat a jezdit po turnajích, je nemožné cítil se stále fit.

Ale to se týče mé fyzické kondice, tak se cítím dobře.

Byla jste i na operaci.
Ano, ale jak jsem řekla v předchozí odpovědi, cítím se mnohem lépe, než když jsem tady seděla před rokem.

Myslíte, že jsou kurty díky počasí mnohem rychlejší?
Počasí tomu určitě hodně pomůže. Když jsem zde pár dní před Wimbledonem trénovala, tak byly kurty docela pomalé. Ale to bylo poměrně větrno a nebylo takové teplo. Takže počasí na to nepochybně vliv má.

V druhém gamu druhého setu vaše soupeřka chtěla vidět opakovaný záběr (jestřábí oko). Ukazovalo to, že vaše střela dopadla správně na vnitřní stranu základní čáry. Olaruová si ale jednoznačně myslela, že systém buď selhal nebo ukazuje špatný záběr. Jaký byl na to váš pohled?
Já jsem si byla jistá, že míč byl dobrý. Věděla jsem, že míč dopadl do hřiště, ale čárový rozhodčí zahlásil out. Já ale vím, že to out nebyl.

Věříte jestřábímu oku na 100%?
Ano, proto tady také je.

Vaše zranění bylo docela vážné, s takovýmto typem zranění je návrat do tenisu těžký. Jak moc přemýšlíte do budoucna o možnosti stále hrát tenis?
Už jsem přemýšlela o tom, co budu po tenisové kariéře dělat. Ráda bych se věnovala módě a takovým věcem. Po mé kariéře bych se těmito věcmi chtěla zabývat.

Neměla jste možnost se vidět s královnou, protože jste hrála, ale co si myslíte o její návštěvě?
Je to nádhera a pro náš sport je to skvělé, že si dokáže najít čas ve svém nabitém programu a stane se tak také součástí Wimbledonu.

Je to skvělé, že je tady a tenisty tak podporuje. Bohužel jsem neměla příležitost se s ní setkat, protože jsem měla zápas.

Co si myslíte o významu Isnerova zápasu pro sport? Jaký by to mohlo mít na sport vliv?
Je to něco úžasného, co předvedli. Vytvořili senzaci, zpráva o tomto zápasu obletěla celý svět a to je pro sport hodně důležité. Zasáhla i lidi, kteří se o tenis vůbec nezajímají. Myslím si, že všichni o tom četli a viděli, jaký to byl ohromující zápas. Pro náš sport je to báječné.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, wimbledon.org

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist