Šarapovová je nemocná, přípravu na Wimbledon v Birminghamu vynechá

3. 6. 2011, 20:32
Aktuality 0
Maria Šarapovová se den po vyřazení z French Open omluvila z přípravy na další grandslamový turnaj ve Wimbledonu, na který měla vyladit formu v oblíbeném Birminghamu. Z tradiční soutěže se odhlásila i druhá poražená z pařížského semifinále Marion Bartoliová.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Už v pondělí na trávě začíná dvoutýdenní příprava na Wimbledon a pořadatelé podniku v Birminghamu přišli pár dní před startem o obě nejvýše nasazené hráčky.

Maria Šarapovová, jež včera na French Open prohrála v semifinále s Číňankou Na Li a ztratila šanci zkompletovat sbírku grandslamových titulů, se omluvila kvůli nemoci.

Čtyřiadvacetileté Rusce se v Birminghamu tradičně dařilo; v roce 2004 turnaj poprvé vyhrála a posléze ve Wimbledonu slavila i premiérový grandslamový titul, o rok později vítězství v generálce na Wimbledon zopakovala, ze zbylých účastí vyválčila další dvě finále a tři semifinále.

"Birmingham je mým oblíbeným turnajem a mám na něm skvělou historii. Moc mě mrzí, že budu chybět všem svým skvělým fanouškům, ale příští rok se určitě vrátím," prohlásila Šarapovová.

Pořadatelé prvního letošního turnaje na trávě přišly i o druhou poraženou semifinalistku Roland Garros Marion Bartoliovou. Šestadvacetiletá Francouzka je podle oficiálního prohlášení zraněná.

Startovat nebude ani loňská vítězka Na Li, kterou zítra čeká finále French Open. Nejvýše nasazenou hráčkou by tak v Birminghamu měla být Estonka Kaia Kanepiová, přihlášeny jsou také Hantuchová, Rezaiová, Shuai Peng či Ivanovičová. Z Češek by se do hlavní soutěže měly dostat Sandra Záhlavová a čerstvá vítězka pařížské čtyřhry Andrea Hlaváčková.

"Je to pro nás velké zklamání, protože Maria je zde velmi populární," řekl ředitel turnaje Patrick Hughesman. "Nicméně stále máme v soutěži hráčky světové třídy, včetně Any Ivanovičové a domácí naděje Heather Watsonové. Bude to skvělý turnaj a už se na něj všichni těšíme," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist