Šarapovová je spolu s Halepovou největší favoritkou letošního French Open, přitom nemá jistou účast

4. 5. 2017, 10:47
Aktuality 62
Maria Šarapovová se do tenisového světa vrátila po vypršení patnáctiměsíčního dopingového trestu minulý týden ve Stuttgartu a předvedené výkony přesvědčily sázkové kanceláře, že na letošním French Open bude ruská tenistka jednou z největších favoritek na titul. Přitom její účast na druhém grandslamovém podniku sezony není vůbec jistá. Rozhodnutí padne až 16. května.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová se na kurty vrátila po vypršení patnáctiměsíčního dopingového trestu minulý týden na akci WTA Premier v německém Stuttgartu a hned na svém prvním turnaji od loňského Australian Open došla až do semifinále, v němž po třech dvousetových výhrách jen těsně podlehla Kristině Mladenovicové.

Se svými výkony byla bývalá světová jednička i přes prohru spokojená. "Jsem ráda za to, co jsem ve Stuttgartu herně předvedla. Po tak dlouhé době si nemůžete být jistí tím, jak se vám na kurtu bude dařit. Myslím, že semifinále na začátek je skvělý odrazový můstek pro další turnaje," radovala se.

Soubojů jako s Mladenovicovou by si přála víc. "Potřebuju co nejvíc zápasů, abych zjistila, jak mé tělo na zátěž reaguje. Chci cítit únavu z jednotlivých utkání, je to jiné, nedá se to nijak natrénovat," řekla.

Další zápasy odehraje pětinásobná grandslamová šampionka nejprve v Madridu a poté v Římě. Od pořadatelů obou vysoko dotovaných podniků dostala divokou kartu. "Madrid a Řím momentálně řadím stejně vysoko jako grandslamy, protože jsem opravdu dlouho nehrála," svěřila se.

Šarapovové jen o kousek utekla jistá účast na druhé grandslamové akci sezony French Open. Pokud by ve Stuttgartu uhrála finále, mohla se dostat do kvalifikace přímo. Momentálně však figuruje až na 262. místě a musí si počkat na rozhodnutí pořadatelů, jež padne 16. května v 19:00.

Ačkoli dvojnásobná vítězka nemá start na pařížské antuce vůbec jistý, sázkové kanceláře o jejím startu v Paříži nepochybují a spolu se Simonou Halepovou ji při absenci Sereny Williamsové, Viktorie Azarenkové a nejspíše i Petry Kvitové považují za největší favoritku na celkový triumf.

Hru vítězky 35 titulů na okruhu WTA Tour sledovala ve Stuttgartu bedlivě i bývalá světová jednička Chris Evertová. "Čekala jsem, že to bude Marii chvíli trvat, než se vrátí do rytmu. Teď bude v Paříži jednou z favoritek," napsala na sociálně sítě.

Podobné rozhodnutí budou možná muset učinit také organizátoři nadcházejícího Wimbledonu, jestliže Šarapovová v Madridu a Římě nezíská dohromady 420 bodů, které by jí měly k přímé účasti v hlavní soutěži stačit.

Pokud vítězka ročníku 2004 neuspěje, dozví se rozhodnutí pořadatelů 20. června. "Doufám, že nebudou muset divokou kartu pro Marii řešit," řekl první hráč světa Andy Murray. "Má šanci si v Madridu a Římě místo v hlavní soutěži vybojovat, v což určitě sama i organizátoři Wimbledonu doufají," dodal.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

62
Přidat komentář
adalv87
at si to ta nadopovana,urvana fuchtle uhraje sama!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, kedy bude zreb hlavnej sutaze v Madride?...Zajtra, pozajtra?...dakujem
Reagovat
Hector21
zítra v 10:30
Reagovat
smazaný uživatel
Dakujem
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Kórejčan Chung ide...Proti Rafovi hral úžasne a kludne moze vyhrat celý turnaj v Mníchove..
Reagovat
Hypertac
To by mně taky nepřekvapilo. Fakt hraje skvěle.
Reagovat
Herbert_Hoover
no s Kližanem to bude zajímavý zápas, pokud to Mato chytne za správný konec :) ale přeju Chungovi..semifinále Zeballos - Chung by mohlo být fajn, oba mají formu :) na druhé straně Saša - RBA snad
Reagovat
smazaný uživatel
Kližan zajtra ide domov, o tom nepochybujem :)...Klizko mal lucky draw...
Reagovat
a.magerova
Pro FO 2017 by bylo nejlepší nějak mediálně trumfnout AO 2017 (Roger 18, těhotná Serena 23) a to jedině Rafa 10 a vracející se hříšnice 3.... Wimbl 2017 Roger 8/19 a vracející se napadená Petra 3.... USO 2017 Roger 6/20, vracející se matka Azarenka 1... no TO by nemělo mediální chybu, prostě příběh pro Hollywood. .... i když teda..... pokud se dívám teď v říjnu 2017 zpětně, tak to FO mě štve fest... mohli jsme mít OKO BERE... a jen tak mimochodem i kalendářní i druhý kariérní.... :-)))
Reagovat
tommr
není to tak úplně nereálný - aspoň co se ženských týče ... :)
Reagovat
peggy
Marii,drzim palce aby vsade dostala divoke karty.Bude se snazit,at maka.Doufam,ze pujde vyse.
Reagovat
aligo
Vůbec bych se nedivil a nevadilo by mi kdyby to vyhrála Kiki mladá :)
Reagovat
Davor1
Že s Halepovou :D
Reagovat
tommr
a koho jinýho? Halepka se z top-hráček jeví v současnosti jako nejméně tragická ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak sazkovky reaguji i na to, jaka je tendence u lidi vsazet ty prachy do hracek...
...ze chteji asi sazet vagony na Marii, bych se nedivil, je to nejaky ten fenomen navratu popularni hracky (2x tu vyhrala), no a Simona svym zpusobem to samy...sice to nechapu, ze plno lidi z ni sili...ale je to tak:)
Dale dost vysoko, podobne jako Simca a Marie je Garbina, vzdyt ta ted hraje jeste hur nez ta Simona...potom Angie, ale uz dost s odstupem od tech tri, ale porad je sazena jako 4ta favoritka...coz taky muzes povazovat za vtip, ale podle mne do ni sazkari proste jdou...s dalsim odstupem od Angie mas Karolinu Pliskovou...jako patou favoritku...na antuce:)
1. Marie 7
2. Simona 7
3. Garbine 8
4. Angie 12
5. Kaja 16

A uprimne...kdo vyhraje RG?
Podle me tezke soudit...vubec odhadnout, takze se drzi ceho mohou...

Podle me zadna moc favoritka neni... muze to byt klidne i Svetlana, Fran (ktera ted neskutecne ozila) muze prekvapit Karliccka, muze to byt klidne Elina Svitolina...ktera by mohla jak se rika vypalit rybnik vsem. Hodne nebezpecna bude urcite KiKi. Z ceskych hracek Lucy trebas moc neverim...nejen Franta, ale plno problemu kolem...ze skoda mluvit...snad bude do travy v nejakem normalu. Kaje take moc na te antuce neverim, ale znas to, stat se muze ledacos, a letos to asi tak vypada s tim RG, ze se stane ledascos.

Zato v te muzske casti to vypada na navrat Rafy, a dle toho take lide sazeji... Ale trebas ja si myslim, ze letos vyhraje nekdo mimo B4. A mam svuj tip, ktery si necham pro sebe, ale Thiem to neni:)
Reagovat
George_Renel
Hlavně lobismus a tlak hlavních sponzorů toužících získat zpět ztracené peníze. Klasický marketingový tah.
Reagovat
sprchon
Letos to bude o tom, kdo bude umět využít příležitosti. Masha je asi největší favoritkou, s tím souhlasím. Ale může překvapit i spousta jiných hráček, který antuku až tak nemusí, jako třeba Kája. Nebo můžou překvapit a využít příležitosti někdejší šampionky jako Schiavone, který se teď daří nebo Kuznetsova, nedivil bych se asi ničemu. :D Simonu jako favoritku moc nevidím a Garbine to nezopakuje.
Reagovat
babolat.cz
ani jedna, budou vůbec rády za semíčko. Marfuša zase potřebuje pozornost a reklamu...
Reagovat
Lunej..
Favoritkou? Ac ji fandim, tak ji tedy moc neverim.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo nemá formu a není to hráčka na GS..něco jako Safina :)
Reagovat
Krisboy
Jj, je to absurdní. Jedna hraje prd, druhá tam nemá co dělat a jsou největší favoritky. Sodoma Gomora, Cecilko.
Reagovat
Lunej..
Treba prekvapi, ted uhrala par solidnich zapasu, ale jinak bida.
Reagovat
smazaný uživatel
Taková hráčka na RG prostě patří a pokud pořadatelé rozhodnou jinak, tak jsou sami proti sobě. Dvojnásobná vítězka turnaje, navíc se teď vrátila v solidní formě... Škoda, že si to v tom Stuttgartu neuhrála sama a že na to měla jenom jeden turnaj. Mít dva, tak si to uhraje levou zadní.
Reagovat
tmora
Co Madrid - ten se ji do toho nepočítá??
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, proto se čeká na to rozhodnutí o divoké kartě...
Reagovat
Kozoroh
Sami proti sobě by byli, kdyby ji na turnaj vzali. Ze svého proklamovaného boje proti dopingu by učinili frašku.
Pokud ji divokou kartu nedají, budou moci o sobě říct, že jsou nad komercí povzneseni.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo fandí tenisu, ten ji tam chce.
Reagovat
Herbert_Hoover
Naopak. Já si myslím, že ji tam chce jen ten, kdo fandí skutečně výhradně jí..
Podstata tenisu si myslím se rozchází s divokou kartou pro Mášu.
Reagovat
FulnekUltras
jako myslíš fairplay - koule - šebrle ?
Reagovat
Herbert_Hoover
https://youtu.be/VDZtd13DSow?t=197

:)
Reagovat
smazaný uživatel
Podstata tenisu.
Muzes me jen tak letmo nastinit, co takova podstata tenisu je?
By me celkem zajimalo:)
Reagovat
Herbert_Hoover
I když vlastně možná ne..divoká karta pro Mášu je vlastně takové gentlemanské gesto. :) Takže beru zpět. ;) Asi to bude stejně naivní jako v případě Kozoroha s tou komercí..nadává se rozhodčím, ničí se "zbytečně" sériově rakety, nepodávají se (taky někdy zbytečně) ruce soupeřům, nadává se do hovad apod..holt tenis sport jako každý jiný nutí k emocím, jenom na tom kurtu to vypadá hůř než na ledě apod. :) Stejně jako hromadná podpora dopingových hříšníků mě tak nějak usilovněji pleskne přes tvář v tenise než jinde..asi mám prostě tenis nejradši a myslím si, že tam by se "kodex" měl více ctít.
Já mám Mášu taky celkem rád, teda spíš měl jsem ji rád, i když čert ví, jak to vlastně teď mám..a chápu, že je kořením tenisu (zvlášť v současné díře na okruhu), ale ve Stuttgartu ukázala, že by neměla sebemenší problém se ztraceným pozicím přibližovat..takže bych jí ty karty tak neservíroval. Sám za sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Marii jsem mel rad tak do 2005-6, kdy jeste pro me hrala zajimavy tenis. Ted se me jeji styl proste nelibi...
Davat karty nebo nedavat, tot otazka:) Ja spis doufam, ze ten pripad Marie pomuze k nejakym rozhodnutim, ktere by mohly ty WC omezit pro GS viteze.

Jestli jd o tu cistotu tenisu. Tezka vec. Co chces trebas ted delat s takovym BigMacem, Agassim, Wilanderem...hvezdy tenisu, a dopovali asi horsim zpusobem nez ta Marie. Wilander ikona EuroSportu, BiGMac plno tenisovych akci, vcetne pro mladez...Agassi to samy...pro mnohe velke vzory.
A to podle me dneska jsou jeste o mnoho lepsi moznosti jak si pomahat...kdo vi co se vse dovime po kariere Big4. Asi to neni tak strasne jak v atletice, ale nedelal bych si iluze.
Reagovat
VlS
Já doufám, že WC budou jen pro nadějný juniory. GS vítez z před x let - to nemá smysl, GS vítěz z loňska už te svý podstaty nemůze být v rankingu potřebnej WC, protože má minimálně 2000 bodů.
Reagovat
a.magerova
To všechno je pravda, jenže.... mladej nadějnej junior nepřitáhne k pokladnám davy.... a to je TO voč tu běží... :-/

Dokonce si myslím, že FO potřebuje MaShu víc než ona FO... prostě symbióza čili vzájemně výhodné soužití...
Reagovat
Pedronegro
tak to už je jakási obdoba stockholmského syndromu - ztotožnění se s veskrze nesympatickou, nesportovně se chovající, nafoukanou, a přitom nijak hezkou (s výjimkou pro některé úchyly), dopující, lhářkou a podvodnicí a snaha jí vše odpustit pro vidinu zájmu o ni a o přímo úměrný zisk, bez ohledu na etiku nejen sportu, a paradoxně do role viníků nasunout všechny, kdo chtějí, aby se s ní jednalo rovně jako s ostatními, místo nezasloužených výhod, a že RG ji potřebuje víc, to už je teda úlet jako prase ...
Reagovat
FulnekUltras
obsese nenávisti - zatímco Kong se vznáší kdesi na obláčku korektní nevinnosti
Reagovat
Pedronegro
no, možná ji nechme v klidu kynout s tím, že se už asi nevrátí a bude od ní pokoj, ne :)
Reagovat
a.magerova
Mně se to taky hnusí, ale bohužel takový je dnes svět.... prachy prachy prachy... slušnejm lidem nic neprojde.... :-/

https://www.youtube.com/watch?v=-ohOqlDvDHM&feature=youtu.be&t=49m32s
Reagovat
Pedronegro
jo, výstižné, nejvíc asi věta - slušnejm lidem nic neprojde ...
Reagovat
VlS
No, ona je otázka relevance, mezi Mashou ( Rafou, Rogerem, Vikou, Serenou, Petrou) a příjmy turnaje. Jak to, že turnaje nekrachly, když měla ban?
Reagovat
a.magerova
Přece nejde o krach, ale o vyšší zisky... ;-)

Loni si ředitel turnaje mohl dovolit koupit jen jachtu, letos to může být tryskáč... :-P
Reagovat
VlS
Magu, jachta je podstatně dražší :-)
Reagovat
a.magerova
Jakože vznášedlo levnější voru?!!!

No moc se mi tomu nechce věřit... samozřejmě nenosím ty ceny v hlavě a zagooglím, až budu chtít koupit, přesto.... jakože kompromis - levnější řada jacht a dražší řada tryskáčů nebo předloňský model jachty a letošní model tryskáče... OK... ;-)
Reagovat
VlS
Tady:
https://www.novinky.cz/muzi/436614-jachtu-za-vice-nez-11-miliard-jiz-brzy-prevezme-majitel.html
Reagovat
VlS
A jinak pro přítele Fulneka - kdo jinej než Rusák může takhle nejapným způsobem demonstrovat bohatství, že?
Reagovat
Frick
Nějakej Arab?
Reagovat
a.magerova
OK, tak už jsem TO zjistila.... njn.... a já blbec šetřím na jachtu a přitom už dávno mám na luxusní tryskáč... tak to hned měním plány... :-))
Reagovat
blixa
To bude tím, že ty jachty nekupuješ, jen si na nich užíváš ;-) Kdo by se o ty krámy staral .... ;-)
Reagovat
a.magerova
Navíc... kde to "ustájit", že.... letiště mám za rohem, takže už jsem se definitivně rozhodla... :-)))
Reagovat
blixa
Tak zase, ono není špatné obojí. Jachtu máš ustájenou v nějakém romantickém francouzkém nebo italském přístavu a to letadlo aby ses k ní rychle dostala ;-)
Reagovat
a.magerova
Hele neukecávej mě... :-P
Letos tryskáč.... navíc... v moři jsou žraloci na nebi Andělé... :-))
Reagovat
blixa
No já nevím. Většina žraloků jsou celkem miláčci, u andělů bych si tím zrovna moc jistej nebyl. Vem si takovýho Gabriela a Michaela ... , to jsou kucí z dost vostrýho gangu ... ;-) :D
Reagovat
a.magerova
Hele na Gabriela mi nesahej !!!

"Je to jediný ženský anděl- tedy Gabriela - Je to velitelka stráží nebe. Anděl luny, je to také anděl terminátor, k jejím povinnostem patří vyhlazování ničemů. Je strážkyní energie země."
Reagovat
blixa
No já nejsem jako vodborník, jak to maj andělé s pohlavím ... třeba Gabriela, ale potkat bych se s ním (s ní) teda nechtěl. Zlatý žraloci ;-)
Reagovat
VlS
Gratuluji k rozhodnutí, letadlo je skladnější.
Reagovat
a.magerova
Tak tak.... už mě nikdo nezviklá... :-)))
Reagovat
lars
pro Kim Clijsters to WC melo smysl
Reagovat
Marduch
lol
Reagovat
smazaný uživatel
prijde me, ze jsi usnul pred II.svetovou a ted ses probudil.
GS je dnes totalne komercni akce.
Odmeny horentni. Na RG firmy jak Peugeot, BNP, Emirates, Engie, IBM, Lacoste, Longines, Perrier...do toho TV prava, je to ciste komercni show. Tecou tim neskutecne prachy...a ty tady sermujes komerci...zajimave.
Ale jinak at si s dopingem bojuji, v tom jim nikdo preci nebrani. Mohou se hlavne vyspecializovat na kokajnove prihody:)
Reagovat
Kozoroh
Uznávám, že jsem nezvolil správný termín, ale snad jsi pochopil význam věty, že nebudou za každou cenu tlačit ocejchovanou hvězdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim, co mas obcas na mysli, to vis ty sam. Reaguji na to, cos napsal.
A jestli jde o ocejchovanou hvezdu,...a jeji protlaceni. Tak WC do hlavni souteze nedostane. Jde tu snad o moznost kvalifikace...tam podle me doufali, ze si ji vybojuje v Nemecku. Paradoxne prave fra. hracka ji zastavila dost tesne pred tou moznosti. A ja jsem trebas za to rad, aspon budou muset sami rozhodnout co s Marii,
...ja bych ji kline do kvaldy poslal, ale nejsem sefem turnaje. Takze jen at se pekne rozhoduji, kdyz triskali plno frazemi...chci videt, co ted budou delat:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist