Šarapovová je třetí rok po sobě ve finále French Open, vyzve ji Halepová

5. 6. 2014, 17:39
Aktuality 117
FRENCH OPEN ŽENY - Ve finále dvouhry žen na Roland Garros nebude už třetí rok v řadě chybět Maria Šarapovová. Předloňská šampionka dnes otočila semifinále s talentovanou Kanaďankou Bouchardovou a má šanci získat 5. grandslamový titul. O ten se utká s Rumunkou Halepovou, která postoupila do svého prvního grandslamového finále.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová má v posledních čtyřech sezonách na antuce parádní formu. Pochlubit se může sedmi tituly, zápasovou bilancí 65-6, předloni na French Open zkompletovala sbírku grandslamových titulů a dnes na pařížské antuce postoupila třetí rok po sobě do finále.

Sedmadvacetiletá Ruska v dnešním semifinále, ve kterém na Roland Garros chyběla naposledy v roce 2010, udolala Eugenii Bouchardovou. Dvacetiletou Kanaďanku, která si své první grandslamové semifinále zahrála teprve letos na Australian Open a v Paříži skvělý výsledek dokázala zopakovat, zdolala po setech 4-6 7-5 6-2.

Maria Šarapovová"Soupeřka dnes hrála neuvěřitelně. Úroveň její hry byla opravdu vysoká a já jsem ráda, že jsem postoupila, protože je to i trochu štěstí, že jsem vítězkou právě já. Ona hrála opravdu skvělý tenis," řekla na adresu soupeřky Šarapovová, které se už ve třetím zápase za sebou podařilo postoupit navzdory tomu, že prohrála první sadu. Svou vítěznou sérii v třísetových duelech na antuce protáhla už na 19 utkání. Naposledy třísetový zápas prohrála ve 3. kole French Open v roce 2010.

"Raději bych vyhrávala ve dvou setech. Vždy je to pak těžké, když člověk prohraje první set. Ale důležité je, abych měla dostatek sil i po takto náročných zápasech. A já jsem na to připravená," uvedla po svém vítězství Ruska, jež si výhrou zajistila setrvání v elitní desítce světového žebříčku. Z osmého místa se posune na šesté, v případě výhry i v sobotním finále se dostane na 5. příčku před Petru Kvitovou.

Bouchardová hrála na Roland Garros teprve podruhé v kariéře, loni podlehla rovněž Šarapovové už v druhém kole. Dnešní porážkou se připravila o šanci stát se už v pondělí hráčkou Top 10, i tak se ale po turnaji posune už na krásné 12. místo.  "Je to zklamání. Byla jsem agresivní, což jsem chtěla. Častokrát jsem si výměnu dobře připravila, ale nebyla jsem schopna zakončit tak, jak bylo potřeba," řekla Bouchardová.

Bývalá světová jednička Šarapovová má ve sbírce grandslamové trofeje z Wimbledonu 2004, US Open 2006, Australian Open 2008 a French Open 2012. V Paříži tak má šanci poprvé v kariéře získat dva tituly z jednoho grandslamu a potvrdit, že sudé roky jsou její nejúrodnější.

Simona HalepováV sobotním finále, které bude jejím 9. grandslamovým, se utká se Simonou Halepovou. Ta si dnes v duelu dvou semifinálových debutantek poradila ve dvou setech 6-2 7-6 s Němkou Andreou Petkovicovou. Dvaadvacetiletá Rumunka už v Paříži vyhrála před šesti lety juniorku, nyní se může těšit na první finále mezi dospělými.

"Je úžasný pocit vědět, že si zahraju ve finále tady v Paříži. Andrea byla velmi těžká soupeřka, je to hodně dobrá hráčka, ale já byla v závěru silnější. Mám teď spoustu sebevědomí a těším se na finále. Snad odehraju další kvalitní zápas," uvedla Halepová, která díky své pařížské jízdě vystoupá poprvé v kariéře na třetí místo světového žebříčku.

Dosavadní tři vzájemné duely mezi finalistkami vyhrála Šarapovová. Naposledy před necelým měsícem porazila Halepovou ve třech setech ve finále turnaje v Madridu. "Musím proti ní být hodně agresivní. Je to skvělá hráčka. Dám do toho všechno a snad to bude stačit," řekla Halepová.

- FRENCH OPEN 2014 ženy -
(Francie / Paříž, antuka, 23.968.900 eur)
čtvrteční výsledky (05. 06. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Šarapovová (7-Rus.) - Bouchardová (Kan.) 4-6 7-5 6-2
esa: 4-1
dvojchyby: 9-3
vítězné údery: 33-29
nevynucené chyby: 35-48
čas: 2 hodiny a 27 minut

Halepová (4-Rum.) - Petkovicová (28-Něm.) 6-2 7-6(4)
esa: 3-0
dvojchyby: 2-3
vítězné údery: 25-14
nevynucené chyby: 20-36
čas: 1 hodina a 30 minut
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

117
Přidat komentář
smazaný uživatel
Skoda,"moj"Gulbis sa zatial nepresadzuje vs Nole...
Reagovat
smazaný uživatel
Pan Vlk!Velmi dobra praca!Dokazem to ocenit,da sa stretnut cloveka i tam,kde by sme to necakali!Co sa tyka Marie Sh.u nej mi je sympaticke to,ze dokaze bojovat.Kazdopadne nie som zatrpknuta.Ked tak premyslam Marii by som dala radu,aby prijala P.Samprasa.To je tennisova skola.Aspon pre mna.Sama robim aktivity,ktore vychadzaju z mojej podstaty a intelekualne i moralne ma posuvaju dalej!Este raz pan Vlk DOBRA PRACA!Som pozitivne naladena.Budem fandit,resp.fandim veselemu Gulbisovi,chyba mi J.M.DelPotro!Mam rada ludi ,ktori maju sarm a styl,prirodzene i kultivovany humor.Pekny den pan vlk!P.S.Vlk je sympaticky inteligentny soliter!
Reagovat
smazaný uživatel
-pardon-Pekny den!
Reagovat
slacker
MAira z Israele zmenila nick?
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo není to zase Cicko? :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre poludnie,dobru chut k obedu!Nepisem tu skoro vobec,ale teraz mi neda nereagovat:Pan Vlk mate moju sympatiu.Som klasicky vychovana a da sa povedat,ze som"na posmech sveta".Nebedakam,chcem si zachovat to co sa patri a nepodliehat vonkajsim tlakom.Ale vedzte,da to riadne zabrat!Peny den
Reagovat
smazaný uživatel
Preji hodne vule a nadseni;) Hlavne to nadseni s nadhledem, to je asi dost dulezite...na nejakem foru, to je podle suma fuk, aspon si to myslim...real je jina vec...;) ikdyz forum neni dobre podcenovat....

Zato sport se podle mne hodne precenuje, a dela se z toho neco vic, nez vlastne je...take se hodne nejen zkomercionalizoval, ale i dost spolitizoval, coz je podle mne hodne spatne, ikdyz se obecne rika, ze to uz neni jak behem studene valky... No... nevim...to zacalo mnohem drive...
...jestli jde o tenis, tak nabral prave ty divne manyry jinych sportu... i z toho duvodu to uz neni ten tzv. "bily sport".

Jak kdysi klasikove rikavali...je potrebne, aby ve zdravem tele byl hlavne zdravy rozum... nebo take se rikalo duch, pozdeji se to zkratilo na - ve zdravym tele, zdravy duch... pozdeji se pochopilo, ze kdyz se da moc tzv. "diktatorum" a zaroven bude chleba a hry...nebude se muset myslet a bude spokojenost, rozum, nerozum;) Dnes i to zmenene rceni je mrtve... takze ve vysledku to je... asi tak... rozum nerozum, hlavne, aby to bylo k sezrani...a dalo se to prodat...
...jinak to uz ani nefunguje...

Ale byt klaunem v tehle dobe, neni az tak spatne, a celkove je to uz i jedno jestli to nekoho irituje nebo ne....;)
Za par let nikdo po nejakych Sarapovych a podobnych ani nestekne.... bude jine maso na trhu;) a s tim pochopitelne prijdou i novi psi, ale take novi vlci;)
Reagovat
pepin
Jelikož jsem první zápas neviděl, což mně zase kvůli hekně až tak nevadilo, tak se k němu nemohu vyjadřovat. Ale jednu věc musím podotknout, přestože tu uječenou, řvoucí marfušu nemám vůbec rád. Musím ocenit její neuvěřitelnou psychickou odolnost a v podstatě jedinou pro ni konečnou štaci a to je finále. Třikrát byla dole, třikrát se docházala vzepnout a ukočírovat to. To musím sportovně přiznat. Druhý zápas jsem si již vychutnával z pohodlí postýlky a jen jsem obdivoval neskutečně šikovné ruce obou aktérek. Tak jestliže se ví o Rad. že má šikovnou ruku, tak to samé platí o Simoně a včera se k ní přidala i Andrea, u které mě to po jejich zdravotních problémech docela překvapilo. Obě hrály krásný tenis, měnily strany a zakončovaly to mnohdy nepochopitelnými údery. At člověk chce nebo ne, jako fanda Petry to srovnává s výkony, které v posledním období Petra předvádí a já abych byl upřímný tak na rozdíl od některých nevidím moc nadějně jemi očekávané výsledky na trávě. Myslím si, že je to více zbožné přání než možná realita.
Reagovat
rib
Tak se nám ve finále sešly dvě, které jsou pro vítězství schopné udělat cokoliv, a to myslím ve všech ohledech... Kam se poděl elegantní bílý sport?
Reagovat
VlS
Elegantní bílý sport , stejně jako jakýkoliv jiný sport, se s profesionalizací metamorfoval do show business. Několik velmi málo sportů to ještě čeká, většina to už má za sebou.
Reagovat
Vojtaakk
Elegatní sport skončil ve chvíli, kdy se u toho začlo hekat řvát a řičet jak někde v chlévě či v bordelu!
Reagovat
smazaný uživatel
Vse zacalo uz tim, ze se GS otevrel profesionalnim sportovnim profikum... tenisova aristokracie pozvolna umirala... az padla uplne, [posledni nejake kluby jeste jsou v Anglii] a rvani s tim nema nic spolecneho, je to jen prvek, ktery je svazan se zmenou pojeti elegantniho a aristokratickeho "sportu", tedy drive spis spolecenske prestize... jeste Wimbledon drzi ten posledni aristokraticky prapor, ktery je ovsem uz pekne orvany na cary... a kdo vi, jak dlouho jim to vydrzi, pod tim silenym tlakem nejen divactva jako odberatele, dnes spis spotrebitele... Sice je fakt, ze nejen Berdych rekl, ze porad Anglie ma klasicke tenisove fandy...ale nevi...proste je to uz jine... nejaka idea elegance zdechla, jak stary schliply pes, a forma zustala premenena na to, co lide chteji...vyzaduji a atd., jak ve vsem...

Kdyby aspon ty holky tak netlacili do toho sileneho agresivniho pojeti hry... ale novy tenisovy dav chce rev, emoce, rany a dalsi rany, proste palbu, jinak je to nuda, technicke pojeti hry celkem take chciplo ... jiz davno trava neni vyslapana na celem kurtu, ale pouze na zadni lajne...a uz davno se nehodnoti hra, ale rychlost mice, pocet winneru, a rychlost prvniho podani a statni prislusnost... proste stal se z toho prosty sport jako kazdy jiny...

Mno nevim co chcete, ale na zmeny uz je davno pozde;) Jedine se da zmenit sport, a prejit na lukostrelbu nebo kriket;D) I kdyz se mne zda, ze uz vcera bylo pozde;)

Takze Vls to vyjadril velmi presne...;)

Nejhorsi je na tom, ze dnes uz se neda ani s nekym si jen tak amatersky normalne zapinkat...kazdy do teho vali jak svihly...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Co povídáš, se mnou si můžeš zapinkat, a to doslova, nikam to nevalím, jsem ráda, že trefím míček přes síť a že něco doběhnu, takže pokud si chceš zvýšit své tenisové sebevědomí, dobrovolně se ti nabízím :D:D:D
Reagovat
dadaft
ano, Serena Williams a Maria Sharapova jsou nejvýraznější tváře téhle změny a já se upřímně těším, až skončí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle hracky jsou jen vysledkem poptavky vetsiny... ja bych je opravdu nevinil...

Sel bych k pricinam...

Je treba zalozit novou Aristokracii. Nove turnaje, kde pujde o uplne neco jineho...ne "amaterismus", ale opravdu turnaje na urovni, kdy nikomu nepujde o tzv. job, praci a vsechny ty blbosti kolem...ale o etiketu a estetiku atd. Zmenit uplne nastaveni...a zaroven necht si bezi soucasny tenis svou cestou...jasne...

V nove podobe bych to udelal naopak, coz uz tu i bylo... abys mohl hrat takovy turnaj, musel by zaplatit sam hrac, hralo by se o prestiz. Poradatele by byli bohaci, kteri to maj jeste v hlave celkem srovnane, takovi mecenasi noveho tenisu... Sebrane prachy by se daly na rozvoj vzdelani lidi... do niceho jineho nema smysl ani investovat... materialni zazemi si lidi vzdy nejak "vybojuji", vyrvou, pozabijeji se kvuli tomu atd.

Zni to mozna silene, ale muj deda byl Aristokrat;) toz malo tam ve mne zbylo, ale komunismus [system, ktery vlastne nikdy neexistoval, a ani nemuze existovat, nebot je proti zakonum prirody...] tedy pravym jmenem Tyranie, ze mne udelala vlastne saska...;D)))) protoze to, co navrhuji vyse, je v uto chvili utopie... a tipl bych, ze sojka je jedna z poslednich labuti na otravenem rybniku... howgh;)
Reagovat
brixner
Odkaz je záměrně napsán s chybami,systém to nechtěl pustit.Snad bude pochopeno! Brix
Reagovat
brixner
ale pár otázek ohledně streamu jsem zaregistroval.Já používám wwwzyveprenosicz,v menu TENIS a nabídka je vynikající! Bez potíží funguje hned PRVNÍ ODKAZ (castsap nebo tak nějak to je,z hlavy to nevím),jsou to přenosy z Eurosportu,takže reklamy po každém gamu,ale vždy přepnu na jiný zápas a je to! Jen to chce,nejspíš.rychlejší připojení! Snad to někomu pomůže! Vo to strah nemam:-):-):-)Brix
Reagovat
brixner
A co že nespíš,takhle pozdě? Snad ne nervozita před finále?:-)Já mám noční,takže... Titul přeji Halep,Šarapku moc nemusím,ale je to bojovnice,to se musí nechat!Ale asi by to už chtělo změnu,mě se teď hodně líbí Genie,doufám,že její čas přijde,přijde mi jako neskutečný flegmatik,takový mladý Borg v sukni:-)Brix
Reagovat
brixner
Náš pravdu:-) Pár měsíců jsem tu vůbec nebyl a opět se,nevím proč,nemohu přihlásit k účtu,opět ty hlášky o neplatných cookies:-( Není to poprvé,dokonce jsem zaregistroval něco o zablokování účtu,takže to zkouším z mobilu.Ale jde to velice ztuha a odesílá se to jak chce.Ale už mě to nebaví řešit,vo to strah nemam:-)Tahle hláška se mi,nevím proč,prostě líbí;-) Ale koukám,že kafíčko nějak utichlo,asi už ho také vyšoupli,chudák... Brix
Reagovat
brixner
No ale
Reagovat
Titan
No ale je to vyčerpávající...:-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Pan Tommr!Drzim Petre Kvitovej palce bez ironie!Medzi PK a mnou je par marcovych dni ona 8.marca ja 25.marca,ale som iny somatotyp/som vysoka ako A.Ivanovic/ a nehram tennis na jej urovni,ale tu isty nick Cico,ako si ma pocinat PK/nick Cico ktoreho neprotezujem Vam jasne pise/.Vzdy som za kazdych okolnosti slusna,sport je sport,vsetko sa moze stat,ale najdoleziejsie z toho vsetkeho je zdravicko,pekne dni pane,bez ironie.Mam respekt k CZ mudrosti,historie ...umenia a napomoci krajine-mojej krajine- Israel
Reagovat
tommr
já Petře samozřejmě taky držím palce, ale nevím jestli jí to bude něco platný. Petra by spíš potřebovala nějakou radikální změnu v přípravě a složení jejího realizačního týmu, aby se vymanila z tý stagnace, kterou prochází už třetí sezónu. Nevidím u ní ale bohužel žádný odhodlání k nepopulárním krokům bez kterejch to zřejmě nepůjde ...
Reagovat
Titan
Stále platí můj vzor Halep. Děvče ze státu, kde jen šťastní znají pitnou vodu a elektrický proud, děvče, které ještě loni hrálo s oblečením, které si koupilo ve vyhlášených rumunským buticích :-)) A nakonec děvče, které je opravdu velmi sympatické...
Petra je dávno zakopána, ta si hraje svou podzemní ligu a vyhovuje jí to, není vůbec první a poslední hráčka, která hraje tenisovou dělnici. Připomíná mi holku u pásku, která si odklepe to své a jde domů, přitom může dokázat daleko více. V poslední době jsem se setkal s takovými lidmi v míře větší, než mi je příjemné (což vysvětluje, proč skoro nemám čas zde psát). Jak někdo nemá tah na branku (a zároveň má talent), tak s tím lze málo dělat. Ale na druhou stranu mohou být tito lidé šťastnější, protože jsou obklopeni velice příjemným prostředím a příjmy, které jim vystačí na slušný život bez jízd ála Las Vegas...:-))
Reagovat
VlS
prosímtě, víš kde je Rumunsko? Kde jen šťastní znají pitnou vodu ...... si upad na hlavu někde, o a není ze Somálska.
Reagovat
Titan
Kdybych nevěděl, že ty jsi upadl na hlavu dávno, tak bych se divil tvé neznalosti Rumunska. Pohlednice z Bukurešti ti například neřekne, že polovina Rumunů by si přála návrat Ceausesca (kdyby nebyl pravdoláskově zastřelen i s manželkou), životní úroveň tam klesá, protože je méně peněz a výrobní a energetické závody vybudovali kdysi socialisté a ty jsou na kraji životnosti. Běžný denní život se pohybuje mezi kozami, ovcemi, polem a kostelem. Ale je úplně marné to pravdoláskovému zaslepenci říkat...
Reagovat
Titan
Po Wimbledonu už budeme vědět, jak na tom která hráčka je co se týče roku 2014.
Dobrý výsledek na Roland Garros zpravidla značí horší výsledek na Wimbledonu. Tím nechci přivolávat všechny ďábly a naznačovat, že Serena vyhraje Wimbledon, ale rychlý přechod antuka-tráva dělá z dvojice Roland Garros-Wimbledon klasu mezi komparsem typu AO-US Open (i když má oblíbená Clijsters vyhrála jen tyto turnaje :-))
Přeji vítězství Simoně, páč ta druhá má problém se sebekázní a z hrdla vypouští zvuky podobné těm, které sytý člověk vydává po vydatném jídle :-;
Ale ani u Simony nemůžeme očekávat současný výkon, počítám, že její tělo bude potřebovat odpočinek a v druhé půli roku bude spíše stagnovat v první pětce, než aby se stala světovou jedničkou, což bych jí velice přál...:-)
Reagovat
tommr
já jsem Halepový prorokoval post jedničky už dávno takže se toho budu držet i nadále a myslím si, že to může zvládnout už do konce týhle sezóny. Je ale jasný, že Serena to nevzdá bez boje a zejména ve Wimbledonu a na USO udělá všechno pro to, aby zase vyhrála. Halepový ale přesto věřím víc ... :)
Reagovat
spaniel
Nevím jestli si uz videl: https://pbs.twimg.com/media/BpOW2nBIAAAB8Ag.jpg:large
Reagovat
smazaný uživatel
:D) nejsem Gigin, ale dobre;)
Reagovat
gigin
Jj, viděl. Ale díky :D Nevíš, dá sa to někde kúpit? :DDDD
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným semifinále na FO.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou.
Hvězdička znamená, že hráčka postoupila na FO do finále a může tam ještě získat nějaký body:

1. Williams, S. 9660 (+5090)
2. Li 7450 (+2880)
3. Halep 6435 (+1865) *
4. Radwanska, A. 5990 (+1420)
---------------------------------------
5. Kvitová 4570
---------------------------------------
6. Sharapova 4041 (-529) *
7. Jankovic 3995 (-575)
8. Azarenka 3841 (-729)
9. Kerber 3830 (-740)
10. Cibulkova 3735 (-835)
11. Pennetta 3324 (-1246)
12. Bouchard 3320 (-1250)
13. Ivanovic 3305 (-1265)
14. Errani 3120 (-1450)
15. Suarez Navarro 2935 (-1635)
16. Wozniacki 2700 (-1870)
17. Stosur 2565 (-2005)
18. Lisicki 2466 (-2104)
19. Stephens 2441 (-2129)
20. Petkovic 2430 (-2140)
21. Šafářová 2185 (-2385)
...

Petra se ani na FO nezmohla na nějakej lepší výsledek a skončila už ve třetím kole. Její letošní výsledková mizérie tak pokračuje i nadále. Přesto je Petra zatím na pátým místě díky tomu, že Azarenková na letošním FO nestartovala. Předstihnout jí může už jen Sharapova, která ale k tomu potřebuje na FO získat titul. Pro Petru by proto bylo velice výhodný kdyby ve finále vyhrála Halepová ...

Lucka Šafářová se díky postupu do čtvrtýho kola vrátila na chvíli do první dvacítky, ale moc dlouho se tam neohřála. Z dvacátýho místa jí po nečekaným postupu do semifinále vystrnadila Petkovicová. Ztráta Lucky na dvacátý místo je ale minimální a pokud Lucka uhraje na trávě dobrý výsledky mohla by se do první dvacítky zase brzo dostat ...

Halepová se dostala před Agu na třetí místo a pokud získá titul dotáhne se na Li Na, kterou nejspíš předstihne ještě během travnatý sezóny ...

Sharapova uhájila v zápase s Bouchardovou místo v první desítce, je už šestá a pokud získá titul tak předstihne i Petru a posune se na pátý místo ...
Reagovat
Cico93
Pro Petru by bolo velice výhodne keby uz konecne začala hrať posl. 6 GS len jedno biedne 4 finale.
Reagovat
PetaM
Taková Kerber nepřešla přes OF na GS od roku 2012 - Wimbledon.

Jankovic má poslední ČF na GS - French Open 2013 - stejně jako Petra Wimbledon.

Takže holky za ní nemají na GS o moc lepší výsledky, než ona ...
Každopádně by se měla zlepšit. Ale ve Wimblasu to bude min. Semi, takže pohodička :D
Reagovat
tommr
ve Wimbledonu to pro Petru bude všechno možný jenom ne pohoda. S Wimbledonem začínají pro Petru obhajoby velkejch bodů z lonska a to by bylo obtížný i kdyby Petra měla formu. A protože jí nemá tak čekám velký trápení a nedá se vyloučit ani pokles v žebříčku ...
Reagovat
PetaM
Zase tolik toho neobhajuje jo :D Jenom Wimbledon, Tokio a TM :) :) Jinak si všude jinde uhrála kulový :D
Reagovat
PetaM
Jo a New Haven :D Na ten jsem úplně zapomněl :D :D
Reagovat
dadaft
je fakt, že si Petra nedokázala v první části sezóny vytvořit žádný bodový "polštář", do kterého by mohla spadnout, a teď ji do konce roku čeká obhajoba cca 3000 bodů --- a to není málo.

navíc na TM to zatím letos nevypadá.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra jen za asijskou cas Tokyo + Peking obhajuje asi 1300 bodu, plus TM vic jak 500 bodu. To je az ke konci sezony, takze do te doby nejake velke poklesy nebudou asi ale pak razem pokud se nejak nezvedne muze jit hodne rychle dolu na zebricku. Navic v race je az 16. a to jsou 2 GS turnaje uz za nama...
Reagovat
PetaM
Peking už si obhájila Madridem ... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tim padem ji nekde jeste chybi i obhajoba Doha a Dubaje.
Reagovat
Cico93
Gulbov FH nemá chybu! Jak s tou ľavačkou macha;)))
Reagovat
Mayo
no včul som došiel domov a kukám, že Halepová to dala v 2 ... no aspoň jeden zápas ako mal skončiť :D ...
Reagovat
Cico93
Prvý tiež jak mal;)))
Reagovat
gigin
http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2014-06-05/201406051401970545421.html
Reagovat
J.M.
Cože? Tak kdybych měl kouče, který by říkal, že v zápase s kýmkoli nemám šanci... Tož to bych mu snad dal padáka.

Ale možná jenom blufuje. Zrovna Wilander teď v GSM opakovaně na Ernestsovi obdivoval jeho smysl pro humor. Který, zdá se, málokdo pobírá. Třeba to vychází z téhle líhně.
Reagovat
gigin
Buď Gunter mlží, anebo to byl úmysl, aby Gulbis byl ještě nažhavenější :))
Reagovat
gigin
Tohle je příběh o přátelství, tohle je příběh o dospívání. Byli nejlepšími kamarády v Piličově akademii, bezstarostně si pinkali přes síť, hráli tenis, užívali si. Dospěli (asi myšleno jakože přišli o panictví:-DD) u Piliče, bavili se o holkách, někdy se i hádali. Lotyš jezdíval na Kopaonik, o glutenu v těch dobách nikdo nepřemýšlel, jedla se pizza, sýr, kajmak, burek. Nole zas jezdíval do Rigy v létě, navštěvoval Gulbisovy zámky...v jednom se ztratil, tak pan Gulbis angažoval 200 lidí, aby našli malého Noldu. Našli ho o tři hodiny později v zapadlém křídle, o kterém nevěděli ani Gulbisovi. Našli tady pak i nějaký poklad, na kterém vydělali dalších 789 mil.dolarů. Té noci pan Gulbis uvařil kakao a povyprávěl klukům příběh o vlku a třech prasátkách, a poslal je spát. Tehdy ještě nevládlo žádné napětí, nebylo nic kromě kamarádské soutěživosti, nebylo důkležitý, kdo uhraje víc bodů, gamů, setů, kdo vyhraje víc zápasů...Byly to bezstarostné časy, ale o 15 let později se všechno změnilo. Teď je zná celý svět, už nejsou kamarádi, ale rivalové. Teď už nic není důležité kromě toho, kdo uhraje víc bodů, gamů, setů...Napětí by se dalo krájet, emoce stranou, tohle je nejdůležitější zápas jejich kariéry. Pátek, 6.červen ve 13:00. Kamarádi, kteří se stali rivaly.

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
J.M.
Ten příběh zní docela uvěřitelně... Asi jako všechno ostatní okolo Ernestse.

To s tím lepkem mi připomnělo klasický Gulbisův citát z před pár dnů:

"Reason for my success this year... Gluten-full diet."
Reagovat
gigin
Jo no :))) Tak uvidíme zítra, přeju si krásný tenis, plný zvratů. Výsledek nechávám osudu :)))
Reagovat
Roger_Federer
Sory, me to strasne pripomelo jednu pisnicku od 3sester...
Bydlel na koci města, kluk jako ty, dvě ruce, dvě nohy, jedno péro, jedna hlava a již od dětství měl nejoblíbenějšího kamaráda Lojzu, s kterým chytali čolky, spolu vopíchali první holku, spolu sežrali prvního psa a slíbili si kamarádství na život a na smrt, jak už to tak chodívá na malých vesnicích mezi nedospělými hochy.
Reagovat
spaniel
Pěkná pohádka, ale pravdivá ani trochu. Skoda, dodalo by to tomu náboj.
Reagovat
r.Fever
Práveže Gulbis sa vyjadril, že peniaze a sláva Novaka zmenili, a že ho prakticky už nemá rád :) Teraz som prisypal trošku oleja do ohňa :D
Reagovat
ptpc
Prisypal? Hádam prilial...
Reagovat
smazaný uživatel
paní Šarapovová - společně s Ovečkinem ,vy dva jste zářným příkladem sovětské mentality...balšója Rus, Gogol věděl vo čem píše
Reagovat
VlS
A ve kterým díle? V Revizorovi, v Mrtvých duších, v Hráčích nebo v Ženitbě?
Reagovat
Titan
Na tohle mám jediný komentář - pane vy jste vůl. Například netušíte, že Šarapová má se Sovětským svazem společného asi tolik, jako vy, spíše daleko měně... (blijící smajlík na vaši adresu)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem Marii,kto tu pise take nezmysly,ze Maria je "ruska mentalita"!Priserna zaslepenost!Nie som rusoflna,ale ani rusofobna.Mentalne zrely clovek nie je takto odporne hystericky.Nezvyknem tu pisat,ale teraz som urobila vynimku.Pripajam sa i ja budem silne fandit Marii i ked Simona Halep je tennisovo i ludsky sympaticka,ale fandim Marii,lebo sa dokazala tak mobilizovat.Tennisovo by sa dalo kdeco vyprecizovat,ale Marii patri moj obdiv,je mojim vzorom nie tennisovym ale ludskym.Nie som tak skvela tennistka...!
Reagovat
smazaný uživatel
Vul je tady nekdo jinej :P. Masa se posledni dobrou k Rusku hlasi tak, ze mi to uz davno neni mily. Olympiada a ted jak se hlasila k dresu ruskych hokejistu a to navic v dnesni dobe vlady mocneho Putina, strasne me zklamala!!!!. Je to ruska krizena s namyslenou americkankou, coz je silena kombinace :P.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda že se toho tady napíše hodně, ale větší blbost jsem už dlouho nečetl... Proč by se jako Masha neměla hlásit k ruským hokejistům a ostatním ruským sportovcům? Jsou to její krajané (některé třeba osobně zná), tak jim fandí, stejně jako ty fandíš Čechům. Vážně nechápu lidi, co do všeho pletou politiku... Jestli někdo dělá Rusku dobrou reklamu ve světě, tak je to právě Masha nebo Alex Ovečkin.
Reagovat
slacker
Presne kombinace rusky a americanky, nevim co je horsi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A dneska vyhrála i Katka Siniaková!! Postoupila do SF po výhře nad Italkou Remondinou 6:1 a 7:5.. Ve 2. setu prohrávala 4:1 a za stavu 5:4 odvrátila několik SP.. :-))
Gratulace!! Dneska je skvělý den! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! :) Vzhledem k semifinále RG jsem Kačenku dneska trochu zanedbal. Akorát jsem věděl, že hraje někdy v podvečer... V semifinále Katku čeká Běloruska Aliaksandra Sasnovich.
Reagovat
VlS
Aliaksandra je nejspíš zas další nesmyslnej přepis z Alexandry z azbuky do latinky. Prostě Saša.
Reagovat
smazaný uživatel
Co já vím. Píšu, jak to vidím na stránkách ITF... :D
http://www.itftennis.com/procircuit/players/player/profile.aspx?playerid=100128240
Reagovat
J.M.
VIS: To bych se spíš pozastavoval nad tím Sasnovich (žádné "ch" v příjmení nemá, má tam "č", je to Sasnovič). Ta Saša by mohla kdyžtak být Aljaksandra.

Jinak "přepis z azbuky do latinky" je nicneříkající pojem, jde o to, do jakého konkrétního jazyka, který používá latinku. A potom, nesmyslné ty přepisy nejsou, konkrétně ten montyho má smysl v tom, že to je přepis udělaný tak, aby to nějak vyslovili anglicky mluvící lidé, tedy je to přepis výhradně pro potřeby angličtiny.(Proto je totální nesmysl jej používat v češtině, neboť jde zcela proti smyslu účelu přepisu, tedy přiblížit jej danému jazyku za použití jeho prostředků, v případě angličtiny tedy za použití náhražek místo písmen, která jsou v originále, ale angličtina je nemá. Zato čeština je má.)

monty25: Možná sis všiml, stránky ITF jsou v angličtině. :-) Proto je tam logicky její jméno přepsáno do angličtiny. Angličtina a čeština jsou dva různé jazyky, a když se k tomu přidá běloruština, jsou to tři. :-) Saša nemá anglické ani české jméno, ale běloruské.
Reagovat
smazaný uživatel
To je mi jasné... Ale zkus si zadat na googlu (českém) "Alexandra Sasnovič". Stejně se tě to zeptá "Měli jste na mysli: Alexandra Sasnovich"? :D Prostě když zadáš její jméno v přepisu do angličtiny, tak o ní najdeš všechno podstatné. V jiném případě toho vážně moc nenajdeš... Takže to je důvod, proč sem do diskuse píšu jména v anglickém přepisu, i když by se to správně nemělo. :)
Reagovat
J.M.
Tak ono je to tím, že o ní nikdo nikdy neslyšel. :-) Tudíž se o ní v češtině nikde nepíše, a tudíž Google mlčí. Až bude známá, tak se o ní bude u nás psát, a až se o ní bude u nás psát, tak jako o Sasnovičové, stejně jako Maria je v českých článcích Šarapovová. Až bude známá... Ovšem je jí už 20 let a zatím tedy nic moc velkého.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem příznivec přidávání koncovek -ová, ale to už je zase na jinou debatu... :)
Reagovat
J.M.
Tak koncovky "ová", což se málo ví, u cizích jmen v češtině povinné nejsou (jsou pouze důrazně doporučovány, ale ne povinné). Čili "Sasnovič" není chyba. Jen s tím nejde moc zacházet v české gramatice (proto se to nedoporučuje).
Reagovat
VlS
Já vím, že jsi to převzal, čili poznámka není až tak k tobě, jako k tomu přepisu.
Reagovat
J.M.
Ten přepis je v pořádku (na anglické stránce), to, k čemu lze mít připomínku, je právě to přejímání (na české stránce).
Reagovat
Grape
Gratulace Simoně! A Marii taky, i když ji moc rád nemám (ve finále mám jasnou favoritku). I Genie a Andrea mohou být se svými výkony na turnaji spokojené. Jinak dneska, co jsem viděl, tak celkem dobrý tenis, v prvním semifinále jsem nepochyboval, že to Maria nakonec bojovností urve, ve druhém jsem Simoně věřil, hrála opravdu dobře, i když je pravda, že v rozhodujících chvílích jí to Andrea usnadnila.
No a k finále - myslím, že Simona tu na Marii má, turnajem prochází o dost snadněji, na druhou stranu Maria měla celkově asi těžší soupeřky, je to velká bojovnice a navíc má s takovými zápasy větší zkušenosti. Na Simoně dnes ale nebyla ani v klíčových chvílích vidět nějaká nervozita. Reálně to vidím tak 60:40 pro Marii, ale rozhodně budu Simoně moc fandit, ať vyhraje ona, zaslouží si to! :-)
Reagovat
dadaft
Kim Clijsters ve studiu hýří vtipem::
otázka - dá se první grandslamové finále užít si?
Kim - já si svoje první finále proti Capriati vůbec nepamatuju.
:-))
Reagovat
dadaft
gratulace Simoně k prvnímu GS finále
a No.3
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím Marii, tak doufám, že to vyhraje. Bude to ale lukrativní zápas.
Reagovat
Titan
Nevím, jaké finále Roland Garros nebylo lukrativní (=nepřineslo finanční atraktivitu...)
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra hrajou semifinále debla Lucka s Míšou. Zápas je naplánován jako třetí na SL s tím, že druhý je not before 13:00. Stream snad bude. Docela by mě zajímalo, jestli zápas bude na ČT Sport. Držím palce, holky!

Tady dávám ještě odkaz na článek, ve kterém o sobě holky moc hezky mluví.. :-)
http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/spoluprace-lucie-hradecke-s-michaellou-krajicekovou-funguje-vyborne--1358939
Reagovat
PetaM
I kdyby to v ČT nebylo, stále je tady stream, což je super. Holky budu sledovat. Konečně bude hrát na FO někdo normální :D :D
Reagovat
dadaft
Kim Clijsters o pohybu Bouchardové ve studiu - "měla jsem poprvé možnost sledovat Bouchardovou naživo - téměř bezchybná práce nohou".
od Kim to jistě potěší. ))))))))))))
obzvlášť když otázka byla původně o Šarapovové - ale Kim a spousta jiných přijelo na Bouchard, to je jasné.
Reagovat
smazaný uživatel
Simono... víš co máš dělat---VYHRÁT!!!!! :)
Lunej: tentokrát je na řadě Simča :)
Reagovat
smazaný uživatel
Další překabátník :D:D
Reagovat
ptpc
Presne tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Sobota 7. 6. 2014 - 15:00 - finále RG - Maria Sharapova vs. Simona Halep

Všem fanouškům Mashy: Fanděte a držte jí palce jako ještě nikdy!!!
Pokud nebudete fandit, tak jediná přijatelná výmluva je SMRT! :D
Reagovat
Cico93
až tak nie:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nelekej se, tu poslední větu mám z jedné písničky... :D
Reagovat
Cico93
OK
Reagovat
VlS
To máš z prťavý Simony tak nahnáno?
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal bych úplně to samé, kdyby Masha hrála ve finále proti Petko nebo komukoliv jinému. Tady vůbec nejde o soupeřku... Jde o to, že Masha může dokázat hned několik úžasných věcí najednou. Vyhrát svůj pátý GS, podruhé vyhrát RG, poprvé vyhrát na nějakém GS svůj druhý titul... Je toho ještě víc a napadají mě taky určité zajímavosti, ale to všechno budu rozebírat případně až po finále. :)

BTW: Kdy jindy má fanoušek nejvíc fandit svojí oblíbené tenistce než ve finále GS? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Budu fandit až do konce, načerpán síly a jdeme do toho! :DD
Strašně to Maruš přeju!! Už jen jedna překážka!! Tak blízko a zároveň pořád tak daleko.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Moje řeč! :) Tentokrát tady během zápasu nenapíšu vůbec nic. Doteď jsem většinu zápasů sledoval na notebooku, ale finále si určitě pustím v televizi. Budu se maximálně soustředit na zápas a všechno napíšu až potom. :)
Reagovat
VlS
Tak si to kluci užijte, skoro nepochybuju, že se budete nakonec radovat. Vám to přeju, z hráček nemám v oblíbených ani jednu a je mi to tudíž jedno.
Reagovat
Cico93
Monty
haitik1
v sobotu to musime dajako dotlačiť!
Reagovat
Bob
Simona hraje na RG lépe než Šarapice. Ten zápas bude dobrý a pevně doufám ve výhru Simči. Ještě neztratila set, za to Šarapice ano a dneska to od ní nebyl zrovna nejlepší výkon, ale finále je vždy jiné. Také bych tě pogratulovat Petko, že se dostala tak daleko.
Reagovat
Cico93
to ano
ale Halep tam nemala silne superky zato Maria mala silnu Bouchard a Stosur
Reagovat
smazaný uživatel
Takže finále Masha vs. Simona!
Tak jak jsem si přál!!
Už teď nedočkavost na sobotu!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Simona postoupila do finále bez ztráty setu... To je výzva pro Mashu. :)
Reagovat
tmora
Pěkné Masha jeste aby vyhrála Petka a bude to super! Halepova je mi neskutečné nesympaticka..
Reagovat
smazaný uživatel
Podle komentářů tady jste při zápase minimálně dvakrát strikali, já se přiznám, že jsem se taky jednou udělal, když jsem si představil Evženii ve spocenych elastakach, jak jí hezky lizu.
Reagovat
smazaný uživatel
zajimalo by me, co bys dělal, kdyby místo ní postoupila Suarez..
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkný Maruško! Vím, že je hodně lidí, kteří tě moc nemusí, že nejsi nejoblíbenější u soupeřek, že si musím ztišovat TV, aby si sousedi nemysleli, že koukám ve dne na porno...přesto ti budu vždy fandit. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že soused by si těžko spletl výkřiky Marušky s nějakým pornem:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mám pocit, že tá Sharapka má viac šťastia ako rozumu :D ...1.set pekne ods*aty 2.set len-tak tak, že vyhra buď 7:5 alebo 6:4 a 3.set jasny pre Rusku :/ ...nechápem to, ale opakuje sa to už 3.zapas, presne podľa tohoto olánu, a to som si myslel, že skončí už so Stosur :/ ...fandim Simone, zaslužila by si to za tu snahu :-)
Reagovat
baggik
Těm nezkušenejm holkám ještě proti siréně v rozhodujících chvílích tuhnou ruce, ale Simona je nadějí, že v sobotu z pod zamračené oblohy konečně vyjde slunce.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace oběma hráčkam, Máši k postupu do dalšího finále a Genie za předvedený výkon, protože za ten se rozhodně stydět nemusí. Věřím, že to bude brzy ona, co bude tyhle zápasy vyhrávat. Úderově na to určitě má.

U Máši je to pořád takové neuhlazené a neučesané, hlavně ty prospaté začátky zápasů by se jí mohly jednoho dne vypomstít. Ve finále by si takový luxus už odpustit mohla, nedá se na tak těnké hraně ledu balansovat věčně. I když uznávám, že je to dané i tím, co soupeř dovolí a faktem je, že Eugenie hrála skvělý první set, ale ve třetím už bylo patrné, že jí dochází šťáva a razance postupně klesala.

Ale jinak pěkný zápas, pro mně nejlepší na turnaji. A to ne jen ze zřejmých důvodů ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, kdo bude předávat Pohár Suzanne Lenglenové? Loni trofej předávala Arantxa Sanchezová Vicariová, předloni Monika Selešová. Napadlo mě jméno Chris Evertové, letos je tomu 40 let, kdy získala svůj první z 18 singlových GS titulů právě na RG, kde zvítězila ve dvouhře 7x. Byla by to důstojné připomenutí jejího výročí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tato rovnice platí už potřetí za sebou! :) Jinak jsem si vzpomněl na tohle... :D
http://www.youtube.com/watch?v=6QUf5WsQSDc

No a původně jsem si chtěl zahrát Fifu, ale ze zvědavosti se nakonec podívám na druhé semifinále. Přeju Petko, ale očekávám vítězství Simony...
Reagovat
r176
jedny uhekaná :-))))
Reagovat
UnrealTom
gratulace hraje dobře, finále bych viděl proti Simoně
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám slov!!
Neumím vyjádřit, jak jsem rád, že Maria postoupila!! :-))
Maruš je znova ve finále! Nemužu tomu uvěřit! Neskutečný!!
Znovu otočila třetí zápas v řadě.. :-)) Na antuce prohrála naposledy třísetový zápas v roce 2010 proti Justine.. Parádní série! :D
Takže úkol před finále zní jasně!! Dojít do 3. setu! :DD
Ale výkon teda zlepšit.. Hlavně na servise, tam to dneska byla bída! :-))
Chci finále Masha vs. Simona.. Jejich zápas v Madridu byl hodně dobrý, tak by to mohly zopakovat.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě bych chtěl smeknout klobouk před Genie!! Marii neskutečně zatápěla, hlavně údery po lajně.. :-)
Hrála fakt dobře, její čas jednou přijde!! :-)) A SF není tak špatné! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nemám slov! :) Ve všem s tebou souhlasím a stejně už bych jenom opakoval, co jsem napsal v preview... Od osmifinále mě Masha vždycky donutí, abych tady začal její zápas komentovat už po 1. setu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
ja taky nemam slov ;D)))
Reagovat
Cico93
Dufam, ze neprajníci zase predčasne neoslavoval.;))),*Come oN Maruska pomeeee po titul !!!!! A konečne som videl Kim;)))
Reagovat
filp
Nejsem jeji fanousek, ale obdivuji jeji hlavu. Ona presne vi,co hraje a je konzistentni. Kloboucek dolu
Reagovat
Cico93
Taký mental titan to je:)
Reagovat
filp
jo k tomu hrozne ucenliva behem zapasu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist