Šarapovová: Ještě toho musím hodně dokázat

20. 5. 2009, 13:25
Aktuality 13
Devět měsíců se mohla jen dívat na své soupeřky, jak si na okruhu WTA vedou. Bývalá světová jednička Maria Šarapovová se po dlouhé pauze vrátila až nyní, jen pár dní před začátkem French Open. Cítím se jako veteránka, ale mám toho ještě hodně před sebou, varuje Ruska.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Návrat po takové době nebyl jednoduchý. Ve Varšavě jí Italka Garbinová sebrala set a prohrála až po boji - 1-6 7-6 3-6. Jindy by možná Šarapovová se svým výkonem spokojená nebyla, tentokrát ale dala najevo radost z toho, že znovu může soutěžit.

"Během těch devíti měsíců bylo jedinou věcí, které jsem dosáhla, dělat dobrou pasta carbonara," zažertovala Ruska. "Nakonec to ale není moje specialita. Mojí specialitou je soutěžit na grandslamech."

Dřívější královna ženského tenisu kvůli operaci ramene spadla v žebříčku až na 126. místo. Sama se ale neodváží odhadnout, jak rychle si dokáže polepšit. "Nehrála jsem teď devět měsíců, takže všechno je pro mě testem. Každý den je testem, zvlášť, když jste po operaci," tvrdí Šarapovová.

Svůj souboj s Garbinovou ve Varšavě mohla rozhodnout ve dvou setech, když ve druhé sadě podávala za stavu 5-3 na vítězství. Potom ale znervózněla a její soupeřka se tak dokázala vrátit do zápasu. Podle ruské tenistky to ale nemělo nic společného s ramenem, které ji na tak dlouho vyřadilo ze hry.

"Myslím, že to bylo tím, že jsem se snažila ukončit zápas a v tom druhém setu jsem byla nervóznější," přiznává Šarapovová. "Je to něco úplně jiného, když je člověk tak dlouho pryč, trochu vás to rozhodí. Po devíti měsíci jste zpátky, máte šanci vyhrát svůj první zápas po návratu a začnete přemýšlet o všem, co se stalo a o svých plánech."

Ačkoli je jí teprve 22 let, vítězka Wimbledonu z roku 2004, US Open z roku 2006 a loňského Australian Open se podle svých slov cítí jako veteránka, která se vrací na okruh.

"Cítím se, jako by mi bylo 30. Je to divné," říká bývalá světová jednička. "Pohybuju se v tom už tolik let a teď po devíti měsících mám pocit, jako bych jedla těstoviny bez omáčky a říkám si: 'Je to to, kvůli čemu jsem se vrátila'?" Potom ale jdete na kurt a víte, že tohle je ono," dodává Šarapovová, která odmítá, že jí vynucená přestávka ubrala na chuti do hry.

"Nemyslím si, že jsem toho dokázala tolik. Cítím, že mám na mnohem víc. Možná je mi 22, ale ještě jsem neskončila. Mám toho ještě hodně před sebou a jsem dívka, která vyrazila splnit misi."

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Co mas stale s tym, "ty krávo"
Reagovat
smazaný uživatel
no jako že je to dosoot hustý
Reagovat
smazaný uživatel
Aha,oki.
Reagovat
smazaný uživatel
keď je to husté, tak to zrieď :P
Reagovat
smazaný uživatel
aha, tad díky za radu nicye
Reagovat
smazaný uživatel
nemáš zač :P :)))
Reagovat
smazaný uživatel
no to mám zač, protože dobrá rada, ta je nad zlato :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ona prisla splnit misiu?!! Cestoviny bez omacky, pasta carbonara.... Bla bla bla ! Ta teda perli... Citit sa veterenkou nemusis, ty vyzeras ako veteranka. Takze opat o jednu revúcu tenistku viac.
Reagovat
smazaný uživatel
a myslíš že není člověk, že hraje jenom tenis a nejí, nesleduje dění kolem sebe, nebaví se atd?? co měla podle tebe říkat? že ráno běhala po okruhu, pak trénovala s medicimbálem, pak bakhand double hand, podání s horní rotací, pak že šla na masáž, pak do perličky , spát a zase od znova... to si chtěl slyšet jo?
Reagovat
smazaný uživatel
Nie celkom, ale priblizne asi tak. Stale lepsie, ako hovorit o paste carbonare a cestovinach. Esteze nezacala s modou a satami.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
ty krávo, mise for nambr van!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist