Šarapovová kariérní grandslam nezíská. Obhájkyni Schiavoneovou vyzve Na Li

2. 6. 2011, 16:01
Aktuality 81
Francesca Schiavoneová si po roce znovu zahraje na French Open o trofej, kterou loni v Paříži vyhrála. Obhájkyně titulu se po výhře 6-3 6-3 nad domácí Marion Bartoliovou dostala do finále, v němž bude její soupeřkou Číňanka Na Li. Ta dnes porazila Marii Šarapovovou a zmařila tak její sen o tom, že letos získá kariérní grandslam.
Na Li (© rolandgarros.com)

Třicetiletá Francesca Schiavoneová dnes v prvním setu utkání proti Marion Bartoliové v nejlepší možnou chvíli sebrala soupeřce podání a ujala se vedení 5-3, které udržela.

Do druhé sady italská tenistka nevstoupila nejlépe. Domácí hráčku pustila do dvougamového vedení, pak ale čtyřikrát za sebou vzala Bartoliové servis a po hodině a půl zápas ukončila.

Schiavoneová se první grandslamového titulu dočkala až před rokem v 29 letech. Nyní má nečekaně šanci triumf zopakovat.

"Je vidět, že léta zkušeností můžou pomoci. Před několika roky titul sbírali mladí hráči a teď se to mění," řekla Schiavoneová. "Je to jako s vínem. Čím déle je v lahvi, tím je lepší a lepší," dodala.

V Paříži tak Schiavoneová bude hrát o druhý titul v řadě. Soupeřkou jí bude devětadvacetiletá Na Li, která na Roland Garros postoupila do finále jako vůbec první čínská tenistka v historii. Pokud navíc v boji o titul uspěje, může se stát první čínskou vítězkou grandslamového turnaje v historii.

Do historie se letos v Paříži mohla zapsat i její dnešní soupeřka Maria Šarapovová. Ruská tenistka už má tituly z Australian Open, Wimbledonu a US Open, jen trofej z Roland Garros jí - podobně jako legendárnímu Petu Samprasovi - v grandslamové sbírce chybí. Nejblíž jí byla v roce 2007, kdy vypadla v semifinále, a pak tento týden, kdy ji od triumfu rovněž dělila jen dvě vítězství.

Na turnaji, který pro ni zůstává zakletý, dnes ale Šarapovová bojovala proti výborné soupeřce i proti nepříjemnému počasí. Silný vítr znepříjemňoval život i Na Li, bývalá světová jednička se s tím ovšem vypořádávala o poznání hůř. Číňanka sebrala Šarapovové hned první servis, vzápětí odvrátila tři brejkboly a ujala se vedení 3-0. Když o dva gamy později měla další brejkbol, zdálo se, že je o osudu prvního setu rozhodnuto.

Ruska se nevzdala a snížila na 3-4, znovu jí ale dělalo problémy podání, o které i vinou tří dvojchyb opět přišla. Ani za stavu 5-3 pro Na Li nebylo rozhodnuto, Šarapovová znovu prolomila soupeřce podání, při vlastním servisu ale vzápětí nabídla Číňance tři setboly, a Na Li takovou šancí nepohrdla.

Šarapovová nebojovala s větrem jen při podání, ale i ve výměnách; přesto patřil začátek druhého setu jí. Hned v úvodním gamu si vypracovala čtyři brejkboly a brzy se ujala vedení, které si držela až do stavu 4-3. Tehdy ji znovu zradilo podání, při brejkbolu své soupeřky zahrála další dvojchybu a bylo srovnáno.

Vyrovnané utkání už ve druhém setu směřovalo do tie-breaku, rozhodnutí padlo ale těsně před ním. Za stavu 6-5 pro Na Li zahrála Šarapovová další dvojchybu a v následující výměně si Číňanka vypracovala dva mečboly. Využila hned první, aniž se musela snažit: Šarapovová utkání ukončila symbolicky svou desátou dvojchybou.

"Snad se v Číně dívalo hodně dětí, které by mě jednou mohly napodobit, nebo třeba i překonat," uvedla Li Na, které k výhře pomohl i silný vítr, s nímž měla Šarapovová při podání problémy. "Možná jsem se moc snažila a i z druhého podání jsem chtěla dát velkou ránu," litovala Šarapovová, která udělala deset dvojchyb, přičemž tou poslední ukončila zápas.

"Možná jsem se moc snažila a i z druhého podání jsem chtěla dát velkou ránu," litovala Šarapovová, která bude mít další příležitost zkompletovat grandslamovou sbírku za rok.

"Letos to nevyšlo, ale když vyhraju jiný grandslam, tak to pro mě pořád bude znamenat hodně," řekla Ruska. "To, že jsem vyhrála tři ze čtyř grandslamů, je náhoda. Klidně by mi stačilo, kdybych jeden vyhrála dvakrát a další jen jednou," dodala.

 

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 17,52 milionu eur):
Dvouhra - semifinále:
Schiavoneová (5-It.) - Bartoliová (11-Fr.) 6:3, 6:3, Na Li (6-Čína) - Šarapovová (7-Rus.) 6:4, 7:5.

 

Komentáře

81
Přidat komentář
smazaný uživatel
Šarapovová? TO zní hrozně. proč nepíše Šarapova?
Reagovat
a.magerova
Protože je to ten náš "poblbaný" zákon !!! Kdyby byla Češka a měla v občanském průkaze napsáno Šarapova, říkalo a psalo by se Šarapova, ale protože je to cizinka musí se její jméno "překlápět" jakože přidat -ová :-(( . Vím, že s tím mají problémy i bývalí sportovci, kteří spolukomentují v České televizi a jsou ze sportovišť zvyklí na ta jména původní a v TV je nutí k přidávání -ová :-((
Reagovat
smazaný uživatel
ted neco nezakonneho :-) .... ahoj, velmi rada si prectu tvoje glosky, vtipky a narozeninove zdravice, jen mi vrta hlavou, kam se podelo Modni okenko????
Reagovat
a.magerova
Jj, vždy když koukám na tenis, tak si říkám, že něco napíšu a pak na to zapomenu, takže:
muži: úplně mě uchvátil outfit Rafy, fakt ta modrá barva je úžasná a ladí mu tričko s čelenkou, potítka má světlejší k jemnému potisku na tričku - no prostě super. Roger - taková ferrari-červená to je moje barva, jen to vínově červené lemování mi tam moc nesedí, čelenky střídá bílou s červenou, s červenou se mi líbí víc. Andy Murray - taky dobrý vohoz, sice se za mého dětství říkalo: "zelená modrá pro blázny dobrá" nebo "modrá zelená pro blázny stvořená" , ale časy se mění a mě se to líbí. Novak - no... ještě ujde ta bílá varianta s barevným čmáráním, ale ta tmavá se mi fakt nelíbí :-((, ještě Štěpánek mě upoutal no a Tipsarevič už tradičně stejná barva trička - stejná barva brýlí - to je úžasné.
ženy: tak tady se tradičně těším na Venus Williams s čím přijde, už nevím na kterém turnaji měla na každý zápas jiné šaty, no a ty loňské bordel-mamá v černém i červeném provedení - no super, i to jak měla žluté šaty a kalhotky v barvě kůže - to byla dobrá sranda, když jsme zkoumali je-li naostro :-)) .Škoda, že na FO nebyla :-((. Caroline - ty její šaty... mi nějak vadí ten volán kolem krku, Kuznětsova mě překvapila, že neměla sukýnku jen šortky, ale úplná módní bomba z mého pohledu je outfit Schiavone, to mi připomíná dobu Tří mušketýrů :-)) jakože nohavičky koukaj ze spodničky, navíc právě Francesca je takový klučičí typ. Takže asi tak :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Žádný zákon neexistuje, jen doporučení ÚJČ. V časopisech o filmu a hudbě zcela běžně vidíš nezprzněná jména. Jak dlouho by asi přežil časopis, kde by pisálkové psali hovadiny typu Jolieová, Perryová, Lavigneová, Vegaová, Coleová, Aguileraová...

Tihle Zabloudilové a čvaňhové z Eurosportu si asi pořád myslí, že za neprznění jmen cizinek půjdou před soud nebo je aspoň vyhodí z práce :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se například pisálek v článku zmíní o tenistce Geršiové (už se zde stalo), v záplavě všech těch ová ové ovová tam pochopitelně nezapomene napsat Adriana Gerši.
Zná někdo ještě lepší příklad čecháčkovského absurdistánu?
Reagovat
smazaný uživatel
no diiiik, ja jen skodolibe pridam, ze mi Nole ve sve tmave verzi pripada jak fotbalovy sudi a pripominam, ze ve ferrari triku profrcel Roger Londynem!
Reagovat
smazaný uživatel
neplaces na spatnem hrobe?????
Reagovat
smazaný uživatel
Reaguju na názor. V každém případě však nejsem ten, kdo do tohoto vlákna zatáhl cosi o módě.
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem se ale v uvodu vyvazala :-) Navic bych ti doporucovala resit jazykove problemy trochu konstruktivneji, s vyuzitim kompetentnich instituci. Na tomto portale jde v pripade kodifikace ceskeho jazyka o pouhe placani pytlem do rybnika.
Reagovat
VlS
Plácání pytlem do rybníka - to slyším poprvé - no, už jsem to chtěl začít rozebírat, ale ne, bez rozboru je to asi hezčí:-)
A když jsme u toho - jsi Sojka nebo Sojková Modré peříčko?
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja bych si nejradeji ponechala to puvabny :-) indiansky jmeno, ovsem - vazim sice malo, ale jako na potvoru jsem dost vymakana a ruku na srdce, kdo kdy videl svalnaty pericko!!!??? :-(
Reagovat
smazaný uživatel
blbej jeden vikend a muze zamotat historií jako Prase ! Při celkovem vitezstvi Rafaela - zustava zatim vše při starem a bude v celku realne, ze Švycara překona na celé čaře. Pří triumfu Novaka, bude zpochybňovana jaksi era Federer/Nadal, protože takova dlouhodoba převaha je opravdu na pokraji soutěžního ponížení ( To uz není jen o Formě !!!!!!! ). Muraj samozřejmě nema NAROK. Při uspěchu Švycara - je to každopadně největší průser a v histori to znamena mozna jeho nejcenějši dilčí kousek - snad až husarsky
Reagovat
VlS
V případě výhry LI NA

1 WOZNIACKI, DAN 9915
2 CLIJSTERS BEL 8215
3 ZVONAREVA RUS 7935
4 LI CHN 6475
5 AZARENKA BLR 5920
6 SHARAPOVA RUS 5221
7 SCHIAVONE ITA 4646
8 KVITOVA CZE 4018
9 BARTOLI FRA 3740
10 STOSUR AUS 3405

V případě výhry Fran

1 WOZNIACKI, DAN 9915
2 CLIJSTERS BEL 8215
3 ZVONAREVA RUS 7935
4 AZARENKA BLR 5920
5 LI CHN 5875
6 SCHIAVONE ITA 5246
7 SHARAPOVA RUS 5221
8 KVITOVA CZE 4018
9 BARTOLI FRA 3740
10 STOSUR AUS 3405
Reagovat
smazaný uživatel
Trošku si zaprovokuju. :-)

Tak ti přeju, Novaku, klidnou noc a poslední sen o překonání bájného rekordu. Zítra ti tahle naděje vezme za své, o to se postará ten pán ze Švýcarska. Útěchou ti může být, že Roger pak ve finále přejede i Rafu a ty tak od pondělí usedneš na kýžený (a zasloužený) tenisový trůn. :-)))

Já to bohužel neuvidím, pač zítra odjíždím na celý víkend do zahraničí (do Paříže bohužel ne), ale myšlenkama budu na RG. Toš ať vyhraje ten lepší a hlavně Roger... :-)
Reagovat
a.magerova
Krásná představa, kéž by se zhmotnila :-))
Budu fandit u TV za sebe i za Tebe, aby TO vyšlo :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom taková trošku O/T poznámka: proč se vlastně stran Federera tak děsně upínáte na RG? Být Vámi, doufal bych spíš poněkud více realisticky, že mo to vyjde ve Wimbledonu.
Reagovat
VlS
Jen si naposledy zaprovokuj, zítra se ti sny rozplynou a v pondělí bude na světě nové číslo jedna ATP rankingu.
Nedlouho poté vznikne skupina Nole fanatiků, kteří budou plivat na Rafu a Rogera tak, že se spojí fanatičtí fans Rafy a Rogera, aby plivali na Noleho a mezi fanatiky Rafy a Fedexe zavládne dočasný mír.
Reagovat
smazaný uživatel
My se neupínáme na RG, my mu fandíme všude. :-) Ale tak když už je v SF, tak proč ty dva zápasy ještě nevyhrát, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Generování nových fanoušků zabere dost času. Na to je třeba být na výsluní déle než půl roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Někdy mám dojem, že kdyby Novak suverénně kraloval / byl na výsluní třeba následujících 6 let a skončil by se 17 GS tituly, hodili byste si (= příznivci Federera) kolektivně mašli. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu mluvit za ostatní, ale já určitě jo! :-)
Djokovič se 17 GS - brrr!! Otřesná představa, až mám z toho závratě.

To ale není o tom, že by Roger přišel o rekord, třeba kdyby těch 17 GS vyhrál Nadal, to by mi zase tolik nevadilo. Já jen toho Jugoše prostě nemám rád a tyhle antipatie se táhnou už dlouho, to se současnou Djokerovou fazónou nesouvisí. Faktem je, že teď v mých očích nahradil Murrayho coby Enemy no. 1.
Reagovat
smazaný uživatel
..." tak proč ty dva zápasy ještě nevyhrát, že? ALE HOCHU, TEMITO ZAPASY PRAVE ZACINA JINY A NOVY TURNAJ !!!!!
Reagovat
VlS
A máš k tomu nějaký konkrétní důvod? Já nechi vědět jaký, to je tvoje věc, ale jestli nějaký opravdu existuje?
Noleho nemám na seznamu mých oblíbenců (Rogera jsem z něj nějak během posledních pár měsíců vyškrtnul), ale Andyho bych rád viděl urvat nějaký GS, nejlépe Wimbledon. Možná mě k tomu motivuje to, jak mu tady pár lidí nadává a proklíná ho, přitom jsem si nevšim ničeho, co by mělo či mohlo někoho k tak negativním postojům motivovat. Tomu rozumím třeba u Verdaska, ale u Andyho?
Reagovat
VlS
Já myslím, že na tu mašli bude stačit letošní kalendářní GS Noleho :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to každopadně !!!!! ( kalen.Grand
Reagovat
smazaný uživatel
1) Andyho jsem neměl rád pro jeho defenzivní styl, mámu mezi diváky a občasnou ubrečenost. Poslední dobou ho spíš řadím do neutrální zóny. Zítra bych mu ale úspěch docela přál, ale moc reálně to nevidím.

2) S kalendářním GS Novaka jsem úplně klidný. I kdyby měl vyhrát RG, tak Wimbledon nevyhraje ani omylem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen bych podotkl stran toho Wimbledonu, že spousta lidí tvrdí, že moderní, pomalejší tráva, co tam již několiklet je, se druhý týden mění skoro v antuku. :-) Takže bych si zase až tak jistej nebyl. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jde o to, která "spousta lidí". To mají být účastníci internetových diskusí nebo někdo kompetentní? Co jsem slyšel v jednom pořadu o Wimbledonu, tak jednorázově změnili druh osiva v roce 2001. V diskusích ovšem běžně čteš moudra o tom, že wimbledonská tráva je každým rokem pomalejší.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme ze je trava ve Wimbledonu pomalejsi a pomalejsi i diky tomu byl schopen Rafael dvakrat Wimbledon vyhrat! To neni zadna tajnost ci novinka! Stejne tak je pravda ze se druhy tyden meni jeji rychlost! Brozi vzdyt ty o tenise vubec nic nevis bez si pinkat s Wozniacki!
Reagovat
smazaný uživatel
tak moje trava z Wimbledonu, co ji tu susim v obalce, je rok od roku plesnivejsi :-) Ale vazne, spise kurty druhy tyden uz s travou nemaji moc spolecneho, diky proslapani exponovanych partii, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Správně Ajde, rychlost té trávy se změní přesně úderem půlnoci z neděle na pondělí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aby bylo jasno. Trava mozna je pomalejsi nez v minulosti a samozrejme ze ve druhem tydnu charakterem jina ( ale kazdopadne to zustava suverene nejsvižnějším povrchem - diky skluzu, odskoku a preferovaní utočnějsiho stylu jaksi automaticky. Tyto vase debaty jsou totalne amaterske
Reagovat
smazaný uživatel
mam otazku: V řijnu bych pronesl dve "nerealné představy...

1. Novak neprohraje 7 měsiců v kuse !!!!

2. Novak 2011 vyhraje Wimbledon !!!!
__________________________________________

kterou z těchto variant bys přijal za pravdepodobnejší ???????
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapce ty jsi atrapa Broze?! Nikdo netvrdi ze je trava pomala jako antuka nebo povrch na masters v Parizi! Jen ze je cim dal pomalejsi oproti predchozim letem! Cti mezi radky!
Reagovat
smazaný uživatel
Povrch na Masters v Paris je od lonska superrychly !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Schiavone obhájí titul, budou na čtvrtém až sedmém místě menší bodové rozdíly. V opačném případě Li skočí na #4 a odstupy mezi všemi se výrazně zvětší.

Azarenka 5920, Li 5875, Schiavone 5246, Šarapova 5221 nebo
Li 6475, Azarenka 5920, Šarapova 5221, Schiavone 4646
Reagovat
VlS
Promiň, nevšim jsem si, že to tady už máš, omlouvám se
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně někdo Bartoli porazil, už jsem se bál, že se na to její "mávání lopatou" budu muset dívat i ve finále. Je fakt otřesná na koukání. V tomhle ohledu je Schiavone zase opačný extrém. Ve finále ale budu přát Li Na.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nechápu, že s tímto stylem dokázala prokousat k celkem slušné kariéře. Musí to mít vydřené.
Reagovat
VlS
Tak dneska byla Schiavone dobré a hrála soustředěně. Je na ní vidět zkušenost a oceňuji, jak si dokázala Marion povodit a připravit si útok. Naopak Marion mi dnes připadala v křeči, sežrala to Fran i s navijákem a mlátila do míčů sice pěkně, leč povětšinou marně, protože je v podstatě nahrávala Fran na raketu. Viděl jsem Marion už hrát o hodně chytřeji.
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe by měli naklonovat, aby Visáků bylo víc. Jak může být úroveň příspěvků různých čtenářů tak strašně moc odlišná? Někteří píšou velmi pěkné komenty nebo rozbory, jiní se svými nesrozumitelnými bláboly působí dojmem, že právě absolvovali zvláštní školu.
Další pozoruhodní "přispěvatelé" jsou fanatičtí fans, kteří klidně překroutí fakta a vůbec jim nevadí, že právě do takových plků se dá velmi snadno strefovat.
Reagovat
smazaný uživatel
A co jinýho očekáváš od internetový diskuze, kam má přístup kdokoliv? To vyřešíš jedíně vstupním testem při registraci :-D...
Reagovat
smazaný uživatel
škoda že ji strýcová neporazila. rozhodně na to měla.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska všechno naopak, než jsem chtěl. :-( Ve finále fandím Na Li.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavu vzhůru a jít dál.. :-) Nebyl to z její strany vydařený zápas a mrzí mě, že nevyužila šanci, která se jí tu naskytla, ale věřím, že to není poslední šance. Jsem zvědavej, jak se její forma ukáže na oblíbené trávě.. Má velké šance prorazit znova daleko.. takže sibiřská siréno! C´MOOOON!
Reagovat
smazaný uživatel
Kez by porazila danskou princeznu! Brozovi by hned sklaplo, nymand jeden!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Kamón Maria!
Maruška si teď potrénuje hlasivky, aby byla v plné síle připravena na hulákání ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi, jako chápu, že někomu ten hlasitý projev Marušky může vadit, ale jak pak říkáš tomu chraplavému skřekotu Schiavone?! TO se nedá poslouchat (nemluvě o tom, že na Šarapovou se dá alespoň dívat, na Francescu ne).
Reagovat
VlS
Šakale, i smrtelný chropot Schiavone je také hrozný, ale decibelově je to jen malý zlomek Mariina vřískotu. Taky ve finále fandím Li Na
Reagovat
smazaný uživatel
ať jim klidně prasknou bubínky.. C´MOOOOOOOOON!!! a jak říkal Ajde_Novak, ta tvoje bláznivá neustále pasivně hrající pinkačka Wožňiaki vyhrávala doteď co? :-D samý marbella, kodaň, delray beach a podobný srajdy... :-D jsem zvědavej na ní ve wimledonu, jako z jednu největších favoritek na titul.. :-D
Reagovat
VlS
Tak si myslím, že jsme se tady na Mášině křiku už ukojili dost, myslím, že bychom toho mohli nechat před překročením meze trapnosti, co říkáš.
Reagovat
VlS
podívej, taky nemám Caroline na seznamu oblíbených tenistek, ale body nenašla cestou z nákupu, prostě si je vyhrála. Jestli jsou jiný holky lepší, tak si jich vyhrají víc, jestli nevyhrají, tak prostě lepší nejsou. Vrcholem jsou sice GS, ale proto také mají dvojnásobek bodů, takže vyhrát ani vítězství v RG neudělá z Fran ani z Li Na nejlepší současnou hráčku. Nevím, která to momentálně je, Kim to teď prostě od AO není a jestli zase bude uvidíme. Podle mýho názoru je aktuální výkonnost první řekněme patnástky vyrovnaná a kdokoliv může vyhrát nebo prohrát s prakticky s kýmkoliv (i když prohrát s Agou - to může bejt dřina). Řeči fanoušků nemůžou nikoho dostat do čela žebříčku, jediný co můžou, je vyrobit zástup antifandů - jeden z důvodů proč nemusím Šarapklu je její neobjektivní a nerealistické vynášení do nebe jejími fanoušky a z její prohry mám do jisté míry radost právě z tohoto důvodu.
Reagovat
smazaný uživatel
Srajdy :-)))) Úchvatná to demagogie fanatických fans!

Od Montrealu 2010 do letošního Indian Wells Carol vyhrála pět největších turnajů WTA v řadě - 2x Premier mandatory a 3x kategorie Premier 5.
Reagovat
smazaný uživatel
říkám do téhle doby Broži a už se tu nebudu hádat, nemám rád když se tu někdo kritizuje za výsledky a ty mě příjdeš být čím dál tím víc trapnější svýma příspěvkama, leckdy se tvá demence dá chápat, ale teď už to přetejká hranice.. Co kdybys projednou neokomentoval příspěvek, kde se nechází Maria nebo když už, tak zde furt neobtěžovat a tvejma trapnejma kecama o hekání... ;-) je to pokaždém jejím článku co tu je.. takže už si dej konečně pohov a radši si tu piš ty svý satelity, který už jsou alespoň méně otravný z tvých otravných komentářů.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Demence nou koment, viz ta demagogie "srajdy" výše. Pokud je mi známo, těch 9 velkých PM + P5 turnajů je ekvivalentem devíti Masters u ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechapu jak se nekdo muze divit, ze Maria tak krici! Se Serenou hraje nejsilovejsi tenis ktery bere mnoho sil! Alespon se na ni da koukat jak po fyzicke tak technicke/herni strance! Clovek se na tomto serveru nestaci divit! Sami jste nekteri videli tenis leda z rychliku a budete mudrovat! Pokud by byla Marus zatahnuta jako zaluzie- za zakladni carou a jen by pinkala pres sitku mozna by se ztisila!
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi mas to marne na nejake turnaje Mandatory si za deset let nevzpomene ani jeden fanda princezny! Pak po ni nestekne ani pes! Samozrejme vsak kazdy bude vedet ze Maria vyhrala grandslamy!
Reagovat
VlS
No párkrát, když ji těžce teklo do bot, tak byla zticha jak pipka, takže to úmyslný řvaní nezaměňuj s důsledkem hry. Slyšel jsi řvát Hradeckou? A kdo dává větší rány? Slyšel jsi řvát Stosur? A kdo dává větší rány? Podívej se sem, http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/extrastats/speed_ws.html
tady máš první dvacítku s nejrychlejším servisem a zamysli se, která ta holka u toho řve.
A to, kdo viděl tenis z vlaku si nechej od cesty, prostě jen demagogicky hájíš neobhajitelné nevěcnými argumenty, ten "její" řev není výsledkem překonané fyzické námahy.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena s Mashou hraji nejsilovejsi tenis tak si nechej od cesty Stosur a Hradeckou! Maria nema zdaleka tak rychly a tvrdy servis ale udery ano! Je rozdil hrat udery dynamicky a silove!
Reagovat
smazaný uživatel
No, klidně bych se vsadil, že údery Hradecké létají větší rychlostí, než údery Mashy. Totéž možná platí i pro Petru Kvitovou, když do těch balónů pořádně bouchne.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz srovnas postavu Hradecke s Marii tak kdo si myslis ze musi vynalozit vice sily?! Koho to vice rekneme vycerpa?! Je obdivuhodne ze Maria hraje stylem jakym hraje pri jeji telesne konstrukci! Serena, Hradecka jsou tezke vahy!
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem jen podotek stran rychlosti / tvrdosti úderů; upřímně řečeno mě zajímá více výsledek ("output") než to, jaké kdo do svých úderá vkládá úsilí /sílu ("input"). Ostatně soudím, že i to její extrémně hlasité hekání / ječení vyžaduje mnoho úsilí a energie. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Output Marie neni spatny ne?! Backhandem dokaze trefit vitezne udery ze vsech moznych i nemoznych koutu a uhlu! Na hekani hracek si zvykejte, v akademiich se tomu vyucuje jiz od mala! Uznavam ze to nesouvisi jen s vynalozenou energii pro udery! Nicmene i tento duvod treba brat v potaz! Nevim kolik energie ji vezme rvani avsak jeji hlasivky bych lecit nechtel! Rekl bych ze se tim i zdrave hecuje!
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna věc je hekání typu Šafářová, u něhož věřím, že opravdu při úderech může pomáhat. Druhá věc je ječení po vzoru Marie, jehož jediným účelem je, aby vykřičela svou přítomnost na kurtu široko daleko atd.

Já neříkám, že "output" Marie je špatný, jen říkám, že mě až tak nezajímá, kolik síly do úderů vkládá, jako to, jak je výsledný úder tvrdý / razantní / rychlý (a samozřejmě , kam je umístěný).
Reagovat
smazaný uživatel
Rekl bych ze tvrdost/rychlost/razantnost souvisi s tim kolik sily do uderu dava! Nejsem vsak drzitelem Nobelovy ceny za fyziku. Myslim ze Marii krivdis jako spousta uzivatelu zde! Ucel jenz jsi zminil sedi spise na Azarenku! Jeji kriceni je naprosto neprirozene! Ale myslete si co chcete!
Reagovat
smazaný uživatel
"Myslim ze Marii krivdis jako spousta uzivatelu zde! Ucel jenz jsi zminil sedi spise na Azarenku!"

No to jistě :-))))
Už víckrát jsem si při podání její soupeřky všimnul, že pokud Marfuša vidí, že míček jde mimo podávací obdélník, odpálí ho (stejně jako jiní), ale je při tom zcela TICHO !!!!

Jak píše VIS, jednoznačně u ní jde o úmyslné řvaní, které využívá pouze ve hře, kde to má smysl. Při zkaženém podání soupeřky nemá důvod řvát, protože o nic nejde!
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi ty nejsi dusevne zdravy! Proc by kricela u placnuti mice po zkazenem podani?! Vzdyt do toho uderu nedava zadnou silu! Vse souvisi se silou, vy jste jako mentalove! Nebo ze sebe schvalne delate blbce?!
Reagovat
smazaný uživatel
Poděkování šikmoočce za to, že nepustila všemi tenisovými fandy milovanou tichoučkou Marušku do finále.
Maruně přejme, ať se někdy opět prořve do velkého finále v Memphisu nebo ať třeba vyhraje prestižní antukovou Marbelu. Tam si klidně vyřvávej jak je libo.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Nezavid ze Wozniacki Memphis nevyhrala a Maruska jo! Byt tebou bych soupal nohama a vubec nevzpominal male turnaje! Jeste se div ze Maruska se svym hernim stylem a razanci uderu rve! Tebe by ten vitr dnes odval! Karierni grandslam ziska pristi rok kdezto Wozniacki neziska mozna nikdy ani jeden grandslam! :-D :-D Svetova jednicka jako Safina!
Reagovat
smazaný uživatel
Zase by mohl někdo začít psát o tom, jak je Maruška psychicky odolná :-)) Ukázkové konce obou setů :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi lojza! Maria odolna je, to nema u ni s psychikou nic spolecneho ale s technikou podani! U ni nezalezi na tom v jake casti zapasu tu dvojchybu da! Strili je prakticky porad!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, navíc tady šlo o její tradiční nekvalitu podání + nepříznivý podmínky na kurtu. I když stejně nehrála svůj optimální tenis, takže psychika určitě hrála roli.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme ve finále Bartolili nebo ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že ji Schiavone nakonec utahá.
Reagovat
smazaný uživatel
Bartoli se do finale nesmí dostat! jinak máme velký problém!!!
Reagovat
VlS
Kdo má velký problém? A s čím?
Reagovat
smazaný uživatel
Petra Kvitová
Reagovat
VlS
A ty jsi její manžel nebo táta? Máme problém - být 8. nebo 9. je úplně jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
to teda jedno není!!! ty si šašek. nevíš jak se nasazuje do turnajů a jak probíhá los.
Reagovat
VlS
Právě že vím, jde o to, kolik na kterém turnaji je nasazovaných a kolik losovaných hráček. Na GS, kde je nasazených 32 to znamená, že byse nasazené hráčky neměly potkat před třetím kolem (R32), prvních 16 před osmifinále (ale ty už skoro nutně narazí na někoho z druhé šestnáctky) prvních osm před čtvrtfinále, ale prakticky všechny už musí hrát s dalšími nasazenými a tak dál. Teoreticky (ale jen teoreticky a prakticky se tak už dost dlouho nestalo) se má jednička s dvojkou potkat ve finále. Proto říkám, že je jedno, jestli je někdo osmička nebo devítka, mimo GS a mandatory turnajů se všechny hráčky nesejdou a v nasazené osmičce na velkých turnajích může být žebříčkově 12, 14 tá hráčka. Na nasazení na Wimbl už těžko bude mít současnost vliv, větší vliv bude mít účast či neúčast Wiliamsek. Do USO je tak daleko, že se tím nemá smysl zatěžovat. Do té doby bude Peťa klidně třeba v pětce, nebo naopak z desítky venku. Na rozdíl od ATP je žebříček WTA daleko vyrovnanější. Pro Petru je teď z tohoto pohledu důležité, aby uhájila co nejvíc bodů ve Wimbledonu, případně aby tam dokonce snad něco získala, což je přáním, ale ne předpokladem, dojít dál než do SF by byl malý zázrak. Pokud by vypadla brzo (řekněme druhé nebo třetí kolo) přijde o cca 700 - 800 bodů a to by znamenalo, že spadne na cca 3 200 bodů a podívej se, jak je mezi 3000 a 2500 body husto. Mysli a neplácej.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist