Šarapovová o letní pauze, o zranění nohy i o Sereně

18. 8. 2015, 18:10
Aktuality 15
Maria Šarapovová zahájí přípravu na US Open až tento týden na turnaji WTA Premier 5 v Cincinnati, minulý týden nestartovala v Torontu kvůli zranění pravé nohy. Po příletu do Cincinatti, kde v roce 2011 triumfovala, se druhá hráčka věta rozpovídala o letní pauze i o světové jedničce Sereně Williamsové. Má něco, co ostatní nemají, řekla na adresu Američanky Ruska.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

"Při tréninku jsem si poranila nohu a to si vyžádalo pár dní klidu. Bohužel jsem se musela odhlásit z Toronta, ale zdraví je na prvním místě. Potřebovala jsem ještě pár dní. Teď už se cítím o mnoho lépe než před týdnem," vysvětlila Ruska na úvodní tiskové konferenci v Cincinnati důvod své absence v Torontu.

"Mrzí mě, že jsem přišla o zápasy, které jsem mohla v Torontu odehrát, ale člověk někdy musí přehodnotit své priority a přeorganizovat to, co měl naplánováno," dodala aktuálně druhá hráčka světa. "Teď mě čeká turnaj tady v Cincinnati a pak už US Open. Věřím ale, že se i přes ty menší komplikace dokážu na poslední grandslam sezony dobře připravit."

Šarapovovou v prvním utkání od Wimbledonu čeká domácí Varvara Lepčenková, s níž se na okruhu WTA ještě nepotkala. "Pauzu po Wimbledonu mám ráda. Je to období, kdy mám čas na dovolenou a můžu se vidět i s rodinou a kamarády. Miluju léto. Je jasné, že i v tomto období musím trénovat, ale je to více uvolněné a můžu to kombinovat i s 'osobním' životem. Je to polovina sezony a podle mého je dobře, že má člověk šanci na chvíli trochu vydechnout. Je skvělé, že člověk může třeba na týden vypnout a nemusí sledovat žebříčky, pavouky turnajů nebo kdy hraje."

"Teď už jsem ale plně koncentrovaná a těším se na start turnaje. Podmínky jsou tu náročné, ale já mám za sebou týden na Floridě, takže to pro mě není nic nového. Jsem ráda, že jsme zpět," řekla Šarapovová, jež prestižní podnik v Cincinnati v roce 2011 vyhrála. Minulý rok tu prohrála v semifinále se Srbou Ivanovičovou.

Šarapovová má na svém kontě již 35 turnajových vavřínů, z toho 5 grandslamových - 2004 Wimbledon, 2006 US Open, 2008 Australian Open, 2012 a 2014 French Open. V současnosti je Ruska druhou hráčkou světa, lepší je jen Američanka Serena Williamsová, s níž má Šarapovová silně negativní bilanci 2-18.

"Je neuvěřitelné, čeho všeho už Serena dosáhla," chválila světovou jedničku Šarapovová. "Velmi důležitou roli hraje konzistence, která je pro tenis klíčem. Každá sezona je dost dlouhá, takže když chcete být nejlepší, musíte být celý rok na té nejvyšší úrovni. Ona je velmi silná fyzicky, ale také psychicky, jako sportovkyně i jako normální člověk. Navíc je velmi soutěživá a pokaždé chce vyhrát. Ano, to sice chceme všechny, ale ona dokáže i za nepříznivé situace zvýšit úroveň své hry a bojovat dál. Má v sobě obrovskou vnitřní sílu a to je něco, co má málokdo," dodala Ruska směrem k Američance.

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
janek_da
Co říkáš na Garciu? No, váhám, váhám. Za 2.9 bych neváhal. Podle mě je ferovka na G. někde u 2.65
Reagovat
Roger_Federer
Souhlas, hraju
Reagovat
Roger_Federer
2,67 je podle me dobrých, nemyslím že to půjde vis.
Spis to bude posilovat.
Reagovat
janek_da
ok, jdu do toho + Nando
Reagovat
Roger_Federer
Včera se mi podařil 3 blok. .
Garcia, Schmidlova, Bencic.
Reagovat
janek_da
Mi zase Garcia, Barthel (jak Aqua podávala na win). A nejlepší byla Pavlju. To jsem se bavil na chatu TS, jak to neunášeli, vůbec je tam dost sranda :)

škoda, že jsem zapomněl na Marchenka
Reagovat
Roger_Federer
To bylo hratelný, dalo se čekat, že se na to Gulba vysere.
Reagovat
tommr
škoda, že včera Báře zase jednou ruplo v hlavě a že nedotáhla zápas s Lepchenkovou k výhře. Na její souboj se Sharapkou jsem se docela těšil. Doufám, že když to nevyšlo Báře tak se se Sharapkou utká aspoň Karolína ...
Reagovat
smazaný uživatel
Že by si Strýcová vzpomněla na tohle? Tak o tom silně pochybuju... :D
http://abload.de/img/masha_barunagru26.jpg
Reagovat
tommr
z kterýho je to roku? Sharapka tam vypadá tak na 13 let ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Finále juniorky AO 2002. Strýcová vyhrála 6:0, 7:5. :D
Reagovat
tommr
takže jsem se skoro trefil - bylo jí 14 let ...
Je zajímavý, že Bára na tý fotce vypadá skoro stejně jako ted ...
Reagovat
sprchon
To bych neřekl, Bára tam má ještě trochu dětskej kukuč. ;)
Reagovat
EllNino
no takhle Bára vypadala, když jsem jí několikrát viděl trénovat jako prcek v Plzni :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist