Šarapovová po čtvrt roce vyhrála. Na úvod Turnaje mistryň udolala Radwaňskou

25. 10. 2015, 15:32
Aktuality 67
TURNAJ MISTRYŇ - Maria Šarapovová vstoupila do Turnaje mistryň vítěznou bitvou proti Agnieszce Radwaňské. Ruská tenistka ji udolala po 2 hodinách 47 minutách, vyhrála šestý vzájemný zápas v řadě a připsala si první výhru od Wimbledonu.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová od Wimbledonu téměř nehrála. Nejdříve pauzírovala více než dva měsíce kvůli zranění nohy a když už se před čtyřmi týdny vrátila, ve Wuhanu nedohrála hned svůj úvodní zápas kvůli problémům se zápěstím. Od té chvíle se už jen připravovala a soustředila na vrchol sezony: na Turnaj mistryň a finále Fed Cupu.

Do Turnaje mistryň vstoupila jeho vítězka z roku 2004 dnes a dočkala se svého prvního vyhraného zápasu po 110 dnech. Ve večerním duelu Bílé skupiny dokázala po 2 hodinách a 47 minutách udolat Agnieszku Radwaňskou.

Statistiky zápasu
Šarapovová - Radwaňská
8 esa 2
12 dvojchyby 0
58 % 1. podání 'in' 67 %
55 winnery 21
56 nevyn. chyby 23
22/29 hra na síti 21/28
4/11 brejkboly 3/14
čas: 2:47

Šarapovová hrála jako obvykle velmi agresivně, ale trápila se na servisu a především si nevěděla rady s výbornou defenzivní hrou své soupeřky. První set prohrála, ale ve druhém ještě více přidala na obrátkách a pomalu začala utkání obracet.

V rozhodujícím dějství vedla už 5-2 a měla dva brejky v zádech, jenže závěr zápasu si ruská tenistka zkomplikovala. Za stavu 4-5 čelila dvěma brejkbolům, ovšem měla štěst, neboť neboť Polka při jedno z nich zahrála nedůrazný volej na síti. Na první mečbol zahrála Šarapovová už dvanáctou dvojchybu, nevynucenou chybou jí pak pomohla až Radwaňská.

"Už uplynula opravdu dlouhá doba od chvíle, co jsem dokázala dohrát zápas. Jsem za to moc ráda a navíc jsem vyhrála. Vyhrát po těžkém boji pro mě moc znamená," radovala se Šarapovová. "Udělala jsem všechno pro to, abych se uzdravila a mohla jsem tady být. Je pro mě ctí být tady znovu po roce, fanoušci jsou tu opravdu skvělí," dodala osmadvacetiletá Ruska, která vyhrála už třináctý z patnácti vzájemných zápasů.



"Dnes jsem nevyužila své šance a to je v těchto zápasech klíčové. V druhém setu jsem začala vlažně a pak už byl příliš pozdě se do zápasu vracet. Ale je pravda, že ve třetím setu se mi to málem povedlo," uvedla Radwaňská.

Polská tenistka startuje na Turnaji mistryň popáté v kariéře a už potřetí na něm prohrála s Šarapovovou. Nicméně v letech 2012 a 2014 to nakonec vždy dotáhla do semifinále, přestože loni ve skupině porazila pouze Petru Kvitovou.

Letos jsou před ní i Šarapovovou ještě zápasy proti Simoně Halepové a Flavii Pennettaové. Ty se utkaly dnes odpoledne a hladce ve dvou setech zvítězila nejvýše nasazená Rumunka.

"Mám jeden zápas za sebou a jsem teď velmi šťastná. Ale další minimálně dva před sebou a těším se na to," řekla Šarapovová.

• TURNAJ MISTRYŇ 2015 •
Singapur, tv. povrch, 7.000.000 dolarů
nedělní výsledky (25. 10. 2015)
• Červená skupina •
Halepová (1-Rum.) - Pennettaová (7-It.) 6-0 6-3
Šarapovová (3-Rus.) - A. Radwaňská (5-Pol.) 4-6 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

67
Přidat komentář
smazaný uživatel
SET 1 FULL MATCH
https://www.youtube.com/watch?v=cWd9tvQlQx0

SET 2 FULL MATCH
https://www.youtube.com/watch?v=7P9weNFUnvA

treti zatim jeste neni;)
Reagovat
smazaný uživatel
Vsechno by melo byt v archivu ct.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na webu české televize to máš celé a češtině :)

První set se Marie trochu hledala, ale to se dalo čekat, po té delší pauze. Podobný průběh by se dal očekávat i v zápase Petry, tady taky očekávám tři sety.
Jinak se obávám se, že o postupujících je nejspíš již rozhodnuto, ledaže by Flavia zazářila s Marií.
Reagovat
Frick
Tak, úplně poslední turnaj "základní části" sezóny dohrán.

Vzhledem k tomu, že na turnaji startovala Timea, Ana, Sara, Andrea anebo Jelena, tak je výhra hráčky s kariérnim maximem na čísle 75 doslova šokující.

A zase se vkrádá otázka - proč něco takovýho nedokázala v sezóně Katka, Terka M., Denča (OK - ta udělala finále) nebo aspoň ta Bára...?

Je to jen smůla/shoda náhod nebo těm našim hráčkám chybí vůle či konzistence?
Reagovat
aligo
chybí jim to aby si vybrali turnaj, přímo k zisku titulu, byť laciného, ale aspoň nějakého, například Taškent, Baku atd...
Reagovat
Frick
tak zrovna Lucemburk nebyl slabě obsazenej INT. Ale jasně - rozumim. Třeba Bára měla takhle zkusit Florianopolis :-D Nebo se neměla odhlašovat z Tokya INT.....
Reagovat
VlS
Fricku, fakt tebe začínají bejt plný zuby. Do p..dele, začni kurňa organizovat svůj život a přestaň už k..wa vrtat furt do běkoho, proč nedělá něco, jak ty by sis myslel. Už to není srandovní, už to leze krkem. To se zas máme domluvit, že tě budeme bojkotovat?
Reagovat
Frick
Aliga napsal, že si měly naše holky více "jezdit pro tituly", tak já jsem uvedl dva příklady. S čim máš zase problém?
Reagovat
VlS
Protože o tom vůbec nic nevíš, vůbec nechápeš souvislosti. Ony si se svými trenéry sestavují program před sezónou s ohledem na všechny možný aspekty o kterejch nemáme ani tušení ( včetně třeba rozpočtu - výlet do Brazílie není třeba zadara. A ty tady z nich děláš trubky, který jsou tak pitomý, že neví kam se přihlásit, aby byly úspěšnější, než jsou. Zachránce Frick. Sice v životě nevzal raketu do ruky, ale klidně bude radit lidem, který se tenisem živí. Chápeš tu obludnost?
Reagovat
blixa
No jo, on náš "chytráček" Frick ví všechno nejlíp. Jak by lidi měli žít, jak myslet, kdy jsou morální, kdy jsou nemorální, co a kdy a jak by měli dělat ... všechno ví ten lidový génius ... a přitom je to jen smrdutá kupka hnoje.
Reagovat
Frick
Tak pravil naivní utopistický anarchokapitalista.
Reagovat
FulnekUltras
Z čeho kupka je se nejlíp pozná, až když do ní člověk zabodne vidle... ;)))
Reagovat
blixa
Viděti Fricka jak utíká s vidlema v prdeli - k nezaplacení !!! :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobrej námět na reklamu na platební kartu :-DD
Reagovat
Frick
Už jsi zkontroloval na zítřek lajny? Měl bys.
Reagovat
Frick
Bára která si letos vydělá tenisem 800 000 USD brutto na letenku do Brazílie mít bude. Nemuvě o tom, že postupem do ČF za cca 6000 USD by se už ty náklady na cestu celkem zaplatily.

VISi, já si uvědomuju, že ten slavnej Florianopolisu je taková univerzální jednoduchá "berlička" - ve smyslu že tam měla Lucka H. nebo Bára letět a žeby to "určitě" vyhrály a měly by titul, Lucka H. vůbec první.

Ale jako když se člověk podívá na Martincovou, která si tam z Evropy nelenila "odskočit" a vzala tam 60 bodů, což jí katapultovalo o 38 míst (z 209. na 171.), tak se neubrání dojmu, že na tom asi něco bude a že je škoda, že tam třeba Lucka H. nebo Bára fakt nechaly tu trofej ležet.
Reagovat
VlS
Jasně, a na začátku betonový šňůry se pojede plácat na antuku ty chytrej, viď?
Reagovat
Frick
Ne, jako prodloužení powimbledonskýho anutkovýho návratu ještě o jeden týden navíc.

BTW: Taková Andrea hrála hardový Istanbul + Baku (tam vcelku překvapil skalpem Bojany) a pak se ještě vrátila na antuku do Plzně, kterou celou vyhrála. Lucka Hradecká zase v půlce února neměla problém se hnát na antuku do Ria.
Reagovat
Frick
čili je vidět, že zrovna Háčka letos udělaly jinačí "blbiny"
Reagovat
VlS
Jasně, jsi chytřejší než Háčka a jejich trenéři, tak proč si tě proboha nenajmou?
Reagovat
VlS
Powimbledonskej antukovej návrat je co? Ve špičkovým tenisu končí antuka RG, to sis ještě nevšim? Antuka jede 3 měsíce od dubna do června. Samozřejmě na tebou sledovanejch ITF 10.000 a tak celej rok, ale to skoro nikoho nezajímá. To je prostě dorostenecká liga. Krajský přebory ve fotbalu taky nikdo nesleduje.
Reagovat
slacker
sleduje, treneri a hraci z lavicky
Reagovat
Frick
VIS - neznalec nebo totální ignorant 4 antukových Internationalů po Wimbledonu? BTW: V Bastadu hrála i Serena.
Reagovat
misa
WTA ovšem počítá výhry na ITF i WTA stejně, prostě výhra jako výhra, i když pak jejich statistiky nestojí za nic :-(
Reagovat
Davor1
Aga, Aga :(
Dnes rozhodla hlava oboch hráčok na big pointoch, Aga tam úplne vyhorela, Sharapova naopak, klasicky mimoriadne silná v krízových momentoch. Ten fifteen za stavu 4-5, 40-15 z pohľadu Agy v treťom sete to úplne vystihol. Ak by som trénoval nejakú tenistku, tak by som jej výslovne zakázal hrať drajv voleje. Keby si to nechala spadnúť, tak mohla smečovať z ľahkej pozície, mala by na to more času. Škoda, dnes bolo v silách Agnieszky ju poraziť, hlavička nepustila :/
Reagovat
tommr
tyhle nabíhaný voleje jsou slabinou většiny hráček. Kolik jich už v důležitých momentech zkazily Petra nebo Lucka ... :(
Reagovat
VlS
Kdybych trénoval nějakou tenistku, tak bych se na ty drive soustředi, aby je mohla hrát s vysokou úspesností, protože jsou extrémně úcinný.
Reagovat
smazaný uživatel
V žádném případě bych nechtěl,
Mášeňce triumf zkazit,
tím ze přidám za doplněk,
dva odlišné odkazy.

Kdo zde klikne neprohloupí, a navíc jednoduše,
vysoko na samý zenit, vystoupí jeho duše:

https://www.youtube.com/watch?v=dA9v0_VWAzo

Zde třeba upozornění, opatrnosti nikdy dost není,
klik na vlastní nebezpečí, kdo klikne - ať pak nebrečí:

https://www.youtube.com/watch?v=Z4kX5GLHBHY
Reagovat
FulnekUltras
1 - jedínyj magúčij Savjétskij sajúz...díky VVP konečně opět důstojná hymna důstojné země... ;)

2 - Bobinu tady doslova žeru !!!!!! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejkrásnější hymna světa,
pro královnu tenisovou,
ze svobodné ruské země,
jsou jen čtyři na planetě!
Text jsi žel poněkud spletl :-(
takhle to má býti správně:

1. Rossija svjaščennaja naša děržava,
Rossija ljubimaja naša strana,
mogučaja volja, velikaja sláva,
tvojo dostojanie na vsje vremena.

ref: Slavsja otěčestvo, naše svobodnoje,
bratskich narodov sojuz věkovoj,
predkami dannaja mudrosť narodnaja
slavsja strana, my gordimsja toboj.

2. Od južnych polej do poljarnovo kraja,
rozkinulis naši lesa i polja,
odna ty na světě, odna ty takaja,
chranimaja Bogom, rodnaja zemlja.

3. Širokij prostor dlja mečty i dlja žizni.
graduščije nam otkryvajut goda,
nam silu dajot naša věrnosť otčizně,
tak bylo, tak jesť i tak budět vsegda.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: 2. Od južnych morej....
Reagovat
FulnekUltras
Díky za aktualizaci slov...ale hlavní je tady pro hodně lidí určitě melodie...jasná, pevná a nepředpos.aná... ;)
Reagovat
FulnekUltras
Maša je zatím klasicky zaťatá...uvidíme, jestli to bude v dalších dvou zápasech stačit. Agu jsem navzdory posledním výsledkům nijak nepřeceňoval už před turnajem.
Reagovat
smazaný uživatel
Agňa chytla moc dobrou formu, ještě s ní počítejme.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka Maruš, hezkej tenis, Maruš nevyhraná - viz.nízký kratší míče, spoustu tutovek hozenejch Agně na raketu ... no, Agňa ji to na férovku vrátila v 10. hře (bodu, jak se to hlásí) 3. sady. Lítost nad Kiki, gratulka i deblům.
Tak, Maruš, a teď za titulem! Kong není a Lucinu potkat nemusíš.
Reagovat
Chrenda
se musí počítat pro semifinále. Po pauze se předvedla ve velmi dobrém světle, i když ten závěr třetího setu sakra uspěchala. Musím přehodnotit svůj původní tip a myslím, že postoupí Maria a Simona. Z Bílé skupiny pak Petra a Angie.
Reagovat
Chrenda
Vůbec nejlepší by bylo finále Petra-Maria.
Reagovat
slacker
co se ti nelibi na finale Petra-Lucka?
Reagovat
freeteepek
To jsem nečekal. Ale bylo to těsný. Uřvaná Máša vstup do turnaje zvládla a teď bude zlobit:-)
Reagovat
Chrenda
Taky myslím, že bude zlobit. Flavii dá určitě a Simonou to bude asi řež.
Reagovat
kada.tom
Misaki má titul! Obrovská gratulace, moc jí to přeju, hezké zakončení sezóny pro ní na WTA podnicích :-)
Reagovat
FulnekUltras
spolupodepisuju...
Reagovat
tommr
jj už si to zasloužila - zvláště po takových smolných prohrách jako třeba s Ivanovicovou nebo Bencicovou ... :)
Reagovat
EllNino
Pěkný výkon Lucky a Andy ...Kiki je mi líto
Reagovat
peggy
Maria blahopreji a vi,ze vyhrajes cely turnaj.
Reagovat
PetaM
Tak první bod je doma, trochu jsem ho čekal, bohužel trochu jinak. Kiki zraněná, takže debl skoro o ničem.

Musím ale hodně pochválit Lucku H.. Oproti Linzi se zvedla asi o 200 %. Opravdu krásná, nátlaková hra, s minimem chyb.

Debl mohl vypadat lépe. Obě protihráčky jsou elitní deblistky a Kiki má neuvěřitelný cit pro míč. Bohužel, zranění a hra nic moc ... Je ale třeba dodat, že pokud se hrálo, byly to krásné výměny, většinou je vyhrála Háčka a často dost neskutečným způsobem. Víme všichni, že Háčka se umí porazit i sama bez toho, aby protihráčky něco předvedly. Dneska se ale neporazily a hrály krásně i bez odpovědi protihráček.

Věřím, že s takovou hrou mají i na Kops-Jones/Spears ... :)
Reagovat
kada.tom
možná dobře, že s nimi prohrály v Linci, teď by jim to mohly vrátit a bylo by to mnohem lepší pro Háčka :-)
Reagovat
PetaM
Asi je to dobře, Linz je minulost, ten už mě nezajímá. :D Věřím, že je můžou porazit. V Linzi hrály skutečně špatně, hlavně Lucka (i když ne za všechno tam mohla ona :D ). Ale mají to s nimi 3:1 tuším a jediná prohra přišla právě v Linzi. Na Hingis/Mirza tuším nemají, ale kdo ví. Ani ty nejsou neporazitelné. Každopádně primární úkol je porazit Kops-Jones/Spears a pak se zabývat nějakýma světovýma jedničkama :D :D
Reagovat
tommr
pokud chtějí Háčka postoupit ze skupiny tak musí porazit Američanky. Hingis+Mirza asi všechno vyhrajou a Babos+Mladenovic naopak všechno prohrajou ...
Reagovat
VlS
za hóóódně dlouhou dobu. Gratulka Háčka.
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkám, že H+H nehrály dobře, ale vzhledem ke zranění Kiki to byl zápas úplně o hovně. :( Jinak jsem je viděl hrát po dlouhé době a koukám, že Andrea na returnu pořád stejně vrtí zadkem... :)
Reagovat
VlS
A mě se to furt srejňě líbí :-)
Reagovat
PetaM
Určitě je to velká škoda, že Kiki byla zraněná, mohl se hrát hezčí a rozhodně delší tenis.

Na druhou stranu Timea jí prakticky v ničem nepodržela. Jen jednou byla schopná slušně zaservírovat, aby to Kiki u sítě zabila, zbytek servisů si prohrála. A ve výměnách ji taky moc nepomáhala ...
Reagovat
VlS
Timi byla dneska hodně marná a vypadalo, že jí to absolutně nebaví ( se nedivím, když jí to tak nešlo )
Reagovat
VlS
zatím hraje úžasnej zápas a Lucka moc nekazí. 3:0 ve druhým se dvěma brejky, první doma, to nevypadá zle
Reagovat
Kozoroh
Ach ta psychika... Faktor, který šampiony odděluje od dobrých, zručných, ale nikoliv těch úplně nejlepších tenistů. Aga mohla při BP za stavu 5:4 v třetí sadě zahrát jakkoliv a vona tak u sítě selhala.
Na "chytrý tenis" (jak je často hra Polky označována) je třeba kromě technické zručnosti i mentální sílu a tu Aga proti těm nejlepším hráčkám postrádá. Proto tenis Agy za "chytrý" nepovažuji, nazval bych ho za "technicky zručný".
Reagovat
Kozoroh
Vzhledem k výkonu Mášeny a Agy bych si dovolil předikovat, že Simona půjde do SF z 1. příčky. Ta dnes Flavii mydlila, v dlouhých výměnách jasně lepší hráčkou.
Reagovat
FulnekUltras
Ona to v dalších zápasech už dostatečně uvolněná Flavia ještě rozbalí... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc jsem jí nevěřila vzhledem k "formě", vyhrát po takové době ještě takovým způsobem, no byl to boj, přelévalo se to tam a zase zpátky, Máša jako vždy na servisu jalová, často se vyhazovala, ale ve třetí sadě si to Anežka prakticky prohrála sama, asi teď bude někde vzteky rozbíjet matrjošky :P
Reagovat
Haitik
Maria bude hrát se Simonou a Aga s Flavií.. :D

V úterý nic neuvidím, protože natáčíme maturitní video, takže se na to kouknu pak večer.. :D

Ještě k dnešnímu zápasu.. Neskutečný, opravdu paráda.. Maria ani moc nevypadala, že nehrála skoro půl roku.. :D I to zápěstí vypadalo, že drží.. I když jsem si párkrát říkal, že ten BH hraje na ní moc měkce, tak pak zatlačila a moje obavy byly hned pryč.. :D Ten poslední gem? To jsem myslel, že umřu! :D Fakt, u toho prvního BP.. Strašný! Jsem fakt rád, že to ubojovala!
Aga celkem škoda, myslím, že hrála skvěle, tedy hlavně 1. set, pak šel její výkon trochu dolů..
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Mashu hodně těžký, ale zároveň úspěšný vstup do TM. :) Loni jí výhra nad Agou ve třech setech nestačila, tak doufám, že letos to stačit bude. Vůbec bych se nedivil, kdyby právě tohle byl zápas, který rozhodne o postupu. Očekávám, že Simona bude hodně tvrdý oříšek. Proti Flavii má Masha sice zápornou bilanci, ale myslím si, že Flavia už po US Open nemá takovou formu a Masha ji porazí.

BTW: Když letos v Singapuru nemám Anu a Caro, tak jsou aspoň v té znělce... :D
Reagovat
blixa
Je to peklo, takhle blbě rupnout :(
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť ty fandíš Češkám a koťátku, tak proč tě trápí Aga? :D
Reagovat
blixa
Aze taky ! Už dlouho ! Ne tolik jako češkám, nebo koťátku s prdelkou, ale mám ji v oblibě.
Reagovat
slacker
nezspomen ale ze jeto bezpaterni pokrytecka crenosprdelnice :-DD
Tenhle nazor me teda fakt hodne prekvapil od cloveka ktery chce postoupit konverzi na Polaka :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Už se ví, proti komu bude Masha v dalším zápase hrát? :)
Reagovat
PetaM
Simona. Prý.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist