Šarapovová se překvapit nenechala, je ve finále

12. 6. 2010, 15:16
Aktuality 4
WTA BIRMINIGHAM - Maria Šarapovová v Birminghamu potvrzuje roli favoritky. Dvojnásobná vítězka turnaje ve třech zápasech neztratila ani set a postoupila do semifinále. V něm na ni čeká šok turnaje Alison Riskeová z USA.
Maria Šarapovová

Třiadvacetiletá Maria Šarapovová v Birminghamu hraje již posedmé a vždy se dostala minimálně do semifinále. Letos je dokonce už v pátém finále, ve kterém si zahraje o třetí titul.

Ruska dnes narazila na Alison Riskeovou z USA, jež po premiérově zvládnuté kvalifikaci turnaje WTA postupně porazila i Sandru Záhlavovou, Wozniakovou, Čakvetadzeovou a třetí nasazenou Wickmayerovou.

Devatenáctiletá Američanka dokázala bývalé světové jedničce jako první na turnaji sebrat set, favorizovaná Šarapovová ale měla utkání pod kontrolou. Víc než jeden brejk soupeřce nedovolila, nasázela 12 es a zvítězila 6-2 4-6 6-1.

"Konečně můžu říct, že se cítím dobře. Minulý rok, kdy jsem se vrátila po zranění ramene, to pořád nebylo ono. Ale teď je to lepší a lepší," pochvaluje si formu šampionka z let 2004 a 2005.

O třetí titul ji může připravit loňská přemožitelka Na Li. Nejvýše nasazená Číňanka však ještě musí zvládnout souboj s Rezaiovou.

- WTA INTERNATIONAL BIRMINGHAM (Velká Británie, tráva, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (12. 06. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (2-Rus.) - Riskeová (USA) 6:2, 4:6, 6:1.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím, že Li bude hrát trpělivý tenis. Nedělá tolik chyb.Měla silnou soupeřku v semifinále, ale Aravane hrála špatně, moc zbrkle, pralo to tam, buď to vyjde nebo bude několikametrový out.Myslím, že Maria udělá zase nějaké zbytečné chyby a dvojchyby na podání. Věřim Li.
Reagovat
skott
Opravil bych, ze Maria je ve svem patem finale v Birminghamu a bude hrat o treti titul, protoze pokud se jedna o singlove ucasti, bude to jeji ctvrte finale, paklize by autor pocital i debl (vyhrala v roce 2004 spolu s MaKiri), pak bude hrat o svuj ctvrty celkove na tomto turnaji...
Nicmene k dnesnimu semi...ukazalo se, jak malo nekdy staci ke komplikacim v naprosto jednoznacnem prubehu utkani.Maria byla po celou dobu vyrazne lepsi hrackou, jeji servis fungoval spolehlive, jak je zvykem jiz od Stasbourgu:)...sazela jedno eso za druhym, kopa viteznych micu, presto stacil jeden nervozni servis gem ve druhem setu (4 z 5 uhranych micku Riske tomto setu prave v nem!) a malem se vsechno otocilo o 180 stupnu...nastesti Maria znovu zapnula, lehce ubrala na agresivite pri returnu a snazila se predevsim dostat mic do hry a teprve ve vymenach pritlacit.Nebylo to uplne jednoduche, Alison Riske rozhodne nezustala nic dluzna svemu jmenu, ale celkove si problemy Masha zpusobila vice sama nez ze by souperka byla tak kvalitni.
Reagovat
smazaný uživatel
Obě dvě tenistky předvedl dobrý výkon, ale Maria s 13 esy a dalšími nechytatelnými podání může pomýšlet na titul a souboj s williams sister.. :-) Opravdu předvedla hodně dobrý výkon, hlavně na servisu.. jen tak dál..
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem jen druhý a třetí set, dobře servírovala, ale ten return... :-(( Navíc její pohyb na trávě není úplně ideální. Myslím, že Li Na ji ve finále (pokud se tam dostane) opět dá.

Alison solidní podání, ale ten forhend ... krkolomností mi připomíná Edbergův. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist