Šarapovová skončila v Birminghamu v semifinále

13. 6. 2009, 21:38
Aktuality 7
Generálka na Wimbledon skončila pro ruskou tenistku Marii Šarapovovou na turnaji v Birminghamu před branami finále. Bývalá šampionka z All England Clubu, jež se na kurty vrátila po desetiměsíční pauze zaviněné zraněním ramene, dnes prohrála s Číňankou Li Na dvakrát 4:6. Turnajová čtyřka Li Na se v neděli o titul utká s Magdalenou Rybárikovou. Dvacetiletá Slovenka zdolala ve třech setech Saniu Mirzaovou z Indie a čeká ji premiéra ve finále podniku WTA.
Maria Šarapovová

Šarapovová měla v úvodu zápasu problémy s podáním, jehož styl musela po zranění pozměnit, a prohrávala už 1:5. „Po tak dlouhé pauze je každý zápas a každá situace pro tělo velkou zkouškou," řekla bývalá světová jednička s tím, že se nemohla dostat do správného rytmu.

Ruska se vrátila ke dvouhře po dlouhé zdravotní pauze v květnu ve Varšavě, kde vypadla ve čtvrtfinále, stejně jako následně na Roland Garros. V Birminghamu potvrdila, že se jí na zdejší trávě daří. Při svých šesti startech došla vždy minimálně do semifinále. Titul získala v roce 2004, kdy ovládla také Wimbledon, a v roce 2005.

Čínská tenistka až doposud nad Šarapovovou z pěti vzájemných utkání ani jednou nevyhrála. „Dnes se mi hodně dařilo na returnu. Mnohokrát jsem jí prorazila podání, nebylo to typické utkání na trávě. Před tímto zápasem jsem s ní několikrát prohrála a neměla jsem co ztratit,“ dodala spokojená Číňanka Li Na.

Velká finálová premiéra čeká na Slovenku Magdalenu Rybárikovou, která si poradila s Indkou Saniou Mirzaovou ve třech setech. „Je velmi výhodné chodit na travnatém povrchu často na síť. Protihráčkám to vůbec nevyhovuje, zřejmě je to pro ně něco nového. Zítra mě čeká těžké finále, Li Na je skvělou hráčkou. Pokud chci uspět, musím dobře podávat, hrát agresivně a chodit často na síť,“ říká 20letá tenistka, jejímiž nejlepšími výsledky byla doposud semifinále loni v Taškentu a letos v Hobartu a Pattaya City.

Výsledky sobota 13.6. - Birmingham (tráva, dotace 220.000 dolarů)

Semifinále:
Li Na (4-Čína) - Maria Šarapovová (Rusko) 6:4, 6:4
Magdalena Rybáriková (Slovensko) - Sania Mirzaová (Indie) 3:6, 6:0, 6:3.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Maria hraje víc než dobře, po tak dlouhé pauze nestačí jet na jeden turnaj do Varšavy, kde se rozehraje a už honem vyhrávat turnaje. Tenhle rok má na to, aby se dostala alespoň zpět do TOP 20 a příští sezónu bude válet jako nasazená hráčka... Věřím, že ale letos nějaký ten turnaj vyhraješ :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je vcelku jedno kolik prohrávala, ale prohrála. Na ty dobrý tenistky jeětě prostě a jednoduše nemá!!! Má lehké losy a kliku!!! No a s tou její krásou - haha, skoro dva metry, vyzáblá, plochá, samé jizvy po akné, tři vlasy a to nemluvím o tom jejím ruským obličejíčku a hlavně ten řev - ten je opravdu nejvíc sexy!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale má dobré nohy :)
Reagovat
skott
O jakem akne to tady kecas ty blazne?:o Maria zadne nema uz od nejakych 15 nebo 16 let, kdy je to naprosto normalni u mladych holek.Tady jsou fotky z jejich pozapasovych tiskovek z Birminghamu.
http://img39.imagehaven.net/img.php?id=GKH62FHIA5_1R_without-stupid-watermarks_TennisForum_c.jpg
http://img263.imagevenue.com/img.php?image=04789_sharapova18_122_385lo.jpg
Jestli se ti nelibi, je to tvoje vec, ale drz radsi hubu, protoze pochybuju, ze si na tom tak dobre aby sis mohl dovolit kritizovat jeji vzhled.
A lehky los?Je to jen Intl. $220,000 s nejvyssi nasazenou Zheng, tak koho by asi mela potkat.
Reagovat
smazaný uživatel
ty to zabal:-D:-D:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Šarapova dnes rozhodne neprohrávala 1:5!!! Prohrávala 2:5,3:5,4:5 aby první set prohrála 4:6 :-))
Reagovat
smazaný uživatel
nevadí, stejně jsi úžasná, krásná, sexy...příště to vyjde...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist