Šarapovová ve Wimbledonu vidí novou šanci

23. 6. 2015, 18:13
Aktuality 48
Maria Šarapovová se již v Londýně připravuje na start Wimbledonu, v němž vidí po nečekané prohře ve čtvrtém kole French Open novou šanci na úspěch. Ruska, jež slavný turnaj v All England Clubu vyhrála v roce 2004, věří, že bude na start turnaje dobře připravená. Děláme s týmem maximum, abych hrála co nejlépe, řekla světová čtyřka.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

V roce 2004 Maria Šarapovová ve Wimbledonu šokovala tenisový svět. Tehdy si na slavném londýnském turnaji došla jako sedmnáctiletá dívka pro svou první grandslamovou trofej a nastartovala tak svou úspěšnou kariéru.

"Když se sem vracím, tak se mi vybavují všechny ty krásné vzpomínky na rok 2004, kdy jsem tu vyhrála a získala jsem svou první grandslamovou trofej. Je to ale většinou jen na začátku, pak už nad tím tolik nepřemýšlím. Vyhrála jsem tady, to je dobré si připomenout, ale člověk se k tomu nesmí moc upínat. Jezdím sem každou sezonu a pokaždé je to nový turnaj a nová šance. Stejně je to i letos," konstatovala pětinásobná grandslamová vítězka.

Po Wimbledonu, kde uspěla v roce 2004, vyhrála aktuální světová čtyřka i všechny ostatní turnaje velké čtyřky. V roce 2006 uspěla na US Open, v sezoně 2008 dobyla Australian Open a kariérní grandslam zkompletovala v roce 2012, kdy vyhrála French Open. Na pařížské antuce poté triumfovala i vloni.

Obhajoba loňského triumfu v Paříži Šarapovové sice nevyšla, z prohry s Lucií Šafářovou, na kterou nestačila ve čtvrtém kole, se ale rychle oklepala. "Byla jsem zklamaná, ale po pár dnech jsem to hodila za hlavu a začala jsem se soustředit na budoucnost," řekla bývalá světová jednička.

"Měla jsem pár dní volna, ale pak jsme s týmem zahájili intenzivní přípravu na Wimbledon. Na druhou stranu bylo příjemné mít více času na přípravu. Je náročné přejít z antuky na trávu, protože ty povrchy jsou úplně jiné, ale já věřím, že díky tvrdé práci budu dobře připravená. Cítím se dobře, ale ještě potřebujeme doladit nějaké věci. Jsem si jistá, že to stihneme, ještě máme čas," dodala Šarapovová směrem k přípravě na Wimbledon, který startuje již příští pondělí.

V posledních letech se Rusce na londýnské trávě příliš nedařilo. V roce 2011 si sice ve slavném All England Clubu zahrála podruhé v kariéře finále, v boji o titul ale prohrála s Petrou Kvitovou. Za poslední tři sezony nepřekročila Šarapovová ve Wimbledonu bránu osmifinále, v roce 2013 dokonce vypadla již ve druhém kole.

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

48
Přidat komentář
Cico93
http://www.wtatennis.com/news/article/4813952/title/sharapova-eyeing-new-start-at-wimbledon
Reagovat
smazaný uživatel
Nic proti nikomu, ale trávu jako povrch moc neuznávám. Viděli jste Andersona proti Simonovi nebo Karloviče proti Berdychovi? ... Samé eso, hra nikde. Třeba nějaká výměna pro diváky? Nene, v naprosté většině je to buď bum, nebo bumbum (občas bumbumbum). Taková hra se nemůže nikomu líbit. Poslední dobou tedy inklinuju k pomalejším povrchům, kde hráč musí ukázat, že má něco víc než servis.
Reagovat
blixa
Zápasy s "bombarďáky" jsou nuda na každém povrchu. U chlapů to může být v některých zápasech fakt nuda, ale bombarďáků zase tolik není. Ženský naopak hrajou na trávě ten nejhezčí tenis. Žádná nudná pinkaná, kde rozhoduje která to dřív zkazí.
Reagovat
gigin
Tak hlavně druhý týden na W, už je to kolem BL vyšmajdané, tráva je prej rok od roku pomalejší, antukový tenis tvl :)))
Reagovat
smazaný uživatel
to je pravda, vlastně, že ženská tráva je zábavnější než mužská; ale zas, neni to tak dlouho, co Lisická překonala jeden rekord (ale zas je fakt, že Lisická je jenom jednotlivec)
Reagovat
smazaný uživatel
No, Sabine si na trávě totiž neuvěřitelně věří, a když si věří, jde to prakticky samo. Kdyby si takhle věřila i na rychlých hardech, věřím, že svůj rekord v počtu es bude překonávat i na nich, ale bohužel, věří si jen na té trávě :D
Reagovat
Fandina
Nejvíc by se mi líbil rok 2011 a finále Petra Mária a samozřejmě i s takovým výsledkem. Petra by měla třikrát Wimbledon. To by se mi líbilo.
Reagovat
FulnekUltras
kam až od té doby v zájmu udržení pozic zesílila Maša svůj akustický projev a Serena své (???) bicepsy...
Reagovat
FerrariF50
Serena nemá co dělat mezi ženskýma ... svaly větší než většina chlapů, normální gorila a když ji tam nepadne první servis tak ještě ke všemu nic zvláštního nehraje, závislá na podání a namachrovaná jak nikdo ... Lucka ji přehrávala na FO stoprocentně. V mužskym tenise respektuju každýho, ale Serenu uznávat nikdy nebudu ... tu beru jako takovej podvod mezi ženami ... hnus hnus.
Reagovat
smazaný uživatel
táhni!!! Serena je jedna z nejlepších tenistek v historii a že je její hra jen o podání?? Serena není Karlovič, Serena má skvělou mezihru a hlavně nejlepší return na světě.
Reagovat
Kozoroh
Kvalita Sereniny mezihry silně závisí na jejím servisu. Když jí první podání nefunguje, tak jí lze ve výměnách ničit, jak dobře ukázalo finále s Luckou.
Reagovat
smazaný uživatel
no dobře teď už je více závislejší na servisu, to ale nemění nic na tom že to je úžasná tenistka
Reagovat
FulnekUltras
v roce 2004 jsem jí to věřil nějak víc... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrari - ty nemáš co dělat mezi normálníma lidma! Jak píše Kvitofka - táhni vodsuď!!!!
Reagovat
FerrariF50
Hlavně ty zatnuté pěstičky to žeru :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmmm, sexy! :)
https://twitter.com/MariaSharapova/status/613417874347180032
Reagovat
gigin
až přestaneš zdržovat a divně čučet na soupeřky, tak ti snad začnu zase fandit. Že u toho řveš jak Třiapůla (Jawa 350) v bahně mi až tak nevadí...
Reagovat
Cico93
výborne giginek! takto sa mi páčiš ešte viac.-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zase? Tys jí někdy fandil? :D
Reagovat
gigin
A ne?? Nebudu dohledávat, ale Máří jsem tu tlačil x krát. Ale to je už dlouho, to byl ještě Šemík jako hříbě a rašelina na Kladně...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jo, ale já jsem nemyslel jenom v nějakém jednotlivém zápase... Pokud vím, tak mezi tvoje favoritky (Julia, Petko, Vika, Ana apod.) nikdy nepatřila. :D
Reagovat
gigin
Patřila. Ale to bylo monty v době, kdy jsem byl ještě prezidentem Djokolandu. Maruška měla k Nolemu vždycky blízko, takže.... ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo takhle. :) Tak to už musí být hodně dávno, protože si to nepamatuju... :D
Reagovat
gigin
Jas. Viz Šemík a rašelina :DDD
Reagovat
FandimRF
Hochu,než budeš takhle mluvit o osobnostech jako je Maria, měl by sis možná nejdříve vyměnit zalepený trenky,zahodit ty patoky Frisca,vypnout hudbu ve stylu Scooter a jít do světa taky zkusit něco dokázat. V opačném případě se běž nad svojí vlastní malostí raději ukájet jinam...jsi směšný.
Reagovat
gigin
Jo jasně :))) prej hochu.. kolik ti je, sokolíku? A trošku nadsázky, recese ti nic neříká? Jo ty si ten bručoun, co mi minule nadal, jak svini do koryta, že jsem ti dal tebou požadovaný odkaz v angličtině..
Reagovat
slacker
Zadna Nova nadeje nebude, Imperium vrati uder.
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím, že ve Wimbledonu může uspět lépe než v minulých letech právě díky té delší přípravě. A taky doufám, že tam nebude bojovat s nemocí...
Reagovat
VlS
Doufám, že se pleteš, ale my si můžeme doufat, dokud neumřeme a holky ukážou, jak to bude :-)
Reagovat
Cico93
Reagovat
sprchon
Kdepak, je lichej rok. :P
Reagovat
Cico93
my to prelomíme.
Reagovat
blixa
Carpe jugulum ;-)
Reagovat
Cico93
nerozumiem, to je po latinský?
Reagovat
spaniel
Východnarsky to nebude.
Reagovat
Cico93
mi je jasne, to by som rozumel.
Reagovat
gigin
http://www.strejda-google.cz/#carpe+jugulum
Reagovat
Cico93
co to je dajaká knižka? a kašľem nato.
Reagovat
blixa
"Urvi hrdlo". Parafráze na Carpe diem (doslova urvi den, překládá se jako užij (si) dne). V knížce jde o upíry, u Marfušky to dává i jiné konotace :D
Reagovat
mrafe
Já si myslím, že nám pán (blixa) chtěl ukázat, že má klasické vzdělání. ;-)
A tobě a Montymu popřát, aby jste si užili Marfučin hlásek. :DD
Reagovat
blixa
O klasické vzdělání tu vůbec nejde, taky ho nemám. Spíš je smutná neznalost tak skvělého autora jako je Pratchett. Ale kdo by dneska četl, že ...
Reagovat
mrafe
Tak mě tento žánr nebere, tak se omlouvám.
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, dneska je v módě padesát odstínů ... :D
Reagovat
gigin
http://nd06.jxs.cz/321/942/e7d8c29eb8_100445306_o2.jpg
Reagovat
Cico93
fuuj
Reagovat
smazaný uživatel
Co má urvat? Větev ze stromu? ;D
Reagovat
Cico93
ano presne na toto som myslel..-)))
Reagovat
sprchon
:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist