Šátral, Šafránek a Hradecká prošli prvním kolem kvalifikace US Open

23. 8. 2017, 07:47
Aktuality 30
US OPEN - Osm z deseti Čechů včera vstoupilo do kvalifikace US Open, tři prvním ze tří kol prošli. Naději na start v hlavní soutěži posledního grandslamu sezony si udrželi Jan Šátral, Václav Šafránek a Lucie Hradecká.
Jan Šátral

Loni si Jan Šátral na US Open připsal premiérový start na grandslamovém turnaji, když prošel tříkolovou kvalifikací, a navíc přidal postup do druhého kola v hlavní soutěži. Letos má za sebou zatím první ze čtyř kroků k tomu, aby rok starý úspěch alespoň zopakoval. 

V prvním kole kvalifikace si sedmadvacetiletý rodák z Mělníka poradil 6-3 6-2 s devatenáctým nasazeným Portugalcem Pedrem Sousou, kterému se v létě dařilo na antukových challengerech. Ve druhém kole se Šátral utká s domácím Mackenziem McDonaldem (h2h 1-0), kterého před rokem v New Yorku udolal v pětisetové bitvě a připsal si svou dosud jedinou výhru na grandslamu.

Ještě před pěti dny hrál Václav Šafránek na antukovém challengeru v německém Meerbuschi, včera už na tvrdém povrchu v New Yorku oslavil svou první výhru v kvalifikaci grandslamu. Třiadvacetiletý český tenista v Americe zvládl svou premiéru v boji o US Open, když zdolal 7-6 3-6 6-3 Daniela Masura. Ve druhém kole se střetne s dalším Němcem Yannickem Hanfmannem (h2h 0-1).

Z tria Čechů, kteří se v úterý v New Yorku představili neuspěl jen osmadvacetiletý Petr Michnev. Ten hrál kvalifikaci grandslamu podruhé v kariéře a znovu utrpěl debakl, když s Francouzem Glebem Sakharovem prohrál 0-6 2-6.

Až dnes do kvalifikace vstoupí Lukáš Rosol, který se pokusí navázat na úspěšnou kvalifikaci z Wimbledonu. V prvním kole ho čeká Srb Filip Krajinovič, s nímž letos dvakrát prohrál - naposledy před dvěma týdny.

Mezi ženami uspěla zatím jen Hradecká
Lucie Hradecká hraje kvalifikaci na US Open už pošesté v kariéře, ale tři zápasy v řadě v ní nikdy nevyhrála. Letos odstartovala boj o svůj první grandslam od loňského Roland Garros výhrou 7-5 6-1 nad Němkou Katharinou Hobgarskou, které oplatila tři týdny starou porážku, přerušila sérii čtyř proher.

Ve 2. kole dvaatřicetiletá Češka, jež má na kontě dva grandslamové tituly, vyzve nasazenou jedničku Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu.

Další čtyři Češky v prvním kole ztroskotaly. Petra Krejsová si ve svých 27 letech zahrála poprvé v kvalifikaci grandslamového turnaje, start na US Open ale nevybojovala, když prohrála 6-3 2-6 2-6 s Italkou Trevisanovou.

Jednadvacetiletá Barbora Krejčíková neprojde grandslamovou kvalifikací ani na 10. pokus. V boji o US Open vypadla v prvním kole, když podlehla 6-2 5-7 3-6 Slovince Poloně Hercogové, byť vedla 6-2 a 5-3.

Tereza Smitková nevybojuje postup do hlavní soutěže ani na čtvrtém letošním grandslamu. Na US Open dvaadvacetiletá Češka skončila na raketě Rakušanky Barbary Haasové, které podlehla 0-6 5-7.

Marie Bouzková zkoušela podruhé ve své krátké kariéře štěstí v kvalifikaci grandslamu, na premiéru v hlavní soutěži si však musí počkat minimálně do příští sezony. Na US Open prohrála devatenáctiletá česká naděje hned v prvním kole 6-4 2-6 2-6 s o deset let starší Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou.

Navázat na Hradeckou a postoupit do druhého kola se dnes pokusí ještě Tereza Martincová, kterou čeká Řekyně
Grammatikopoulouová.

• US OPEN 2017 •
USA / New York, tv. povrch, 9.480.000 dolarů
úterní výsledky (22. 08. 2017)
MUŽI
• Kvalifikace - 1. kolo •
Šátral (ČR) - P. Sousa (19-Portug.) 6-3 6-2
Šafránek (ČR) - Masur (Něm.) 7-6(5) 3-6 6-3
Sakharov (Fr.) - Michnev (ČR) 6-0 6-2
ŽENY
• Kvalifikace - 1. kolo •
Hradecká (ČR) - Hobgarská (Něm.) 7-5 6-1
Hercogová (Slovin.) - Krejčíková (16-ČR) 2-6 7-5 6-3
Trevisanová (29-It.) - Krejsová (ČR) 3-6 6-2 6-2
Buzarnescuová (22-Rum.) - Bouzková (ČR) 4-6 6-2 6-2
Haasová (Rak.) - Smitková (ČR) 6-0 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
babolat.cz
https://rafaelnadalfans.com/2017/08/23/photos-rafael-nadal-attends-cosentino-event-in-new-york-city/#jp-carousel-45952
Reagovat
Haitik
Škoda Marušky.. :-((
Tak snad je aspoň zdravá už.. :-)
Reagovat
fretek
Marie a i další naše hráčky hrají docela dobře, avšak často jenom první set. Pak se ukáže, že soupeřky mají zřejmě lepší kondici.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
EllNino
Hlavně s úsměvem :D
Reagovat
Frick
No tak nevim, no. Už jí není 15, už jí je 19... jestli by přecijen neměla bejt trochu víc rozladěná z toho, že vylítla hned v 1. kole kvaldy....

Katka se v jejim věku už prosazovala na WTA turnajích a byla na nějakym 66. místě...
Reagovat
EllNino
Mary prostě tenis nebere tolik vážně bych řekl :))
Reagovat
EllNino
a asi ti nemusím připomínat, kde v jejím věku byla třeba Karolína ... abysis nevybral jenom příklad, kterej se ti hodí do krámu ... každej dospívá jindy, jak tenisově, tak herně, ty jsi třeba ještě nedospěl v ničem, tak na tom zapracuj :)
Reagovat
bIbec
jj, myslím, že rankingově vzhledem k věku to není zlé. Jako nějakým způsobem se časem prosadit může. Možná by Frick chtěl z každé šikovné juniorky hráčku top 20, jenže takhle to nefunguje. Hodně ji vyšvihl i ten jeden vyhraný GS, kde možná hrálo roli i trošku štěstíčko.

Pokud bych Marušce měl vytknout jednu věc, tak teda určitě, že nehraje ty české turnaje. To mě na ní trošku mrzí. Nakonec musí hora k Mohamedovi, aby s ní udělal rozhovor.
Reagovat
EllNino
nojono, je to škoda, protože třeba i taková Natalie Suk, nebo Liz Mandlik a podobně, sice reprezentují USA, ale české turnaje jezdí pravidelně, alespoň Natálie, hrát :)

Jj, přesně, Fricek je prostě nenasyta, ale každá holka nemá takový talent jako třeba Markéta, kde to je evidentní, Maruška bude spíše taková ta pěšanda bych řekl, tenisově to není zase taková paráda, ten jeden GS hodně pomohl, jinak zase tolik úspěchů neměla ... ale třeba se zvedne déle, jako třeba Denisa, Karolína, Kristýna ... každej nemůže ve dvaceti letech vyhrát GS ...to jsou jen opravdu vyvolené
Reagovat
Frick
Jasně, ale tak takový 100. místo by se asi v 19 před třemi roky od ní čekalo.
Reagovat
EllNino
proč ? :) každý tenista má jinou cestu nahoru ... tohle klišé "čekat něco za x let" se často nevyplácí :D ... Třeba u Markéty nebejt zranění, by byla ve stovce asi už i trochu dřív ... ale u Marušky fakt nevidím moc, čím by mohla záasy proti lepším vyhrávat ... jedině uběhat, a jak vidíš, ani zdravotně na tom není nic moc
Reagovat
Frick
Ty jsi vzal extrém, já jsem vzal spíše průměr. Taky bych mohl argumentovat Vondroušovou.

No, promítni si, kde byly i jiný elitní hráčky v 19 letech. Petra s Luckou už měly v 19 na kontě vyhraný WTA turnaje.
Reagovat
bIbec
jenže Maruška není Petra a Lucka, Fricku.
Reagovat
EllNino
asi nemá Maruška zřejmě takový talent, jak si myslíš ...Markéta je taky extrém ... Katka v dneění době docela taky, ta vlítla do tenisu taky hodně brzy, to samý Barča Strýcová ...

Prostě ne každá tenistka má na to být ve špičce ... a tak to prostě je
Reagovat
Frick
Ok, ale přecijen byla brána (třeba i tou vyhrnou juniorkou na US Open - kterou vyhrála v 16 - tj. ne jak Plíščata v 18, kdy mohly už využívat svou fyzickou převahu) za poměrně velký talent, ne?
Reagovat
EllNino
Juniorský grandslam má kdekdo ... kde je Arantxa Rus, Dušan Lojda ... navíc její ročník nebyl tak silný jako třeba ročníky 1996, 1997 ...

Juniorský GS mají třeba i hráči, kteří teď už nehrají profi, jako třeba týpek, co vyhrál AO v juniorech s Barčou :)
Nic to hráči nezaručuje
Reagovat
EllNino
jinak pro srovnání, koukni třeba, kde je teď její vrstevnice Tereza Mihaliková ... ten juniorskej GS často i sváže ruce a člověk má víc očekávání, než na co reálně má, protože juniorku nehraje každý a je to dost zkreslené :) ...
Reagovat
Frick
Bára (ač jí spíše berem za tenistku "pozdně zrající") byla na konci roku 2004 57.
Reagovat
EllNino
No .. prostě bude holt zrát déle ... o nic nejde :) má dost času, je tak mladá :) ale TOP hráčka z ní podle mě nikdy nebude, nemá na to hru
Reagovat
EllNino
vyslal reportéry do New Yorku, na YT jsou rozhovory z kvalifikace :)

https://www.youtube.com/channel/UCo4HL4At2J4r6V3svpvs5-Q/videos

Mary mi připomíná Lucka Šafi :) Škoda, že to nevyšlo
Reagovat
Padme
Nakopne... Připsal si dobrý skalp.
Reagovat
EllNino
není Souza jako Souza ....
Reagovat
Padme
Žebříčkově o dost lépe postavený hráč, kterému se v poslední době dařilo... Vyhrál v Liberci
Reagovat
EllNino
ano ... ale na antuce :)
Reagovat
EllNino
Sám Honza ve videu říkal, že to nebyl nějaký extra hard los, sice byl nasazený, ale jinak jem Honzovi věřil, letos má SOuza na hadru bilanci 1:5 a po většinu času hraje na antuce
Reagovat
Padme
Tak teda doufám, že si bude věřit i v dalších zápasech... Protože letos mi přijde každá jeho výhra, jako velký úspěch
Reagovat
EllNino
ano ... McDonalda by ještě porazit mohl ... ale Shapo by byl ve třetím kole asi konečná
Reagovat
darek.vrana
Taky bych řekl:). To spíš jsem nevěřil Šafránkovi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist