Saúdové nabídli podle Telegraphu dvě miliardy dolarů za sjednocení ATP a WTA

13. 3., 12:18
Aktuality 24
Saúdskoarabský investiční fond (PIF) nabídl dvě miliardy dolarů za převzetí a sloučení tenisových okruhů ATP a WTA. Informoval o tom deník The Telegraph. Ředitelem jednotného okruhu by měl být Ital Andrea Gaudenzi. Podle britského listu by se mělo rozhodnout během příštích tří měsíců.
Novak Djokovič na tenisové exhibici v Rijádu v prosinci 2023. (@ Profimedia)

Saúdská Arábie pokračuje v masivních investicích do tenisu. V únoru uzavřela dlouholetou smlouvu s mužským okruhem ATP, přičemž se stane titulárním partnerem světového žebříčku a prestižních turnajů v Indian Wells, Miami, Madridu, Pekingu, Turnaje mistrů v Turíně a NextGen Finals pro hráče do 21 let v Džiddě. V Rijádu by se měl také v příštích letech konat Turnaj mistryň.

Podle deníku The Telegraph minulou sobotu šéf ATP Gaudenzi přednesl organizátorům turnajů Masters v Indian Wells "časové omezenou" nabídku, která "vyprší, pokud nebude přijata během dalších 90 dní". PIF měla nabídnout ATP a WTA po miliardě dolarů.

Saúdská Arábie také plánuje uspořádat v prvním týdnu sezony turnaj kategorie Masters. Tento záměr se ale nelíbí šéfovi organizace Tennis Australia Craigu Tileymu, neboť se v tomto termínu koná United Cup smíšených týmů.

Saúdská Arábie investuje vedle tenisu také do dalších sportů. Financuje například lukrativní golfovou sérii LIV, přilákala závod mistrovství světa formule 1 a ve velkém investuje do fotbalu či boxu. Podle kritiků se snaží vylepšovat pověst pošramocenou porušováním lidských práv v zemi.

ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
aape
A holky budou muset hrát v hidžábu nebo se ženský tenis zruší, až to půjde
Opravdu misogynům zaprodat organizací ženských sportů, to je deal
Reagovat
Mony
Vždycky se můžeš proti něčemu postavit a založit znovu svoji soutěž, jako kdysi ATP vznikla protestem hráčů vůči ITF
Reagovat
Semi
Asi se dozvěděli o panu Kaďákovi, jak umí uklízet prachy.
Reagovat
Kandinsky1
Aby ze sebe dělali tenisté dojné voly i na běžných turnajích?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jen to ne!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Že nám "ukradli" turnaj mistryň jim musí úplně stačit.
Reagovat
Nola
LOL, kedy ste organizovali ten turnaj, ak sa smiem spytat?

nemate nato, to je cele.......
Reagovat
GaelM
Tak ještě že tu máme uherského odborníka, který nám přišel vysvětlit, jak se to má dělat...
Reagovat
Pavol
Čo týmto komentom chcel autor povedať. Že uhorskí odborníci sú zlí ?
Reagovat
Nola
Gael, radsej sa povenuj Eline a malej slecne, alebo si ochotny kvoli manzelke siahnut na uspory a usporiadat ten cirkus? Podla mna sa nekvalifikuje. Mozes ju teda zobrat na vylet do Budapesti a Presporku
Reagovat
TSP
Neukradli, ale přeplatili.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
asi tak... Kaderka by jim ale ukázal, ale teď jaksi nemůže
Reagovat
Pe3k
Kalendář už tak je přebitý
Reagovat
dorsch2
hlavne by mali vysvetlit ako si ten jednotny okruh predstavuju, ze budu vsetci hrat spolocne alebo sa to bude týkat len harmonizacie PM, v druhom pripade ak to neslo ideologicky tak to pôjde silou(peniazmi), uz jednotna ponuka pre dve odlisne a nezavisle organizacie ATP/WTA dava tusit kam sa to bude uberat, k saudom-ich najvacsov silou je ze nemaju v danej problematike tradicie, nerozumeju im, nezvazuje ich, su schopny presadit hocico, co je zaroven aj ich najvacsia slabina, pretoze rôznymi koko*inami môzu cely profi tenis potopit
Reagovat
Mony
Oni pouze investují peníze, řídit to budou profíci
Reagovat
dorsch2
ale ak sa im nieco prisnie, ta tí profici to budu musiet aplikovat v praxi, napr. konkretne v snookri pridana zlata gula(v ich platenej exhibicii, nie sutazne)
Reagovat
Nenela
Prosim neee! Za me radeji mene penez a svobodu nez diktat Arabu kdy kdo kde kdy a jak. Uz i reditele maji.... no potes p*del
Reagovat
Mony
Furt lepší investovat do sportu nebo do mrakodrapů, než do válčení..
Nevím, čeho se bát jiného, než že budou diktovat, kdo bude sedet nahoře a kde budou turnaje...to by nám mělo být jedno..Hlavní je kvalita a ta s penězi přijde.. Kdo kouká na pinkpong nebo gymnastiku, když tam nejsou peníze?
Reagovat
alcaraz.dva
Spotr a válka vyžadují peníze, hodně peněz. A proto země, která peníze má a která se s největší pravděpodobností nezapoji do války, by měla mít možnost investovat do sportu
Reagovat
farr
Nebo kolik mld USD by tak nabídli za konverzi západních zemí k islámu a šaríe. Momentík... Vlastně stačí 0. Oni nás přece dobyjou vagínami žen svých souvěrců, které si zdegenerovaný západ dobrovolně tahá do svých zemí.
Reagovat
frenkie57
Až na tu hrubici jsi napsal pravý důvod investic ručníkářů do západního sportu - ovládnutí západu nejdříve ve sportovní a posléze v ideologické rovině. Máme se na co těšit. To sloučení je v podstatě hotová věc, 2mld je strašný ranec peněz, kterému ani jedna organizace a v ní konkrétní lidé neodolají.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To nebudou kapříci, ale tuňáci...
Reagovat
Vidite_mojeregistracebylauspesna
A kolik mld USD by nabídli za sjednocení katolické a pravoslavné církve?
Reagovat
TSP
Nic. Negenerovalo by to peníze z reklam a navíc jsou to muslimové.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist