Sbírka je kompletní, Djokovič má i zlato z olympiády. Vyhrál ji jako nejstarší v historii

4. 8., 17:17
Aktuality 322
OH PAŘÍŽ - Novak Djokovič (37) si přeci jen splnil dětský sen a stal se olympijským šampionem. Dokázal to na svých až celkově pátých hrách pod pěti kruhy a dva měsíce po operaci kolena. Ve finálovém souboji generací na antukovém Roland Garros v Paříži udolal 7:6, 7:6 Španěla Carlose Alcaraze (21), oplatil mu tři týdny starou porážku z wimbledonského finále a v 37 letech se stal nejstarším olympijským vítězem v tenisových soutěžích. Ziskem zlaté medaile pro sebe i celou srbskou výpravu zkompletoval sbírku všech velkých trofejí. Kariérní Golden Slam dal dohromady jako teprve pátý.
Profily hráčů
Novak Djokovič je olympijským vítězem (© Profimedia)

Djokovič – Alcaraz 7:6, 7:6

Když si Novak Djokovič na začátku června v osmifinále French Open natrhl meniskus v pravém kolenu a o dva dny později podstoupil operaci, sen o olympijském zlatu se začínal rozplývat. Bylo mu 37 let, byl bez formy a jediného letošního finále.

Jenže srbský tenista se navzdory tenisově pokročilému věku dokázal velmi rychle vrátit na kurty a obrovská touha stát se olympijským vítězem ho dohnala až ke splnění snu. Stal se jím pouhých 60 dní po chirurgickém zákroku.

Djokovič slaví v Paříži na antukovém dvorci Philippa Chatriera, kde se před dvěma měsíci zranil a kde třikrát triumfoval na grandslamovém French Open.

Turnajem prošel přes šest soupeřů bez ztráty setu, což se až dosud nikomu nepodařilo. Už ve druhém kole vyhrál šlágr s Rafaelem Nadalem, ve čtvrtfinále si poradil se světovou jedenáctkou Stefanosem Tsitsipasem a nakonec zvládl i těžké finále s třetím hráčem světa Carlosem Alcarazem. O 16 let mladšího vítěze posledních dvou grandslamů udolal ve dvousetovém, nicméně téměř tříhodinovém zápase bez jediného brejku 7:6, 7:6.

Vyvrcholení tenisového turnaje pod pěti kruhy nabídlo souboj generací. Nejstaršího olympijského finalisty Djokoviče s nejmladším olympijským finalistou Alcarazem. Na zkušeném Srbovi byla od prvních výměn znát obrovská soustředěnost a přestože aktivita ležela ve většině výměn na španělském mladíkovi, kmet z Balkánu se srdnatě rval o každý míček.

V prvním setu Djokovič odvrátil všech osm brejkbolů, sám nevyužil žádnou z šesti šancí na brejk. V tie-breaku ale dominoval a dostal se do vedení. Ve druhé sadě už tolik šancí na brejk k vidění nebylo, Alcaraz jedinou hrozbu ztráty podání  za stavu 1:1 zlikvidoval odvážným winnerem.

Statistiky zápasu Novak Djokovič – Carlos AlcarazStatistiky zápasu Novak Djokovič – Carlos Alcaraz (@ Livesport)

Oba tenisté divákům nabízeli spoustu skvělých výměn a tenisových momentů a nakonec se i podruhé muselo do zkrácené hry. V ní by se napětí na kurtu dalo krájet. Pevnější nervy nakonec prokázal Djokovič a mohl se tačít radovat. A to i přesto, že na vítězné údery prohrál výrazným rozdílem 16:34 a udělal 25 nevynucených chyb.

"Jsem ohromen. Cítím spoustu emocí. Jsem hrdý. Jsem šťastný. Jsem nadšený, že jsem poprvé získal zlato pro svou zemi. V individuální kariéře jsem vyhrál asi všechno, co šlo. Ale vyhrát Davis Cupu a zlato pro Srbsko, to je bezprecedentní. Právě začínám slavit. Nemohu se dočkat, co bude v následujících 48 hodinách následovat," radoval se dojatý Djokovič.

Novak Djokovič je olympijským vítězemNovak Djokovič je olympijským vítězem (@ Profimedia)

Na olympijských hrách Djokovič startoval popáté v kariéře a dosud jedinou medaili (bronzovou) slavil při debutu v Pekingu 2008. V Londýně 2012 i Tokiu 2021 prohrál semifinále i následný souboj o bronz. Před třemi lety v Japonsku navíc nenastoupil k zápasu o konečné 3. místo ve smíšené čtyřhře s Ninou Stojanovičovou.

Olympijské zlato byla poslední velká trofej, která v jeho neuvěřitelné sbírce chyběla. Přidal ho ke 24 triumfům na grandslamech, 40 titulům z turnajů Masters, 7 triumfům na Turnaji mistrů či poháru pro vítěze Davis Cupu. Také strávil figuroval rekordních 428 týdnů v čele světového žebříčku.

Navíc se stal teprve pátým tenistou, který vyhrál všechny čtyři grandslamy i olympijský turnaj. Dostal se do společnosti Andre Agassiho, Rafaela Nadala, Sereny Williamsové a Steffi Grafové, která to jako jediná dokázala během jediné sezony (1988).

"Ano, asi je to poslední díl do té skládačky. Jsem na sebe velmi sebekritický. Pořád v sobě svádím vnitřní boj, že jsem pro tenis neudělal maximum. Jsem vděčný za to, že jsem pro zemi získal zlato. Že jsem zkompletoval Golden Slam a zkompletoval rekordy," dodal rodák z Bělehradu.

Djokovič olympiádu vyhrál ve věku 37 let a 74 dní. Od roku 1988, kdy byly tenisové soutěže vráceny do olympijského programu, se stal nejstarším šampionem napříč všemi tenisovými disciplínami.

21letý Alcaraz se v červnu na French Open stal nejmladším tenistou, který zkompletoval sbírku grandslamových trofejí na všech površích a o měsíc později ve Wimbledonu přidal už čtvrtý titul z majorů. Nyní se je nejmladším majitelem stříbrné olympijské medaile.

"Vždycky chci vyhrát. Ale získal jsem stříbro a na to musím být pyšný. Myslím, že buduju opravdu skvělou kariéru. Snad to bude pokračovat. Jsem hrdý na to, že jsem Španělsku přinesl medaili. Moje chvíle ještě přijde a jednoho dne do Španělska přivezu i zlato. Na tu chvíli si počkám a budu na tom pracovat. Právě teď si ale užívám zisk stříbrné medaile," řekl Alcaraz, který se po zápasu neubránil slzám.

"Je to bolestivá porážka. Měl jsem šance, ale nevyužil jsem je. Novak hrál skvěle, v těžkých chvílích zvyšoval úroveň své hry, trefoval neuvěřitelné údery. Jsem zklamaný, ale kurt opouštím se vztyčenou hlavou. Dal jsem do toho všechno. Bojovat za Španělsko pro mě bylo vším a jsem pyšný na to, jak jsem hrál a bojoval," dodal.

Bronzovou medaili vybojoval už v sobotu Ital Lorenzo Musetti, který v zápase o 3. místo porazil Kanaďana Félixe Augera-Aliassimea.

Výsledky olympijského turnaje ve dvouhře mužů

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Výsledky olympijského turnaje ve dvouhře mužů


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

322
Přidat komentář
Nola
ja som teda dosla o par skvelych predpovedi, od pana, co tvrdi, ze ho stiham

paddy
24.07.2024
19:48
OH smile
Nadal už s Alcarazem trénují v Paříži smile
https://www.youtube.com/watch?v=bbvqpV9Pedk
a neustále je zastavují jiní sportovci a chtějí se s nimi fotit

naopak Djokovič zůstane mimo olympijskou vesnici smile
údajně se chce plně soustředit na titul, který mu chybí (a bu chydebět navždy)

jaká změna, není to tak dávno, kdy tvrdil, že si vesnici užívá
(jako budoucí politik ví, co je třeba říkat)
-------
It marks a surprising change in approach from Djokovic, as the 24-time Grand Slam winner chose to immerse himself in the Olympic village culture in the delayed Tokyo 2020 games three years ago.

"I'm enjoying every second, in a place with more than 10,000 athletes, exchanging knowledge, life stories and things about sports. You don't get that kind of experience anywhere else," Djokovic said in 2021.
-------

navíc vynechá oba debly smile
dříve tvrdil, jak rád bojuje za vlastní zemi, kterou teď nechá na holičkách

nenechte se zmást, pravý důvod je, že v deblu (career 44%, 67-85) by byl bez šance
jeho "intergalaktické" voleje na síti jsme viděli ve Wimbledonu smile
Reagovat
Nola
som tu dlho nebola a nahodou mi teraz vyplaval na povrch clanocek s touto super predpovedou pred OH, dakujem naj troll Djokera
Reagovat
diskuse


A to nebyly všechny jeho perly. Viz můj příspěvek z 04.08.2024
22:08.... tam jsem vytáhl všechny jeho blitky z olympijského týdne. Ukázkově si do pussynky nakakat umí padýýýýýýý opravdu stylově. :))
Reagovat
svetskaslavapolnitrava
Spousta tenisových mudrců zde hlásala, že OH v tenise má hodnotu slabší ATP 500. Slova Djokoviče : Být na kurtu, když srbská vlajka stoupá vzhůru, zpívat hymnu se zlatem na krku je něco, co v mé sportovní kariéře nejde překonat. Je to největší úspěch, který jsem jako sportovec zažil.
Reagovat
diskuse
OH jsou na úrovni ATP 500. To je zkrátka objektivní fakt. Je problém Djokovice, že je patriotem nacionalistou.. a že si na sebe ušil takový bič a psychický tlak. Kdyby nebyl takovým patriotem a OH řešil jako profesionální sportovec typu Zverev, Murray nebo Nadull, tak už má Nole zlata minimálně dvě nebo tři. Jenže to je Djokovič, to je proč ho všichni milujeme - je emocionální a je skutečný.. nedokáže se přepnou, když jde o repre. Spousta hráčů patrioti nejsou a i na OH nejezdí. Nejsou body do žebříčku.... Není zde velká historická prestiž atd.

Ke slovům Djokovice. Zlato vyhrál v 37 letech s poraněným kolenem po letech neúspěšného snažení (2012 - značný pokles formy, 2016 - poranění lokte, 2021 - hloupost účastnit se mixu na OH a totální únava s tím spojená - to jenom dokazuje, jak byl Nole zaslepený s ohledem na reprezentaci své země)..... Takže je jasné, že jako nacionalista řekne v emocích bezprostředně po medailovém ceremoniálu tohle, i když je to řečené jednak emocích a druhak jako hrdý Srb nemůže říct, že to není podřadný turnaj... To by se v očích veřejnosti značně shodil. Djokovic respektuje olympijského ducha. Těžko bude před zraky šéfa MOV říkat něco jiného. Objektivně však platí: GS > ATP World Tour Finals > Masters 1000 > ATP 500 a OH.

Takže se uklidni a nemel tu o něčem, o čem víš hov.no.
Reagovat
Orgasmator
Reagovat
Nola
mna celkom zaujalo to ubytovanie co spominal paddy, Novak tam mal manzelku a deti a mal byvat kdesi v olympijskej dedine, asi nema ziadnu rodinu a keby tam nahodou byval, to by zase vychadzali clanky ako si uziva s kdekym ........a paddy by bol prvy v rade, ktory by tie odkazy na clanky kopiroval, ale to by bol v siedmom nebi
Reagovat
ipko
tak údajne chce Novak potiahnuť až do OH 2028 v Los Angeles, to si teda nemyslím, že je príliš reálne, predsa len štyri roky sú veľmi dlhá doba a celkovo v 41 rokoch to už vidím max. len na štvorhru alebo mix, ale tak uvidíme..
Reagovat
diskuse
Tož, možná je načase revidovat žebříček nejlepších tenistů všech dob. Příčky se dost možná mohou měnit na nižších pozicích. Hlavně s ohledem na odlišné éry, kdy se hrálo s jinou výbavou, na odlišných površích... a některé GS měly dokonce odlišné povrchy. Je třeba zohlednit dominanci hráčů i v rámci jejich vlastní éry. Nemůžeme se dívat jenom na zobecněné statistiky, jak se tu rádo zmiňuje, že? :))

Osobně bych volil toto pořadí.

1) Djokovic
2) Laver
3) Borg
4) Sampras
5) Federer
6) Lendl
7) Nadal
8) Agassi
9) Connors
10) McEnroe

Reagovat
Patt
Kdyby Djokovič vyhrál kalendářní GS, tak by bezpochybností by byl Goat. Laver ho třeba vyhrál 2 x. To mu prostě chybí a už to nedožene. Aspoň se mohou rekordy neustále zvyšovat. Mě osobně se líbil nejvíc Sampras. Ten nečekal na nevynucené chyby, ale soupeře prostě zdemoloval nátlakovou hrou.
Reagovat
Ereinion
jj, vždycky to bude subjektivní, pro mě je třeba hlavní peak:

1) Laver
2) Federer
3) Borg
4) Djokovic
5) Nadal
6) Sampras

Když budem víc brát v úvahu dlouhověkost, potom:

1) Djokovic
2) Federer
3) Nadal
4) Laver
5) Rosewall
6) Sampras

Samozřejmě můžem tu zařadit i Tildena, ale to už je tenisový pravěk...
Reagovat
Patik
Ale laver hral exhibičný tenis s drevenými raketkami..to sa nedá absolútne porovnávať.. nechápem čo tu každý vyťahuje lavera čo hral ešte s kyjakom pri jaskynných maľbách.
Reagovat
George_Renel
To může napsat jen ignorant, co ho nikdy neviděl hrát. Někteří by sem neměli po půlnoci psát
Reagovat
Patik
Ja si za tým stojím a vždy budem..lebo je to nezmysel porovnávať.
Reagovat
srnecek
Myslím, že ani nie. Porovnávať sa to v princípe dá. Samozrejme, že veci sa zdokonaľujú, skvalitňujú, vylepšuje sa taktika, životospráva, zdravotná starostlivosť, regenerácia....ale v princípe v danej dobe a danom čase majú všetci tenisti porovnateľné podmienky. V minulosti mal možno akurát výnimočný hráč výhodu v kvantite konkurencie. Ak bolo pred 50-imi rokmi tisíc profesionálov, dnes ich je milión. A potenciálnych super talentov (a konkurentov) je teda logicky viac....
Reagovat
ipko
istým spôsobom to bol práve kvôli tým raketám o veľa náročnejší šport, ako myslím, že naučiť sa tú techniku úderov by trvalo roky Rogerovi, Rafovi či Novakovi.. myslím si, že na Rogerovi je najviac vidieť aký ma k Laverovi rešpekt ako veľkej postave tohto športu, ktorý ho tiež posunul na inú úroveň a Laver cup je preto z môjho pohľadu naozaj pekné gesto, ktorým úprimne vyjadril svoju úctu tenisovej legende a jednému z najlepších v histórii
Reagovat
PetaM
O to je to úžasnější, že hrál s dřevěnou raketou. S novodobými technologiemi umí hrát tenis už i opice.
Reagovat
Orgasmator
Vyhrál neKalendářní GS
Laver nezískal GS na hardu
Reagovat
Amputace
Wow, Nadal v desítce? Nezměnili ti medikamenty?
Reagovat
diskuse
Prosím Vás, je zde někde Peter z Petržalky a amPUTÁcia s padDICKem? Zajímal by mě jejich názor, kdy Nadal a Federer konečně zkompletují tenis a vyhrají vše... To je zajímavé, že vždy po výhře jejich "oblíbence" zmizí..... možná se oddávají staré dobré.. NE deblové ale rovnou triple švédské trojičce a lížou si své rány jako těžce savanou zmítané surikaty? :))) hihi
Reagovat
winsett8
Ano, Novak se po včerejšku stal skutečně "tím nejlepším" v tenisové éře a také na dlouhé roky dopředu. Ač nová generace vypadá velmi slibně, bude to pro ni velice těžké překonávat a překonat Novakovy rekordy. Vše ale vzniklo, že ti tři hráči se vzájemně motivovali a posouvali je dál. Osobně si myslím, že je úplně zbytečné je shazovat, jelikož, každý je svým způsobem založením jiný. Chápu, že to většinou vzniká jako součást debaty na "vypouštěče prdů", kdy většina názorů platí jeden den a druhý den se můžou zahodit do koše. Přiznám se, že se také rád zasměji, a občas jsem se také i zasmál na zdejší přehlídku myšlenkových pochodů, zdejších odbotníků přes obrazovku. Samotné finále a v podstatě u hráčů, kteří hrají pravidelně tyhle zápasy, rozhodují zkušenosti a fyzická připravenost. Novak jich odehrál 140, což je v podstatě 140 variant zkušeností, jak finále může zahrát. Z mého pohledu mohl svým odhodláním a útočnější variantou zápasu v podstatě Carlose zaskočit, a mít tak určitou výhodu. Finále mělo rozhodně vysokou úroveň, a Novak tak uzavřel jednu kapitolu. Jestli překoná Federerovy turnajové vavřiny, je pouze na něm, ale s takový pojetím tenisu by to pro něho neměl být problém. Jinak i tvůj (ne)oblíbenec Nadal se může klidně zvednout, pokud bude pravidelně hrát, což bude asi rozhodují faktor. Samozřejmě v tomto případě tě moc nepotěším, jelikož na jeho adresu tebou "vypouštěné prdy", zní opravdu komicky. Ten chlap nejenomže hrál tenis, ale během toho dokázal vytvořit i zázemí pro tenisovou společnost. To jen tak na okraj.

https://www.youtube.com/watch?v=B_J_IhG6iMo&t=24s
Reagovat
diskuse
:))
Reagovat
Amputace
Já jsem tady, na rozdíl od tebe, ty blbečku, byl během celého zápasu i po něm. Kdežto ty ses klepal někde zalezlý, při každém fiftýnu se ti svíraly půlky a triumfálně jsi přiběhl, až bylo vymalováno. Takže si mě, mentální kriple, vůbec neber do huby.
Reagovat
diskuse
A je to tu. Zase jsi se usvědčil z toho, že nejsi skutečný fanda tenisu, ale jsi pouze fanoušek spamování tenisové diskuse během tenisového zápasu. Moooooc pěkně, překrásná práce. Možná proto jsi tak nepřesně zhodnotil hru obou aktérů během prvního setu. :)) hihi
Reagovat
Amputace
Ty nevíš, co já skutečně jsem, na druhé straně já jsem si celkem jistý, že normální člověk by neměl zapotřebí (ani na netu) předvádět, co dlouhodobě předvádíš ty. Neměl by na to buďto čas, energii, nebo by to zkrátka neměl zapotřebí.
Reagovat
Amputace
Zdůrazňuji dlouhodobě. Čas od času bych to pochopil, ale tohle je na hranici šílenství, co předvádíš ty.
Reagovat
Sinuhet1
u nas byla bourka a vypli proud takze jsem to nevidel, z toho co se pise tak to byl super zapas, ale co uz
Reagovat
Blondie
Není to v online vysílání ČT?
Reagovat
Sinuhet1
dik, fakt to tam je
Reagovat
Blondie
Reagovat
firestarter
Tak už mu k nesmrtelnosti opravdu chybí pouze napravit si bilanci s Jirkou Veselým...
Reagovat
Trojchyba_Mat
Jirka se strategicky uklidil do třetí stovky, aby si tu bilanci už nepokazil
Reagovat
ipko
Ak nejde hora k Mohamedovi, musí ísť Mohamed k hore. Tak očakávam, že Novak prejde na challengerové turnaje, aby mal šancu si ešte raz zahrať s Jirkom
Reagovat
Trojchyba_Mat
Reagovat
ipko
Reagovat
Blondie
Reagovat
Patik
Pozor ..sú veci ktoré sa dajú reálne získať v tenise GS Oh zlato atd..ale toto je už mimo realitu.
Reagovat
QacO
Bol to nádherný zápas krásny tenisový zazitok pekne som si to užil.....
Djokovi som veril celý turnaj samozrejme pred finále som bol ľahko nepokojný ale po zisku prvého setu a rastúcej kvalite Djoka v druhom ....no krása ešte stále sa vytesujem.
Djokovic bol-je-a bude KRAAAAAAAL !!!!! a všetci neprajníci choďte pekne do ryci..
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
diskuse
Reagovat
ipko
teraz som si všimol paralelu s 2012, keď Roger vo finále Wimbledonu porazil Murrayho, ale potom prehral finále OH, aj keď samozrejme predtým musel hrať v epickom simifinále tri sety s Delpom a 19:17 vyhral v rozhodujúcom.. takisto aj Alcaraz vyhral finále Wimbledonu s Djokovičom, ale následne finále OH prehral, tak možno len náhoda
Reagovat
Mantra
Tak už dorovnal Berdycha
Reagovat
turista
Obrovská gratulace Novakovi k Olympijskému zlatému titulu. Hurá! Dokázal to. Jsem s dětmi v Americe tak jsem to neviděl. Proto reaguji až teď.
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Nemachruj,jo.
Reagovat
com
tak at si ten zatopenej lom v Cesku uzije smile
Reagovat
diskuse
a heleme se, loser comáček... ču...máček vylezl z nory :))) zase neunášíš, že aktivní kmet turista cestuje. To už vypadá na patern..... závidíš všem, kteří si užívají život a cestují. Tragéde. hihi

Mimochodem včera jsem udělal výběr z tvých perliček před zápasem zde... můžeš si je dole přečíst. PUTA comKO.
Reagovat
alcaraz.dva
Chudáci Amici, nemají ani internet
Reagovat
McBorg
Tu sa píšú dejiny,a som rad že to je Djoko....neskutočný výkon klobúček dolu ale to dávam už 10 rokov,keď vyhral Wimledon 2014 nad Rogerom v 5-tich ,a ďalšie výhry na GM...takže dosť rečí a big gratulation do Djokolandu ešte US Open titul a môže me to zabaliť 100 titulov,25 grandslamov a ....
koniec kariéry na vrchole
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
lars
Career Golden Slam Jokerovice nema ten "spravny lesk" , protoze:
1. Jokerovic vyhral jen 2 sety ve finale OH ( driv se hralo na 3 vitezny sety).
2. porazil tenistu, ktery neni ani v singl zebriku ATP
Takze az vyhraje aspon 1 dalsi set ve finale OH, tak by to mohlo mit ten "spravny lesk"
Reagovat
diskuse
Ale copak copak, heleme se.... larSICK si tenhle koment schovával asi poslední 4 roky, aby ho mohl konečně použít jako veliký chlapák. Hihi.

Fascinující, že tu nezvládáš vítězství na turnaji, který je z dlouhodobého historického hlediska v rámci tenisu nepodstatný, nebyl a nebude. Hihi. Roger v tom finále OH nevyhrál ani jeden set. Hihihihihihihi. :)) A hlavně Rogerovi a Nadalovi toho chybí mnohem víc než jenom OH pro Rogera a TM pro Nadala. :)
Reagovat
diskuse
Jen pro doplnění. Kdo drží kariérní Golden Master Slam? Ano, správně. Pouze DjoDjo a možná... Serena?

Ani Laver, ani Court, ani Borg, ani Agassi, Nadal, ani Graff, ani Federer ho nedrží. Nikdo v historii tenisu s výjimkou Djoka ho nedrží.
Reagovat
Orgasmator
Mělo by se to přejmenovat na Djokovič Slam
Reagovat
diskuse
Reagovat
Marduch
Džokoslem
Reagovat
street4
To zoufala krec.
Reagovat
Blondie
Doufám, že jen žertuje...
Reagovat
lars
Ostatni majitele Career Golden Slam museli vyhrat 3 sety ve finale OH
Reagovat
Nola
LOL a co mal zmenit pravidla a ziadat treti set?
Reagovat
lars
treba mohl navrhnout Alkacovi pred MB, ze budou hrat na 3. vitezne sety. Alkac by s tim souhlasil a divaci taky
Reagovat
Ondra979
jo tohle se nebude moc libit, ale je to fakt..na finale meli nechat tri sety, tim to trochu degradovali
Reagovat
lars
3. vyhral OH bez zapasu No. 1 ATP zebriku
4. vyhral OH az na 5. pokus
Reagovat
Blondie
Pořád z toho mám děsnou radost :D
Tao nefalšované štěstí a zápis do historie... přiznám se, že jsem jako vítěze tipovala spíše svého druhého oblíbence s tím, že Novak bohužel ve finále ostrouhá. Takže supr. On se dočká i Alcaraz... :)

A jelikož se tady ve velkém hodnotí ženské zadky a pod, tak si dovolím poznámku, že Carlito teda roste do krásy, ta čupřina mu pekelně sluší, je to fešák :)
Reagovat
Orgasmator
ano, utkali se 2 mimořádní tenisté, kteří dosud neprohráli ani 1 set! A v případě výhry 2:0 ve finále se mohli stát 1. tenistou (ani žádné tenistce se to ještě nepodařilo) který tento mimořádný počin získá A teď už víme, kdo tento primát ode dneška drží...
Reagovat
Martan1
Pozdě, primát drží nikdo jiný než no..no..? No přece Rafa Nadal na French Open které kdysi vyhrál bez ztráty setu
Reagovat
Orgasmator
Diskuze je o OH ale "Nadalovci" budou zmiňovat FO
Reagovat
Orgasmator
Velká gratulace Nolemu! Bohužel jsem nestihl 1. set, kouknu zpětně Muselo to být infarktové, epické drama. Prostě tenisový absolutní vrchol big turnaje!

Trocha statistik Big titles kings: Novak 72 > Rafa 57 > Roger 54

Zároveň Novak 16. + 1 výhra v řadě v areálu RG > 11. Alcaraze, jehož série skončila
Reagovat
Orgasmator
*samozřejmě 17. + ... > 12. i tak obdivuhodná série
Reagovat
Ondra979
naprosto ...jen to kazi fakt, ze na RG tam nebyl zadny skalp top soupere, ani Zvereva treba..az to dokaze za rok na RG, tedy 7 zapasu, tak by to bylo opravdu obdivuhodne..ale to uz neni moc realne
Reagovat
Dovodo6
Musetti je na antuce v současné době TOP soupeř
Reagovat
Ondra979
hmm..a co tam tedy vyhral..mozna 500 a to ani ne letos..tak to jo..to jsou teda meritka
Reagovat
Dovodo6
Zrovna na tomto turnaji tebou zmíněného Zvereva vyprovodil ve dvou setech
Reagovat
Ondra979
me zajima, co vyhral velkeho na antuce tedy aspon 1000..to je meritko, ne ze tady porazil zvereva. a nevyhral tedy v podstate nic, neni to hrac top 10
Reagovat
Dovodo6
Dostat se dvakrát po sobě do semifinále velkého turnaje prostě značí TOP formu. I když po psychické stránce má ještě na čem pracovat
Reagovat
Ondra979
top forma nerovna se top hrac, to je prece jasne..na svoje pomery velmi dobre, ale na tituly to zatim neni a nejspis nebude..ale chapu, je lepsi se tvarit, ze je to opravdu top hrac, to pak vypada hned lepe..
Reagovat
Dovodo6
No a jaká je tedy definice TOP hráče? Kolik hráčů se letos na hlavních turnajích (AO, FO, W, OH) dostalo aspoň dvakrát do semifinále?
Djokovič, Sinner, Alcaraz, Medvěděv, Zverev, Musetti
Jak si mám tedy představit TOP hráče ?
Reagovat
Ondra979
tak kdyz to beres takto, tak je to top hrac, pro me ne..az dokaze vyhrat vetsi turnaj, tak mozna, do te doby muze mit SF nebo i F dost ale top hrac nebude, tady se pocitaji tituly a ty nema, ani velke finale si nezahral tak co chces
Reagovat
Dovodo6
No a co letos vyhrál Medveděv? A je to TOP hráč? Řekl bych, že docela jo.
Naproti tomu třeba Rublov letos vyhrál 1000 v Madridu, je to tedy v současnosti TOP hráč? Řekl bych, že ani ne
Reagovat
Ondra979
tak to se nebavime jenom o letosku prece. medvedev tam urcite patri, mel finale GS a SF a vyhral toho uz dost driv..Rublev asi ne, ten na to nema vysledky na GS, ale je to trochu na hrane. Musetti zatim za me ne, ale muze se tam dostat ukaze cas, ted hraje na svoje pomery slusne, ale musi to vydrzet a pridat ten vetsi titul
Reagovat
diskuse
Chudák Ondra, takhle ho zde argumentačně ponížit, ten klučina si zachvíli i žíly demonstrativně podřeže. Dnešek byl pro toho chlapce očividně těžkým dnem. Všichni se mu tu vysmáli. hihi :)) ..... Jeho reakce 3.... 2 .... 1....
Reagovat
Ondra979
ted jste se ponizili oba..delat z musettiho top hrace ten fakt nebyl dobrej..ale na vasi uroven vlastne ano
Reagovat
Dovodo6
Reagovat
diskuse
Tak a zbytek z odpadkového koše

PetaM - "Kdokoli. Djokoviče na OH porazí i vítr." ........ Jediný kdo byl dnes sfouknutý jako svíčka byl Carlitos ... DjoDjo byl držel jako Everest. Hihi. :))

Comáček ČU... Máček:-)))) na to, kdo porazí Djoka na OH
"Nadal v prvnim kole smile" - ooo vážně? Naposledy Djoko ve druhém kole Řiťdala tradičně vyučil jako malého školáčka ču... máčka:))) hihhhi TAM MAAAAAAAŠ!

A na závěr místní tragéd a plačka dnešního dne Ondrášek hihi
Ondra979
01.08.2024
23:07
tak dnesni nadal uz neni co byval, takze toho nepocitejme, tsitsi se klasicky sesypal, uvidime co musetti, na antuce ma vetsi sanci, ale mozna se taky rozsype, tak snad Alcaraz ve finale mu vysvetli, ze stribro je taky uspech :) ooooooo Opravdu mu to Carlitos vysvětlil.... Djoko se zraněným kolenem LEVEL GOD MODE v TB. Hihihhihhi.

Ondra979
04.08.2024
12:56
"tak to je novinka, tu uz vlastni sestnact let...ted jde o to, jestli ziska tu nejcennejsi..ja doufam, ze ne" ......... Tak jsi doufal zbytečně hahahahhahaha

Ondra979
02.08.2024
22:10
"tak ja verim, ze Carlos rekne jasne "ne", a ze na to ma, o tom neni vubec pochyb, ted uz to je proste o nem, jestli nebude klaunit a bude se koncentrovat na vykon, tak neprohraje" ......... Tak malá Ondrášovka.... Nakonec to bylo všechno o Novakovi .... Stejně jako finále Wimbledonu 2024 a French Open .... Teď si představ, jak by všechny Nole roztrhal nebýt zranění. :)))))

Celkově bych to zakončil slovy ..... Tam maaaaate xDDD .... Snad jste si užili dle vašich slov prestižní tenisový turnaj. :DDD
Reagovat
Ondra979
pockej si na dalsi GS, tam prijde dalsi naloz..tam uz na to nema, vzpomen na vyprask na W, na dva sety se jeste nejak vzepjal tak se treba uchlastej..skoda by te ani nebyla
Reagovat
diskuse
xDDDD Nezvládáš. Jediný kdo se tu uchlastá, jsi ty. Djokovic už nemusí nic vyhrát.

24 GS big baby Ondatro. Snad ti dneska nepraskne cévka. :((((( hihi.

Vy máte vlastně večer.... Mám ti říct GOOOOOOOOOOD NIGHT na dobrou noc? :DDDDD
Reagovat
Ondra979
tak si nezapomen vzit leky..jestli neberes, tak tim hur, protoze ty nejsi psychicky zdravy, ale o tom nemas ani potuchy, to je normalni..viz co tady ted predvadis, ano , jiste te to uspokojuje, je to zcela standardni projev naprosto pricetneho jedince, ktery netrpi vubec zadnu OKP :))
Reagovat
diskuse
Hezká projekce podle sebe soudím tebe... od tebe hihi. Tak jsi se nám tu pochlubil a vyplakal, že máš OCD v hejtovaní nejlepšího hráče všech dob. Asi chceš lowkey požádat Djokoland o pomoc, aby se ti složil na psychoterapeuta. Socko, přitom by stačilo jenom zrušit internet. hihi :))
Reagovat
Ondra979
no to co tady ted predvadis mluvi samo za sebe, ale jinak jsi opravdu naprosto normalni..ver tomu, bude to tak lepsi :))) a to ze uz nema na to vyhrat W neni hejt, to je fakt tak se s tim smir
Reagovat
diskuse
Já nemám problém s tím, že už nikdy (ne)vyhraje W. Djokovic právě smazal i poslední berličku pochybovačů a fanatiků a zkompletoval tenis. Spíš to vypadá na to, že ty máš problém s tím, že nikdy nevyhraje W. Krásný nezvladajko, pokračuj. Big Baby Ondatra hihihi :))
Reagovat
Ondra979
evidentne si s tim problem mel..po narezu ve W jsi se vyparil a ted ses najednou objevil a mastrubujes tady nad prvnim titulem v sezone..tak pokracuj, ono to uz bude spis vyjimka. no ceka te asi tezke rano a preju ti to :))
Reagovat
diskuse
Oooo maláááá a furt pláčeš ...... To je ten rozdíl mezi tebou a mnou. Ty jsi stejně jako padDICK závislý na TP. Den co den, nemohl bys bez něho žít. A taky nemůžeš žít bez Djokovice a jeho hejtování hihi. To musíš mít hodně jizviček na srdíčku, když nezvládáš 37letého hráče, který je na konci kariéry. Hihihihihihi. :)) Ty roky jeho úspěchů ti asi znásilnily mysl. Roger věčný fackovací panák srbské mašiny.
Reagovat
Ondra979
ne nemuzu bez te herecky zit, co se foti s fasounama..je to nepekny charakter, ale vyborny tenista to je pravda..a tak zustane zapsan v historii..treba pochopi, ze je lepsi skoncit kdyz jeste neco uhraje, ale treba ne..pak se jeste nasmejeme
Reagovat
diskuse
Reagovat
Ondra979
no moc se nesmej..podivej na NAdala, toho tady hejtujes nonstop, tak aby nedopadl ten tvuj idol podobne..ted vypada ze se zveda ale to muze byt jen zdani..za rok muze delat kompars jako bull :)
Reagovat
Martan1
Ondro sorry, Djoko je opravdu unikát a i když jsem vždy fandil Nadalovi, tak Rafíkovo zdraví odchází vdaleko rychleji než zdraví Noleho. On klidně může hrát až do 40. let, klidně i déle. Není vůbec starý. Spousty lidí řeší jeho věk ale to je špatný přístup. Musí se řešit jeho tenisové kvality a ty zůstaly stejné. Dneska ho mohou překonat pouze někdy Jennik a Carlos. Jinak vna to nikdo nemá. Oni ho ale překonali tím že byli lepší než on( v tu chvíli měli lepší formu). Nebylo to protože by byl Djok starý. Největším jeho soupeřem bna antuce byl Rafa. Ano byl, protože dneska je chabrusak. Ani Carlos není vtwk dobrý na antuce jako Rafa býval. To je prostá pravda, kterou si musíme jako fandové španělského tenisu přiznat. Po semifinále, které jsem viděl mezi Djokem a Mussetim jsem měl obavy o vítězství Carlose a oni se potvrdili. Aspoň to bylo vyrovnaný a Carlos hrál hezky a samce měl. Osm brejbolu neproměnil, no tak trochu skončilo jak to skončilo.
Reagovat
Martan1
Opravují samce na šance a jiné překlepy taktéž.
Reagovat
Ondra979
tak to ukaze cas. tady zahral vyborne, to ja uznavam, byt Alcaraz nezahral svuj top, ale to je jeho chyba. ted cekam dva mozne scenare - na GS bude mit dal velky problem se Sinnerem nebo Alcarazem, ostatni bude porazet vcetne labilnejsich Zvereva a Medvedeva, ale na titul uz to nejspis stacit nebude, prave kvuli duu Sinner Alcaraz, vyhnout se obema bude chtit velkou kliku a davalo by to smysl, na tri vitezne to proti nim bude mit uz proste moc tezke. nebo je jeste porazi i na GS, ne pravidelne, ale obcas ano, i kdyz budou zdravi a ve forme a ziska dalsi GS. muze se stat oboji, nevylucuju to, ale podle me je pravdepodobnejsi prvni varianta a roli uz samozrejme hraje i vek, byt je na tom jiste lepe nez Nadal a bude i pristi rok, uz to proste neni co jeste cca pred 3 lety..
Reagovat
Patik
Toto sa tu viedlo ešte pred OH že na medailu to nebude lebo tento a henten..aby to zase neskončilo tak že vybucha Sinnera vo finále..buďme radšej opatrni s predikciami..v 37 rokoch vyhral na najťažšom povrchu proti 20 ročnému GS šampiónovi..vklude môže vyhrať ďalší GS cez hocikoho..nato že GS cez hentych dvoch nevyhrá by ruku nikto nedal ohňa povedzme si pravdu.
Reagovat
Ondra979
uvidi se..porad to bylo jen na dva sety, na tri by to mel tezsi a nevime, jak by to dopadlo
Reagovat
diskuse
Teď jsou na řadě některé perličky od místní PANICké amPUTAce.

V reakci, že snad Carlos vyhraje
"Snad opět ano. Normální tenisový divák si nemůže přát nic jiného." Oooooo , tenisoví fanatičtí diváci nejspíše pláčou hihihihihu

"Nefandím mu, nemám ho rád - přeji mu neúspěch." .... Hádám, že to se ti asi dnešní finále moc nelíbilo.... Tam MÁÁÁŠ !

"Jojo, a šimpanz zase párkrát zatne pěstičku, dá Djokovi dvakrát 6:2 a půjde domů." ..... Oooo vážně vyhrál ten podle tvých slov "šimpanz " ? :)))

Tak si to užijte kluci, ty a Peter v maringotce na Petržalke. Muck. Hihi.
Reagovat
diskuse
Pojďme si teď připomenout v této minisérii nedávná vyjádření a predikce místních beta cuckoldů - padDICKa, Ondráška/Comáčka ču...áčka , amPUTAce a dalších před finále mužů.

Začněme s naším paroháčem padDICKem. Hihi :))

"Djokovič zůstane mimo olympijskou vesnici smile
údajně se chce plně soustředit na titul, který mu chybí (a bude chybět navždy)" - opravdu bude chybět navždy ty pseudokvaziodborníčku ? :)) hihi

"španělský Diskobolos alias King Carlos smile
zítra si může odpočinout, aby v neděli svého soupeře doslova vykuchal na kurtu smile" ..... Tak kdo koho vykuchal ty malý slabochu? Hihihi.... TAM MÁÁÁŠ TY MALÁ PAKOBRO"

"Rozložení sil bych viděl na 6:2 6:2, ale s brejkem nahoře se bude Alc spíš snažit dopodávat set, než jet na krev. Stačí kontrolovat zápas" ooooooo malá, to nějak nevyšlo hihi

Hhihihiibihhi :-)))))) Doufám, že sis užil tenisový turnaj na této Olympiádě, koťátko. Byl božský turnaj, vyhrál ho totiž tvůj milovaný GOATkovic.
Reagovat
Amputace
Ty jsi vážně nemocný člověk Tolik energie vydané k něčemu, co vůbec nikoho nezajímá, nikdo to nečte a jen vidí tvůj nick, jdou dál. Nemá opravdu žiješ v iluzi, že třeba tohle někdo přečte celé? Jsi chudák.
Reagovat
diskuse
Ale čtou, se skřípáním zubů priateľu. :)) Kdyby nečetli a byli tak hrozně moc nad věcí, tak by mě ignorovali (což bych na jejich místě udělal já), nenapráskali adminům atd. Ale skoro to vypadá, že jim vadí fakta (stačí se podívat na neurotického Ondřeje xD). Hihi. Mimochodem tohle mi zabralo jenom chvíli, v takový výjimečný okamžik zkompletování tenisu (nebude se opakovat), si zasloužila evaluace názorů zdejšího expertního osazenstva zpětnou vazbu. Hihi. :))
Reagovat
Amputace
Nečtou, přečtou si začátek, řeknou si - ááá, orangutan z Austrálie, a jdou dál. Věř mi. Celé o co jde, že to tady zasíráš tak často a s takovou intenzitou, že tě zkrátka nejde úplně ignorovat. To je jediná tvoje zbraň - kvantita. Ale rozhodně ty tvoje srance nikdo nečte celé, tomu vážně nevěř. Viz teď já - přečetl jsem si "ale čtou" a na to reaguji.
Reagovat
P_J_Boock
Kdy skončí tenisová "dlouhá 10. léta"? A nestalo se tak už? (1/2)

Před třemi týdny jsme byli svědky velké věci - Carlos Alcaraz obhájil wimbledonský titul, přičemž byl za posledních dvacet let prvním hráčem mimo trojici Federer-Nadal-Djokovič, jemuž se to podařilo. Tehdy jsme zde vedli debaty o konkurenceschopnosti Novaka Djokoviče v dalších týdnech a měsících, přičemž vyhlídky spousty z nás (vyjma fanoušků Srba) nebyly optimistické. Přesto jsme dnes svědky pokoření dalšího rekordu ze strany Djokoviče, který se opět zdá být plně ve hře. To mě vede k úvaze.

Můj oblíbený historik Eric Hobsbawm přišel s myšlenkou, dle které periodizace lidských dějin na jednotlivá staletí (např. 1900-2000) je velmi limitující. Historické procesy se neřídí primárně datumy gregoriánského kalendáře; určité jevy lze lépe popsat v jejich skutečných začátcích a koncích (tak třeba popisuje "dlouhé 19. století" mezi léty 1789-1914 jako dobu počátku a konce osvícenského ideálu modernity). Proč tento jev neaplikovat také na dějiny sportovní?
Reagovat
P_J_Boock
(2/2)

Pokud tak učiníme s dějinami mužského tenisu po roce 2000, situace se nám jeví docela jasně. Králem "krátkých nultých let" (zhruba 2003-08) se stal jednoznačně Roger Federer. Jeho dominance zejména mezi lety 2004-07 byla bezprecedentní a nezpochybnitelná (i v "netenisových" faktorech). S rokem 2008 přichází zlom - nejdříve v lednu vyhrává svůj první grandslam Novak Djokovič, přičemž poprvé na tři sety poráží Federera. V létě poté Rafael Nadal svrhává Federera z trůnu wimbledonského i žebříčkového. Od té doby počínají tenisová "dlouhá 10. léta", v nichž dominuje tato trojice, resp. později dvojice superhvězd, která nikomu dalšímu (ani Andymu Murraymu!) nedovolí získat byť jen dva grandslamové tituly v řadě.

Po roce 2022 však začíná nenápadný ústup této éry. Federer ukončuje kariéru po dvou letech laborování; Rafael Nadal není schopen rok a půl nastoupit k řádnému zápasu. Novak Djokovič ještě v roce 2023 dominuje, avšak o rok později se šest měsíců není schopen prosadit na větším turnaji a tituly si porcuje dvojice Sinner/Alcaraz, jež se také střídá na pozici jedničky. Alcarazova obhajoba wimbledonského titulu by mohla znamenat definitivní konec "dlouhých 10. let", avšak není to příliš předčasné, vzhledem ke kontextu dneška, resp. i Djokovičova tažení v Londýně? Anebo jsme již v mezidobí, resp. v době, kterou ještě nedokážeme pojmenovat? Čekají nás zajímavé časy.
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Zdroj? Připadá mi velmi neetické postovat dlouhé pasáže článku a vůbec neuvést autora!!!
Reagovat
.vorlik.
Troufnu si říct, že OH v Paříži je možná Noleho poslední velký titul. Vůbec bych se nedivil, kdyby to, že letos na GS upadl, bylo způsobené tím, že v roce 2023 dotáhl a předčil Nadala v počtu GS a celkově si přivlastnil další velké rekordy. Nole jednoduše nemá už kam dál jít, co víc dokazovat. OH bylo to poslední velké, co mu chybělo a na to se dokázal připravit, zkoncentrovat a doručit výsledek.
Vlastně by mě ani nepřekvapilo, kdyby brzo ukončil kariéru, ačkoliv to vypadá, že konkurenceschopnost si ještě udrží.
Reagovat
peRFect
A to je právě to, co fanatik diskuze / australan (cokoliv ale stále jeden a ten samý) nepochopí. On hejtuje Rogera, jenže ten byl z cca 24ti let na okruhu nějakých 12 let nejlepším z nejlepších. Držel rekordy a to je prostě složité se jakkoliv výkonnostně posouvat, být vůbec motivován za dalšími - většími úspěchy. Pro Rafu s Novakem byla motivace Rogera překonat, to je silný hnací motor, mají někoho před sebou. Roger tam nikoho neměl. Pro něj to sice mohlo být těch 20GS, jenže posouvat své rekordy v dlouhodobém horizontu je složité v jakémkoliv sportu. Novak svých rekordů dosáhl rok zpět a defakto to bylo dvěma velmi povedenými sezónami 2021 + 2023 kdy vyhrál čtvrtinu z celkového počtu svých slamů....tak uvidíme, jak to číslo dokáže nyní posouvat. Roger jej posouval více než dekádu. Tím určitě Novakův um a vše co vyhrál nesnižuji, naopak, statisticky je to prostě velikán a jeho úspěchy jsou nezpochybnitelné. Jen zcela nerozumím strategii diskuze, kdy svého sportovce obhajuji tím, že vyslověně hejtuji jeho konkurenci. Je třeba vidět celý kontext. I když ano, on ten australan diskuze je stále ještě dítě a tak je třeba se nad něj povznést.
Reagovat
Amputace
Promiň, už několikrát jsme to řešili, a znovu ti prostě musím říct, že nemáš pravdu (jakkoli s tím, že fanatik prcálista australan samozřejmě nechápe vůbec nic, naprosto souhlasím). Jak to myslíš, že Federer nebyl motivován překonávat rekordy, ale že je držel? Vždyť to není pravda. Ještě na začátku roku 2009 byl v počtu GS za Samprasem. Takže více než dekádu vážně nic neposouval, naopak od roku 2003 až do RG 2009 se snažil dotáhnout Samprase a navíc uhájit náskok před vlčáky Nadalem a posléze i Djokovičem. Takže že by mu třeba ve finále Winbledonu 2008 nebo AO 09 chyběla motivace, se určitě říct nedá - a to byl ve výkonnostním primu. Na AO 09 Nadal získal v 23 letech šestý GS. Federer jich měl v tu chvíli třináct. Nevím, ale já bych motivovaný byl, protože to riziko, že mě můj hlavní rival (se kterým jsem navíc neuměl hrát) předběhne, měl.
Reagovat
Ondra979
tak tady budu nesouhlasit, sice do hlavy mu nevidime, ale ono to tak nejak mohlo byt. ja bych bral hlavne obdobi po jeho triumfu na RG az do rekneme konce roku 2010, kdy pak dominoval Nadal. Samprasa sice dohnal prekonal na W 2009, ale bylo hodne pravdepodobne, ze ho da uz o neco driv, takze o tom to ani nebylo. A rekneme kratce po AO 2010 se zdalo hodne pravdepodobne, ze prave on bude GS rekordman, byl tu logicky predpoklad,ze klidne jeste 6 GS prida, a s Rafou se moc nepocitalo, ze by vydrzel tak dlouho aby pak takovy naskok mohl jeste dohnat, Djokovic mel 1 GS takze s tim nepocital uz vubec nikdo. a novinari a lidi kolem to taky zivili samo..takze tam nekdy mohla ta motivace trochu polevit, a stalo se co se stalo, Fed prestal pravideelne vyhravat GS, nastoupil Djokovic, Fed se sice pak jeste pozdeji vratil, ale uz to nestacilo, ta pauza mezi W12 a AO 17 byla moc velka. je treba se na to divat z tehdejsi perspektivy, dnes vime, co se pak stalo ale tehdy to malokdo mohl predpokladat
Reagovat
Amputace
Takže ty mi chceš říct, že například na RG 2011 nebyl poté, co na RG Rafu nikdy neporazil, motivovaný ten zápas vyhrát? Na AO 2012 po čtyřech prohrách na GS s Rafou v řadě nebyl motivovaný vyhrát? Jo, papírově vám to s Perfectem sedí a pěkně to obhajuje Federerův úpadek v době Djokovičova a Nadalova primu, ale prakticky si nemyslím, že to tak bylo. Že by si prostě tenista, který ještě není na pokraji sil, řekl - na tohle kašlu, porazil mě minule, porazí mě i teď, no co. Chápal bych to, kdyby vypadával v prvních kolech s kvalifikanty, že už zkrátka nemá vůli a tendenci posouvat se dál a něco dokazovat, ale v těch finálových fázích, kde většinou dostal naloženo od Rafy nebo Novaka, mu rozhodně motivace nechyběla. Někdo tě od 18ti let poráží, jsi na vrcholu, nikým neohrožený, on se zjeví a poráží tě a tobě pak chybí motivace s ním bojovat a porážet ho na oplátku? Co je to za blbost?
Reagovat
Ondra979
proti NAdalovi ji samozrejme mel, bohuzel na RG na nej opravdu nemel i kdyby se zblaznil, to uznavam, na AO v 2017 tam ho mel porazit aspon jeste jednou, ale nepovedlo se. me jde spis o jeho evidentni pokles vykonnosti stability hlavne v roce 2010 po AO, v roce 2011 se vratil o neco silnejsi, jenze to se zjevil Djokovic..ale napr na Wimbledonu 2010 a 2011 mel na to urcite dosahnout lepsich vysledku..no a pak uz to bylo tezsi a s tim proste nepocital..jeho chyba, ale mel prijit napr s vetsi hlavou rakety prave uz kolem roku 2010 nejpozdeji, nevim proc to udelal az za 4 roky, tam uz to bylo potreba
Reagovat
.vorlik.
Velká gratulace Djokovičovi, Srbsku a jeho fanouškům. (2/2)
... nicméně všichni jsme nějácí a i tom vidím tu krásu - hodně lidí má dvě já, kdy jedno bojuje s druhým. Novak pro mě hodně zrcadlí spoustu lidí a budiž nám inspirací.
Nolemu přeju především pohodové zakončení kariéry (už vážně nemá co víc získat), aby byl v životě spokojený a aby měl spíš tu první tvář, co jsem popisoval. Napsal vážně velký příběh, který překračuje meze tenisového světa.
Reagovat
Patik
Reagovat
.vorlik.
Velká gratulace Djokovičovi, Srbsku a jeho fanouškům. (1/2)
Musím uznat, že jako Nadal fanoušek jedná část mě mu to příliš nepřála, aby byla trochu zachována rovnováha a Nadal měl jako jediný alespoň to zlato z OH. Ale když jsem viděl, jak se Novak pere, dostalo mě to. Velkej příběh - v jeho nejslabší sezóně vyhrát zlato na OH proti mladýmu dravci, byť na dva vítězný, ale v 37 letech a na antuce. Šílený.
Nole pro mě bude vždycky hodně inspirativní, byť Nadala a Federera mám radši. Vnímám ho jako člověka, co má dvě tváře - tu jednu velmi laskavou, charismatickou a s velkým úsměvem. A tu druhou - naštvanou, agresivní, řvoucí, lámající rakety. Hodně se mi znelíbil po USO 2020 a poslední Olympiádě, kde nenastoupil do boje o bronz v mixu.
Reagovat
Patik
Klasická povaha blizenca..tiež som blíženec v podstate som narodený v rovnaký deň a mesiac ako on a nenávidím sa za svoju "rozdvojenu" osobnosť..preto dobre Nolemu rozumiem..urcite so sebou niekde vo vnútri zvádza boj.
Reagovat
Liverpool22
Ano - symbol Blíženců jsou dvojčata - takže rozdvojená osobnost, nečitelnost....což je v tenise plus. Nole je narozen 22 a toto číslo je velmi silné, mysteriózní, symbolizuje genialitu, hypersenzitivitu, velkou emocionalitu...... jelikož dvojky jsou silně napojené na Měsíc a jeho fáze. V minulosti jsem tady dělal krátký astro + numero rozbor Noleho. Zkráceně Nole je díky číslu 22 něco jako mysteriózní čaroděj s raketou - jedna 2 symbolizuje génia a druhá 2 blázna. Celkově na Noleho vše dost sedí - tenis hraje jako psychologické šachy - hra na kočku a myš. I toto symbolizuje číslo 22 - velké dítě co si furt hraje, předvádí se, hraje divadlo......To je to napojení na Měsíc - tedy napojení na děti, ženy, matky.......
Reagovat
michael
Pro mne úžasný finálový zápas. I když fandím Nolemu, moc jsem mu nevěřil, protože Carlos je na svůj věk a letošní výsledky skutečně velmi dobrý. Proto jsem nesmírně rád, že titul získal a snad tím konečně pro následující léta uzavře diskusi o tom, kdo je nejúspěšnější tenista. Carlos resp. další tenisté mají co dohánět a pokud Nole zopakuje svůj zřejmě nejlepší letošní výkon, nikde není psáno, že řekl poslední slovo, byť to samozřejmě bude mít velmi těžké... ale klobouk dolů, myslím si, že nejen on, ale i mnoho dalších teprve časem ocení získání olympijského zlata v 37 letech....
Reagovat
Patik
Keď prehrá s Alcarazom ďalšie GS finále nebude ma to už ani mrzieť..toto bola najdôležitejšia vyhra.
Reagovat
Liverpool22
Já Nolemu věřil. Ve finále W nebyl zdravotně v pořádku a když vycítil, že na to nemá, tak si spíše Carlose "oťukával" - podvědomě už se připravoval na OH. Nole je génius, herec, čaroděj a klaun v jedné osobě - hraje různé psychologické hry. Po Wimbledonu si každý myslel, že ho Carlos smázne, ale Nole ukázal, že stále může hrát výborný tenis.
Reagovat
stefankelner
Plakal som z Tebou "Džóko"... za tie všetky špinavosti!
Reagovat
Nola
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
diskuse
Reagovat
Ondra979
spinavosti? a jakepak? treba kdyz se chtel podvodne dostat na AO tak byl po pravu vykazan..je to navic znama heerecka ,coz je skoda, ale je to tak, na USO 2020 to taky nebylo nic moc hezkeho, ale to by se jeste dalo nejak prejit, jenze je toho vic
Reagovat
TheRoyalBlue
Myslel určite tie špinavosti, čo on sám napáchal :)
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
" treba kdyz se chtel podvodne dostat na AO tak byl po pravu vykazan" - tak praví tzv. kovid i d i o t i, mezi které očividně patříte. Lidi jako já vidí kovididiocii jako neskutečnou nekonečně velkou státní zvůli a stupiditu! Austrálie v kovididiocii byla jedna z nejhorších na světě ne-li úplně nejhorší! Kdyby nás v době kovididiocie pozorovala mimozemská inteligentní rasa, tak by určitě konstatovala, že lidstvo není inteligentní rasa - kvůli lidem jako jste vy!
Reagovat
Ondra979
tak jo..on vlastne podle tebe zadnej "cinskej virus" nebyl a nezabil miliony lidi, ty statistiky nadumrti byly asi zfalsovane..vsechno to je jedna velka lez, podvood ze??..tak to potom jo to se pak nemame o cem bavit
Reagovat
svetskaslavapolnitrava
Covid virus byl (otázkou zůstává, zda byl z laboratoře uniknut nebo ho někdo na lidi uniknul). Velký podvod je komedie kolem očkování. Naprosto jasmě se ukazuje, že se v mnoha ohledech jednalo o špinavý kšeft (to ještě beru v úvahu tu lepší variantu).
Reagovat
Ondra979
to neni podstatne, podstatne je ze byl, a ockovani pomohlo v kombinaci s odpovednym chovanim lidi, coz byl ale mnohdy problem jak se ukazalo..
Reagovat
svetskaslavapolnitrava
Reagovat
wojtop
"treba kdyz se chtel podvodne dostat na AO" - dva nezavisle lekarske panely mu anonymne udelili vynimku, na zaklade ktorej dostal viza. To, ze mu viza nakoniec zrusil politik, zachranujuci si svoju popularitu pred bliziacimi sa volbami, z Djokovica podvodnika nerobi. Ignoracia faktov nie je argument.
Reagovat
Ondra979
tak urcite..proste se tam chtel dostat za "kazdou cenu" a ignoroval vnitrni pravidla australie..a po pravu byl nakonec vyexpedovan
Reagovat
Nola
uz je to davno za nami, a riesilo sa tu to snad tisic krat, ale niektori si stale idu svoje.....
Reagovat
rili
Reagovat
stefankelner
Mr. Djokovič! Best of the Best! Ešte jeden GS a idem0! Neskutočné, nervidrásajúce, epické finále! CARL0S máš čas, ďakujeme! A že vraj 0lympiada nemá úroveň? Dvaja m0mentalne naj hrapáči! Ďakujem za krásne finále, ale zlomil Ťa ako zápalku!!!
Reagovat
Ondra979
epicke finale opravdu ne..to by muselo byt na tri sety, nebo aspon jeden dramaticky TB..no a na GS si uz taky nechte zajit chut, takova haluz jako na W kdy mel cestu do finale opravdu dost snadnou uz se doufam opakovat nebude
Reagovat
diskuse
Kdyby se tvůj pláč přenesl a transformoval do vodních elektráren, tak by energie z turbín mohla zásobovat elektřinou ČR po dobu celého měsíce. Minimálně do skončení OH. HIHI.
Reagovat
GaelM
Reagovat
Ondra979
to ti napsal chat gpt..na vic nemas? zkus neco lepsiho..ja jsme v pohode, na W to uz neda, na to zapomen, novy kral wimledonu bude ze Spanelska
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Bylo to krásné a dramatické finále - jeden z vrcholů OH. Rozhodla mentální síla Noleho viz. oba TB prakticky na jednu branku.
Reagovat
Liverpool22
Tak z OH mají ZLATO všichni z BIG 4 i když Roger jako jediný pouze z deblu.

Bilance BIG 4 na OH:
Andy - 2x zlato 1x stříbro
Rafa - 2x zlato
Nole - 1x zlato 1x bronz
Roger - 1x zlato 1x stříbro

Nicméně v singlu všechno vyhrál pouze Nole. Roger nemá zlato z OH v singlu a Rafa nevyhrál TM. Takže už je jasné, že nejlepším hráčem všech dob je Nole.
Reagovat
ipko
ja si myslím, že zlato zo štvorhry je dvojnásobne viac ako z dvojhry, veď 2×2=4
Reagovat
wojtop
"Rafa nevyhrál TM" - a ani vsetky Masters 1000, podobne ako Roger.
Reagovat
Pe3k
Ten ovšem vyhrál turnaj mistrů 6x.
Reagovat
Krisboy
Gratuluji a smekám.
Welcome new GOAT - Novak Djokovič.

Reagovat
com
méééééé smile
Reagovat
paddy
Krisboy, jako zkušený zoolog, tady nedávno hovořil i o Australopitékovi smile
pro méně obeznámené přidám i definici:

- Australopitékové tvoří značně variabilní skupinu, takže jejich celkovou charakteristiku lze podat jen s obtížemi. Zatímco hlava se podobala spíše lidoopům, tělo již neslo početné lidské znaky. Předpokládá se, že se dožívali asi 40 let věku.
- V porovnání s moderními lidmi byli poměrně malí - s výškou 100 - 160 cm a hmotností 30 - 50 kg se podobali spíše dnešním šimpanzům.
- Pro australopitéky je rovněž typický ještě vcelku malý mozek, jehož objem se pohybuje při horní hranici rozpětí současných lidoopů (v průměru asi 450 cm3). Proto se nepředpokládá, že by duševní schopnosti těchto časných homininů výrazně přesahovaly možnosti šimpanzů, goril nebo orangutanů.

myslím, že popis naprosto sedí smile smile smile

#Tenisovy.nadsenec
#australan.tenis
#diskuse
Reagovat
paddy
Reagovat
baba
dnes Nole ukázal, co to znamená dát do hry úplně všechno a silou vůle to urvat. Když si vzpomenu na ty kecy Macháče po deblu o bronz/ mimochodem tam to zazdil Pavláskovi dost blbě/, některé naše sportovce a sportovkyně, tak bych jim všem řekla : koukněte
na ten zápas, tady se vidí, kdo OPRAVDU chce ....
Reagovat
hanz
Přesně, naši hráli jak po opici...
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
však to jsou opice
Reagovat
GaelM
Reagovat
Nola
ozaj, kde je paddy? uz ho odniesli? 6:2 6:2......
Reagovat
paddy
přestaň se pořád ztrapňovat a nauč se číst smile smile
já tu byl dokonce během i zápasu a vše jsem zhodnotil na rozdíl od mnoha zbabělců, ve kterých byla malá dušička, a po zápase tady začali klasicky vyskakovat a vysmívat se smile

trefně tě jiní označili za stíhačku, jdeš po mě jako slepice po flusu, máš s sobě hodně žluči vůči mé osobě smile

připomenu, jak nedávno ses snažila vůči mě vymezit, jen si ale potvrdila, co jsem napsal, a ostatní tě na to ještě upozornili, vlastní gól jako z učebnice, úplně zaslepená nenávistí smile

hodně o tobě říká, že sis nedávno notovala s australanem, kterého tady už vypískovalo hodně lidí smile
kdybys nevěděla, tak nově má nick "diskuse", protože už dostal několik banů, aspoň se ti po něm nemusí stýskat smile
Reagovat
Nola
ja som tu nebola snad mesiac, neplac tolko, jednak som cas travila mimo Slovenska a ver mi, ze stihanie teba je to posledne co ma trapi, len som si precitala, ake davas sance Novakovi vo finale, tak mi neda si kopnut pan dolezity
Reagovat
Nola
to bol zapas snov, obaja hrali skvely tenis, to uz davno nebolo, ked sa stretnu dvaja na naj urovni, Novak je proste naj tenista historie, nikdy som to neriesila, ale rozdiel 16 rokov, ked staci na naj tenistu dnesnej doby je proste topka skvely boli obaja, tam nie je co riesit, vyhral mozno ten, ktory bol sustredeny do posledneho uderu, ale Alcaraz urcite to zlato vyhra, ma iba 21 rokov a Novak uz moze kludne zabalit karieru
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
stefankelner
Nemôže, ešte 1GS, idem0! Slzi...
Reagovat
Ondra979
Carlos se ztoho pouci, pro nej ted budou jasna priorita GS, a tam by na tom mel byt celkme dobre, na tri vitezne se mu bude hrat urcite lepe i s Djokovicem, jestli ho potka. pokud vyhraje USO nebo AO, tak by to bylo dobre, a pak obhajit aspon jeden z W nebo FO..jak bude mit vic zkusenosti z obhajob, tak se muze rozjet jako masina, to jeste nema a vic finale za sebou. pak se muze dostat hodne vysoko, kam az tezko rict, musi vydrzet zdravi a motivace. na 20 GS ma urcite, jestli vice ukaze cas..kdyby dal nekdy 25 bude pro me urcite GOAT pokud uz DJokovic neprida, neni horsi nez on, ale musi potvrdit dlouhodobou vykonnost, coz je tezka disciplina, ale on by to mohl dokazat
Reagovat
Nola
kapecnicky sa uz minuli? verim, ze Alcaraz sa bude najviac sustredit vo Wimbledone a da konecne rekord
Reagovat
Ondra979
tak si to uzij no, me je to dneska celkem fuk, ja tady nepsal o zadnem debaklu, ale cekal jsem samozrejme lepsi vykon Carlose, dnes si vybral urcite o trochu horsi den, ale to se stava. a ano, proc by to nebyl on, kdo da novy rekord ve wimbledonu, ja mu fandim takze za me ano , urcite mnohem lepsi varianta nez jeho dnesni souper. pro me je dulezitejsi ze vyhral wimbledon a doufam, ze zacne uradovat na GS tak, jak se od nej ocekava, ale ma porad 21 let, to je treba brat v potaz, za dva roky uz bude jinde
Reagovat
diskuse
Přestaň brečet ty slabochu. Ty tvoje BETA komenty už ani nečtu celé. Hihi.

Prej je mu to fuk...
Noooo, malá.
Reagovat
Ondra979
brecis tady maximalne ty..dokud nevyhraval, tak jsi byl klasicky zalezlej..a na W se ukazalo, kdo je novym kralem a bude..tam byl djokovic jen do poctu
Reagovat
Meceon
Měsíc po operaci kolene v 37 letech hrál finále
Reagovat
Ondra979
no a byl v nem do poctu..finale sice bez sance ale je to rozhodne uspech, to uz se na GS nejspis opakovat nebude, takove draw jako mel letos na W to byla haluz maximus
Reagovat
Meceon
Normálně padlé na hlavu co píšeš... Naprosto úctyhodný výkon nemající s ohledem na zdravotní problémy obdoby..Ten toho španělského tatrmana bude honit snad ještě v 50 pokud bude chtít... Pokud tedy Vamoooooos bude schopen s přibývajícím věkem konkurovat
Reagovat
Ondra979
jo..tak urcite..pockej si na pristi GS zapas, ale mozna uz se ho ani nedockame..tam nebude o cem, olympiada neni normalni turnaj, tam se vzdycky dejou zvlastni veci a favoriti prakticky nikdy nevyhravaji
Reagovat
Dovodo6
To je pořád počkej si počkej si. V pátek si taky psal, počkej si v neděli na finále a uvidíš...tak jsme si počkali a viděli jsme
Reagovat
Ondra979
no tak jsem se spletl, predokladal jsem lepsi vykon Carlita, ktery naprosto zazdil prvni set a to ho poznamenalo do zbytku zapasu..na GS by si ze ztraty prvniho setu uz nic moc nedelal, tady to hralo vetsi roli protoze se hraje uz jen na dvafinale meli nechat na tri
Reagovat
Dovodo6
pardon, ale když Sinner vyletěl ve W dokonce už ve čtvrtfinále, tak to taky znamená, že už na to nemá? Nebo to se posuzuje jen u Djokoviče?
Reagovat
Ondra979
Sinner nebyl zdravotne uplne ok..pockej na US, doufam ze si tam zahraje s Djokovicem a uvidme, kdo je ted lepsi
Reagovat
Dovodo6
A hlavně že Djokovič pár týdnů po operaci kolene byl zdravotně v topu
Reagovat
Ondra979
byl na tom solidne, tady ale jeste o neco lepe..a na tri vitezne uz muze na skalp Alcaraze nebo Sinnera v podstate zapomenout, kdyby ten format nezmenili tak se mozna jeste hraje..
Reagovat
Nola
neplac, len sa strapnujes, ja som vzdy dokazala uznat vyhru aj prehru, slusne som pogratulovala, aj som dokazala uznat, ked vyhral a bol horsim hracom, dnes tomu tak nebolo, v prvom sete bol o nieco horsi, v tom druhom bol o nieco lepsi, ale zapas to bol ako remen, vyrovnanejsie to ani nemohlo byt, na antuke to dotiahnut do 2 TB je fakt vykon hodny obdivu u oboch, mozno si sledoval iny zapas, a kedze sa hralo na 2 vitazne, tak nespin diskusiu na 3 vitazne, Novak ma uz vsetko, mozno ukonci karieru a mozes strielat sampus
Reagovat
Ondra979
me je uplne jedno co si o tom myslis oslavu si uzij, mozna je to naposled..ja pisu jak to je, ty to nejsi schopna uznat, od Carlose to nebyl top vykon, coz je fakt, na returnu byl horsi a delal dost zbytecnych UE, coz si dnes nemohl dovolit..jinak hral slusne, a souper toho vyuzil a proto vyhral, top zapas byl loni na RG prvni dva sety nebo pak W, i kdyz carlos byl jeste mene zkuseny, to byly top zapasy, a pak jeste Cinci..letos takovy nebyl ani jeden a uz mozna ani nikdy nebude, toto byl slusny standard ale ne top zapas
Reagovat
diskuse
Federer hrál většinu kariéry proti zoufalcům bez formy nebo nedomr.lým adolescentům. Hihi. :))
Reagovat
Ondra979
a hele australsky frustrat tu jeste opruzuje..jsi mimo, tak vytahujes federera..pokracuj, budeme se bavit na tvuj ucet
Reagovat
diskuse
bože ty jsi ještě větší de.bilko než Forehand.

Nápadně mi připomínáš slovenského Ondřeje, který dostal ban.... Beztak jsijedna a ta samá osob... Akorát si hazes tu češtinu do google translatoru. Hihi. :)
Reagovat
Meceon
Neskutečný výkon a velké vítězství...Ještě by nám něco mohl říct Toni Nadal...
Reagovat
Patik
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
stefankelner
Reagovat
Alien
O tom, že je Novak skutečným GOTTEM snad už nikdo nemůže pochybovat! Bravo Noule!
Reagovat
Liverpool22
Nejlepší hráč historie
Reagovat
Djokovicking
Jinak olympijský turnaj opět ukázal jak je pro tenisty důležitý a jak tam hráči nechávají všechno a proto se divím že ten turnaj není aspoň 10 dní aby aspoň singl byl třeba od osmifinále obden, bohužel money talks hrají pro turnaje v Americe, i když tam stejně to nejlepší po OH nebudou protože si vezmou volno.
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Mohlo se vše posunout o cca týden - prostě by byla sezóna o týden delší. Nyní do Kanady stejně většina hráčů/ek nepojede.
Reagovat
street4
G.O.A.T.
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
česky?
Reagovat
street4
G.O.A.T.
Reagovat
Nola
Reagovat
PetaM
Je vidět, jak slabá je konkurence, když dokáže někdo v 37 vyhrát zlato v tenise. Stačilo si holt počkat, až ti nejlepší skončí. :) Ale to je tak většinou často, mezi slepými jednooký král.
Reagovat
street4
Ulevilo se ti? Proste napis, ze je goat a jdi pryc ????
Reagovat
diskuse
Federer by se z toho posral a nedopodaval tohle finále. A hlavně určitě ne v GOATím stylu jako Djokovic. Jemu musel pr*el zachránit až Wawrinka ve čtyřhře. :))

Mimochodem Djokovič zdominoval Prime verzi Federera, Nadala, Murrayho a Wawrinky a dalších.

Djokovič měl na této Olympiádě mnohem těžší los a těžšího finálového soupeře než nadopovaný Rafa Dopal v Pekingu. Hihihi. :)

Jenom breč, jen si poplač losere.... Neskutečně mě to uspokojuje. I want you to remember. hihihihihi ... Víc koťátko, poplač si víc. Pojď. Hihihi.
Reagovat
Martan1
Primr verzi Nadala na antuce asi těžko, bylo to jen na betoně, trávu do toho nepočítám.
Reagovat
diskuse
Trávu do toho nepočítám .... Samozřejmě, že nepočítáš ..... Nehodí se ti to do krámu, když by Prime Djokovič easy podrtil a vyhrál 5 zápasů z 5 nad Prime Nadalem ve Wimbledonu. :)
Reagovat
Amputace
Ale je konkurence - Alcaraz a Sinner jsou skvělí hráčů. Ale Alcaraz dnes hrál na své poměry opravdu špatně a Djokovič zahrál zřejmě nejlépe v sezóně. Tak se to holt někdy stane, nelze podle toho hodnotit celou konkurenci.
Reagovat
Ondra979
tak jest..oni to oba jeste ukazou
Reagovat
Nola
hral vyborne, len zaslepeny to neuzna, ale stretol odhodlaneho hraca, ktory si siel za tym viac
Reagovat
Ondra979
pocet UE se strany Carlose rika neco jineho..navic jsem vetsinu videl, mel dobre momenty, coz meli oba, ale Carlos mel i slabsi, nektere nalite FH do site to se mu nestava..neomlouva ho to, ale nevidel to jen ten, kdo to videt nechtel nebo to opravdu nevidel
Reagovat
Amputace
Viděla jsi první set? Jestli tohle považuješ za výborný výkon ze strany Alcaraze, tak už vážně nevím.
Reagovat
Nola
Ano, mal kopec sanci, Novak mal iba 4 BB, Alcaraz dvakrat viac, hral skvely tenis, co od neho ocakavas, co mohol urobit viac? na BB Novak zahral vyborne, to iste aj Alcaraz, nepustili za cely zapas servis, nebud za sasa, Novak to proste chcel viac a isiel do toho po hlave, mohlo to dopadnut aj opacne, tie TB boli vyvrcholenim, proste uznaj, ze Novak ho porazil a ma zlato, Carlito moze ziskat aj dve zlate, vytrca nad vsetkymi mladikmi, ze sa tomu vobec nebudem divit, ved ziskal tento rok 2 GS, ten jeho FH je naj co som videla v tenise, a to sledujem tenis uz riadne dlho, dokonca aj servis neskutocne vylepsil
Reagovat
Ondra979
byl to solidni vykon, ale urcite ne vyborny...gem v prvnim na moznych 5:4 mel vyhrat, neco odvratil Novak dobrym servisem nebo hrou, ale vsechno ne..tam se to lamalo a Carlos to nevyuzil, coz je jiste jeho chyba
Reagovat
Ereinion
za mě hrál podobně jak na RG, kde taky měl dost UE, ale nakonec to urval v pětiseťácích...ve finále Wimblu hrál ale ještě o dva levely líp, ten výkon dnes nezopakoval, nervozitka určitě hrála roli...že by nakonec tráva byla nejlepší Carlosův povrch? Uvidíme...
Reagovat
stefankelner
Reagovat
dappe
Alcaraz byl dodnes vždy schopen předvést ve finále nejlepší výkon. Neviděl jsem to zdaleka celé, jen přepínání z ostatních sportů, ale přišlo mi, že se za celý zápas nebyl absolutně schopen uvolnit a výkon předvedl hodně průměrný. OH jsou ale specifické, takže uvidíme, zda se mu to bude stávat i na GS. Djokovič naopak maximálně soustředěný a motivovaný, dost možná naposledy v kariéře.
Reagovat
Liverpool22
Ano - Nole byl velmi soustředěný, mentálně byl silnější a proto vyhrál. Carlos nehrál špatně, ale BIG míče nezvládnul viz. TB, kdy vždy tahal za kratší konec provazu. Hlavně druhý TB byl ze strany Noleho lahůdka - v duchu jsem si říkal, že je to pro něj nejdůležitější TB v kariéře a zvládnul to fantasticky - klobouk dolů
Reagovat
fialka
Je jasné, že všetci oslavujú zlato Srba. Nezaslúži si obdiv aj Carlos? Veď pre Španielsko získal striebro.
Srb ako 21-ročný získal bronz na olympiáde v Pekingu v 2008. Odvtedy na olympiádach nič. Ak sa mýlim, rada sa nechám opraviť.
Reagovat
diskuse
21-letý Alcaraz je nejlepším tenistou v historii v této věkové kategorii. Nikdo v historii neměl v jeho věku lepší, efektivnejsi, univerzálnější a pestrejsi hru než on.
Reagovat
Vestec
Reagovat
paddy
tzn. až mu bude 36, tak může být nejúspěšnější v historii, protože má náskok smile
Reagovat
Ondra979
Reagovat
Patik
No úprimne som neveril že to Djokovič vyhrá ale neveril som ani že to bude tak ako to tu všetci predikovali že Alcaraz vyhrá v suchom tričku..myslím si že pri Djokovicovi stáli všetci svätí po poslednom Wimbledone som bol skeptický Alcaraz tam hral takticky veľmi dobre no dnes mi prišiel akoby bol nejaký roztrzity mimo svoj herný plán..prvý set mal Alcaraz navrch ale nedokázal to zúžitkovať do breaku občas zahral úplne blbosti..Djokovič si to svoje podanie držal zubami nechtami..prvý set nejak vydrel a uhaluzil čo mu pomohlo uvoľniť sa a podla mňa sám uveril že to môže vyhrať a bolo to vidieť hlavne na servise v druhom sete..som zvedavý ako to Djokovič teraz pojme predsa len teraz už má všetko po čom túžil..bude mať ešte motiváciu snažiť sa o niečo iné ? Každopádne zdvihol týmto varovný prst pre všetkých že ešte úplne nehrdzavie a už budú všetci opatrnejší v tipovani víťaza pred zápasom.
Reagovat
Patik
Ešte som zabudol dodať že teraz keď si predstavím že by mal dať OH a štyri GS v jednej sezóne..v mužskom tenise je to podľa mňa nemožné.
Reagovat
diskuse
Možný teoreticky je. Ale musí si sednout hodně věcí..... Slabší generace, luck na zranění a formu.... Výpadek formy rivala.... A taky buďme upřímní.... "Nebýt blb a soustředit se jenom na singl na olympiádě". To je hodně proměnných.
Reagovat
wojtop
Ono, asi tazko mohol odmietnut ponuku hrat 4-hru s Nadalom. Aj ked Raducanu si na nieco podobne trufla v pripade Sira. :)
Reagovat
Ereinion
jj, 2021 byla pro Djokoviče brutální šance, konkurence minimální...na Olympiádě si ukrojil větší krajíc s tím mixem a na USO to pak psychicky nedal ve finále s Medvědem
Reagovat
diskuse
Prej konkurence minimální v roce 2021. Jdi se léčit.
Reagovat
Ereinion
ano měl tam jenom Nadala dávno za zenitem na antuce, jinak všechno hráči druhého sledu
Reagovat
diskuse
Reagovat
Amputace
Reagovat
gigin
Turistovi a Kozorohovi budú sundávat ruky dole počítám ještě tak ve středu. Možná ve čtvrtek.
Reagovat
Roger_Federer
Kamo ty jeste zijes jo?
Reagovat
gigin
Nn, přežívám. Na klid už :)) Ty ok?
Reagovat
Roger_Federer
Tož vis jak, nejake zdravotni komply uz jsou, rano se nemuzu zvednoutz postele, ale hlava furt dobré
Reagovat
gigin
Tvl, tys to nikdy neměl v hlavě v pořádku. Ale asi si to sedlo už no :-D
Reagovat
Roger_Federer
Tak nejak bych to videl, jak pišeš, si to sedlo
Reagovat
diskuse
Veliká gratulace Novakovi. Stále platí, že OH jsou na úrovni ATP 500... vždycky byly a vždycky budou. Debata ohledně GOATa byla už stejně rozhodnuta v roce 2021.

Nicméně hodně to pro něj znamenalo, mentálně ho to deptalo dlouhé roky jako patriota. Pro mě osobně je dnešní vítězství spíš důležité z hlediska toho, že i přes zranění a věk porazil v úžasné formě hrajícího Alcaraze a ponížil v prvních kolech Nadulla, z kterého si tradičně udělal trhací kalendář. Rovněž zpusob, jakym porazil neoblíbeného Musettiho byl fenomenální. Bez ztráty setu
.. klobouček. Zlato měl mít už za rok 2016, ale měl zraněný loket. 2021 zase prohrál, protože se nelogicky účastnil mixu ve čtyřhře. Djoko už mohl mít tři zlata, ale..... Hihi.

Úroveň finále byla i přes chyby skvělá. Fyzicky i technicky. Když se utkají dva takto výjimeční hráči, tak se tlačí do chyb. Nebyla to vyčkávaná a oba se snažili neustále přechytračit toho druhého. Některé výměny byly jako z jiného světa. Za zmínku stojí Carlosuv druhý kickovany servis. Nejlepší druhý servis na okruhu ze špičky.

Gratulace Carlosovi...... Už teď je to nejlepší španělský tenista všech dob a to je teprve začátek. Může jednou překonat Noleho? Pakliže bude hrát sám nebo jen se Sinnerem, tak i kdyby vyhrál 25 GS, tak nepřekoná Djokovice, protože ten kraloval ve zlaté éře tenisu. Ale nikde není dané, že nedorostou talenti. Šance tam jsou, ale nezávisí to jenom na Carlosovi. A pokud ano, musel by udělat minimálně 33 - 35 GS, aby se vykompenzovala éra tenisu bez ikonických arcirivalu.

Na závěr.... Líbilo se mi nadávání Carlose..... Puta. Super... Potřebujeme nějaké nové agresivní hovado na okruhu jako sůl! Snad se z něho stane zaporak a protipól k Jannickovi.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
ipko
berú sa iba čísla, za 50 rokov už po nejakej zlatej eré tenisu možno nebude ani zmienky, takže budú si to pripomínať len tí, čo sme im naozaj fandili..
Reagovat
Ondra979
presne tak...jestli da Carlitos 25, bude GOATem, cesta je dlouha a trnita, ale jestli to nekdo muze dokazat, tak on..vs ostatni jsou jen kecy, navic objektivne neni horsi nez Djokovic, byt uz neni v prime, Carlos zase neni ve svem prime..takze tak
Reagovat
Meceon
Ten tvůj Vamos Carlito neudělá ani polovinu..Pak si na mě vzpomeň ...Dnes odehrál jeden ze svých nejlepších zápasů a nestačilo to na bezmála 40 letého dědu....Vamoooooos
Reagovat
Amputace
Nejlepších zápasů
Reagovat
Ondra979
tak to si povime..dnes odehral jeden z horsich zapasu na jeho letosni meritko rekneme po AO, to je uplne jasna vec. a mozna neudela polovinu, ale mozna taky 20+ je to dost otevrene..potencial tam jednoznacne je, kdo mel to co on v jeho letech?? Djokovic ani omylem, Nadal castecne ale hlavne kvuli RG
Reagovat
Roger_Federer
Škoda, že si nechal utéct ten čisty slam loni.Vyborný tenis dnes.
Reagovat
Dovodo6
Příští rok zase bude šance
Reagovat
Nola
kde sa tu beries? Fedexfan dokaze uznat, ze dnes to bol skvely zapas, klobucik, lebo bol
Reagovat
Roger_Federer
Par let jsem tu nebyl, hledal jsem kamoša forehenda, ale uz je asi taky v duchodu
Reagovat
Pe3k
Dostal několik banů a vydával se za ženu.
Reagovat
patriks
Nole dobrý! Fandím mu od té doby, co mu absurdně bránili v účasti na turnajích v Austrálii a USA kvůli neočkovanosti proti covidu.
Reagovat
dappe
To je opravdu skvělý důvod, proč fandit sportovci
Reagovat
ladinec
I pro mě je za to velký hrdina. Super tenista. A ne ti napínání otroci.
Reagovat
GaelM
Přesně tak. Tehdy se ukázalo kdo je co opravdu zač. Jak Djokovic, tak Nabodal
Reagovat
Liverpool22
Nole si tímto získal spoustu nových fanoušku. Postavil se za lidi - proti očkování, covidismu, médiím....
Reagovat
diskuse
Reagovat
stefankelner
Ok, to sa nebude pačit kovid ritolezcom. TIQ-TAQ
Reagovat
ladinec
Reagovat
Vestec
Kompletní je proto, že ta srbska simulantska jebka hraje proti mladé labilní zaebane generaci, která se složí pod jakýmkoliv tlakem. Kdyby hrál proti Murraymu, Nadalovi a spol. v topu, vyhraje picu. Ale tahle spinava mladá generace, která hraje jen pro sponzory a Instagram, je pro něj dar z nebes. Zaebany tenis. Spiny labilní mladé. Alcatraz = steroidovy sasek.
Reagovat
street4
Dej si prasek, labile.
Reagovat
RafaGoat
Reagovat
misa
To jsi byl ty, kdo tady před pár týdny psal, že přestává sledovat tenis?
Reagovat
gigin
Ty si Vestec, ta obec u Prahy, nebo tamten věštec? Abych si mohl ten tvůj názor nějak vyhodnotit.
Reagovat
Blondie
Když to neumíš, tak nesázej :D :D
Nebo plač potichu, tady se slaví báječný úspěch skvělých tenistů - Novak potvrdil svou nedostižnou pozici a Carlito má na první pokus stříbro. Úžasný :D
Reagovat
diskuse
Rafa Dopal je kde vůbec? Vyměňují mu bažanta? Hihi.

Tam máš! Tvoje slzy jsou vodou na náš mlýn. Hihi.
Reagovat
Roger_Federer
????????????
Reagovat
wojtop
On Djokovic podla teba nehral proti Nadalovi a Murraymu v ich tope? Murray je o mesiac mladsi, Nadal o necely rok starsi. Aj pocty zapasov, ktore spolu vzajomne odohralli, hovoria nieco ine, nez tvoje uplne nezmyslene tvrdenie...
Reagovat
diskuse
jsou to zoufalci a šupáci. Hihi. Snad budou psát víc, aspoň si nad tím metaforicky pohoníme. Hihihihi.
Reagovat
Nola
, tak dnes to bolo velke prekvapenie, ani my Djokofans sme velmi neverili, ja si to priznam otvorene, sme neocakavali, ze moze porazit Carlita, preto tie reakcie, ktore su iba nejakou berlickou sklamania, proste Novak je ten naj tenista, to uz dokazem aj ja vyslovit, predtym som to absolutne neriesila, ale ak dokaze 37 rocny chlap porazit 21 - rocneho, na antuke, co je najhorsi povrch pre tak stareho hraca, v tak emotivnom a nervy drasajucom zapase, tak si tento titul rozhodne zasluzi, bo mal sanci tolko, ked zlyhal trebars so Zverevom naposledy....urcil si prioritu a nehral zbytocne mixy, stvrorhru a.p., a este dodam, ze predtym prehral finale vo W s tym istym hracom, ked bol iba 3 tyzdne po operacii, je to proste G O A T
Reagovat
ipko
ale hrať takejto úrovni fyzicky náročný tenis v 37 rokoch a ešte stále v množstvo výmenách ubehať 21-ročného, tiež mi to hlava nebere, že k tomu mu stačí len bezlepková diéta..
Reagovat
Vestec
Protože hraje mladé labilní generaci. Proto. Murrayho a spol. by v jejich letech neubehal.
Reagovat
wojtop
Asi nejde iba o ten vynechany lepok, ale celkove stravovacie navyky, regeneracia, mentalny trening... Stryko Toni svojho casu chvalil svojho synovca, aky je normalny, ze si da vsetko, na co ma chut, nie ako ten Srb... Mozno aj preto je par cisel takych, ake su (odhliadnuc od zraneni, samozrejme, ktore mali obaja)...
Reagovat
Liverpool22
NOLE PARÁDA a velká gratulace ke zlatu + GOLDEN SLAMU Klíčem k zápasu byla 9. hra v 1. setu, kdy Nole neskutečně odvrátil několik brejkbolů a set nakonec dotáhl v TB.
Ve 2. setu už byl Nole jasně lepší, fantasticky servíroval a v nejdůležitějším TB kariéry hrál tenis z jiné galaxie a naprosto po zásluze bere zlato
Celkově super zápas a možná vrchol OH. Rozhodla hlava a mentální odolnost Noleho.
Reagovat
diskuse
souhlas!
Reagovat
Orgasmator
Tesat na hrob!
Reagovat
Djokovicking
A co teď? Jaká bude jeho další motivace? 25. GS titul a konec? 30 už nedá, že by dal ještě rok a zkusil konečně ten 8 titul z Wimbledonu? Každopádně i když nevyjde ani to, tak už může hrát úplně v klidu a bez stresu
Reagovat
Liverpool22
Vyhrál všechno - nyní si to může už jen užívat
Reagovat
GaelM
Určitě ještě ta hranice 100 kariérních titulů, možná i ten rekord ještě může být výzva.

Na GS už to bude mít těžké, ani ta motivace už asi nebude taková jako dřív. Ale jak už jsem psal vedle, viděl bych to ještě na jednu kompletní sérii GS a konec na Wimbledonu 2025. Kdyby to bylo s titulem na závěr, bylo by to epické rozloučení.
Reagovat
turista
Myslím že až na Masters 2025 a ne dřív než Nadal. Skončí se 100+ titulů. Tohle ho nakopne na zbytek sezóny.
Reagovat
Mistic
Úplný súhlas, není čo dodať!!!
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Walda58
Je jenom jeden bůh na nebi a jeden na zemi Novak Djok. Tak takto vypadá štěstí. smile
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
fialka
zopakujem aj tu.
Gratulujem. Zapíše sa do dejín tenisu. Nikdy však nebude taký obľúbený ako Federer a Rafa. Dosiahol, čo chcel, tak by sa mohol pakovať a odísť do dôchodku. Uvoľnil by miesto mladším a perspektívnym hráčom.
Odchádza sa na vrchole. Práve to zazlievam Federerovi, ale viac Rafovi.
Reagovat
Blondie
Ty kráso, tohle jsou tak zbytečný řeči..
Jako tvrdit... Nanynka sice vyhrála nejvíc titulů, získala ty nejvýznamnější trofeje a porazila i ty nejbližší dobré soupeřky, ale nikdy nebude mít tak pěkný prsa jako Anička! XD
To má být jaký přesně argument? To není ani miss mokré tričko, ani soutěž popularity. To je tenis a nejlepší je Nole. Zbytek je pláč.
Reagovat
fialka
Tak presne toto sú zbytočné reči.
Reagovat
Blondie
To jsem ráda, že máš sebereflexi :D
Reagovat
wojtop
Reagovat
Ondra979
no to je ale sakra tezke..doufam, ze se to Djokovicovi nepovede a odejde cca a rok a pul, vyhreje jeste treba 2x 500, mozna jednu 1k, ale to bude tak vse..na GS uz bude maximem SF, to by mu sluselo, verim, ze mu to Alcaraz, Sinner a mozna par dalsich jakoZverev uz na GS nenechaji, byla by to uz fakt celkem ostuda
Reagovat
turista
Myslím že Sinnera ještě osolí za to AO
Reagovat
turista
Odejde se 100+ titulů. Klidně 105+.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
QacO
Reagovat
RomanH
A kde jsou ti co tady vykřikují, že na to nemá? Skvělý zápas! Už má vše!
Reagovat
Walda58
Hlavně pěkný zápas.
Reagovat
rili
Bravo. Idemoooo!
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
GaelM
GOAT, co dodat

Dnes vynikající zápas, ostatní na těchto OH tam byli vyloženě jako komparz. Alcaraz zaslouženě stříbro a a příští hry, stejně jako spousta GS, už budou nejspíš jeho...
Reagovat
Walda58
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
diskuse
Reagovat
Orgasmator
Utkali se 2 nejlepší a oba neporažení na RG, vítěz může být ale jen jeden...
Obdivuhodné, že to dokázal ten, pro něhož je to nejslabší povrch
Reagovat
Ondra979
myslis ze by dal Zvereve nebo Sinnera na RG? Zvereva mozna, ale Sinnera opravdu ne..tak dobre na tom jednoduse nebyl a na tri vitezne uz vubec
Reagovat
Dovodo6
A Sinner je jako tak jedinečný antukář? Myslím, že tedy rozhodně ne
Reagovat
Ondra979
letos byl na tom lepe nez kdy drive, prohral taky az s pozdejsim vitezem po petisetovem boji, toto jsou proste spekulace, ale vykonnostne tam Djokvic na RG nebyl tak vysoko i nez se zranil, tady hral urcite lepe..a anii s tim zverevem si nemuzes byt vubec jisty,ja byhc na RG uz veril vice jemu, pokud by se mentalne nesesypal...hral velmi dobre a ve finale vedl..
Reagovat
Orgasmator
Až vyhraje Sinner minimálně 17 -> slovy: sedmnáct zápasů v řadě v areálu RG, tak se pobavíme Počkej si...
Reagovat
Zirluck
Djokovic gratulujem a nechcem znehodnocovat uspech, ale prvy set mohol a mal mat Carlos a kto vie ako cele by to dopadlo
Reagovat
gigin
\o/ \o/ \o/ \o/ Su rád jak sviňa!! Djoko paráda, zasloužíš si to!!
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
diskuse
Reagovat
turista
Reagovat
Pe3k
Já bych ho porazil, v ping pongu
Reagovat
com
Tak on dostane pred dvema tydny ve Wimbledonu nalozeno, ale ted to tak tak vyhraje..

Se dneska málo vámosovalo
Reagovat
Dovodo6
I pěstičky chyběly
Reagovat
wojtop
Dnes sa ukazalo, ze vo Wimbledone bol Djokovic predsa len viac limitovany pri pohybe, keby hrali to finale dnes, vysledok by asi bol tesnejsi... To len ako postreh, nie tvrdenie.
Reagovat
Dovodo6
Neskutečný, mimořádný, úžasný zápas. Ještě za 100 let se na něho bude vzpomínat. Opět se potvrdilo to, že chlapeček sice může sem tam Djokoviče porazit, NIKDY ho ale nemůže porážet. Král je pořád jenom jeden
Reagovat
Ondra979
tak to je samozrejme hloupost..dneska si to prohral v prvnim setu, to jsme vsichni videli..jeho vina, ale pouci se z toho..Djokovic uz s nim bude urcite casteji prohravat, a to neni ostuda, to je konstatnovani faktu a realita
Reagovat
diskuse
Stejně jako si zraněný Djokovic prohrál zbytečně první set na Wimbledonu letos, když hned ztratil servis. Hihi.

Blabla bla bla bla.
Reagovat
Ondra979
a druhy set taky? ten debakl jsi doted nerozdychal frustrate
Reagovat
Dovodo6
Po loňském Wimbledonu ho porazil dvakrát, na TM mu dokonce i slušně naložil
Reagovat
Ondra979
no a od te doby jednou jasne prohral, jednou docela tesne vyhral..z toho vyvozujes, ze bude dal vyhravat? cas ukaze, ale je to krajne nepravdepodobne
Reagovat
gigin
Já si taky myslím. A na tři vítězné už vůbec.
Reagovat
Ondra979
presne, na tri vitenze uz by to mela byt mission impossible, aspon s Alcarazem nebo Sinnerem, jestli se prida Zverev uvidime ,ale ten by na to mohl mit kdyby si srovnal trochu palici, Medvedev na hardu asi taky..ostatni spis zatim ne mimo antuku tam uz bude tahat za kratsi konec proti vice hracum, za rok bude zase starsi a tady mu to proste sedlo
Reagovat
gigin
Tak.
Reagovat
Dovodo6
Co je nepravděpodobné? Pokud bude Nole zdravý a bude mít motivaci, nevidím ani JEDEN důvod, proč by ho měl někdo z mladé generace porážet
Reagovat
Ondra979
tak uvidis..ano, neni jich zatim moc, ale Carlos a Sinner uz urcite, Zverev by se mohl a mel pridat kdyby nebyl takovy labil, Medvedev na hardech to same..ja jsem oparvdu zvedav na to USO, mozna vyhraje zase nekdo novy, na USO se to stava nejcasteji..
Reagovat
RomanH
Ty si chytrák hochu.
Reagovat
Ondra979
tak jsi to asi nevidel..sahal po brejku na 5:4 a zkazil tam par lacinych balonu jako ostatne v celem zapase, to nebyl Carlos jak ho zname..
Reagovat
stefankelner
Prvý mohol Djokovic vyhrať skôr, pozerali Ste iný zápas d_l_n_?
Reagovat
diskuse
Djoko může ukončit kariéru už nemusí nikomu nic dokazovat.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
turista
Proč? Skončí se 100+ titulů. S 99 kousky se nekončí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist