Scheepersová po těžké cestě do finále v Guangzhou slaví první titul

24. 9. 2011, 09:11
Aktuality 2
WTA GUANGZHOU - Sedmadvacetiletá Chanelle Scheepersová z Jihoafrické republiky, jež byla dosud jen jednou ve čtvrtfinále turnaje WTA, překvapivě vyhrála soutěž v čínském Guangzhou. Po čtyřech třísetových výhrách ve finále smetla 6-2 6-2 Slovenku Magdalénu Rybárikovou.
Chanelle Scheepersová

Chanelle Scheepersová až dosud hrála jen jednou ve čtvrtfinále a loni byla ve 4. kole French Open. Jinak ale na první větší úspěch čekala až do dnes, kdy je jí už půl roku 27 let. V čínském Guangzhou si připsala premiérový titul, když ve finále smetla dvakrát 6-2 Slovenku Magdalénu Rybárikovou.

Cesta do finále se přitom nerodila vůbec snadno a tenistka z Jihoafrické republiky ztratila hodně sil. Ve všech čtyřech zápasech totiž absolvovala třísetové bitvy, proti Su-Wei Hsieh dokonce odvracela mečbol, s Urszulou Radwaňskou byla dva míčky od vyřazení a ve včerejším semifinále s nejvýše nasazenou Marií Kirilenkovou prohrávala ve třetí sadě už 1-4, aby nakonec po bezmála třech a půl hodinách postoupila do finále.

"Na ten mečbol si už ani nevzpomínám, byla to je taková krátká chvíle. Nicméně minulá utkání byla hodně těžká, ale dneska to vypadalo, že všechno klaplo. Hrála jsem dobře od základní čáry, vyrovnaně a snažila se ji rozběhat. Moc jsem nechybovala, bylo to dobré," libovala si 73. hráčka světového žebříčku. 

Jihoafrická tenistka vyhrála turnaj WTA poprvé od roku 2003, kdy zvítězila Amanda Coetzerová v Acapulku. "Ten titul pro mě hodně znamená. Tvrdě jsem na tom pracovala a tohle je odměna, že se to konečně povedlo," uvedla Scheepersová.

Dvaadvacetiletá Rybáriková poprvé poznala pocit z prohraného finále. Letos zvítězila v hale v Memphisu, v roce 2009 slavila premiérový titul na trávě v Birminghamu, kde cestou porazila i právě Scheepersovou. V Číně na rozdíl od Scheepersové ztratila na cestě do finále jediný set a vyřadila i obhájykni titulu Gajdošovou, na třetí triumf si však musí počkat.

Zatímco Rybáriková se okamžitě přesouvá do Tokia, kde se v úvodním kole střetne s krajankou Dominikou Cibulkovou, Scheepersová se vinou postavení v žebříčku do hlavní soutěže dvoumilionového turnaje nevešla.

- WTA INTERNATIONAL GUANGZHOU -
(Čína, tv. povrch, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (24. 09. 2011)

Dvouhra - finále:
Scheepersová (7-JAR) - Rybáriková (8-SR) 6-2 6-2

Čtyřhra - finále:
Hsieh Su-wei Hsieh/Čeng Saj-saj (Tchaj-wan/Čína) - Chan Chin-Wei/Chan Sin-jün (Tchaj-wan/Čína) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Canelle jsem to přál,moc sympatická holka.Jen jsem si vzpoměl na Amandu Coetzer,snad poslední dobrou jihoafričanku.Taky mě byla hodně sympatická.Škoda,že Canelle v Tokyu hrát nebude,alespoň divokou kartu mohla dostat.
Reagovat
smazaný uživatel
fínale čtyhry v Soulu bude přímý souboj ČR vs. Rusko o další titul. Zatím celkově vedeme 18:16 na tituly WTA letos.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist