Schiavoneová bude ve svém 12. finále hrát o druhý titul

24. 10. 2009, 13:00
Aktuality 11
WTA MOSKVA - Francesca Schiavoneová se již podvanácté v kariéře probojovala do finále turnaje WTA. V Moskvě však bude proti překvapivé finalistce Bělorusce Govorcovové usilovat o svůj teprve druhý titul.
Francesca Schiavoneová

Francesca Schiavoneová se v dnešním semifinále proti Aljoně Bondarenkové mohla opřít o servis. Ukrajinka v šestém vzájemném utkání příliš nevzdorovala, za 71 minut prohrála snadno 4-6 0-6 a Italce podlehla již počtvrté.

Tenistka z Apeninského poloostrovu v Moskvě navázala na dobré výkony z Ósaky, kde před týdnem hrála rovněž o titul. V Japonsku však ve svém jedenáctém finále svou sbírku v podobě jediného triumfu nerozšířila.

Svou tristní finálovou bilanci se v ruské metropoli, kde se hraje o dotace ve výši jednoho milionu dolarů, pokusí vylepšit proti Bělorusce Govorcovové. 21letá hráčka si totiž ve druhém semifinále poradila s favorizovanou domácí Alisou Klejbanovovou, kterou za necelou hodinu a půl porazila po setech 6-2 a 6-1.

Zakopalová deblový titul znovu nezískala
Česká tenistka Klára Zakopalová na svůj první titul ze čtyřhry stále čeká. Dnes ve finále turnaje v Moskvě spolu s domácí Mariou Kondraťjevovou prohrály se třetím nasazeným párem Maria Kirilenková a Naďa Petrovová dvakrát 2-6.

Zakopalové tak nevyšlo ani třetí deblové finále v kariéře. Sedmadvacetiletá Češka, která má na kontě dva tituly ve dvouhře, letos spolu s Camille Pinovou neuspěla v Portoroži, stejně dopadla i před osmi lety v Québeku.

- WTA PREMIER MOSKVA (Rusko, tv. povrch / hala, 1.000.000 dolarů) -
sobotní výsledky (24. 10. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Schiavoneová (8-It.) - A. Bondarenková (Ukr.) 6-4 6-0
Govorcovová (Běl.) - Klejbanovová (Rus.) 6-2 6-1

Čtyřhra - finále:

Kirilenková/Petrovová (3-Rus.) - Zakopalová/Kondraťjevová (ČR/Rus.) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Co to má být? Tak štědře dotovaný turnaj a ve finále ani jedna z hráček top 10? Moskva loňská a letošní, to je kvalitativně nesrovnatelné. Jinak ta Govortsová je mi hrozně povědomá s Azarenkou, asi kvůli tomu, že jsou ze stejné země.:-P
Reagovat
skott
Neni divu, je to dusledek noveho kalendare WTA.Jakoby nestacilo, ze Moskvu degradovali na Tier II, jeste ke vsemu ji prideli termin tesne pred Turnajem mistryn.To je potom jasne, ze zadna hracka, ktera ma ucast v Doha jistou, nebude riskovat zraneni nebo unavu a ani tucny sek je neprinuti, aby se ukazali v Moskve.A je to skoda dvojnasob, protoze se tam vzdy hrala nezapomneutlna utkani.Nemluve o tom, ze spousta hracek z desitky jsou mistni rodacky a kdyz neprijedou, tak trpi i navstevnost.Bohuzel to podle vseho vypada, ze se nic nezmeni ani v dalsim roce a znova bude cela halova sezona znicena jako letos.Pritom by stacilo tak malo jako treba posunout Masters o tyden namisto Bali...
Reagovat
smazaný uživatel
vyzera ako canas v zenskom prevedeni
Reagovat
smazaný uživatel
No presne ! A ja som si nemohla minule spomenúť, koho mi pripomína :D:D
Reagovat
skott
Alony je mi lito, podobne jako Kiri vcera nehrala spatne, ale Schiavone se zda se pred Fed Cupem dostava do slusne formy.Skvele se branila, dobihala temer vsechno a nicila obe svym slajsem.Bohuzel se zas ukazalo, ze Alona neni bojovnice, jakmile na zacatku druheho setu ztratila servis ze 40-0, bylo po vsem...Schiavone tu uz muze zastavit snad jedine Alisa, ktera dokaze zakoncovat razantne po lajne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Alisa už ju asi nezastavi...
snad se Francesca docka dalsiho titulu
Reagovat
skott
Govortsova ve finale:))) Vazne nemam slov...
Reagovat
smazaný uživatel
Divím se tomu, že fanoušek skott přežil i tohle. Co provádějí oblíbené rusačky nebo úkáčka v poslední době je děs. A ještě k tomu jeho Maratík ukončí kariéru bez jediného úspěchu jako nějaký lůzr. Škoda, takhle to nemělo dopadnout.
Schiavone je sice neuvěřitelně ošklivá, ale po tolika prohraných finále jí titul přeju.
Reagovat
smazaný uživatel
Výbornej příspěvek, fakt sem se zasmál :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
broz je srdcar, taky me dostal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavý na vaše kvalitní texty. Něco jste už někdy předvedli?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist