Schiavoneová stále žije, Pavljučenkovové utekla z lopaty

31. 5. 2011, 17:39
Aktuality 32
FRENCH OPEN - Většina fanoušků si již byla téměř jistá, že Francesca Schiavoneová titul na letošním French Open neobhájí. Zkušená Italka se ale ze zapeklité situace proti devatenáctileté Anastasiji Pavljučenkovové dokázala dostat a postoupila do semifinále.
Francesca Schiavoneová

Francesca Schiavoneová loni svým triumfem na French Open šokovala. Letos už jako obhájkyně titutlu patří do širšího okruhu favoritek, byť se od začátku sezony dostala jen jednou do semifinále. I když dnes v Paříži byla napokraji vyřazení, dostala se mezi čtyři nejlepší hráčky turnaje podruhé za sebou a uchovala si naději zopakovat loňské prvenství.

Třicetiletá Italka se dnes střetla s o 11 let mladší Anastasijí Pavljučenkovovou, jež nastoupila ke svému prvnímu čtvrtfinále. Talentovaná Ruska zřejmě nechala nervozitu už před vstupem na centrální kurt v šatnách, protože do zápasu vlétla čtyřmi vyhranými gamy v řadě. K zisku prvního setu v poměru 6-1 jí hodně pomohla soupeřka, jež spáchala 14 nevynucených chyb.

Pavljučenkovová i nadále pokračovala v lepší hře a ve druhém setu se ujala vedení 4-1. Od šestého gamu však začala kupit monehm více chyb a o náskok brejku přišla. Za stavu 5-4 a 30-30 při podání Italky byla dva míčky od nečekaného postupu, do konce dějství ale už uhrála pouze tři fiftýny a o první semifinalistce se tak muselo rozhodnout ve třetí sadě.

V jeho úvodu začala zcela dominovat Schiavoneová, jež na druhou stranu kurtu posílala vítězné údery, naopak mladá Ruska začala hodně chybovat a zkušená Italka rázem vedla 5-1 a na returnu 30-15. Jenže k postupu měla ještě hodně daleko, Pavljučenkovová totiž vyhrála 15 z 18 výměn a vyrovnala na 5-5. Pak si ovšem nedokázala udržet podání, a i když měla šanci na rebrejk, po druhém mečbolu prohrála zápas, v němž vedla 6-1 a 4-1.

"Ani na chvíli jsem nepřestávala věřit, že bych to mohla dokázat otočit. Začala jsem hodně špatně, ale na konci jsem se cítila už velmi dobře," Komentovala Italka.

Schiavoneová se v semifinále utká s domácí Marion Bartoliovou. Francouzská tenistka se na souboj s loňskou vítězkou chystá poté, co dnes po setech 7-6 6-4 vyřadila šampionku z roku 2009 Světlanu Kuzněcovovou. Bartoliová, bývalá wimbledonská finalistka, si na 'svém' grandslamu zahraje v semifinále poprvé. Od roku 1968 se tak daleko na Roland Garros dostaly pouze čtyři Francouzky.

"Ona měla opravdu hodně štěstí, často trefovala lajny. Naopak mé míče létaly těsně do autu a nevyužila jsem řadu šancí," litovala Kuzněcovová.

- FRENCH OPEN ženy (Francie, antuka, 9.938.926 dolarů) -
úterní výsledky (31. 05. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Schiavoneová (5-It.) - Pavljučenkovová (14-Rus.) 1-6 7-5 7-5
Bartoliová (11-Fr.) - Kuzněcovová (13-Rus.) 7-6(4) 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kingová/Švedovová (3-USA/Kaz.) - Petrovová/Rodionovová (9-Rus./Austr.) 7-5 3-6 6-2
Huberová, Raymondová (4-USA) - Azarenková, Kirilenková (5-Běl./Rus.) 6-4 4-6 6-4  

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Gajdošová/Bellucci (Austr./Braz.) - Stubbsová/Melo (Austr./Braz.) 7-6(5) 6-4
Petrovová/J. Murray (Rus./Brit.) - Makarovová/Soares (Rus./Braz.) 5-7 6-3 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bartoli je opět v Top 10. Škoda, Nasťa k desítce dnes byla hodně blízko. Na 13.-15. místě jsou minimální rozdíly. Jankovič odečítá loňské SF a padá na #15.

9915 W (-)
8215 C (-)
7935 Z (-)
5920 A
4975 L
4821 Š
4146 S
4018 K (-)
3740 B
3405 S (-)
------
3280 P
3210 K (-)
3056 R (-)
3055 P (-)
3050 J (-)
Reagovat
VlS
Chlapci, já bych to nasazení zase až tak nepřeceňoval. Podívej se, jak teď dopadly nasazený 1 - 3. Pokud má někdo vyhrát, tak musí porazit všechny, nasazený, nenasazený. Nemyslím si, že by Petru vyšoupli z šestnáctky, čili do osmifinále by tam neměla mít nikoho strašnýho a možná je na trávu lepší mít Wiliamsky nasazený, než je vyfasovat jako níže nasazený nasazený losem do druhýho nebo třetího kola. Za 10- 12 dní budeme chytřejší.
Reagovat
smazaný uživatel
doufejme že Schiavone pokoří bartoli. Jinak máme problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, ale Kvitová nemusí být nasazená jako #8 ani v případě, že v žebříku bude na 8. místě. Jednomu jsem to psal na iDnes. Kopie textu:
Zapomínáš na jednu podstatnou věc. Nevíme, jak vysoko pořadatelé nasadí Williamsky, pokud budou hrát. Oni tam zřejmě u ženských mají nějakou pravomoc nerespektovat žebříček (a to ještě podstatněji než u mužských, kde body z minulých Wimbledonů korigují koeficientem).
Na jaře 2009 se po zranění vracela Šarapova, v rozhodujícím žebříku týden před Wimbledonem (15.6.2009) byla na 59. místě. V turnaji ale byla nasazená na čísle 24.
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm to bude ještě zajímavý. ale Kvítko uhrala přece semifinale takže bodově by na tom nemusela být zle....
Reagovat
smazaný uživatel
Na bodech vůbec nezáleží, pokud Serenu nebo Venuši přesunou na číslo před ní. S ohledem na jejich minulé vynikající wimbledonské výsledky by na to mohly mít i nárok.
Reagovat
misoSK
ste si isti ze aj u zien sa nasadzuje podla vlastnych vypoctov? mne sa to stale spaja len s muzskym nasadzovanim, ale mozem sa mylit...ak maju aj zeny take pravidlo, tak Williamsky pojdu vysoko,jedine kde stratia bodovo je to, ze nehraju ine turnaje na trave, co sa tiez(aspon pri muzoch) pocita
Reagovat
smazaný uživatel
Kde proboha píšu o výpočtech u ženských?
Nevidíš ten případ z roku 2009? Přesun z 59 na 24 je velmi výrazný zásah. Určitě to není nějakým koeficientem pro trávu.
Reagovat
smazaný uživatel
ale Kvitovou by mohli přesunout před nějaký hráčky, ktery jsou před ní...
Reagovat
misoSK
v 2009 to mohlo byt chranenym rankingom, kedze bola pred tym zranena, ja som myslel to, ze sa mi zda, ze zeny nasadzuju normalne podla renkingu a u muzov vypocitavaju na zaklade renkingu+vysledkov Wimbledonu+vysledkov na ostatnych turnajoch na trave
Reagovat
skott
Chraneny ranking je pouze pro prijeti do turnaje, na nasazeni hrace nema vliv.Mariu nasadili po zraneni v zajmu tzv. ¨balanced draw¨.Stejne tak to bude temer jiste v pripade Venus ci Sereny.
Reagovat
VlS
nebyl jsi to ty, kdo tady před nějakým časem prohlašoval, že Kvitová už nikdy nic nevyhraje? Co ta starost najednou?
Já Petře přeju aby byla úspěšná, ale aby si to uhrála sama, ne aby pro její lepší ranking někdo jinej porážel někoho třetího. Jestli ji teď Bartoli přeskočí, tak to bude právem, protože by tady prostě musela uhrát o tři kola víc a tečka. Co řešíš? Na Li měla na lopatě a jak sama napsala, ruplo jí v hlavě, tak já věřím, že příště, nebo přespříště jí v kouli nerupne a zase vyhraje. Problém Petřinýho rankingu pro nasazování není, jestli ji teď někdo přeskočí (taky Petko by mohla, pokud vyhraje), ale aby uhájila co nejvíc bodů ze SF W 2010 (900 bodů).
Reagovat
VlS
Marion mi svým poskakováním a svými tiky leze na nervy, ale musí se jí přiznat, že hrát umí.
Připadalo mi, že Světlana nestačila kondičně, po třetí čtvrté výměně byla v háji, kdežto Hopsalka to hravě zvládla a šla si zahopsat a zamávat raketou za základní lajnu. Kde se v tý holce ta energie bere?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Roger opět s přehledem. Nerad bych to zakřikl, ale Djoker by ten rekord nemusel uhrát (a bylo by přímo symbolické, kdyby mu ho sebral právě Federer). :-)
Reagovat
VlS
Šakale, možné je všechno, ale jestli bude mít Novak svůj standardní den z posledních turnajů, a Roger vyrobí tolik UE, tak nebude mít šanci. Na druhou stranu, každej může hrát jen tak, jak mu dovolí soupeř (i když Fedexovi UE nebyly důsledkem Monfilsova tlaku. Ta minela kterou vyrobil při BB za stavu 5:5 při Monfilsově podání - nahranej volej chtěl dát drop shotem za sako, když měl 90% kurtu volnýho a stačilo to tam prostě poslat - to se vidí zřídka i dámským provedení.
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka je, jestli by to zahrál proti Djokovicovi za vyrovnaneho stavu. S vedením 2:0 na sety v zádech to mohla být jen parádička pro diváky.
Djokovic je favorit, ale zrovna Roger na antuce by na něj mohl platit.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro rusky dnešek nebyl zrovna štastnej.Doufam že zítra bude lepší den pro rusky protože hraje moje Maria!
Reagovat
VlS
Myslím si, že SF se rusky nedomluvíš, postoupí Andrea a Li Na
Reagovat
smazaný uživatel
je to takova malá mindička
Reagovat
smazaný uživatel
Jak já tu italskou babu nesnáším :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem vůči ní v zásadě neutrální (i když obdivuju, s jakou vervou bojuje), ale teď to vypadá, že bude mít v SF Marion bartoli a je teda nanejvýš pravděpodobné, že opět bude ve finále RG, což z nějakého důvodu považuji za nehoráznost. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nehoráznost? Dřív jsem kvůli jejímu zjevu nepoužíval moc hezká slova, ale od loňské Paříže si jí vážím. A stačil k tomu jeden velký titul.
Ještě před pár hodinami to docela reálně vypadalo na čistě ruské finále. Které ovšem nebude. Kdo čekal obrat hýkalky a kdo čekal postup Bartoli?
Reagovat
skott
to bude Broz tocit satelitem jak o zivot, aby to videl v HD rozliseni...
Reagovat
misoSK
Bartoli-Schiavone- osobne uprednostnim sledovanie na livescore :D Bartoli mi je nesympaticka tak zjavom ako i hrou a u Francescy to nezachrani ani celkom pozeratelna hra...len skoda, ze dve momentalne najlepsie hrajuce tenistky sa stretnu pravdepodobne v semifinale, zasluzene by bolo asi finale Azarenky so Sharapkou
Reagovat
smazaný uživatel
Jó momentálně :-)))))
Jak se ale definuje "momentálnost". Tento turnaj, minulé velké turnaje (Řím + Madrid), celá letošní antuka, nebo výsledky od začátku roku?
Reagovat
misoSK
U zien tazko hovorit o vysledkoch od zaciatku roka, ziadna nema taku konstatntnu vykonnost, skor by som hovoril len o antukovych vysledkoch, tie mozno Azarenka nema tak dobre, vinou zraneni atd., ale herne si myslim, ze spolu s Mariou su momentalne Top
Reagovat
smazaný uživatel
Já už mám dávno vše nastaveno, chytrolíne. Parabolami pro multifokus (víc konvertorů na držáku pro různé satelitní pozice) se po namontování a nastavení zásadně netočí !!!
Výhodou multifokusu je okamžité přepnutí na jiný program a mnohem vyšší životnost celého systému než u motorem otáčené paraboly s jedním konvertorem.
Reagovat
smazaný uživatel
No já doufám, že Azarenka to vyhraje celé. Sice taky ječí :/ ale z těch semifinalistek mi je nejblíže.
Reagovat
Mistr
Brozi ty seš satelitofil :D
Reagovat
smazaný uživatel
duel Azarenka - Šarapová bude slast pro oči. Ale uplně nejlepší by bylo sledovat debl zápas Kirilenko/Azarenka - Hantuchova/Šarapova
Reagovat
misoSK
aspon na zeny mas dobry vkus :D
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka je přeceňovaná. Prohraje s na Li. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist