Schváleno. US Open by měl mít střechu za tři roky

9. 9. 2013, 17:31
Aktuality 6
Plánovanému zastřešení kurtu Arthura Ashe v dějišti US Open už oficiálně nic nestojí v cestě. Připravený projekt totiž schválil guvernér státu New York Andrew M. Cuomo. Podle pořadatelů by mohl být čtvrtý grandslamový turnaj sezony chráněný proti rozmarům počasí už v roce 2016.
US Open - kurt Arthura Ashe

Zatahovací střechu už dříve vybudovali nad centrálními dvorci organizátoři Australian Open v Melbourne a Wimbledonu v londýnském All England Clubu. Na French Open chtějí mít pařížští pořadatelé hlavní kurt chráněný do roku 2017.

Ve Flushing Meadows plánují postavit střechu nad největším tenisovým stadionem světa s kapacitou 22.500 diváků do roku 2016, maximálně 2017. Její konstrukce si vyžádá náklady 100 milionů dolarů. Podle projektu by mělo její uzavření či otevření trvat jen pět minut.

V plánu jsou i další úpravy. Mezi chystané novinky patří mimo jiné zvětšení kapacity arény Grandstand z šesti na osm tisíc míst, jež by mělo být hotovo už za dva roky. Zbytek úprav včetně navýšení počtu míst u kurtu Louise Armstronga z deseti na 15 tisíc by měl být hotov do roku 2018. Celkové náklady pořadatelé vyčíslili na 550 milionů dolarů (asi 10,6 miliardy korun).

Program US Open se v posledních letech dostával kvůli počasím do skluzu. Už pětkrát za sebou se kvůli dešti protáhl až do pondělí, letos proto pořadatelé poprvé naplánovali vyvrcholení mužské dvouhry rovnou až na pondělí.

pva, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kdyby mel Luis Armstrong kurt tech 15 tisic, byl by vetsi nez Wimbledonsky hlavni stadion gne? Ten myslim ze ma kolem 13 tisic....
Reagovat
smazaný uživatel
Za 5minut?.

Aby im tá strecha na niekoho nespadla..
Reagovat
carolyn
to je celej Andy, kdo jinej by to Rogerovi řekl :-DDD

http://www.youtube.com/watch?v=_sBZ47tnCDk
Reagovat
smazaný uživatel
+1, parádní, you selfish bastard :D
Reagovat
carolyn
vždyt to právě myslím :-)
Reagovat
ArtyF
, paráda, do budoucna by mělo být zastřešených kurtů v Wimbledonu nebu na US, kde často prší co nejvíce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist