Sedm hráček může připravit Plíškovou na US Open o trůn

24. 8. 2017, 12:06
Aktuality 28
Sedm tenistek může teoreticky vystřídat Karolínu Plíškovu po grandslamovém US Open na postu světové jedničky. První česká hráčka v čele singlového žebříčku WTA má šanci uhájit trůn jen v případě, že minimálně zopakuje v New Yorku loňský postup do finále.
Karolína Plíšková

Karolínu Plíškovou mohou na prvním místě vystřídat Rumunka Simona Halepová, Španělka Garbiñe Muguruzaová, Ukrajinka Elina Svitolinová, Dánka Caroline Wozniacká, Britka Johanna Kontaová, Ruska Světlana Kuzněcovová a Venus Williamsová z USA.

Karolína Plíšková vstoupí do závěrečného grandslamu sezony s náskokem pouhých pěti bodů před Halepovou. V New Yorku obhajuje 1300 bodů za loňské finále a šanci první příčku udržet jí dá jen další účast ve finále, ale nemusí jí stačit ani premiérový zisk grandslamového titulu. Pokud by hrála finále s Halepovou, měla by Rumunka bez ohledu na výsledek více bodů a poprvé v kariéře by se dostala do čela.

Zajímavá situace by nastala, kdyby Plíšková ve finále porazila letošní vítězku Wimbledonu Muguruzaovou. Obě hráčky by totiž měly stejně bodů.

V nejlepší pozici je Halepová, která nemusí na US Open vyhrát ani zápas a může být první. K tomu potřebuje, aby Muguruzaová vypadla před osmifinále, Svitolinová před semifinále, Plíšková před finále a ostatní adeptky nezískaly trofej.

Nejmenší šanci má Venus Williamsová. Dvojnásobná vítězka turnaje by v New Yorku musela přidat třetí vavřín a navíc doufat, že Halepová vypadne v 1. kole a ostatní adeptky brzy skončí, aby se stala po patnácti letech znovu jedničkou.

Hájit první místo ve čtyřhře bude Lucie Šafářová. Jistotu bude mít, pokud s Barborou Strýcovou postoupí do finále. Před Šafářovou se mohou dostat Rusky Jelena Vesninová a Jekatěrina Makarovová, ale musí postoupit do boje o titul. Švýcarka Martina Hingisová českou tenistku předstihne jen v případě, že zvítězí a Šafářová skončí před osmifinále.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

28
Přidat komentář
Lenca45
Docela dobrý rozhovor s Karolínou...

https://procne.ihned.cz/c1-65852330-66-otazek-ludka-stanka-karolina-pliskova
Reagovat
EllNino
podle mě je na Hrdličku dost fixovaá, jako by byl na nějakém piedestálu a měl patent na pravdu, jak se na něj pořád obracela ... ale možná jenom pocit :)
Reagovat
dunphy
Nejhorší je to, jak jí spravuje sociální sítě a ke každé fotce jí dává hashtag #AceQueen. Na lidi, co to neví, by to mohlo působit jakože kdovíjak není Karolína arogantní.
Reagovat
Frick
A nemá tam bejt #IceQueen? :o)
Reagovat
Frick
Do jejího vztahu k Hrdličkovi ti nic není.
Reagovat
EllNino
ale myslíš si totéž :D
Reagovat
Torn
Je úplně jedno, co si myslíme, dokud to nemá negaitvní vliv na její výkon (a vlastně i kdyby mělo) je to její věc.
Reagovat
Marduch
"Mnoho lidí by vám řeklo, a asi i tady v místnosti, že by chtělo Nike nebo Adidas, ale realita je taková, že si buď vezmete smlouvu s dobrými penězi od menší značky, nebo horší smlouvu od větší značky. Každý chce něco jiného. Já netrpím potřebou nosit za každou cenu Nike nebo Adidas, takže jsem brala tu první možnost."

Zajímavé, měl jsem zato, že je to neopak..
Reagovat
Nola
celkom zaujimavy rozhovor, Kaja ma celkom prijemne prekvapila, no, ale Murray - toho jej neodpustim :D, oblubena hracka . Garbine, asi mala radsej mlcat....
Reagovat
smazaný uživatel
Až vyhraje US Open 2017, udělá nějaký hodně dobrý body v Číně , na Masters a skončí letos jako No I. - tak bude mít smysl začít jakkoliv přemýšlet o tom, co vykládá a nebo dělá. S Hrdličkou a nebo bez něj. Do té doby je to jen epizoda.
Až bude za čas No I. Kristýna, tak na to určitě půjde jinak. Je jiná a chytřejší. S nějakým ?Hrdličkou? a nebo bez něj.
Reagovat
horska.kraslice
Někde jsem četla, že Hrdlička zastupuje i Kristýnu.
Reagovat
slacker
Mladenovic
Reagovat
Pani_Kostalova
Halep se konečně dočká.
Reagovat
Krisboy
Je to téměř jisté.
Reagovat
com
nene, Halepka to zas pohnoji a po US open bude stracet na svetovou jednicku pouhy 1 bod :D
Reagovat
Krisboy
Ano, proto píšu "téměř" :D
Reagovat
Torn
2 jedničky....Kája a koťátko :D
Reagovat
smazaný uživatel
Koťátko už není koťátko, ale kočka s drápy a pěknými zuby, dokáže už kousat
Reagovat
lars
nikoliv, Mugu je od TM2015 tygrici, kdyz tam porazila ceskou lvici. Blixa se tu snazi zmast ctenare TP oznacenim Mugu jako kotatko .
Reagovat
Frick
Asi se bude #1 jmenovat po USO jinak, ale tak co. Stanou se i horší věci.
Reagovat
EllNino
daleko radši bych byl, kdyby Kája vyhrála US Open, a klidně skončila 2. :D
Reagovat
Frick
To určitě.

Stejně jako kdyby Lucka byla světová #2 s nečistým GRAND SLAMEM a útočící na čistý.
Reagovat
lars
v tomto pripade by asi ztrata na 1 byla pomerne mala
Reagovat
tommr
pokud by Karolína vyhrála ve finále nad Halepovou tak by na první místo ztrácela 165 bodů ...
Pokud by Karolína vyhrála ve finále nad Muguruzou a první místo bylo přisouzený soupeřce tak by měla dokonce stejnej počet bodů jako jednička ...
Reagovat
Frick
A co se bere jako pomocnej faktor při rovnosti?
Reagovat
slacker
abecedni poradi
Reagovat
Marduch
tak to snad ne...
Reagovat
jirkaS
:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist