Semifinále v Montpellier s papírovými favority. Nezaváhali Auger-Aliassime, Rune či Bublik

2. 2., 23:47
Aktuality 1
ATP MONTPELLIER - Ve čtvrtfinále halového turnaje ATP 250 v Montpellier uspěli všichni čtyři nejvýše nasazení tenisté. Kanaďan Félix Auger-Aliassime (23) ve Francii podruhé během dvou dnů vyřadil domácího mladíka, Dán Holger Rune (20) se znovu nadřel na dvousetové vítězství nad soupeřem ze druhé světové stovky, předloňský šampion Kazach Alexander Bublik (26) znovu otočil vývoj z 0:1 na sety a semifinálové kvarteto zkompletoval v pozdních večerních hodinách Chorvat Borna Čorič (27).
Félix Auger-Aliassime v semifinále vyzve předloňského šampiona Alexandera Bublika (© Profimedia)

Mayot – Auger-Aliassime 5:7, 1:6

Félix Auger-Aliassime po životním konci sezony 2022 zachránil loňský nepříliš povedený rok až v jeho závěru, když dokázal obhájit triumf na pětistovce v Basileji. Sezonu 2024 zahájil v Aucklandu porážkou s Danielem Altmaierem, na dalších dvou turnajích už si však připsal po dvou vítězstvích.

Po třetím kole na Australian Open potvrzuje roli nasazené čtyřky na halové akci ATP 250 v Montpellier, kde si poradil s dvěma jednadvacetiletými Francouzi. Den po třísetové bitvě s Arthurem Cazauxem, který bojoval o své první čtvrtfinále, potvrdil roli favorita i proti Haroldu Mayotovi usilujícímu o premiérové semifinále.

Statistiky zápasu Harold Mayot – Félix Auger-AliassimeStatistiky zápasu Harold Mayot – Félix Auger-Aliassime (@ Livesport)

Třiadvacetiletý Kanaďan v úvodu dvakrát přišel o podání, ale manko brejku pokaždé smazal a po rozpačitém startu postupně převzal otěže zápasu. Nakonec zvítězil 7:5, 6:1 a podruhé během dvou dnů rozesmutnil domácí publikum.

"Připsat si tři brejky v prvním setu znamená, že jsem dobře returnoval. A pak jsem k tomu přidal i dobrý servis. Hrál jsem více konzistentně, trpělivě a disciplinovaně. Cítil jsem, ža hraju opravdu dobře," pochvaloval si Auger-Aliassime postupně se zlepšující výkon.

Ševčenko – Bublik 6:4, 3:6, 4:6

O postup do finále se bývalá světová šestka a aktuálně 30. hráč světa Auger-Aliassime utká s předloňským šampionem Alexanderem Bublikem. S Kazachem vede ve vzájemné bilanci 2:1, když jedinou porážku utrpěl na antuce.

Druhý nasazený Bublik v Montpellier zdolal i svého druhého soka po obratu z 0:1 na sety. Po Denisi Shapovalovovi, kterému utekl dokonce ze tří mečbolů, porazil 4:6, 6:3, 6:4 naturalizovaného Kazacha ruského původu Alexandera Ševčenka a podruhé v sezoně postoupil do semifinále.

"Je to nastupující tenista, porazil už spoustu dobrých soupeřů. Musel jsem ze sebe dostat maximum a nakonec jsem se štěstím uspěl. Na brejkboly jsem neudělal žádnou dvojchybu a jsem moc rád, že jsem vyhrál," komentoval Bublik, který si pomohl 15 esy.

Rune – Mmoh 7:6, 6:4

Světová sedmička Dán Holger Rune v Montpellier porazil i druhého soupeře z druhé světové stovky ve dvou setech, znovu se však na vítězství nadřel. Po španělském kvalifikantovi ho trápil Američan Michael Mmoh, kterého zdolal 7:6, 6:4 až po více než dvou hodinách boje, když první sadu získal až po odvrácení setbolu.

V semifinále se Rune, který před pár dny ukončil spolupráci s trenérem Severinem Lüthim, utká v prvním vzájemném souboji s Bornou Čoričem. Chorvatský tenista si po nepovedeném vstupu do sezony zahrál minulý týden finále na challengeru a nyní na něj ve Francii navazuje i na turnaji ATP.

Ve večerním duelu si Čorič poradil 6:3, 6:4 s Italem Flaviem Cobollim a jediná výhra ho dělí od prvního finále na hlavním okruhu od životního triumfu na předloňském Masters v Cincinnati 2022.

Výsledky turnaje ATP 250 v Montpellier


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
Bublikovi bych za zápas s Shapem přál titul.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist