Semifinalistka Wimbledonu zní dobře, usmívala se Šafářová

3. 7. 2014, 22:37
Aktuality 23
Zklamání z prohraného zápasu s kamarádkou z tenistky Lucie Šafářové brzy vyprchá. Sice dnes v boji o finále Wimbledonu nestačila na Petru Kvitovou, ale má za sebou životní turnaj a často se teď s jejím jménem bude používat spojení grandslamová semifinalistka.
Profily hráčů
Lucie Šafářová (© AELTC)

"Úplně si ještě neuvědomuju, že jsem semifinalistka Wimbledonu, ale zní to dobře," usmívala se Šafářová. "Tohle je úžasný úspěch. Je to určitě zadostiučinění. Sezona je dobře rozjetá, v tom budu chtít pokračovat," řekla brněnská rodačka.

Grandslamové semifinále je nejlepším výsledkem sedmadvacetileté tenistky v kariéře, proto smutek z prohry mizí rychleji. "Samozřejmě jsem chtěla vyhrát a jít dál. Nechala jsem na kurtu vše, ale snad přijde další šance," doufala.

Povedený turnaj je pro svěřenkyni kanadského kouče Roba Steckleyho povzbuzením do další práce. "Je to nakopávák, otevírá nový dveře. Teď si odpočinu a pak se vrhnu znovu do tréninku. Velká část sezony je před námi," řekla.

Třeba by na jejím konci mohla být i v desítce žebříčku WTA. Teď po Wimbledonu vyrovná 17. místem své nejlepší postavení. "Samozřejmě že desítka láká, to je takový výhledový cíl, uvidíme. Hlavní je hrát takhle dál a výsledky s tím přijdou," řekla Šafářová.

Až bude jednou na Wimbledon 2014 vzpomínat, vybaví se jí čtvrtfinále. V tom po skvělém výkonu porazila Rusku Jekatěrinu Makarovovou a po mečbolu jí z očí vytryskly slzy nadšení. "Na ty emoce budu ráda vzpomínat," přikývla.

V zápase s Kvitovou měla nadějně rozehraný první set, ale ztratila ho v tie-breaku. Ve druhé sadě už nedokázala rozjetou kolegyni z prostějovského klubu zastavit. "Když je Petra v zóně, tak se s ní těžko hraje a těžko se dostává z rytmu. Druhý set zahrála velmi dobře. Měla jsem i brejkbol, ale ona to vždy dobře zvládla," řekla.

U sítě se s Kvitovou objaly a Šafářová jí popřála, ať to dotáhne a vyhraje. "Jestli bude hrát jako dneska, budeme mít další titul z Wimbledonu," věřila Šafářová.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/GasteinLadies

I aktuální přspěvky nic neříkají o tom, že by se odhlašovala.

Včera tam bylo: Lucie Safarova, it is a great pleasure to welcome you at the WTA Nürnberger Gastein Ladies 2014 (05.-13.07.)

Ale samozřejmě otázka, jakej má admin přehled.
Reagovat
Frick
"Děkuji vám všem za podporu, byl to krásný Wimbledon a teď se těším na odpočinek!"

No uvidíme...
Reagovat
Frick
A je fakt, že Lucka odcházela z kurtu (10 sekund po MB) celkem s úsměvem. Skoro, jako by jí ta porážka asi zas tolik nemrzela. Možná fakt ta Petra chtěla o něco víc, zatímco Lucka tam šla s tim, že když to nevyjde, tak se nic nestane.

Každopádně, Lucy by snad raději měla žít s tim, že prostě na Petru neumí. Přijde mi to lepší, než žít s tim, že je dobrá hráčka, ale ne tak dobrá, aby dokázala vyhrát SF na GS.
Reagovat
Frick
Co vona ta Petra může dělat. Grandslam má, titul z TM taky. Něco víc už nikdy mít nemůže. To Lucka si ten svůj sen může pořád snít. :o)

Nevim, jestli to byla fikce nebo ne, ale ve filmu o Falcovi je scéna, kdy je Falco nešťastný z toho, že se jeho (německy zpívaný!) Rock me, Amadeus stal jedničkou US hitparád. A proč? Protože mu došlo, že už výš to nikdy nepůjde.
Reagovat
Frick
Ale jo. Petra vlastně může vyhrát ještě něco. Něco 16x vzácnějšího jak GS :o) Co to je?
Reagovat
aligo
může mí karierní nebo kalendářní GS a v roce 2016 může zkompletovat zlatý kalendářní GS -> 4 GS a OH, může ýt světovou jedničkou... :)
Takže není pravda že už víc mít nemůže....
Reagovat
smazaný uživatel
dyť tomu sám aligo neveříš :D
Reagovat
aligo
nevěřím, ale tak není pravda, že víc získat nemůže ne? když by mohla...
Reagovat
Frick
Počítám, že v Riu se bude hrát na antuce, takže až ve 30 na sklonku kariéry na tokijských hardech...
Reagovat
Michaelus
v Riu se bude hrát na hardu
Reagovat
Frick
http://www.gastein-ladies.at/en/news_players.php

Takže Lucku si asi můžou pořadatelé škrntnout. Jak se to pak řeší? Dostane nějakou sankci? Nicméně, takhle ten turnaj vypadá neuvěřitelně našlapně. I tedy bez Lucky to tak bude. Osm hráček z TOP 50. Loni to byla jen jedna ( http://www.gastein-ladies.at/pdf/hauptbewerb.pdf ). Taky by to možná mohlo pomoci Karolíně, jenž by se mohla dostat k nasazeným, využít lehčího losu a navázat na přidružený turnaj v Norimberku, kde ve 3 setech podlehla ve finále wimbledonské finalistce :o) Trochu se mi tam nelíbí ta Carla S. N. S ní si to Lucka může rozdat o lepší nasazení na RG. A přiznejme si, nasazení až do 3. kola pomáhá. Když to tam Carla vybere, bude mít s tim Lucy problém. Navíc Carla je psaná i do Bastadu, kde bude opět strašit Serena. No, Lucku asi fakt uvidíme až za téměř 4 týdny ve Washingtonu, kde to taky, na to 250-tku, nebude špatně obsazeno.

http://www.citiopentennis.com/wta_player_field/?intloc=headernavsub

Tak ať si Lucka dá voraz a za nějakou pěknou fotečku z pláže se asi nikdo zlobit nebude :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jede tam ne?
Reagovat
Frick
Kam? Do toho Gasteinu asi ne, když mluví o dovče...
Reagovat
smazaný uživatel
Ajo. To je škoda, není to tak strašné
Reagovat
Frick
No ne? :o)
Reagovat
smazaný uživatel
jj jsou ;) jedna lepsi nez ta druha a druha nez ta prvni ;)
Reagovat
Frick
Škoda, že to nejsou beachvolejbalistky :o) (A to bez ironie, řekl bych, že některý jsou podobný postavy jako Kvítko), by se tam furt vobjímaly a tak. Ale pak ty schízo mače s Kiki a Maki. Tak nic. Nechám toho :o))
Reagovat
smazaný uživatel
jj to by bylo super ;)
A Petra ma nahodou peknou postavu, holt ma vetsi prsa a obcas se ji neco usazuje na brisku, ale jinak je krasne stihla, vysoka, proste kost ;)
Reagovat
Frick
Tak ať se vokáže :o) Jako třeba Lucka H., jenž mne úplně přvezla, bo jsem jí považoval za silnější holku.
Reagovat
Frick
No ale je vlastně fakt, že občas se něco vyhrne z pod trika a moc pěkně to nevypadá. :o)
Reagovat
smazaný uživatel
nebud tak narocny ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra není modelka je to sportovkyně a hodně dobrá. Postavu nech být je prostě silnějšího somatotypu s tím nic neuděláš. Dovedeš si ji představit kdyby nesportovala ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist