Semifinalisty turnaje v Queen's Club jsou první čtyři nasazení

13. 6. 2008, 21:03
Aktuality 2
Naprosto podle předpokladů vypadá čtyřlístek semifinalistů v londýnském Queen's Club. Do semifinále se totiž dostali všichni čtyři nejvýše nasazení hráči. Čtvrtfinálové zápasy se odehrály také v Halle a ve Varšavě.

Nasazená jednička Rafael Nadal společně se soupeřem Karlovičem připravili pro diváky strhující bitvu. Celý zápas byl velice vyrovnaný a ve všech třech setech musel o vítězi rozhodnout vždy tiebreak. Ten první vyhrál Karlovič, následující dva už patřili favoritovi zápasů. Nadal svého soupeře porazil i přesto, že Chorvat v utkání „vystřílel“ hned pětatřicet es. Ani to však na skvěle pohybujícího se Nadala nestačilo.

Semifinálovým soupeřem Nadala bude Američan Andy Roddick. Ten měl cestu za vítězstvím opět snadnou. Poté, co ve třetím kole odstoupil ze zápasu proti Roddickovi Mardy Fish nemusel dnes odehrát ani jeden gem. Andy Murray totiž utkání vzdal ještě před jeho zahájením. Důvodem byl poraněný palec na pravé ruce.

Poměrně hladkou cestu do semifinále měl Srb Novak Djokovič. Leytonu Hewittovi totiž dovolil v utkání jen čtyři gemy a zaslouženě tak postupuje do semifinále. Jeho soupeřem bude Argentinec Nalbandian, který měl cestu k vítězství o poznání složitější. Francouz Gasquet totiž odehrál velice zdařilé utkání a po vyrovnaných dvou setech se rozhodovalo až v tiebreaku setu třetího. V něm si vítězství vybojoval mírně favorizovaný Nalbandian.

V Halle se dnes také hráli čtvrtfinálové zápasy. Do semifinále postupuje James Blake, který si s Němcem Beckem poradil dvakrát v tiebreaku. Nezaváhal ani finalista z French Open Švýcar Federer. Ten svého soupeře Baghdatise porazil dvakrát shodně 6:4. Soupeřem Federera v semifinále bude Kiefer, kterému v zápase vzdal v průběhu prvního setu Llodra. Američanu Blakeovi se v semifinále postaví Němec Kohlschreiber.

I ve Varšavě se dnes hrály čtvrtfinálové duely. Zde se o překvapení dne postaral Ital Fognini, který ve dvou setech vyřadil favorizovaného Argentince Caňase. Dalšími semifinalisty jsou podle předpokladů Monaco, Davyděnko a Robredo.

Výsledky - Queen's Club:

Dvouhra - Čtvrtfinále:

Nadal R. (Esp) - Karlovic I. (Cro)     6:7 7:6 7:6
Roddick A.
(Usa) - Murray A. (Gbr)     Bez boje
Djokovic N.
(Srb) - Hewitt L. (Aus)     6:2 6:2
Nalbandian D. (Arg) - Gasquet R. (Fra)       6:4 3:6 7:6

 

Výsledky - Halle:

Dvouhra - Čtvrtfinále:

Kohlschreiber P. (Ger) - Soderling R. (Swe)     6:4 7:6
Kiefer N.
(Ger) - Llodra M. (Fra)     4:0 (skreč Llodra)
Federer R.
(Sui) - Baghdatis M. (Cyp)     6:4 6:4
Blake J.
(Usa) - Beck A. (Ger)     7:6 7:6

 

Výsledky - Varšava:

Dvouhra - Čtvrtfinále:

Fognini F. (Ita) - Canas G. (Arg)      7:5 7:5
Monaco J.
(Arg) - Granollers M. (Esp)    6:4 6:3
Davydenko N. (Rus) - Korolev E. (Rus)      6:4 6:2
Robredo T. (Esp) - Hernandez O. (Esp)      4:6 6:2 6:2

TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevím, čím zamotal...
Roddick měl v prvním kole volný los, ve druhém vyřadil 2:1 Ginepriho, ve třetím po prvním setu skrečoval prpti Roddickovi Fish a ve čtvrtfinále Roddickův soupeř Gulbis nenastoupil kvůli zraněné ruce...
A. Murray je v jiné části pavouka a vypadl ve druhém kole s Gasquetem a Ivo Mináš taktéž ve druhém kole, s Tipsarevičem.
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Roddickovi sice nastoupil A. Murray, ale protoze se par minut pred zapasem zjistilo, ze Ernest Gulbis sedi v letadle a ma zranenou nohu, tak postoupil Ivo Minar, nebo jak to teda vlastne je..tenhle clanek mi uplne zamotal hlavu. :)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist