Senzace: Češka Cetkovská vyřadila Dementěvovou!

14. 3. 2009, 23:15
Aktuality 13
WTA INDIAN WELLS - Turnaj v Indian Wells přišel hned ve svém úvodu o jednu z největších favoritek. A postarala se o to tenistka z Česka! Čtyřiadvacetiletá Petra Cetkovská postoupila z kvalifikace a ve druhém kole si vyšlápla světovou čtyřku Jelenu Dementěvovou. Dohrála už také Jankovičové nebo Šafářová.
Petra Cetkovská

Petra Cetkovská si musela účast v hlavní soutěži štědře dotovaného turnaje v Indian Wells vybojovat v kvalifikaci. Uspěla a přes Francouzku Foretzovou postoupila do druhého kola. V něm na ní čekala jedna z největších favoritek Jelena Dementěvová.

Už první set nabídl hodně divoký průběh. Tenistky si navzájem čtyřikrát sebraly servisy a rozhodoval tie-break. V něm uspěla čtyřiadvacetiletá rodačka z Prostějova. Cetkovská se ujala vedení i ve druhém setu, pak však nezvládla šest gamů v řadě a bylo srovnáno.

Dementěvová špatně servírovala, o čemž svědčí více vyhraných fiftýnů na returnu než po podání a celkem 14 dvojchyb, a Cetkovská kritického dne světové čtyřky využila k cennému skalpu a postupu do 3. kola. V něm narazí na Slovenku Hantuchovou, jež přešla po boji přes Belgičanku Wickmayerovou. Dosavadním nejcennějším vítězstvím české tenistky byla loňská výhra nad desátou hráčkou světa Bartoliovou.

Svou krajanku nedokázala napodobit Lucie Šafářová. Dvaadvacetiletá brněnská rodačka ani na čtvrtý pokus v Kalifornii nedokázala vyhrát více jak jeden zápas, když letos podlehla turnajové pětadvacítce Aleksandře Wozniakové dvakrát 3-6.

O další nečekaný výsledek se postarala Anastasia Pavljučenková. Teprve sedmnáctiletá Ruska si vyšlápla na druhou nasazenou Jelenu Jankovičovou ze Srbska, kterou porazila 6-4 6-4. Poprvé tak získala skalp hráčky první světové desítky. Jankovičová tak nezopakuje loňské semifinále.

"Hrála lépe, ale já zkrátka nepodala dobrý výkon. Zkoušela jsem hrát svou hru, ale nejsem teď ve své kůži. "Momentálně se trápím, celkově postrádám svoji hru a jistotu. Necítím ty údery, které dříve byly mojí silnou zbraní. Tou byly i moje nohy, teď jsem prostě vždy o krok pomalejší, než bych potřebovala," stěžovala si Jankovičová po dalším neúspěchu v této sezoně, v níž se propadla z prvního na třetí místo světového pořadí.

Nedobře vstoupila do svého úvodního zápasu také další tenistka ze Srbska Ana Ivanovičová. Obhájkyně loňského prvenství ztratila s Ruskou Jakimovou hned dva své servisy a prohrávala 0-3. Ze špatného startu se však oklepala a utkání ve dvou setech vyhrála. Nyní ji čeká souboj s nasazenou Argentinkou Dulkovou.

Své úvodní vystoupení na turnaji v Indian Wells nezvládla slovenská tenistka Dominika Cibulková. Šestnáctá hráčka světa podlehla Španělce Nurii Llagosteraové, která devatenáctileté Slovence nadělila ve druhém setu dokonce kanára.

- WTA PREMIER INDIAN WELLS (USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
sobotní výsledky

Dvouhra - 2. kolo:
Cetkovská (ČR) - Dementěvová (4-Rus.) 7-6(2) 2-6 6-1
Wozniaková (Kan.) - Šafářová (ČR) 6-3 6-3
Pavljučenkovová (Rus.) - Jankovičová (2-Srb.) 6-4 6-4
Ivanovičová (5-Srb.) - Jakimovová (Běl.) 6-4 6-3
A. Radwaňská (7-Pol.) - Stosurová (Austr.) 3-6 6-3 7-5
Barroisová (Něm.) - Cornetová (11-Fr.) 6-2 6-2
Pennettaová (12-It.) - Mirzaová (Indie) 6-3 6-4
Llagosteraová (Šp.) - Cibulková (14-SR) 7-6(6) 6-0
Duševinová (Rus.) - Čeng Ťie (15-Čína) 6-2 6-2
Szavayová (22-Maď.) - Gallovicsová (Rum.) 6-2 6-2
Knappová (It.) - Erraniová (27-It.) 6-2 3-2 skreč E.
Haynesová (USA) - Sugijamaová (20-Jap.) 6-4 7-5
Klejbanovová (21-Rus.) - Paszeková (Rak.) 6-3 6-2
Bammerová (23-Rak.) - Vinciová (It.) 6-2 6-3
Hantuchová (30-SR) - Wickmayerová (Belg.) 5-7 6-3 7-6(7)
Dulková (31-Arg.) - Matteková-Sandsová (USA) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
kohlik
Byla to juniorská hráčka v top 3.
Reagovat
smazaný uživatel
A co??? V čem jí to v současnosti pomůže??? V ničem!
Reagovat
kohlik
Možná sledujeme krůčky budoucí světové hráčky top 10, možná i jedničky.
Reagovat
smazaný uživatel
Něčeho sis po ránu přihnul??? Pokud se někdo do 24 let utápí v průměru už z něj hráč top10 bude jen těžko a světová 1 už vůbec ne!
Její výkon až moc přeceňuješ, myslím, že Dememtieva hrála naprosto mizerně a Petře tuhle výhru darovala.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim? jedničky? no tak to si nedokážu ani představit podle mě petra nemá ani na top 50 toto byl nějaký zázrak nebo co a ani nevěřím že postoupí do dalšího kola i když bych si to přál
to jo spíš utopie řekl bych
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak esposito
Reagovat
smazaný uživatel
Další kolo ukáže jestli to byla náhoda a špatná hra Dementěvové a nebo její forma kterou prej ted má.
Reagovat
smazaný uživatel
Top 10 nebo dokonce jednička :-D to je skoro stejný blábol, jako když jsem tu četl, že Hernych s třicítkou na krku je nadějí českéh tenisu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
dementevova hrala hodne mizerne.....ale i tak ocenuju vitezstvi petry!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě že jsem si na Petru vsadil !!! :-) má dobrou formu a tím to skvěle potvrdila. Jen tak dál a co nejdál ! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Velikánská gratulace!!!!!!!!!!!!
Reagovat
kohlik
Petra letos hraje suprově. Jen tak dál!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist