Senzace na trávě v Hertogenboschi. Domácí Van Rijthoven vyhrál i semifinále s Augerem-Aliassimem

11. 6. 2022, 19:51
Aktuality 5
ATP HERTOGENBOSCH - Až 205. hráč světa Tim Van Rijthoven na domácí trávě v Hertogenboschi, kde teprve tento týden poprvé vyhrál zápas na turnaji ATP, porazil světovou devítku Félixe Augera-Aliassimeho z Kanady, získal první skalp hráče Top 10 a postoupil do finále. V něm se 25letý Nizozemec utká se světovou dvojkou Daniilem Medveděvem.
Tim Van Rijthoven (© Libéma Open)

Tim Van Rijthoven si pouze jednou zahrál hlavní soutěž na turnaji ATP (Winston-Salem 2016) a vypadl hned v prvním kole. Na challengerech jsou jeho maximem dvě finále, v nichž pokaždé prohrál.

Pouze dvakrát porazil hráče Top 100 (83. a 95.) a sám byl ve světovém žebříčku nejvýš na 175. příčce. Aktuálně figuruje na 205. místě.

Tento týden ale 25letý Nizozemec dostal divokou kartu na domácí turnaj ATP na trávě v Hertogenboschi a příležitosti chopil za 'pačesy'. Vyřadit dokázal už čtyři soupeře včetně světové třináctky Taylora Fritze a světové devítky Félixe Augera-Aliassimeho

Kanadského soka dnes ve svém prvním střetnutí s hráčem Top 10 zdolal 6-3 1-6 7-6. Ve třetím setu sice dvakrát nevyužil k brejku vedení 40-0,a el v tie-breaku si vypracoval tři mečboly a ten poslední proměnil. 



Ve svém největším finále Van Rijthoven vyzve nejvýše nasazeného Daniila Medveděva, který soutěží prochází bez ztráty setu. Dnes druhý hráč světa porazil 7-5 7-5 svého neoblíbeného soka Adriana Mannarina z Francie, s nímž si na trávě poradil až na třetí pokus, a vzájemnou bilanci snížil na 2-3.

Medveděv, který byl začátkem dubna na operaci s kýlou, bude v neděli usilovat o první letošní a celkově 14. titul. Na trávě může triumfovat podruhé, poprvé slavil loni na Mallorce.

26letý Medveděv bude bez ohledu na výsledek finálového duelu opět světovou jedničkou poté, co v pondělním vydání pořadí ATP vypadnou hráčům body za loňské Roland Garros.

• ATP 250 HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 725.540 dolarů
sobotní výsledky (11. 06. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Medveděv (1-Rus.) - Mannarino (Fr.) 7-5 7-5
Van Rijthoven (Niz.) - Auger-Aliassime (2-Kan.) 6-3 1-6 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Mony
ten mě rozesmával už hodně dávno i na challegerech. Říkal jsem si "Řiť hoven zase hraje"..no vida ! I z hoven se dá něco vypracovatsmile
Reagovat
Martan1
No a to Felix Auger vypadal že by i Wimbledon vyhrál podle toho jakou měl formu v Paříži..
Reagovat
Patik
ten bude rád keď uhrá nejaký Masters v živote a nie Wimbledon.
Reagovat
brixner
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist