Senzace na US Open! Šampion Alcaraz padl už ve druhém kole s Van de Zandschulpem

30. 8., 05:59
Aktuality 128
US OPEN - Vítěz posledních dvou grandslamů Carlos Alcaraz (21) končí na US Open senzačně už ve druhém kole. Španělský šampion z roku 2022 a loňský semifinalista překvapivě nestačil na letos se trápícího Nizozemce Botice Van de Zandschulpa (28), kterému podlehl 1:6, 5:7, 4:6 a téměř přišel o šanci sesadit do konce roku Jannika Sinnera z postu světové jedničky.
Carlos Alcaraz (© Profimedia)

Alcaraz – Van de Zandschulp 1:6, 5:7, 4:6

Carlos Alcaraz letos ovládl Roland Garros a Wimbledon a jako nejmladší zkompletoval grandslamové triumfy na všech površích. Na olympiádě v Paříži ale pak prohrál finále s Novakem Djokovičem a následná absence obvyklé přípravy na americké betony ho zřejmě stála úspěchy během US Open Series.

V Montrealu vůbec nestartoval, v Cincinnati po jednom z nejhorších výkonů nezvládl svůj úvodní zápas proti Gaëlu Monfilsovi a na US Open porazil jen Australana z chvostu druhé světové stovky Li Tu. Ve druhém kole už nenašel recept na 74. hráče světa Botice Van de Zandschulpa a prohrál nečekaně jednoznačně 1:6, 5:7, 4:6.

Alcaraz v utkání přišel hned o svůj první servis a úvodní sadu prohrál za 31 minut. Také ve druhé sadě doháněl Španěl brzy manko brejku. Podařilo se mu srovnat na 2:2 a vedl 5:4, ale k setbolu se nedostal, v jedenácté hře znovu o servis přišel a Van de Zanschulp získal i druhý set.

Před začátkem třetí sady Alcaraz opustil na chvíli kurt, ani krátká přestávka mu ale nepomohla. Po ztrátě servisu v pátém gamu sice ještě srovnal a bojoval o brejk na 5:3, ale jeho snaha byla bezzubá. Poté, co přišel o podání i v deváté hře, Van de Zandschulp zakončil následně duel čistou hrou a přímým bodem z podání.

Statistiky zápasu Carlos Alcaraz – Botic Van de ZandschulpStatistiky zápasu Carlos Alcaraz – Botic Van de Zandschulp (@ Livesport)

Alcaraz se nedokázal ani jednou dostat do vedení s brejkem. Doplatil na šest ztracených servisů či 27 nevynucených chyb a na grandslamech prohrál po sérii 15 vítězství. Při čtvrtém startu na US Open bude poprvé chybět ve čtvrtfinále, na grandslamu se jednadvacetiletý Španěl nedostal přes druhé kolo teprve potřetí (Australian Open 2021 a Wimbledonu 2021).

"Bojoval jsem sám se sebou. V tenise musíte být během zápasu nastavený tak, že hrajete proti někomu, kdo chce to samé co vy, a sice vyhrát. Musíte být klidný, jak to jen jde, a snažit se dělat správné věci. Dnes jsem ale bojoval proti soupeři a v hlavě jsem bojoval i sám se sebou. Byla tam spousta emocí, které jsem nedokázal dostat pod kontrolu," řekl Alcaraz.

Van de Zandschulp porazil Alcaraze na třetí pokus a poprvé od loňského listopadu vyhrál na hlavním okruhu dva zápasy po sobě. Do 3. kola US Open se osmadvacetiletý Nizozemec dostal podruhé, nejlépe si ve Flushing Meadows vedl před třemi lety, kdy si zahrál ve čtvrtfinále.

"Musím říct, že mi po tomto duelu došla slova. Byl to pro mě neuvěřitelný večer," řekl v rozhovoru na kurtu Van de Zandschulp, jenž se stal prvním Nizozemcem od roku 1996, který na grandslamu porazil člena TOP 3. Naposledy se to povedlo před 28 lety Richardu Krajicekovi, který ve čtvrtfinále Wimbledonu zdolal Američana Petea Samprase.

Van de Zandschulp se v dalším kole utká s turnajovou pětadvacítkou Britem Jackem Draperem.

Výsledky US Open ve dvouhře mužů


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

128
Přidat komentář
paddy
další aktualizace k rychlosti kurtu smile

potvrzeno, že rychlejší než loni smile
s nižším odskokem
míče tak akorát, ani měkké ani těžké

průměrný počet es na zápas vzrostl smile

několik hráčů zdůraznilo, že to vyhovuje tvrdo-úderníkům a servismanům

===========
kromě toho se dá čekat, že ti, co vynechali OH získali určitou fyzickou výhodu, a tak vše hraje do karet Sinnerovi či Sabalence smile

takový Alcaraz si stěžoval, že přijel bez energie, že prý potřebuje více obecně odpočívat
k tomu byl ještě mentálně vyčerpaný
------
pokud jde o fyzické síly, tak si za to může sám, nemá hrát ten jeho hlupácký tenis, kdy se vyžívá v dobíhání skoro ztracených míčů
někdy je to třeba hrát tzv. po Plíškovsku smile

a možná by to chtělo i změnit trenéra, který by ho lépe ukočíroval, než necharismatický kývač Ferrero
Reagovat
paddy
zapomněl jsem zmínit důvod, proč organizátoři zrychlili kurty
- loni byly moc dlouhé zápasy

pokud by zrychlili ještě víc, pak ubydou zranění, ale zainteresované orgány jen falešně opakují "prioritou jsou hráči" a hráči se svými týmy kritizují, že to není pravda smile
Reagovat
Amputace
V tomto s tebou nesouhlasím. Dobíhat všechno se snaží v podstatě každý, akorát u hráčů jako je Alcaraz nebo dříve býval Nadal či Djokovič je to více nápadné kvůli jejich mimořádné rychlosti (tzn že toho opravdu reálně více doběhnou). Naopak Ferrero ho podle mě trénuje velmi dobře. Vzpomeň si, jak hrál rok a půl zpátky. Fintičky, každý třetí úder drop-shot, nepřipravené výpravy na síť. Nyní je jeho tenis daleko pragmatičtější (bohužel i nudnější), více zaměřený na výsledky než herní estetiku, což ho podle mě naučil právě Ferrero - že s tím svým exhibicionistickým pojetím, které praktikoval dříve, velké tituly vyhrávat nebude.
Reagovat
paddy
3h finále OH na 2 sety částečně ukazuje pinkání obou a čekání na chyby soupeře

Místo aby zakončil, tak soupeři někdy nabízí, aby ho po kurtu honil

Pak ať se nediví, že je unavený

Ferrero byl prý na USO v hledišti agresivní, možná tam něco neklape
Reagovat
TheRoyalBlue
Povedať na to finále OH, že to bolo pinkanie, mi príde ako taký názor tenisového laika keď vidí tenis v TV, že veď to si len pinkajú loptičku cez sieťku. Ako pinkanie to možno vyzerá keď si odmyslíš skutočnosť, že tí dvaja tam dobiehajú lopty, za ktorými by si sa ty možno nestihol ani obzerať :) Kvalita a rýchlosť pohybu top ATP hráčov je šialená, napriek tomu, že dokážu hrať rýchlejšie lopty než hráči minulých epóch, ich dokážu aj dobiehať. Pokiaľ sa nezmenia povrchy, tak proste súčasný tenis bude o tom konzistentne a kvalitne "prehadzovať" (vo veľkých úvodzovkách) lopty cez sieť až dokým si nepripravíš pozíciu na víťazný úder, tak ako to robili a robia Djokovič, Nadal, Zverev, Medvedev, Murray apod.
Reagovat
Dovodo6
To bylo stížností, že má Djokovič lehký los. A nakonec, pokud Sinner postoupí do semifinále, tak ho tam bude čekat Draper nebo Macháč
Reagovat
com
vsak zlatej medailista neni vubec lehkej los smile
Reagovat
Ereinion
no a, dostal Medvěda v QF, to stačí samo o sobě...teď se to jen srovnalo
Reagovat
diskuse
Už jsem se k tomu vyjadřoval v nejnovějším článku k preview dnešních zápasů. Je to skandální. Djokovicuv los v prvních kolech je kriminálně těžký a krutý. Novodobá tortura Ježíše v přímém přenosu.

Sinner si naopak po proklouznutí mezi prsty spravedlnosti užívá v prvních kolech procházku Edenem.
Reagovat
Dovodo6
Souhlasím, je to skandální. Pořadatelé turnajů by si měli uvědomit, kdo jim dělá návštěvnost
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ví, že to je Janek a tak se podle toho chovají
Reagovat
Ondra979
haha...jsem tu na skok, ale jen kratce - pred turnajem to byl celkem dobry los, protoze nedostal komo Alcaraz/sinner, coz by nebylo dobre, nikdo nemohl vedet, ze Alcaraz vypadne. ted se jevi jako tezsi, ale neni to tak, je to prumerne tezky los, a to jeste nevime, jestli se dostane zverev do SF...proti wimledonu je tezsi, ale tam to bylo k smichu, loni to mel tady taky v podstate easy, vyhnul se vsem hrozbam..takze asi tak, po zasluze ma ted "normalni los", jen po vypadnuti alcaraze to vypada ze je relativne tezky, ale neni to tak. a ted fandime J2rkovi, a samozrejme JAnikovi, ma na to, a na svoji pseudokauzu muze zapomenout, mnozstvi bylo opravdu zanedbatelne..takze je to o nicem, ale hateri budou hatit jako obvykle
Reagovat
turista
Sinner byl 2x pozitivní i když šlo o malé množství anabolika. Viktor Troicki dostal rok bez tenisu za to, že v roce 2013 odevzdal pouze moč a ne krev. Jestli tohle není dvojí metr tak ať jsem papež.
Reagovat
diskuse
Hlavně clostebol zakrývá v těle jiné zakázané látky. Jak už jsem psal dole, frajer do sebe cpal koňské dávky v předsezónní přípravě před AO. Žádný div, že uštval i Medveděva ve finále. Na Wimbledonu to bylo přesně naopak. Proč asi? Sinner a ta krysa Cahill jsou pěkně fishy. Nadull to alespoň uměl zakrýt lépe.

Je to škoda, Sinnera jsem měl celkem rád. Takhle mu mohu fandit až za dva roky nejdříve.

Ondra je ztracený případ, hater, fanatik a pokrytec. :)) Ten by podepsal smlouvu i s ďáblem, který by stál proti Nolemu. Hihi.
Reagovat
Patik
Veď mu to odpustme..tak mladý chlapec nosí dosť veľké bremeno šampióna..má 4 grandslamy a len nedávno bol tínedžerom..všetky oči neustále na ňom očakávania na každom turnaji.. hádžu ho do vreca s Djokovičom ktorý je zoceleny dlhou kariérou..nechajme ho trošku dozrieť..nech si prejde aj pádmi..potrebuje aj takéto prehry on nieje z rovnakého cesta ako bývala Big3.
Reagovat
Kandinsky1
Tak takovou šanci na GS už Djokovič mít nemusí, idemo Novak
Reagovat
turista
Idemo Novak! Pobedi! ????
Reagovat
turista
????????
Reagovat
turista
Chci tam dát 100 a skáčou mí tam otazníky. Nevím proč.
Reagovat
Patik
Asi si slabo aktualizoval
Reagovat
gigin
Anebo prostě stovka nebude.
Reagovat
Patik
Reagovat
Mistic
Ale bude!
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
turista
Bude. Když ne tady tak třeba o měsíc později.
Reagovat
paddy
nevím, jestli si zaregistroval, ale Djo se letos vykašle na Bělehrad
taková kudla do zad vlastnímu bráchovi, stejně tak i tobě smile
to se prostě nedělá smile
Reagovat
paddy
Panichi se rozpovídal, že občas to s Djo není lehké
nic překvapivého, však ho všichni dobře za ty roky známe smile

"We had many memorable moments, although there were also moments when the pressure rose, and Novak turned into a pressure cooker, where the water starts to boil, and it is necessary to lift the lid. It wasn't all hearts and flowers, of course, but it was a privilege to work with him,"
Reagovat
turista
Žádný Bělehrad už do konce roku není.
Reagovat
Trojchyba_Mat
halový turnaj od 3. do 9. listopadu
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
com
Hlasim, ze u me aktualizace probehla uspesne smilesmile
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Ereinion
Čekal jsem, že bude mít problémy s Draperem a on už vypadl s Boticem...je zřejmý, že rychlý hard je Alcarazův nejslabší povrch, nemá čas na údery a ostatní se můžou snadněj dostat přes jeho skvělou obranu...plus Carlos nemá dobrej servis, takže tím si taky nepomůže.

Bude zajímavý sledovat, jestli US Open ponechá takhle rychlej hard i pro příští roky...na tomhle bude mít Carlos hodně velkej problém něco vyhrát i v budoucnu. V minulé dekádě tu naopak měli dost pomalej hard, to zas vyhovovalo Nadalovi, kterej tu taky získal 4 tituly v té době. Fedex měl naopak nula titulů, tomu by se tenhle povrch hodně líbil

Pořád čekám finále Djokovič - Sinner, ale Sinner - Medvěd bude asi předčasné SF teď. Z tý Alkáčovy sekce celkem věřím Draperovi, uvidíme...
Reagovat
Trojchyba_Mat
Našim klukům ubývají soupeři pro závěrečná kola
Reagovat
gugu
Já čekám finále Lehečka - Macháč
Reagovat
Pe3k
Prostějov?
Reagovat
Krisboy
Tam snad až ukončí kariéru J1rka, jinak nemají šanci.
Reagovat
Trojchyba_Mat
Reagovat
Krisboy
Tak snad Menšík - Machač... nevím tedy, jestli nejsou ve stejné půlce
Reagovat
Meceon
Španělská guma je venku a celé ráno řvu Vamoooooos...i pěst už jsem zatnul
Reagovat
Pe3k
koukám, že pěstička od Patika se chytla
Reagovat
Patik
Reagovat
Liverpool22
Jeden z faktorů prohry Carlose může být těsná prohra ve finále OH. Prostě Nole ho psychicky vydeptal a zlomil. Ještě dlouho po finále Carlos v televizi plakal - bylo vidět jak moc chtěl vyhrát, zápas byl emočně hodně náročný a možná není ještě psychicky v pohodě. A je pravda, že od OH vyhrál jen jeden zápas. Dnes v noci zaspal začátek a od 2. setu to vypadalo na obrat, ale přišlo mi, že k tomu přistupuje dost ležérně, možná trošku Botiče podcenil. Těžko říct, ale překvápko je to velké
Reagovat
turista
Nevím. Ale atraktivita turnaje se vyřazením Carlita snížila.
Reagovat
Dovodo6
Pro mě se zvýšila, mě vamos a pěstičky po každém míčku moc neberou
Reagovat
com
Bylo malo Vámosů a pěsticek beztak
Reagovat
bogo
To je pravda. pripadal mi, akoby ho postihla absencia bobúľ ( zľakol sa kauzy Sinner ?). Chodil po kurte s otvorenými ústami ako kapor ( ale to furt ), priblbo sa usmieval, nepovzbudzoval sa, neotáčal hlavu k svojmu tímu o radu, veľa UE...
Reagovat
paddy
Nikde nevidím dnešní preview

Jako potenciální překvapení lze vidět tyto zápasy
Gauff-Svitolina smile
Djokovič-Popyrin smile (letos 3. vzájemný zápas na GS)

Pop s vyjadřoval sebevědomě a Djo má zatím problém s 1. servisem

Ale Djokotardi se spíš připravují na finále Sin-Djo, u kterého nelze vyloučit, že by ho historikové mohli označit za masakr v Bronxu po zkušenostech z letošního AO smile
Reagovat
com
preview se zde zverejnuje v 10:01 sem si vsim
Reagovat
Krisboy
paddy žije!!!!!!!

Reagovat
Pe3k
Zápas jsem neviděl. Jedna věc je prohrát, ale dostat 3:0 a první set 6:1? Co tam ten Alkáč dělal? Pro turnaj určitě škoda, ale koukám na tp z toho mají téměř všichni radost...Menšíkovi jsem nevěřil, ale ten nakonec taky otočil a vyhrál smile Gratulace Mušce.
Reagovat
Nola
tiez nechapem, preco mu nadavaju do dopingacov, asi si zmylili adresata..... nevidela som ziadny zapas, ale sledujem, ze poniektori su z toho praveho dopingoveho hriesnika uplne v tranze, nevadi im, to je na dnesnu dobu take prave orechove, zvratene hodnoty, svet hore nohami, uz len ta predstava, keby v minulosti takto nachytali Nadala, tak ultra blazni z tabora Fedexa by ho popravili a ziadali by o vymazanie komplet titulov
Reagovat
Pe3k
Fedex nehraje už nějaký čas, ale ty ho zmiňuješ téměř v každém komentáři...
S tou poslední větou, ale souhlasím pokud by byl Nadal pozitivně testován a to dokonce hned 2x za sebou bylo by na místě mu všechny ty tituly vzít, ovšem to by se asi nestalo k vůli nějakého mikro množství z krému během masáže. Tenis nesleduješ, ale máš potřebu ho komentovat?
Reagovat
Nola
ked si na dovolenke, tak tenis nesledujes, mas uplne iny program, ine zaujmy, a kedze ho pocas roku sledujem, tak snad mam pravo tenis komentovat, alebo mi to zakazes? a kedze som precitala par komentov, tak hlavne fans Fedexa si zastavali hriesneho chlapca, niektori uz aj pustili perie, co som necakala a odneseny fanusik, ktory tu nebol od OH exceluje akoby ho vypustili prave z ustavu
Reagovat
aape
Myslím že trochu přeháníš
Reagovat
Nola
tomu ver, ze som to neprehnala ani o milimeter, som tu uz nejaky ten rocik, tak to by tu boli postavene sibenice a pripravena gilotina
Reagovat
Meceon
O dopingu a Nadalovi se psalo prakticky celou jeho kariéru, hlavně s ohledem na jeho nárůst svalové hmoty... Důkaz ovšem nebyl, takže je čistý jak to slovo boží...Mnohem zajímavější je jeho zázračné uzdravení kolene, které měl mít naprosto zničené už snad před 12 lety
Reagovat
Nola
ano pisalo sa a aj dokola riesilo na TP, hlavne ked bola znama k tomu aj jeho vynimka, mne je to sumak, dnes sa ukazuje, ze niektori ultra fanatici Fedexa , Nadala doslova prenasledovali a pritom ho nikdy nechytili a dnes im hriesny chlapec s 2 x dokazanym nevadi, ta falos sa uz neda ani zakryvat, je tak priehladna..... fanatici su najhorsi, ti nevidia, nepocuju, nedokazu prijat skutocnost, no nic prima balerin je naj
Reagovat
TheRoyalBlue
Neviem čo s tým má to, že je niekto fanúšik Fedexa, Sinnerov case bol adekvátne vyriešený lebo si to myslí každý kto si našiel čas aby si preštudoval fakty. Tvrdiť opak je viacmenej na úrovni hoaxu ako COVID-19 sa šíri 5G sieťami alebo Ukrajinci si odpaluju vlastné budovy. Už len napríklad to s tým 2x dokazanym dopingom je zavádzajúca informácia - je to proste z toho istého vystavenia sa tej látke, lebo klostebol máš v moči aj po 2 týždňoch a tie testy sa robili po 8 dňoch. To je ako keby si tvrdila, že čakáš dvojičky lebo ti 2x vyšiel pozitívny tehotenský test. Trochu prosím rozmýšľaj, študuj a nešír hoaxy.
Reagovat
FedError
Reagovat
diskuse
Klostebol se používá ke krytí jiných zakázaných látek. Ty malý Klaunkovic. :)

Sinner ho do sebe rval celou předsezónní přípravu. Proto měl takovou fyzičku na AO.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
TheRoyalBlue
Povedal som si, že na teba nebudem nikdy reagovať, lebo je to hlboko pod moju úroveň. Ak by si totiž nebol infantilný jednobunkovec, tak druhá možnosť je, že robíš všetko v tvojich silách pre to, aby si tak vyzeral. Ale naozaj, že všetko. Occamovou britvou prichádzam k záveru, že jednoducho si infantilný jednobunkovec. Ale spravím malú výnimku teda a našu interakciu považujem za uzavretú.

Tvoj príbeh o Sinnerovi nedáva žiadny zmysel. Nedáva zmysel čo sa týka toho, ako fungujú dopingové testy na ATP. Nedáva zmysel čo sa týka metabolizmu klostebolu (jeho half-life, tempo odbúrovania z tela apod.). Nejdem ti tieto veci rozpisovať, tak ako nemá zmysel aby učiteľ sa naučil učivo sa žiaka. Proste si buď nájdeš na to čas a poctivo sa dovzdeláš alebo to neurobíš. Ja to fakt robiť za teba nebudem. Ale už keď máš také prázdne miesta v hlave, aspoň by si mohol rešpektovať úsudok ľudí múdrejších od teba (tým myslím členov komisie, ktorá rozhodovala o Sinnerovi). Problém konšpirátorov ako ty je nielen nedostatok intelektu a vedomostí, ale žial je aj charakterový - je to egoizmus obsiahnutý v predstave, že dokážu niečomu lepšie porozumieť bez štúdia lepšie ako ľudia, čo si trápili mozgové závity mnoho rokov.
Reagovat
TheRoyalBlue
Čo sa týka klostebolu ako masking agent, nemáš k tomuto tvrdeniu žiadne dôkazy. Asi si to našiel v jednom dávnejšom článku o klostebole, kde jeden profesor sa vyjadril, že klostebol by mohol maskovať iné látky. Žiadny iný zdroj však nie je k tomuto dostupný podľa môjho najlepšieho vedomia a svedomia. Za prvé, klostebol nie je evidovaný podľa WADA ako masking agent a žiadny iný seriózny zdroj ho takéto jeho vlastnosti neuvádza. Za druhé, nenašiel som cez Google Scholar žiadne štúdie, ktoré by potvrdzovali takýto záver (a ani iné mimo-akademické zdroje, ak nerátam tam jeden výrok jedného človeka v jednom publistickom článku, kde sa môže dostať kadečo). Za tretie, ak existuje treshold pre to, aká hladina klostebolu ovplyvňuje výkon, tak potom by asi mal existovať aj treshold pre to, aká hladina by bola schopná zamaskovať inú látku, ak by sme teda akceptovali predpoklad, že klostebol môže fungovať ako masking agent (nemáme pre to žiadne dôkazy). Je to tak trochu situácia ako z čias COVIDu. Vždy sa našiel jeden lekár, ktorý mal nejaký iný/kontroverzný názor. Konšpirátori to potom citovali ako dôkaz v prospech svojej teórie. To, že žiadna štúdia to nepotvrdzovala a 99 odborníkov zo 100 si myslelo niečo iné, im akosi unikalo alebo bolo jedno, hlavne že našli svojho jedného človeka. Spomeňme si trebárs na invermektín.

Z princípu ti dávam benefit of the doubt - ak máš HODNOVERNÝ zdroj, že klostebol je masking agent a v hladine, v akej sa našiel u Sinnera, mohol maskovať významné množstvo inej zákazanéj látky, dám ti za pravdu. Ale nemyslím si chlapče, že ty na to máš aby si niečo také dokázal.
Reagovat
turista
Proč ale za naprosté pitomosti dostávají řadoví tenisté a jiní sportovci nesmyslné flastry a Sinner nedostal ani symbolické tři měsíce.
Reagovat
TheRoyalBlue
Iné prípady, iné výsledky. Ja nehovorím, že všetky boli riešené optimálne, ale keď sa pozrieme na naozaj podobné prípady, máme tu Marca Bortolottiho. Je to už snáď 300x spomenuté, ale zdá sa, že Sinnerovi hateri majú akúsi slepú škrvnu alebo selektívnu amnéziu alebo čo. Ale tak spomeniem to znova, veď prečo nie. Môžeme bezpečne povedať, že Bortolotti je naozaj rádový hráč, pre rádového fanúšika tenisu prakticky nobody. Podobná situácia, podobný výsledok vyšetrovania. Na Sinnera bol aplikovaný precedens. Ak by bola nejaká nekonzistentnosť v rozhodovaní alebo pomáhanie Sinnerovi kvôli jeho rankingu, nech niekto prosím nájde aspoň podobný prípad (čo sa týka zakázanej látky, jej množstva, reportovaného spôsobu užitia atď) kde bolo iné rozhodnutie. To by bola nekonzistentnosť - keď porovnávame porovnateľné s porovnateľným.

Väčšina hráčov dostane ban počas vyšetrovania, dostal ho aj Sinner ale okamžite sa odvolal a uspel lebo rýchlo identifikoval zdroj, ako sa dostal klostebol do jeho tela.

Sinnerov case posudzovali traja odborníci, ktorí zrejme vedia o dopingu oveľa viac ako ktokoľvek tu z diskutujúcich. Dvaja z nich nepoznali identitu hráča. Jeden asi musel byť prítomný pri vypočúvaniach odhadujem.

Áno, inštitúcie ani v civilizovanom svete nie sú vždy dokonalé. Ale prosím, ak ich chce niekto kritizovať, nech sa aspoň trochu oboznámi so základnými faktami a ich fungovaním, lebo takáto kritika stojaca na vode bez adekvátnych dôkazov a argumentov len nahráva konšpirátorom, ktorí len podkopávajú inštitúcie, demokraciu a vládu zákona.
Reagovat
Vlk-v-trave
Fans Alcaraze nemohou hlavně říct, že dělal plno chyb a proto prohrál. Bo až tolik nedělal...
Botic je prostě dost specifický hráč, mám ho dost rád a respektuji za jeho přístup k tenisu atd. ale upřímně i mně v noci překvapil... hlavně dobrým pohybem na sako... no a servis mu včera vycházel velmi dobře...
Obecně mně příšlo, že se Botic připravil dobře na zápas, tedy lépe než obvykle, dal si poradit dokonce trenérem, jestli jde o servis a agresivní hru... na servu tam pouštěl slušný mix... přišlo mě třebas divné, že Carlos nedokázal regovat na serv s vysokým odrazem... hmmm, tohle bylo divný,... prostě nedokázal během zápasu dobře číst serv.... obecně asi po těch dvou vzájemných vítězství si dost Carlos věřil, no a v prvním setu se mu to všechno totálně sesypalo... jak Botic hrál agresivněji, než je u něj zvykem,,, pak juž jen těžko hledal cestu ven... podle mně ho fakt "podcenil"... něco ve smyslu, že nečekal tuhle hru... a potom se už nedokázal najít v zápase, ikdyž tam měl ty své momenty, aby udělal to své ouško ,... ale bylo pozdě... ke konci zápasu mně i přišlo, že se nějak s tím smířoval... dřív než byl MB proměněn... prostě nedokázal reagovat najednou na změnu hry soupeře, byl na něco zvyklý ze zkušenosti, na to se asi i připravil... a Botic ho prostě dostal... zasloužené vítězství, o tom žádná...
Reagovat
FedError
Botic hral úžasne .. absolútne zaslúžená výhra.. snáď ešte nejaké kolo prejde .. a to vraj chcel skončiť s tenisom nedávno ?
Reagovat
paddy
GS se teprve rozjíždí a po 2k můžeme rekapitulovat tyto hlavní ztráty smile

Z top 8
Mezi ženami Rybakina s Krejčíkovou, které na titul stejně neměly
Mezi muži Alcaraz s Hurkaczem

Za zmínku stojí i vypadnutí Tsitsipase, který už není ani členem top 10.
Stal s z něj klasický případ řecké tragédie, je doslova k pláči smile
Reagovat
Meceon
Rybakina je na každém turnaji favoritkou na titul
Reagovat
paddy
Ukázalo se, že stále vyčichlý Alcaraz není žádný Botticelli. smile
Přesto letos ziskal 2 GS a Sinner je na cestě ho dorovnat.
Reagovat
turista
Doufám že toho establishmentového hrdinu z Tyrolska Djokovič vyřadí nebo se o to postará někdo jiný.
Reagovat
kolapse
dobrej kurz na tipáču 26,8 karlos je asi total mimo...ještě zavřít sinnera za doping a cesta je volná No1e
Reagovat
Amputace
Začíná se zdát, že navzdory tomu, jak všeobecně komplexní pojetí tenisu vhodné pro každý typ povrchu Carlos má, s dlouhodobým udržením výkonnosti to u něj bude horší. Což je škoda, protože on je přesně ten typ hráče, který by mohl vyhrávat 3 GS ročně - kvalitu na to má. Podobně jako loni má druhou polovinu sezóny špatnou, letos dokonce přímo tragickou. Nevím, jestli je to únavou, ale to by snad v 21 letech nemělo být téma. Snad se dá ještě dohromady a uhraje solidní výsledek alespoň na TM. Příští rok by pro něj mělo být hlavní motivací pokusit se zkompletovat kariérní GS na AO.
Reagovat
Ereinion
rychlý hardy mu ale evidentně nesedí...nemá čas si připravit údery (zejména forhend) a jeho slabší servis mu taky moc nepomáhá. V podstatě je na tom podobně jak Rafa, ten ale těžil na USO z pomalejšího povrchu, kterej tu byl minulou dekádu až do 2019
Reagovat
Amputace
Vždyť jsou úplně jiní. Alcaraz je daleko ofenzivnější; rozhodně to není žádný zarputilý obranář.
Reagovat
Ereinion
to je na tom právě to zajímavý - mají sice hodně odlišné styly, ale tohle mají společné. V mládí oba lepší na přirodních površích (antuka, tráva) než na hardu. Oba dva mají horší servis, oba dva skvělou obranu, která ale na rychlých hardech není tak důležitá.

U Carlose je hlavní to, že na ten svůj forhend potřebuje víc času, narozdíl třeba od Federera, kterej taky byl ofenzivní, ale míčky bral co nejdřív po dopadu aby vzal soupeřům čas. Carlos přesnej opak, v tomhle bych ho přirovnal spíš třeba k Wawrinkovi, kterému taky nejvíc seděli spíš pomalejší povrchy, i když byl v zásadě útočnej hráč.
Reagovat
Amputace
Ano, v tomto souhlas.
Reagovat
Patik
Wimbledon a strieborná medaila v jednej sezóne je beztak obrovský úspech pre takého mladíka..on sa ešte vekom stabilizuje.
Reagovat
turista
Navíc Carlos letos vyhrál RG což je megaúspěch.
Reagovat
Patik
No na ten som zabudol takže 2 GS a medaila..budúcu sezónu to môže vklude obhájiť.
Reagovat
Krisboy
Carlos se utopil v Botiči
Reagovat
ipko
no Carlos to boli slová o svetovej jednotke na konci roku, ale v Cinci rýchly koniec s Minfilsom a tu už dokonca s Boticom, veď to je o veľa horšia forma ako minulý rok v závere sezóny a že by ho takto malo ovplyvniť prehrané olympijské finále s Djokovičom si tiež nemyslím
Reagovat
svetskaslavapolnitrava
Určitě je tu silný vliv prohraného finále na OH. Alcaraz je přemotivovaný až hrůza a prohra s Djokovičem ho spolehlivě rozloží. Navíc - stran žlutého kovu z OH - možnost reparátu až za 4 roky...
Reagovat
Liverpool22
Taky si to myslím, že faktor prohraného finále na OH hrál roli. Tenis je o psychice a Carlos se může z prohry na OH vzpamatovávat déle - moc chtěl vyhrát a Noleho porazit, věřil si....., ale Nole ho zdeptal
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevím, kdy to bylo naposledy, ale z českých zástupců ve třetím kole na GS jsou 3 chlapi a 1 holka, a to ještě Muchová, známá svými tweenery, zadovkami atd, což spíše vidíme v mužském tenise...
Za mně skvělé, holky jsou fajn, ale ten neustály "babinec" je občas už náročný... a krom toho kluci byli dlouho hodně upozadění...

A když už jsme u těch zkratek, které se tady rozmáhají.... tak zajímavá je i shoda písmen v začátku příjmení nenasazených.... Muchová, Menšík, Macháč,,, 3M - což je známá americká firma Minnesota Mining and Manufacturing Company...

Pokud to vezmeme jen u chlapů, tak MML, což má mnoho významů... třebas Message Markup Language, nebo také Minimum Message Length,... ovšem nejvíc by se nám mohlo líbit Makes Me Laugh, nebo určitě top zkratka pro Mega Man Legends
Takže doufám, že hlavně ta poslední zkratka se ujme i na kurtu ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Big Night Session
Tak šlo asi o jeden z nej. NS, co pamatuji... Jednak nám do NS přetekl zápas Kuby Menšíka, který dokonal fenomenální obrat a klobouk dolů před ním v tomhle věku... ale hlavně udržel ve hře šanci vidět na USO CZ Semifinále Macháč vs. Menšík.
Myslím, že Goffin se už těší na Tomáše... jistě má na něj pěkné Wimbledonské vzpomínky... fakt bych nevsadil před USO ani zlámanou grešli, že si oba zahrají opět proti sobě ve 3.kole.

Night Session nabídl i pěknou kulturní vložku... renesanční umělkyni Muchovou s umělkyní na saku Osakou... musím ale obě fakt pochválit, obě dokáží hrát pěkně čisté údery a ten zvuk odpalovaných pucek se tak hezky poslouchal, tenisová symfonie... kterou už asi neuslyšíme... pěkně holky...

Na závěr fenomén tenisové periférie Botic odstřelil Carlose... a musím říct, že zahrál skvělý zápas... a pochválit ho, že pokračuje s tenisem s trenéry,,, neboť jeho svérázný nápad jet bez nich před pár lety se fakt ujal jen na chvíli...
....na vysvětlenou....jde asi o nejvíc plachého hráče ever... který bere prostě tenis jako přivýdělek, aby si mohl dělat v životě, co ho baví... což potvrdil i závěr tohoto duelu.... Botic ani neoslavoval vítězství, prostě jakoby to byl jen další ze zápasů, které musí hrát... diváci byli tak v šoku na konci, že hned utekli a tak během rozhovoru tam už skoro nikdo nebyl... no a Fernandez měla fakt co dělat, aby z Botica něco vůbec kloudného dostala... je to fakt neskutečně fantastickej týpek, a hodně mu to přeji... už jen za to jak důstojně dokáže vyhrávat, tohle jako on nikdo neumí... musím ale i pochválit Carlose jak vzal důstojně porážku... takhle by to mělo na kurtech na závěr vypadat...
Reagovat
svetskaslavapolnitrava
Když alfa vlk zavyje, tak je co číst v té změti zbytečných příspěvků....
Reagovat
Pe3k
Ano Vlk je nejlepší spisovatel na tp
Reagovat
gugu
Reagovat
svetskaslavapolnitrava
Jsou hráči, kteří vrcholový sport berou jako činnost, která je jim blízká a umožní jim získat prostředky na denní chléb. Nemají ambice v zápisech platit za někoho EXTRA (stejně ty zápisy za krátký čas zapadnou prachem a nikoho moc nezajímají). Nechtějí stále více... A jsou hráči, kteří si myslí, že pinkáním do míčku převrátí svět vzhůru nohama a stanou se nesmrtelní. Podstatná část fanoušků, kteří ovšem ani fandit neumí, je v této iluzi podporuje... Alcaraz je zjevně velmi přemotivovaný, jeho ctižádost nezná mezí... Bez ohledu na jeho tenisové kvality pak občas přistane nosem na zemi... Kromě toho jsem si všiml, že má i dost smutné oči (pokud "nejede" ve vítězné euforii), což není moc dobré znamení pro potenciálního šampióna, který má ambice zářit na Walhalle.
Reagovat
Amputace
Dobře napsáno
Reagovat
Mistic
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano, je to tak... jen nám zůstane asi ta věčná otázka, ...jaké všechny podmínky se musí splnit pro tu Walhallu...
Reagovat
McBorg
Aké krásne ráno,pravda pravda.....
Reagovat
svetskaslavapolnitrava
Poněkud teplo, ale jinak příjemné.
Reagovat
Semi
To má za ty kecy, jak chce být ještě před US Open sesadit Sinnera. Dobře mu tak. Ne že by Sinner byl můj favorit - od jeho čerstvé kauzy teda fakt není. Velkohubé kecy prostě k ničemu nejsou.
Reagovat
gocii
Co je na tom, že vitez 2gs chce byt v te sezone number 1?
Reagovat
turista
Souhlasím. Na tom co Carlos řekl není nic špatného.
Reagovat
svetskaslavapolnitrava
To tedy ne. V politice ani ve sportu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nasazení hráči-ky USOut
ATP vs. WTA 14 x 11

Bublík, Rune, Jarry, Tsitsipas, FAA, Tabilo, Chačanov, Baez (skreč), Cerundulo, Humbert, Korda, Hurkacz, Fils, Alcaraz
x
Sakkari (skreč), Jastremská, Collins, Garcia, Ostapenko, Fernandez, Krejčíková, Kasatkina, Andreeva, Boulter, Rybakina (skreč)

Věřil jsem, že kluci ještě během Night Session vylepší konečný výsledek...
Do třetího kola, kde teoreticky začíná turnaj nasazených proti sobě se tak dostalo 14 nenasazených hráčů a 11 hráček...

Na holky se občas pohlíží nesmyslně tvrdě... neboť jestli jde i o skreče, tak celkem USkreč vždycky spíš podrží... chlapi se víc sypou...a i dnes v noci... Purcell připsal 12 skreč letošního US.

Uvidíme kolik nenasazených účastníků dokáže využít svou šanci... pokud se na to člověk dívá z tohoto pohledu, tak jistě se dá potvrdit, že ty šance dokáží vždy lépe využít holky...

Doufejme, že letos se konečně podaří chlapům prorazit...je to celkem našlapaný tým nenasazených... držme palce :-))
Plukovník OuConnel, Kvalifikant Diallo, CZ hvězda Kuba Menšík, Fenomén periférie Botic Van de Zandschulp, veterán Goffin, OH vítěz Macháč, kokajnista Danny Evans, sakřský knírač Jordan Thompson, čínská střela Shang, argentínský Fognini Comaseňa, fanoušek Isnera Brandon Nakašimá, argentínská hvězda Etchevery, a holandský palič trávy Griekspoor,,, prostě vybraná společnost

Tým holek také nevypadá špatně,
Noční můra nasazených Krueger, veteránka Errani, Killerka Wimbledonských vítězek Bouzas Maneiro, kvalifikantka Ponchet, maminka Wozniacki, světová umělkyně Muchová, Potápka, kvalifikantka Ruse, čínská zeď Wang, německá lufthafe Niemeier 3.0, a wrestlingová trhačka Stearns...

Uvidíme, kdo lépe využije svou šanci... holky sice začínají s handicapem, ale přeci jen mají lepší schopnsot přelstít soupeřku, a ne jednou jsme se už o tom přesvědčili
Reagovat
Vlk-v-trave
Ještě dodám, že tým chlapů má náhradníka Nuno Borgese, který nemusel ani porazit nasazeného, a zůstává ve hře, tzv. klikař
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Hezké popisky hráčů. Ale co znamená sakřský knírač Jordan Thompson? Ten přívlastek?
Reagovat
Pe3k
Asi, že měl knír, ale buď v klidu jeho knír byl taky nevaxinovaný goat
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Co znamená "sakřský*?
Reagovat
Vlk-v-trave
vypadlo mi tam po té noční šichtě "a"
sakařský knírač

omluva...
Reagovat
Random33
Tak Djokovic ma cestu pro 25. GS volnou
Reagovat
Marduch
To spíš Sinner
Reagovat
Vlk-v-trave
Nezapomínejte, že USO je jeden z mála GS, no jediný, který viděl během B4 éry také jiné vítěze... než jen Wawrinku, který tu btw. také vyhrál, ale mimo něj... Potro, Čilič, Thiem, Medvěděv... takže jsem vklidu
Tohle bude vždy celkem specifický GS...
Reagovat
Marduch
Jo, tez mi po precteni o vypadnuti Alcaraze napadlo, ze po humbuku se Sinnerem a Djokovicem(OH) je tohle mozna dobrý turnaj pro nejake prekvapive jmeno.
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Já myslím, že Džoko to dá. Může mít ve finále však nějakého velmi překvapivého soupeře třeba z top30.
Reagovat
svetskaslavapolnitrava
Sinner po té nepříjemnosti s dopingem je poznamenaný psychicky, taková věc vrhne stín na pověst sportovce, ať už je pravda jakákoliv... Pokud by vyhrál, bylo by to hodně překvapivé. Djoker už má letos splněno. Věk se nedá zastavit a jeho vítězství na USO by mělo bezesporu charakter senzace...
Reagovat
turista
Djoker nemá ještě letos splněno. Ještě ten stý titul by měl konečně vyhrát.
Reagovat
turista
Sinner s tunami másla na hlavě? Djoko by ho měl porazit v rámci revanse za AO.
Reagovat
Newcombe
Výborně Botic. Tak nějak mi ten Alcaraz není sympatický. Je to jen hora svalstva. Nepamatuju si, že by třeba Federer byl v jeho letech tak osteroidovaný
Reagovat
mamina
Souhlasím s Vámi. Chvíli jsem se dívala a bohužel jsem usnula, takže se k tomu vrátím. Toho Carlita jsem nikdy nemusela a budu v tom pokračovat. Osvalený až nepřirozeně, zdůrazňující to v "samsonovi", tím tentokrát soupeře neohromil a ten si z něho udělal s noblesou trhací kalendář. 3:0 je toho krásným důsledkem. Botic je mi čím dál víc sympatičtější, vystupováním a hlavně hrou. Bude z něj a už teď je postrach soupeřů. Ještě tak narazit na Noleho a porazit ho a má radost bude dokonalá.
Reagovat
QacO
Chod spat a snivaj ďalej
Reagovat
QacO
To sa mi vstavalo. Videl som posledne 2 hry a opička bol úplne mimo ....no krásne ráno
Reagovat
mamina
Hlavně ten její outfit vůbec nevystihuje zrovna sportovní klání. Připadlo mi jako oblečení servírek pro Play boy party. V oblíbenosti u mne se řadí hned vedle Carlita. Na celý zápas jsem se dívala a smekám před tenisovou noblesou Mušky. Pro mne je Muška ženský Federer. Umí zahrát všechny údery a s elegancí sobě vlastní.
Reagovat
alcaraz.dva
Už jste vzhuru?..O jaké opicce teda diskutujeme
Reagovat
victim
Miluju když fanda Djokoviče říká Carlosovi opička.Najdi si fotku 21letého Djoka a řekni mi jakej je mezi nima rozdíl.
Reagovat
Pe3k
15 kilo svalové hmoty
Reagovat
victim
No a to je tak všechno.
Reagovat
Amputace
Reagovat
Patik
Alebo Federera..ešte takí rapavi chlapci..nepoznaceni veľkými peniazmi..
Reagovat
QacO
Momentálne 20 GS a aby som neurazal všetky opice tak tento bude reznuty španielskym ciganom a šimpanzom
Reagovat
frenkie57
Jó byla to tenkrát divoká párty...
Reagovat
ladinec
Přestal dopovat?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist