Senzace v Tokiu: Silně obsazenou čtyřhru vyhráli náhradníci Herbert s Przysieznym

5. 10. 2014, 08:44
Aktuality 6
ATP TOKIO - Nikdy spolu nehráli, nikdy nebyli ve finále turnaje ATP, jeden z nich dokonce vůbec nefiguruje v deblovém žebříčku. Přesto Pierre-Hugues Herbert s Michalem Przysieznym šokovali triumfem na turnaji ATP 500 v Tokiu, kde startovali jako náhradníci. Francouzsko-polská dvojice zaskočila čtyři favorizované páry a slaví životní úspěch.
M. Przysiezny a P.-H. Herbert

Pierre-Hugues Herbert a Michal Przysiezny se do pavouku čtyřhry na turnaji ATP 500 v Tokiu dostali na poslední chvíli. Pořadatelé totiž potřebovali náhradu za francouzskou dvojici Gilles Simon a Jo-Wilfried tsonga, kteří se odhlásili.

Herbert s Przysieznym, kteří neuspěli v kvalifikaci, tak dostali druhou šanci, nicméně jejich epizoda neměla mít dlouhého trvání. Hned v prvním kole totiž narazili na nejlepší deblový tandem současnosti a možná i historie Boba a Mikea Bryanovi. Francouzsko-polský pár ale proti americkým hvězdám, které na letošním US Open získali už 100 společný titul, šokoval a zvítězil ve třech setech.

A třiadvacetiletý Francouz s třicetiletým Polákem se nespokojili jen s jedním cenným skalpem. Porazit totiž dokázali i tři páry, které usilují o postup na Turnaji mistrů: Jamieho Murrayho s Johnem Peersem, čtvrtý nasazený pár Butorac/Klaasen a v dnešním finále překvapili i turnajové dvojky Ivana Dodiga s Marcelem Melem. Chorvatsko-brazilský tandem zdolali 6-3 6-7 10-5.

Michal Przysiezny a Pierre-Hugues Herbert"Je to pro nás něco úžasného. Vůbec jsme nečekai, že bychom si tu mohli zahrát v hlavní soutěži, když jsem prohráli v kvalifikaci. Snažili jsme si to užívat, protože jsme věděli, že nejsme favority. Ale zvládli jsme tu tři super tie-breaky a teď jsme moc šťastní," řekl Pzysiezny, který se v Tokiu postaral i o vyřazení nasazené dvojky ve dvouhře Francouze Jo-Wilfrieda Tsongy.

"Pokud chcete hrát dobrý tenis, musíte si ho užívat. Byl to neuvěřitelný týden. Věděli jsme, že máme potenciál hrát dobře, máme dobré servisy i další údery. Užívali jsme si to a byli jsme jako v pohádce," doplnil svého parťáka Herbert, který až dosud na žádném turnaji ATP ve dvouhře ani ve čtyřhře nevyhrál víc jak jeden zápas.

Ani o sedm let zkušenější Przysiezny až dosud nedosáhl na žádný výraznější úspěch. Jen jednou si zahrál semifinále ve čtyřhře (Sopoty 2006) a jednou se do semifinále dostal ve dvouhře (Petrohrad 2013).

Herbert (131. hráč ve dvouhře) se ve světovém žebříčku deblistů posune ze 139. místa někam do sedmé desítky a překoná tak své maximum.

To Przysiezny, který je 142. hráčem světa ve dvouhře (na začátku roku byl ještě 57.), na vítězný zápas ve čtyřhře čekal více jak rok a v současném deblovém žebříčku dokonce vůbec nefiguroval. Dnešní zisk 500 bodů ho však rázem katapultuje někam ke 155. místu. Jeho maximem přitom byla 171. pozice z roku 2007.

- ATP 500 TOKIO -
(Japonsko, tv. povrch, 1.373.420 dolarů)
nedělní výsledky (05. 10. 2014)
• Čtyřhra - finále •
Herbert/Przysiezny (Fr./Pol.) - Dodig/Melo (2-Chorv./Braz.) 6-3 6-7(3) 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gratulka .
Reagovat
EllNino
JoooNishi! :D
Reagovat
speed
sem to nepatří ty šmoulo
Reagovat
EllNino
šmoulo ? ..tak článek o Keiovi tu ještě nebyl, když jsem to psal, a je to článek o Tokiu, tak kam jinam ?
Reagovat
Fandina
porazil Raonice. Mám radost! Gratulkkkkkkkkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Niši.
Reagovat
Fandina
Tak gratulka kvalifikantům. Super.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist