Senzační porážka v Paříži Serenu motivovala ke zlatému létu

10. 9. 2012, 09:14
Aktuality 32
Před třemi měsíci se mohlo zdát, že éra Sereny Williamsové je u konce. Na French Open tehdy vypadla už v prvním kole. Ale porážka ji vyhecovala a nedělním titulem na US Open korunovala zlaté léto.
Profily hráčů
Serena Williamsová

"Tohle je na tenisu nejkrásnější," řekla Serena Williamsová o pocitech po proměněném mečbolu a radosti z triumfu. V newyorském finále zdolala v neděli světovou jedničku Viktorii Azarenkovou, přitom ale měla namále - v rozhodující třetí sadě dvakrát dotahovala ztrátu a v desáté hře byla dva míče od porážky. 

Třicetiletá Williamsová navázala výhrou na triumf na trávě ve Wimbledonu, kde posléze získala také zlatou olympijskou medaili.

Skvělému létu ale předcházel kolaps na pařížské antuce. Na Roland Garros prohrála s domácí Virginií Razzanovou. "Byla jsem na tom pak bídně. Dlouho mě ale porážka tolik nemrzela, prohry mě motivují," řekla Williamsová, jež z posledních 45 zápasů jen dvakrát prohrála. "Nevím, jestli mi Paříž pomohla, ale chci věřit, že ano, protože chci dokázat víc, víc a víc."

Serena Williamsová s trofejí pro vítězku US Open 2012Ve Wimbledonu, na olympiádě i na US Open Williamsová ukázala, že pokud je zdravá a má chuť hrát, je nejlepší hráčkou, i když není v žebříčku první. Soupeřky drtila a až Azarenková ve finále v New Yorku s ní dokázala držet krok. 

"Výhra ve Wimbledonu je vždycky mimořádná, ale tady (na US Open) jsem doma, ve své zemi, a proto je vítězství o něco sladší," řekla Williamsová, která ještě loni začátkem roku ležela v nemocnici kvůli plicní embolii, ale uzdravila se.

"Nemyslím na špatné věci, které jsem prožila, protože život pokračuje. Snažím se zůstávat pozitivní," prozradila svoji filozofii. "Šampionem není ten, který vyhrává, ale ten, kdo se dokáže po pádu zase zvednout. Já jsem se dostala dolů už několikrát, ale pokaždé jsem se dokázal oprášit a zase vyhrávat. Jsem toho schopna."

Letošní titul Williamsové dal zapomenout na předchozí ročníky US Open, které končila rozčilená a neudržela nervy na uzdě. V roce 2009 prohrála v semifinále s Kim Clijstersovou a za osočení rozhodčí dostala později pokutu, loni při prohraném finále se Samanthou Stosurovu přišla o bod, protože při soupeřčině brejkbolu zakřičela "Come on!" v momentě, kdy ještě nebyla výměna u konce.

"Po dlouhé době jsem tady neztratila svůj klid," usmála se Williamsová, ale přiznala, že k tomu neměla daleko. Ve druhém setu finále jí čárový sudí odpískal chybu nohou. "Každý hned myslel na loňský rok a čekal, co přijde. Ale já si řekla, která to byla noha, aby se to už neopakovalo, a dokázala jsem se udržet," řekla.

První grandslamový titul získala Serena Williamsová na US Open před třinácti lety. V roce 1999 se v New Yorku radovala jako sedmnáctiletá. Co mají tehdejší a současná Williamsová společného? "Obě toho měly hodně před sebou. I když je mi třicet, cítím se pořád mladá a nikdy jsem se necítila lépe a více hladová (po úspěchu). Už bych chtěla hrát další grandslam, protože tenhle vítězný pocit miluji."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

32
Přidat komentář
Roger_Federer
Tato fantasticko realisticka bajka o novodobem rytiři dela manch autora
potkal vlka v zime..me velmi pobavila natolik, že ti tady slibuji, že pokud ješte nemaš? osobne podepsane fotografie s autogrami od svych srdci, tak jakmile vyrazim na turnaje do sveta kde budou hrat, pokusim se ti zajistit pro tebe tyto vzacnocti...
Reagovat
smazaný uživatel
Vážně? Tak to bys byl moc hodný. :) Kdyžtak mi někdy napiš do vzkazů a domluvíme se.
Reagovat
a.magerova
Ušlechtilý čin ušlechtilého muže s ušlechtilým nickem :-))
Reagovat
Roger_Federer
ok, ozvu se do vzkazu.
Reagovat
Heather_Fedex
skvele fotky sereny ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Na ČT4 dnes ve 22.45 opakují pořad Ruské jedničky, dokument z roku 2008. Na TP zmiňováno v diskuzích na jaře tohoto roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za info. Určitě se podívám. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Také díky :-)) Budu koukat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fantasmagoricka vize
Spec. pro Montyho25.

Tak dlouho si zadonil, az sis to vyzadonil. Tak mas to tady, a ja mam ukol splneny. Schvalne jsem to flakl tady, aby to nekde nezaclanelo.

Bez pochyby interentove duskisni forum je dost omezeny prostredek komunikace, ale v cem ovsem omezeny neni, je jeho kvalita dostupnosti. Zkracene - skoro odkudkoliv a kdokoliv. Destitky prispovatelu okrajoveho portalu TP, kteri jsou v tvrdych antagonistickych vztazich, nebot vetsina z lasky k tenisu je schopna se nechat prospikovat ostrymi kudlami slov, a dale prispivat, jinak receno, bez tohoto utoceni a napadani jinych fandu by uz ani nedokazali psat, takze nekteri z nich, vyuzivaji forum take k tomu, ze si proste na nejake te holce smlsnou,
pekne pochutnaji, rozcupuji atd., coz muze vychazet z nekolika nasledujicich veci.
1/ Traumaticky rozchod nebo rozvod. 2/ Blbe vsazeno. 3/ Homoseksualni tendence. 4/ Dominantni manzelka ci pritelkyne. 5/ Frustrace z prace, s tim ze sefka je zena. 6/ Obecna frustrace. 7/ Zarlivost vzhledem k jedne vyvolene hracce. 8/ Sexualni porucha touhy v mimo kybernetickem svete. 9/ Nedostatecna vychova 10/ Neprijemna tchyne...atd. Neni zde prostor pro vsechny zajimave poruchy vzhledem k vnimani druheho pohlavi:) Samostatnou kapitolou by tu byla asi extremni masochisticka tendence.
Reagovat
smazaný uživatel
V tomhle jiste barevnem svete, z ktereho by byl na beton sam Sigmun z Pribora nadseny se ale najdou i tzv. kyberneticcti ochranci zen. Behem castych dramatickych vystrelku nekterych vyse zminovanych i jinych, tzv. kyberneticky rytir Monty dvacet petka vzdy neohrozene rozjizdi svou kybernetickou kobylu jmenem Rouzi.
Jo, kde jsou ty casy, kdy pro diskusi se muselo vychazet z bytu ven a tyto antagonismy dlouho hledat a vytvaret, dnes clovek nemusi vstat ani z postele, dost dekadentne luxusni:).
Ale jiste to neubira na kvalite ochrany "sverenkyn" montyho dvacet petky vubec nic. Nema to jednoduchy ten nas Monty25. Je to skromny chlapec zijici s rodici, ktery nema jednoduchy pristup k televizi a tak casto je odkazan jen na streamovy paprsek nadeje.
Neohrozeny rytir Monty dvacet petka vlastne toho moc v pokoji nema. V jednom rohu misto postele tvrda drevena palanda s dekou jeste po babicce, misto polstare ocelova prilbice ze svedske oceli, kterou vzdy nasazuje, kdyz jeho prsty vyjizdi do valky na ochranu haremu nazvaneho Dulcinea Team. V druhem rohu pokoje skromny dreveny stul s pocitacem Rouzi a ctyrmi supliky, ktere maji kazdy z nich pekne sve jmeno.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvys je suplik s cedulkou Marie a nachazi se v nem 1cm struny z jeji rakety, 2 jeji vlasy, 3 nitky z jeji sukne, potitko a CDka se vsemi zapasy vcetne jejiho vystoupeni pro Larryho Kinga, kdy si s nim pinkla za studiem na ulici.
Nize je suplik s jmenovkou Anicka a cervenym srdickem a nachazi se v nem tkanicka z leve tenisky Anicky, 4 jeji vlasy, 1 rasa, prava ponozka zabalena v igelitovem pytliku a CDka se vsemi zapasy.
Na predposlednim supliku je cedulka se jmenem Karolinka se dvemi velkymi cervenymi srdci, ve kterem se nachazi rarita rarit - kousek igelitoveho pytliku, letenka do Istambulu, polsko - dansky ohmatany slovnicek a CDka se vsemi zapasy vcetne videoklipu Oxygen..
Uplne nejniz na poslednim supliku je cedulka Viktoria Kralovna Beloruska, ve kterem se nachazi kousek rucniku propoceneho potem Viktorie, chomac vlasu z copu, kousek gumy z podrazky leve tenisky a samozrejme CDka se vsemi zapasy.
Vse v suplicich ma Monty dvacet petka pekne ulozeno, a hlavne je vse dobre zamknuto.
V pokoji jiz toho moc neni, jen male drevene kreslo, ve kterem si dvacet petka zapisuje vsechny basne, glorifikace a velka vitezstvi, ale take je to misto, kde prolelo se mnoho slz po krutych prohrach.
Na stenach jsou jen 4 skromne obrazy, u kterych je pripnuta aktualne nejpovedenejsi basen, tzv. ody na kazdou z krasek. Je to velmi tezky zivot a rehole.
Je to neustaly boj, kdy palce svisti na klavesnici az se pod prilbici hlava poti. "Nastesti" v soucasnem svete se nemusi Monty honit po planich, a tak mu staci pouze ta prilbice, jinak jeho hlavni zbroji je pruhovane pyzamo, nebot hlavni je, aby mel mrstne prsty a pokud by omdlel nad klavesnici ve vecerpavajicim diskusnim boji, tak aby si neroztriskal hlavu o hranu stolu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to uz mnoho tvrdych mesicu, kdy takhle Monty dvacet petka bojuje o kazde souveti, vetu, slovo a pismenko. Kazdy den z tvrde drevene palandy s prilbici a na Rouzi vyjizdi kyberneticky do valky
s vetrnymi mlyny, ktere maji sva ruzna jmena a dokazi rozpoutat kybernetickou revoluci a bouri smerem k jeho milovanym z Dulcinea Team.
Budouci vize je jasna, ceka ho nekonecny boj az jednoho dne ho maminka najde na drevene palande s hlavou oprenou o svou prilbici ze svedske oceli mrtveho a vycerpaneho, drzic ohmatany denicek v rukou.
Bude jiste tezke matce v slzach vytrhnout dennicek z mrtve krecovitych rukou rytire Montyho dvacet petky, ale touha matky bude velka, by objevit tajemstvi sveho syna.
Tam vse najde, vsechny jeho valky a pochopeni, proc odvolal behem sveho kratkeho, ale hrdinskeho zivota tolik svateb a vyhnal z bytu stovky ctitelek, ktere mu mama vodila az k drevene palande.
Tim se Dvacet petka definitivne zapise do historie jako velka osobnost s tim, ze jeho posledni slova pred smrti v dennicku budou zapsana takto "vlk, vls, pes a sojka mne vycerpali na smrt"...te vete ovsem nikdo nikdy neporozumi, a tak jeho smrt zustane tajemstvim, kteremu pristi generace nebudou nikdy rozumet...hlavne, co je to za zvire ten vls.

Tak doufam, ze jsi uz spokojeny a uznas mi to za splnene:D)
Reagovat
smazaný uživatel
FAMÓZNÍ!!! :) Já si musel zavřít dveře, aby mě nikdo neslyšel, jak se strašně tlemím. :D Tohle si musím zkopírovat a uložit. Je to vážně super, díky! :)

Víš, co je na tom zábavné? Že my dva se vůbec neznáme a přesto tam na mě sedí některé věci úplně přesně. Třeba to s těmi "suvenýry", jak je mám v těch šuplících. Hele, to se mi nedávno podepsala rumunská basketbalistka Sonia Ursu (nejen tenisem je rytíř Monty živ :D). Já si schoval tužku, kterou se mi podepsala a už na ni nesmí nikdo sáhnout. Dělal jsem si srandu, že jsou na ní určitě ještě její otisky. :D Já jsem prostě takový cvok, vystihl jsi mě dobře... Jo a to označení Dulcinea Team teď budu používat pořád. :D
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To je naprosto všeříkající a moc hezky napsané :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavne, ze jsi spokojeny!:)))
Takze si to skrtam z dluhu...:)
Reagovat
a.magerova
Moc pěkné.
Přemýšlím, jestli si nevzpomenu i já na nějaký Tvůj dluh vůči mně... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Bavíš.:-DD
Vážně dobrý a výstižně napsáno. Montymu to určitě zvedlo náladu.:)
Reagovat
smazaný uživatel
To si píš, že mi to zvedlo náladu. A nejenom skvělá práce Vlka, ale taky Emička nebo třeba ty. Jsem rád, že sem chodím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hej Ty, co ji rikaji a.magerova:)
O nicem nevim, jen snad jsem si rano vsiml, ze jsi se ptala na dennicek, no ale takove informace, no to ti nemohu ani naznacovat:))
Monty mne uprosil, tomu se snad neda nerict ne:))) a rekl bych, ze jsem to stihl tak tak vcas...pomalu zacinam verit, ze bych si dokazal predstavit, ze bych zde mohl na TP dopinkat, jeste driv nez fakt skoncim v nejakem ustavu nebo mi hrabne a ani tam nedobehnu, i kdyz samozrejme vim, ze by mne tam gigin pravidelne navstevoval a nosil by mi svestky a jine ovoce, kdyz bych byl hodny tak i nejake to cevabcici:D))) ale nemohu ho tak obtezovat. Takze aspon nejake min. pulrocni lazne bez pripojeni:))) nez zacnu nakupovat se Serenou v supermarketu nove saty a potkam tam Oskara s Fran jak ji pomaha davat rohliky do igelitky.
Reagovat
a.magerova
Asociace mého myšlenkového pochodu po přečtení Tvého příspěvku...
no to ti nemohu ani naznacovat - Cimrman - Svěrák - švestky od gigina - Hujer - skoncim v nejakem ustavu - Chocholoušek - a to ani nemluvím o tom, že si pro montyho přijde Smrťák z Dařbujána - a tyto všechny postavy ztvárnil jediný herec Václav Lohniský.
A to ani nemluvím o tom, že i mně se zdálo, jak s Rafou mluvím o Rogerovi..... a potom kdo TAM bude první :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a budu u toho zpívat "glo, glo, glo, gloria"... Ale já moc nepiju. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle web dostává další rozměr, chtělo by to tady možná zavést blogy. :-)

Kam se vůbec poděli dřívější nadšení příspívající, tuší někdo? Matěj, skott, ..
Místo nich jsou tu ted' Vlk, monty, ...
Třeba budou mít současní grafomani delší poločas rozpadu, než měli ti výše zmínění dva. :-)

Zábava je důležitá, tedy díky za tenhle rozměr:).
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba to nadšení vyprchalo, to se stává, ne?

Jinak ty jsi tu měl taky psychologickou sondu do tommrovi duše, takže se též počítáš mezi grafomany, a v podstatě každý, kdo pravidelně přispívá, by se tak dal označit. Já to nevnímám jako hanlivý označení, pořád lepší, než různí provokatéři, tohle pobaví..
Mně se příspěvky Vlka, Montyho a dalších líbí, nejsou útočné.
Hlavně se to tu pořád drží hlavního tematu a to je dobře, protože někde už to dávno není o tenise, asi je to tu jediný zaměřený forum pro tenis, o jiném aspoň nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, asi vysublimovali, odpadli/rozpadli se, proto taky ta úvaha, jak asi dlouho vydrží ti současní. :-) Čtu to tady od zimy 2009 a za tu dobu se tu pár kecálků už vystřídalo.

Mezi místní grafomany (diskuse zde, pod články) asi nepatřím, sem píšu málo, víc přispívám spíš vedle, do sázkařské diskuse (záložka diskuze vlevo nahoře) tady na webu, no a tam grafomanem nejspíše jsem. A klidně i v hanlivém slova smyslu, nějak s tím nemám problém.
Tam je určitě více legrace, než tady. A taky při sázení je fajn se mít kde vyventilovat/vykecat z např. špatné sázky nebo se podělit s kolegy o radost. :-) Sem, pod články, píšu pouze tehdy, když mě někdo nějak více zaujme, at' už pozitivně, či naopak. Někdy napíšu úvahu na téma kritika, někdy něco k tenisu, někdy zkouším veršovánky.. ;-)
Jinak zrovna tohle vlákno až tak o sportu není:), nicméně chápu, jaks to myslela a asi souhlasím, že tenhle web je výrazně 'protenisový'. Pro mě jsou asi důležitější statistiky zde vedené, než články a diskuse pod nimi, ale samo že občas chodím i sem.
Ale vážně radši spíš zkusím odhadnout průběh/výsledek zápasu a vsadím si na něj, než bych pak tady po zápase psal, jaký ten zápas byl, jak jsem jej viděl..; to mi přijde trošku zbytečný, nicméně nemám tendence toto činění někomu rozmlouvat nebo kritizovat, nic mi po tom není.

S těmi blogy, jak píšu výše v minulém příspěvku - vážně bych byl pro, aby místní diskutéři měli více prostoru. Rád čtu, rád se směju, obého se mi tady dostává, tak proč nezkusit navrhnout povýšení týhle zábavy na další level, byla by možná větší legrace - fotky, dlouhý slohy, ódy, .. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že ten nápad s blogy by možná stál za to, aby se přednesl vedení portálu ke zvážení :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, já obdivuju každýho, kdo umí tak hezky psát, jako Vlk, je to milý a ještě se člověk zasměje, přitom nikoho nezesměšnuje a je to podaný velice sympaticky, nenuceně :-)
Ona je tenká hranice mezi tím, kdy tomu druhýmu můžeš i slovem ublížit, nebo ho rozesmát, i když na internetový diskuzi se musí brát i tohle s rezervou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
S rezervou, nadhledem, humorem, jinak se cuchají nervy :-). No hlavně, aby ten vítr dneska trošku pocuchal Djokoviče, je to sice trošku nesportovní přání, ale nemůžu si pomoct, Andy už to musí protrhnout, pak to bude v pořádku :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Andy vyhraje, já mu věřím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
"Šampionem není ten, který vyhrává, ale ten, kdo se dokáže po pádu zase zvednout. Já jsem se dostala dolů už několikrát, ale pokaždé jsem se dokázal oprášit a zase vyhrávat. Jsem toho schopna."
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu klišé a když se to vezme doslova, tak to nedává moc smysl. Ale Američan nad tím moc nepřemýšlí.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena už mě hodněkrát rozesmutnila tím, že porazila moje oblíbené hráčky. Ale víte, co si říkám, když holky prohrajou proti Sereně? Že prohrály proti té nejlepší.

A co se týká té Paříže: Co tě nezabije, to tě posílí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist