Serena bojuje s chřipkou. Je teď těžké myslet na grandslamový titul, řekla světová jednička

5. 6. 2015, 20:58
Aktuality 102
Americkou tenistku Serenu Williamsovou trápí před zítřejším finále Roland Garros s Lucií Šafářovou chřipka. Světová jednička proto dnes netrénovala a v tiskovém prohlášení uvedla, že v současném stavu je pro ni složité myslet na zápas, či zisk dvacátého grandslamového titulu.
Profily hráčů
Serena Williamsová

"Mám nějakou chřipku. Začala jsem se cítit hůř kolem třetího čtvrtého kola. Potřebovala bych čas, ale toho moc nemám," uvedla Williamsová. 

Nejviditelnější problémy měla ve čtvrtek v semifinále. Švýcarku Timeu Bacsinszkou přesto zdolala 4-6 6-3 6-0, ale při utkání kašlala. "Během zápasu mi bylo hrozně. Ani nevím, jak jsem to zvládla. Když byl konec, trošku jsem se zhroutila a nemohla se hýbat. Od té doby jsem doma a odpočívám," řekla Williamsová. 

Ještě ve čtvrtek třiatřicetiletou hráčku prohlédl turnajový lékař a dnes přišel další doktor. "Měla jsem zimnici a snažila jsem se vypotit. Bojuju s tím a jediné co můžu dělat, je odpočívat. Pomáhá mi, že mám kolem sebe rodinu a přátele," řekla. 

Šafářovou označila za nebezpečnou soupeřku. "Hraje tady výborně a porazila už několik skvělých hráček. Proti mě hrála vždycky dobře. Navíc je to levačka, což je jiná výzva, takže budu muset hrát opravdu dobře, abych vyhrála," řekla Williamsová, která má s českou tenistkou stoprocentní bilanci 10-0. "Teď si přeju jediné, aby se mi udělalo lépe. V téhle situaci je složité myslet na zápas, nebo zisk dalšího grandslamového titulu." 

V Paříži je Williamsová ve finále potřetí a v roce 2002 i předloni svoji cestu dovedla do vítězného konce. "Být tady ve finále pro mě znamená strašně moc a je frustrující, že mi je teď mizerně. Je smůla, že to přišlo na grandslamu, na kterém se cítím skoro jako doma a chci moc vyhrát. Doufám, že se budu cítit při utkání co nejlépe a budu schopna nechat na kurtu maximum," řekla Američanka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

102
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ale přide mě divný, ale fakt divný, že majíc zimnici ( jak uvedla po zápase) může dávat taková podání jako dávala v SF.....
Reagovat
Fandina
Já se nikoho nechci zastávat, ale pamatuji se, že Berďa a není to tak dlouho vyhrál nějaký zápas a pak říkal, že měl teplotu, virozu, nebo nějakou chřipku.
Reagovat
smazaný uživatel
A taky vyhrál s kanárem ? A taky vypadal chvílemi, že se svalí na kurt ? A taky podával jako Serena ?
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino, nic proti, ale viděla jsem co jsem viděla.
Reagovat
Fandina
Nevím, ale znáš Serenu, plouží se po kurtu a pak vyrazí a zahraje super. Vypad že nemůže a pak doběhne poslední míč ve výměně a ještě je z toho vítězný úder. Porazit jí je umění.
Reagovat
Paseka
Taktika !!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřím tomu, že je Serena tak strašně nemocná. Kdyby byla, tak by to nepouštěla ven. Je to tlak na Lucku.
Reagovat
Jabadu
Přesně tak. Chce jenom vzbudit lítost. :-)
Reagovat
Frick
http://www.ceskatelevize.cz/sport/tenis/313845-nemocna-williamsova-stejne-musim-byt-pripravena-na-100-hlasi-safarova/

Teda docela rozdíl. Pan Šafář vypadá, že jeho trvalý bydliště zní Brno - Hlavní nádraží, naopak paní Šafářová se snaží působit stále mladě a elegantně (loni na podzim jí bylo již 60 let), Lucčina neteř se může "chlubit" moderní babičkou :o) Zajímavé, že je s prarodiči v Brně a mámu Veroniku (je o 10 let starší než Lucka) má za oceánem. Vlastně Lucčin švagr (je-li někdo takový) by mohl být Američan.

No ale myslím si, že dle vzevření Šafářové st. lze poznat, že Lucce budou asi v budoucnu přibývat spíše vrásky než kila.
Reagovat
letityfanousek
ať si uděláme obrázek o tobě
Reagovat
Frick
a) objeví se na kurtě
b) je mrtvá

Nebo je ještě třetí cesta?
Reagovat
slacker
c) Objevi se na kurtu nemrtva
Reagovat
Jan
V 1. setu mrtvá, ve 2. nemrtvá, ve 3. vítězná (doufejme, že ne)
Reagovat
FulnekUltras
že ani ve finále nebude rozhodovat čistě jen herní umění tenisové...
Reagovat
Frick
Stan AO 2014
Lucka RG 2015

Není tam dost podobného?
Reagovat
lars
ne, Stan ztratil nekolik setu
Reagovat
Frick
myslím spíš ty příběhy. Taky byl Stan až do nějakých 28 letech kolem té druhé desítky a pak najednou BUM!
Reagovat
VlS
Fricku, v tobě je něco autistického a nemyslím to jako urážku. Autista dokáže z hlavy spočítat součin dvou desetimístných čísel, jen neví, k čemu ten součin je. Precizně řeší izolované detaily a je izolován od kontextu a celku.
Reagovat
slacker
To popisujes Tommra?
Reagovat
Frick
Jinak nyní se Češi ukazují jako vlastenci. Před týdnem byly podobné kurzy na Mašu a rvalo se to (na Tipsportu) na tu heknu. Na Lucku sázely jen jednotky % sázkařů.

Nyní Lucku hraje 51% sázakřů. Kurzy jsou 1,42 - 3,16....
Reagovat
smazaný uživatel
tak ony ty kurzy jsou pořád strašně vysoko napálený...kurz na Lucku prostě neodpovídá současnýmu rozpoložení. A taková šance se musí využít
Reagovat
Frick
Co myslíte - je Lucka schopna zahrát lépe než hrála v druhé půlce zápasu Timea?

Nebo obecně hrála ta Timea (i v té první půlce zápasu) nějak úchvatně nebo to bylo hlavně o tom, že Serena byla mimo?
Reagovat
FulnekUltras
Pokud Lucka po celý zápas udrží svou dosavadní "střední" úroveň z letošního RG nebo se jí dokonce podaří zopakovat výkon z utkání proti Garbine, Kong nemá šanci.
Reagovat
LukasH
To bych tedy neřekl. Serena má ještě jiný zbraně než dosavadní soupeřky. Lucka má šanci velkou, ale psát, že Serena nemá šanci - to je fakt moc.
Reagovat
FulnekUltras
Serenina šance spočívá jen a pouze v tom, že Lucka neudrží "niveau", především hlavou - to si tentokrát opravdu troufnu tvrdit.
Reagovat
LukasH
Přijde mi, že si trochu tu hru Lucky idealizuješ. Ano, hraje hodně dobře, ale hrajou se výměny a Serena jí tam z nich může poslat takový míče, kterých Garbine nebo Ana nejsou vůbec schopny. Samozřejmě, bude zálažet, s čím Serena přijde. Pokud se bude ploužit, má Lucka velkou šanci. Ale že by Lucka přehrála dobře hrající Serenu....to tedy fakt ne, protože tu nepřehraje nikdo...
Reagovat
Jan
Petra v Madridu ...
Reagovat
LukasH
No, objektivně, Serena dobře nehrála. Ve 2. setu s Petrou se tam začala Serena v předposlední gamu zvedat (jak Petru brejkla), jenže pak to nedoservírovala. Stačilo, aby tam nasázela esa, vyrovnala a kdoví, jak by to dopadlo....
Reagovat
Frick
Asi nezbývá než souhlasit.

VŠICHNI (až na pár exotů) tady strašně moc držíme palce, strašně moc chceme, aby to Lucina dala, ale soupeřka je zkrátka přetěžká. Třeba to skutečně bude tak, že Serena bude v pohodě a bude znát, že Lucka tahá za kratší konec...

No kdyby ano - tak se nic nestane. Stejně budem na tento turnaj dlouho vzpomínat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je někdo, kdo to Lucce nepřeje?
Reagovat
lars
mozna Sylvia Saint :)
Reagovat
VlS
Kvitovka to tady píše asi tak 30x za den
Reagovat
FulnekUltras
Já tam u poražených soupeřek (i teď naposledy na RG - zejména Vika, Sloane, Timea) pořád přece jenom vidím hlavně ten podvědomý psychický blok, který se během zápasu (2. set) obvykle začne projevovat jistou "údržbou" - která dá teprve vyniknout otáčecímu potenciálu Sereny. Největší umění je prostě Konga dorazit - což se letos zatím na hřišti ;) povedlo jen Petře a věřím, že ta druhá, která to dokáže, bude taky Češka, a že se jí to povede dnes. Už ty přemrštěné mediální opičky s virózou naznačují, že SW má z finále nemalé obavy.
Reagovat
LukasH
Ne, ty jseš až moc zaujatej. Jaký mediální opičky - tak se jí na to asi zeptali - světový jedničky, která byla v posledním zápase nemocná. Co je na tom divnýho? Je to těžký, když si pořád myslíš, že důvod, proč Serena ty soupeřky porazila bylo, že povolily. Nezdálo se mi třeba, že Sloane povolila. Jenže Serena se prostě tak zlepšila, že to zlomila a pak už samozřejmě v tom 3. setu je na koni.
Já to samozřejmě Lucce přeju, ale mám pocit, že si její hru idealizuješ, protože to není žádnej robocop. Ana vedla už 4:1 a ve druhým setu nechybělo moc, aby to strhla na svojí stranu. Jenže tam udělala hloupý chyby a Lucka toho dobře využila. A o tom právě mluvím. Myslíš si, že by si Serena nechala ujít vedení 4:1 a ve druhým setu vyrovnání na 5:5 po rebrejku? Proto píšu, že se mi zdá jako hodně přehnaný a vlastně nepravdivý, že jediná Serenina šance je nějaký výrazný povolení Lucky. Tohle bych bral u Petry min. rok ve W...
Reagovat
FulnekUltras
Nejblíž k ideálu měla hra Lucky v zápase s Garbine. Hlavně střídání rytmu hry, distribuce míčů na obě strany, postupná příprava finálního úderu...na tohle SW pohybově už dnes nemá a částečně ji může držet nanejvýš servis...a pak už snad opravdu jen ta hlava...
Reagovat
FulnekUltras
ev. herecké výkony ;)
Reagovat
LukasH
No, fakt bych byl opatrnej. Ona když se pak Serena rozpohybuje, tak ty parádní soupeřčiny údery zakončí ještě parádnějším krosem. Pořád se tady bavím o dobře hrající Sereně. Fakt si netroufnu odhadovat, s čím zítra nastoupí. Kdyby byla Serena zdravá, tak bych řekl, že má Lucka šance jen minimální...
Reagovat
lars
Se zdravou Sere hrala vyrovnany 3.set zapas letos na HC
a antuka Sere moc nevyhovuje
Reagovat
Frick
HC nelze počítat.....
Reagovat
LukasH
No tak Serena na HC a ve finále GS je trochu rozdíl...
Ne hele, je to taky jen člověk - třeba Samantha jí porazila na USO.
Reagoval jsem spíš na to - "jediná Serenina šance je..." protože ona fakt není typ hráčky, u který by se tohle dalo vůbec kdy říct.
Reagovat
lars
i v 2014 uhrala hodne gamu
Reagovat
FulnekUltras
Pořád v sobě nemůžu zapřít trochu trenérského přístupu. ;) Zvlášť holkám prostě není možné před zápasem připouštět, že za jakéhosi "normálního" průběhu nemají šanci. A právě takové to někdy až přehnané idealizování naopak osoby SW vedlo postupem let k tomu místy až neuvěřitelnému předpos.ranství z ní, což podle mě dalo spoustě jejích zápasů zbytečně zkreslený rámec.
Reagovat
lars
ale Cornet ji loni nekolikrat porazila
Reagovat
FulnekUltras
taky to asi měla v hlavě poskládané trochu jinak - "neidealizovaně"... ;)
Reagovat
LukasH
spíš byla Serena mimo...
Reagovat
LukasH
Bojí se jí, no. Stačí jedno hlasitý "kamááán", aby si stříkly do kalhot..:-)
Reagovat
lars
a ty jsi to striknuti nejak kontroloval ? :)
Reagovat
LukasH
tady byly samý barvy, nebylo to poznat. Z Wimbledonu by je ale vyvedli...:D:D:D
Reagovat
VlS
Je to jak píšeš. Nesnáším tyhle idealizace, pak to nevyjde a zas tady bude plno blbejch keců o labilitě. Lucku čeká souboj s nejlepší tenistkou na okruhu a aby jí porazila, musí se sejít řada věcí a nejlepší výkon, kterýho je Lucka schopná a ani to není záruka, že to bude stačit. Buď to vyjde, nebo ne. Bez ohledu na výsledek jsem Lucy vděčnej za to, co letos na RG předvádí, je to paráda a euforie z toho plynoucí neznamená, že musím ztratit soudnost a zblbnout.
Reagovat
FulnekUltras
Také ve finále se psychický blok, obvyklý u soupeřek SW, projevil - mj. Lucčiným zpočátku i v závěru nemastným neslaným prvním podáním a místy opravdu zbytečně alibistickou hrou na střed -, což ale přece vůbec neznamená, že bych ji teď nějak zatracoval. Příště to může být velmi pravděpodobně zas ještě o kousek lepší. Naopak - jsem dalek od idealizování hry SW. Bez prvního servisu je dnes už sotva poloviční i psychicky - a další okolnosti tohoto klíčového parametru její hry zůstávají zatím obestřeny jakýmsi lehce zapáchajícím šerem...
Reagovat
smazaný uživatel
Předně bude záležet, s čím přijde Lucka. Finále GS je finále GS, co bylo doteď, je zapomenuto. Pokud Lucka udrží nervy na uzdě, mohlo by to klapnout, pokud ne a vykazí se, může být za třičtvrtě hodiny hotovo a to se Serena ani nestihne unavit.
Reagovat
FulnekUltras
ona sama ví nejlíp, jak to je a proč před finále právě tímto způsobem mediálně šíří svou "virózu". Každý, kdo však viděl její předchozí zápasy na RG včetně semifinále, si jistě také udělal vlastní obrázek.
Věřím, že Lucka je už natolik zkušená a odolná, že ji něco takového nerozhodí a bude zítra hrát to svoje, co momentálně umí z celé WTA nejlíp. Tak, aby naprosto zaslouženě získala svůj první grandslamový titul.
Pojď do toho Luci a na druhé straně sítě vnímej jen lajny a okamžitou pozici kreatury. Nic víc nepotřebuješ !!!

Jako OT ještě dobrá zpráva z UCI: Roman Kreuziger byl definitivně očištěn od pochybností, že měl údajně brát nepovolené povzbuzující prostředky - přičemž dva roky dozadu zjištěné odchylky v jeho biopasu byly uspokojivě vysvětleny.
Reagovat
fretek
Serena by neměla být ke hře připuštěna protože prostřednictvím míčků může nakazit i Lucku. Lucka samotná by neměla zveřejňovat jakou taktiku chystá na Serenu (viz článek o rozběhání).
Reagovat
lars
Taky muze nakazit podavace micku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Akorát ponižuje soupeřky.Pokuď neni fit od 3 kola měla davno odstoupit. Asi je taky chamtiva!
Reagovat
lars
ponizuje, kdyz dava kanara :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo to na ní vidět, že není fit. Ale jak jsem již zmínil u vedlejšího článku, tak Serenku potáhne proslulá finálová forma. Tak blízko a prohrát na GS je u ní jen velmi nepravděpodobné. Podle mě o bude jako ve všech její třísetových utkání. 1. set prohraje a pak začne otáčet. Lucka ale zde hraje velmi dobře a možná obrat nedopustí.
Serenko uzdrav se, chci vidět
Reagovat
smazaný uživatel
...krásné finále
Reagovat
smazaný uživatel
co se k ní vážně nehodí, je označení "Serenka"
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? ;-)
Reagovat
blixa
Nevím, ale když se na ni podívám , tak mi pojmenování zdrobnělinou přijde hrozně komický :D ;-)
Reagovat
Oin
Každopádně je to z její strany little bit nesportovní, ale co byste od ní čekali, že?
Reagovat
FulnekUltras
stará vesta...
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou ... tak výrazně ženské tvary (odmysleme si teď svaly, jde čistě o postavu) má hodně málo hráček, takže jistou logiku by takové jméno mít mohlo ;-)
Reagovat
Jan
A co King Kongka ? :)
Reagovat
lars
Sere: Říkala, že když musím prohrát, tak aspoň po boji
Reagovat
jackiec
na to se nikdo nebude ptát, pokud vyhraje lucka, za 30 let v jakékoliv ročence, kronice, na tenisových stránkách bude uvedena vítězka a finalista, nikoliv že poražená nebyla 100% fit
Reagovat
smazaný uživatel
Je to nepříjemná situace. Lucka se tím může nechat rozhodit a prohrát to. Nebo se nenechá rozhodit, vyhraje, ale nebude se moci pořádně radovat, protože proti handicapované soupeřce to prostě nejde. Navíc by pak to její vítězství leckdo snižoval tím, že to měla jednodušší a že to vlastně není plnohodnotné vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
- Lucka se musí na stav soupeřky vykašlat a hrát si svoje
- Po případné výhře se může radovat jak chce, zvlášť pokud se odehraje regulerní zápas. Protože i nemocná Serena je silná - vždyť tu s tou svou chřipkou došla až do finále!
- Ignorovat ty, co by to vítězství snižovali
- Vyhrát
Reagovat
Jan
Kašlat na to. Není její vina, že je Serena v takovém stavu. Pokud vyhraje i díky nemocné Sereně, OK, kdyby naopak prohrála, byla by to trochu ostuda i když prohrát se Serenou asi není nikdy ostuda.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že prohrát není nikdy ostuda, když se hraje, ne že to člověk odchodí. Tím to myslím obecně. Nelíbí se mi ten výraz ostuda. Tak to prostě je, že jedna vyhraje a druhá prohraje.
Reagovat
LukasH
No, všechny hráčky by chtěly hrát jako nemocná Serena ve 3. setu s Bacsinszkou..:D:D:D
Reagovat
Patri.k
Tohle poškozuje Lucku, pokud vyhraje, všichni budou říkat, Serena měla horečku, proto má Lucka ten titul, sice po roce se na to zapomene, ale zkazí Lucce i všem radost.
Reagovat
smazaný uživatel
No a když nevyhraje, tak zase budou zlí jazykové říkat, že nebyla schopna porazit Serenu skoro na smrtelné posteli. Si nevybereš.
Reagovat
Patri.k
nojo :( :D
Reagovat
aligo
přesně ://
Reagovat
Jan
Za to Lucka ale nemůže v jakém stavu Serena je. Wawrinkův titul z AO také někdo snižoval, když si Nadal natáhl záda ? Já myslím, že když Lucka vyhraje, což jí přeji, bude mít radost určitě.
Reagovat
Patri.k
Při nejhorším ji zaskočí ve finále její sestra Venus
Reagovat
Patri.k
Chřipka je 38 stupňu, schvácenost, slabost a další příznaky s pravou chřipkou by hrát nedokázala, ono to tak horký nebude, spíš to bude jen nějaká teplota
Reagovat
smazaný uživatel
Ony všelijaké "běžné" viry dokáží člověka pořádně potrápit. Letos koncem zimy jsem měl jednu takovou potvoru, začalo to jako rýma a pak mě to na dva dny totálně složilo, vzpamatovával jsem se další týden. Chřipka to nebyla, ale i tak to bohatě stačilo.
Reagovat
lars
bude pred Luckou?
Reagovat
aligo
ve 13:00
Reagovat
Frick
https://youtu.be/mkpT4M7isSI?t=52s
Reagovat
Frick
..asi tak...
Reagovat
Fandina
Poslední zápasy se Serenou byly dost vyrovnané. Ať letos Hopman Cup, tak vloni Peking a Montreál, ale pamatuji se i předloňský Charelston. Předpokládám, že to bude podobně vyrovnané a pokud se necítí Serena fit, tak bych řekla, že se šance Šafi zvětšují. Ale uvidí se. Serena může třeba zítra hrát úplně super.
Reagovat
FulnekUltras
Tenhle mediální cirkus kolem údajné virózy má každopádně Lucku rozhodit - nic jiného bych v tom nehledal. Motivace získat 20. GS je zde prostě příliš silná.
Reagovat
Carloss
už to tu někdo psal, že Serena nemá potřebu dělat nějakou komedii. věřím tomu, že má chřipku a že to nebude mít lehký. serenu velmi obdivuju ale fandit budu vší silou lucce. lucka by na jakékoliv sereniny projevy neměla reagovat soucitně ale měla by hrát tak jako kdyby byla serena zdravá. Lucko, jdi a vyhraj to. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když mám nějaký problém,skrečuji, nebo to soupeři nedávám to moc najevo. Nebo dávám, abych ho vavedl z konceptu!
Reagovat
Carloss
to ale lucka podle mě moc dobře ví. pochybuju že by serena chtěla lucku vyvést z konceptu, možná si jen dělá malé aliby kdyby jí to nevyšlo a podle mě to "aliby" pokud je fakt nemocná nevadí. přece jen je to legenda a lidi od ní čekaj nemožný.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak
Reagovat
smazaný uživatel
Fyzicky je na tom Lucka momentálně líp, ale tyhle velké zápasy rozhoduje především psychika. Důležité bude, aby se Lucce hned na začátku zbytečně nerozklepala kolena, aby to Serena nestihla ukončit dřív než se nějaké rozdíly ve fyzické pohodě obou hráček vůbec stihnou projevit.
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě věřím, že u Lucky nenastane syndrom novicky (Lisicky, Bouchard, atd- Novotná) i když na jiných GS, ale přesto....
Reagovat
VlS
To se určitě stát může a nenalhávejme si, že nemůže. Favoritkou je Serena i navzdory všem okolnostem, Lucka může jen překvapit.
Reagovat
lars
nemel by pac je starsi
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně aby to bylo trochu důstojné finále a Lucka si mohla tu výhru a euforii po mečbolu pořádně užít.
Nejhorší scénář by byl, kdyby byla Serena neschopná alespoň trochu pořádně hrát....
Reagovat
MarcelPersch
pokud vyhraje Lucka, tak jelikož je to Češka, vadit mi to nebude, ale věřím Ree, podle mě zase prohraje 1. set, ale ještě to strhne na svou stranu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já věřím tentokrát naopak Lucce. Jestli zachytí začátek zápasu, kdy má Serena ty vstupy hrozně pomalé, a vlétne na ni, nestačí se Serena podle mě už zmátořit.
Jestli chce Lucka vyhrát, nesmí dát Sereně příliš času - něco jako Garbine loni - to ten zápas plynul tak rychle, že nebyl na nic čas - tak si myslím, že to zítra bude.
Reagovat
Fandina
:-)))))))))
Reagovat
Jan
Dokud nebude Serena v rakvi, tak je nebezpečná. I kdyby ji tam přinesli na nosítkách tak je schopná zápas otočit. Aby to nedopadlo tak, že Lucka nebude hrát dobře, dnes ji to v deblu moc nešlo a Serena ji tam vymlátí chřipka nechřipka.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ať se tou komedií Lucka nezabývá a hraje si (pokud možno) svůj tenis!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. I když Serena není úplně ve své kúži, udelá maximum pro vítězství a začíná už teď těmahle kecama. Doufám ale, že Lucka už je tak omlácená životem, že jí to nesežere a bude se soustředit na sebe a na to co má dělat.
Reagovat
gigin
Souhlas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist