Serena bude ve Wimbledonu nasazenou pětadvacítkou. Ve třetím kole může narazit na Plíškovou nebo Kvitovou

27. 6. 2018, 11:19
Aktuality 80
Letošní ročník nejslavnějšího turnaje světa začíná již v pondělí a pořadatelé Wimbledonu dnes oznámili dvaatřicítku nasazených hráčů a hráček. Mezi ně se vešla i sedminásobná šampionka Serena Williamsová, která se vrací po porodu a momentálně figuruje až na 183. místě světového hodnocení. Šestatřicetiletá Američanka bude nasazenou pětadvacítkou, což znamená, že už ve třetím kole může narazit na Karolínu Plíškovou nebo Petru Kvitovou.
Serena Williamsová

Serena Williamsová po porodu dcery odehrála tři turnaje. Na tom posledním na French Open došla do osmifinále, ale k utkání s Marií Šarapovovou kvůli zranění prsního svalu nenastoupila.

Šestatřicetiletá Američanka, která Wimbledon v minulosti vyhrála sedmkrát a bude útočit na celkově 24. grandslamový vavřín, momentálně figuruje až na 183. místě žebříčku WTA.

Wimbledonští pořadatelé ale na rozdíl od svých francouzských kolegů americkou tenisovou ikonu zařadili mezi nasazené hráčky, Williamsová bude konkrétně plnit roli nasazené pětadvacítky. O nasazení na úkor Američanky přišla Dominika Cibulková. "Nebylo by to fér a správné," uvedla Slovenka před dnešním rozhodnutím.

Mezi dvaatřicítku nasazených se vešly tři české tenistky. Karolína Plíšková bude sedmičkou. Česká jednička se pokusí na posvátném pažitu poprvé přejít přes druhé kole. Hned za ní v seznamu nasazených figuruje dvojnásobná vítězka Petra Kvitová.

Plíšková nebo Kvitová tak mohou na Williamsovou narazit už ve třetím kole. Barbora Strýcová bude nasazenou třiadvacítkou. Turnajovou jedničkou bude světová jednička Simona Halepová.

Při nasazování tenistek se organizátoři vždy řídili žebříčkem WTA, nicméně letos využili klauzuli, podle níž mohou udělat změnu, aby byl los hlavní soutěže "vyvážený".

SEZNAM NASAZENÝCH HRÁČEK PRO LETOŠNÍ WIMBLEDON
1. Halepová (Rum.), 2. Wozniacká (Dán.), 3. Muguruzaová (Šp.), 4. Stephensová (USA), 5. Svitolinová (Ukr.), 6. Garciaová (Fr.), 7. Karolína Plíšková (ČR), 8. Kvitová (ČR)
9. V. Williamsová (USA), 10. Keysová (USA), 11. Kerberová (Něm.), 12. Ostapenková (Lot.), 13. Görgesová (Něm.), 14. Kasatkinová (Rus.), 15. Mertensová (Belg.), 16. Vandewegheová (USA)
17. Bartyová (Austr.), 18. Ósakaová (Jap.), 19. Rybáriková (SR), 20. Bertensová (Niz.), 21. Sevastovová (Lot.), 22. Kontaová (Brit.), 23. Strýcová (ČR), 24. Šarapovová (Rus.)
25. S. Williamsová (USA), 26. Gavrilovová (Austr.), 27. Suárezová (Šp.), 28. Kontaveitová (Est.), 29. Buzarnescuová (Rum.), 30. Pavljučenkovová (Rus.), 31. Shuai Zhang (Čína), 32. A. Radwaňská (Pol.)


U mužů jsou naopak změny v nasazení běžné. Komise sestavující seznam nasazených hráčů po dohodě s ATP k žebříčku přidává i body za výkony na trávě v uplynulých dvou sezonách.

Nejvýše nasazeným tak bude loňský šampion Roger Federer před aktuální světovou jedničkou Rafaelem Nadalem. Loňský finalista Marin Čilič sice ve světovém hodnocení figuruje až na páté pozici, ovšem v All England Clubu bude nasazenou trojkou.

České barvy mezi nasazenými muži zastoupení nemají, jelikož loňský semifinalista Tomáš Berdych letošní ročník vynechává kvůli bolestem zad. V hlavní soutěži bude bojovat z českých mužů pouze Jiří Veselý.

SEZNAM NASAZENÝCH HRÁČŮ PRO LETOŠNÍ WIMBLEDON
1. Federer (Švýc.), 2. Nadal (Šp.), 3. Čilič (Chorv.), 4. A. Zverev (Něm.), 5. Del Potro (Arg.), 6. Dimitrov (Bulh.), 7. Thiem (Rak.), 8. Anderson (JAR)
9. Isner (USA), 10. Goffin (Belg.), 11. Querrey (USA), 12. Djokovič (Srb.), 13. Raonic (Kan.), 14. Bautista (Šp.), 15. Schwartzman (Arg.), 16. Kyrgios (Austr.)
17. Čorič (Chorv.), 18. Pouille (Fr.), 19. Sock (USA), 20. Fognini (It.), 21. Carreño (Šp.), 22. Edmund (Brit.), 23. Mannarino (Fr.), 24. Gasquet (Fr.)
25. Nišikori (Jap.), 26. Hyeon Chung (Korea), 27. Kohlschreiber (Něm.), 28. Shapovalov (Kan.), 29. Džumhur (Bosna), 30. Krajinovič (Srb.), 31. Cecchinato (It.), 32. Verdasco (Šp.)


Nasazení se naopak český tenis dočkal v ženské čtyřhře. Dvojkami budou Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou, trojkami vítězky letošního French Open Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, dvanáctkami šampionka z roku 2011 Květa Peschkeová s Američankou Nicole Melicharovou a čtrnáctkami Lucie Hradecká s Tchajwankou Su-Wei Hsieh.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

80
Přidat komentář
smazaný uživatel
hráčky, které tam budou strašit do toho třetího kola - Serena, Gavrilova, Karlička, Kontaveit, Buzarnescu, Pavlyuchenkova, Zhang, Radwanska
Reagovat
Tornes
Jenom zajímavost a možná důvod, proč je nasazená právě 25. Když na Serenu použijete mužský systém (75 % bodů z před dvou let + 100 % z loňska), získá navíc 1500 bodů (2000 za vítězství * 0,75). Spolu s 315 body co má teď to dělá 1815, což by ji zařadilo přesně na... 25. pozici.

Přijde mi to příliš velká náhoda na to, aby to byla opravdu jen náhoda.
Reagovat
marekv
Tohle už je hnus na úplný poblití...v prvním kole by měla dostat nasr.nou Cibuli, jak už tu někdo psal :-)
Reagovat
bella
presneee, no jsem zvedava na los ;)
Reagovat
Nola
co je lepsie? chytit Serenu v 3.kole, alebo v uvodnom? myslim, ze druha moznost je spravna, este tam ani jedna z dam nepostupila a katastroficke scenare su na svete
najhorsie samozrejme dopadla Cibulkova, ktora bola 32-dvojka, ta doplatila na nasadenie Sereny, nie Petra, alebo Kaja
Reagovat
bella
No zrovna Petra a jeji treti kola :-(. Nerikam, ze by se Serenou nemela sanci, ale uplne zbytecne by hrala s nekym, kdo tam proste nepatri ;-(.
Reagovat
LukasH
Ale to muze nastat vzdycky. At bude nasazena nebo ne. Nejlepsi by ji bylo nasadit jako jednicku.:-) Na RG hrala s Julii uz hoodne slusne. Dost se priblizila svy puvodni forme.
Reagovat
Nola
chapem, ale trebars ju mohla chytit aj do uvodneho kola, ak by nebola nasadena, Simona na USO moze rozpravat.....
Reagovat
bella
Kluci ja vim, ze nenasazena by byla taky nebezpecna, ale tak by to bylo spravne. Ale mne proste to nasazeni neprijde v poradku a tak brblam.
A osobne me to tak otravilo, ze chci Serenu videt v druhy pulce pavouka (co nejdal od Petry) a uz vubec ne ve tretim kole Petry. Vim, ze by si Petra nejak poradila, ale proste ty nervy z toho, jak ji dle meho nemeli nasazovat apod.
No, pavouk bude o to vic napinavy.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukam ze drsne tommrujes...
Reagovat
bella
To neni tommrovani, to je cire cteni pravidel a tohle je fakt ulet ;(. Jen doufam, ze z toho udelani do budoucna univerzalni nove pravidlo pro maminky po matersky, ktery byly v top 8 a maji GS, jako Vika treba. Jinak totiz nehraju!!! grrrr
:D
Reagovat
Fandina
Určitě to není úlet, v pravidlech je, že nasazení nemusí být podle žebříčku. Pořadatel to jen aplikoval. A co má být?
Reagovat
bella
No, ja jen, ze je to poprvy a casti lidem se to proste nelibi. Je v tom pak holubnik a pravidla jsou k nicemu.
Reagovat
horska.kraslice
Všechno je jednou poprvé :)
Reagovat
Fandina
Jenže pravidla to umožňují, nejde o jejich porušení.
Reagovat
milik254
32-dvojka? To je co za číslo?
Reagovat
Dobry-den
třicet dva spojovník dvojka
Reagovat
lars
30 :)
Reagovat
Paseka
Přiznám se, že nerozumím tomu, že může narazit ve 3. kole na č.7, nebo č.8. Může mi to někdo vysvětlit ?? Přeci by mělo být jasné, zda to bude 7, nebo 8. Díky !!!!
Reagovat
Dobry-den
Já ti to zkusím vysvětlit, ale je to dost složité, tak dávej pozor:

Bude se to losovat.

Nemáš zač.
Reagovat
Paseka
Dobry den Dobry-den. Mám zač. Nevěděl jsem, že to ještě nalosováno nebylo.
Reagovat
ttopi
:D
Reagovat
Dobry-den
Obrovský palec dolů pro organizátory. :-(

Doufám, že dostane do 1. kola vražedný los (např. Terku Smitkovou) a poletí!
Reagovat
bella
Nebo hned nastvanou cibulkovou, to by byla mela!!! :)
Reagovat
HayashiM
Kdo koho potřebuje víc, Serena tenis, nebo tenis Serenu?
Podle mě by nasazení mělo být podle reálné síly hráčů a Serena prostě mezi 32 nejsilnějšími je, ať si říká kdo chce co chce. Že po návratu nenasazovali Azarenku mi přijde špatně zrovna tak. Žebříček sílu reflektuje jen zčásti a funguje jako donucovadlo pro hráčky, aby objížděly celou Tour, což Serenu pochopitelně nezajímá. Mně by se líbilo, kdyby Serena ještě vyhrála 2 GS (ideálně ne teď Wimbledon), dostala se na těch svých 25 a pak skončila, ať může ženský tenis konečně dostat nějakou novou tvář.
Reagovat
lars
A proc neni 32. nasazena, ale 25.??
Reagovat
HayashiM
To bude otázka spíš na pořadatele Wimbledonu. Já bych jí klidně dal ještě výš, podle kurzů je druhá největší favoritka hned po Petře a většina hráček bude její sílu vnímat úplně stejně. "To bych radši hrála s kýmkoli mimo top 10, než se Serenou".
Reagovat
bella
Proboha, zase z toho nedelejte holubnik. Je to sport a ten ma k sakru nejaky dany pravidla.
Reagovat
janek_da
Pravidla jsou klacek na slabsi.
Reagovat
smazaný uživatel
a na decka:)))
Reagovat
HayashiM
Vždyť jo. Třeba úctu k vlastní historii (jejíž součástí Serena už dávno je) a tradicím, ve Wimbledonu 1000násobně. A jestli je tradice, že pořadatel může "vyvažovat", aniž by mu do toho kdokoli kecal, tak je to celkem dost jasné pravidlo a žádný holubník.
Reagovat
bella
Jo, ale letos fakt vyvazovali dost zhusta :(. Driv slo jen o kosmeticke upravy :(.
Reagovat
HayashiM
Tohle asi nemá cenu... Podle mě Serena tu sílu má, takže je to vyvážení v pořádku a jedině dobře pro tenis. Navíc šoupnout jednu hráčku mezi nasazené je pořád jen kosmetická úprava. Jó, nasadit to celé například podle Grass Court Power Ranking (http://wtatennis.com/news/grass-court-power-rankings-muguruza-serena-venus-lead-way-grass), TOMU bych řekl "vyvažovat to dost zhusta".
Reagovat
bella
kde ji ma? Ja si jeji sily nevsimla :(
Reagovat
HayashiM
V Paříži například porazila dvě nasazené hráčky, možná by stačilo víc sledovat tenis...
A krom toho je to Serena, to samo o sobě celkem stačí, aby měla většina hráček v gatích :)
Reagovat
bella
Tenis sleduju a Serenu jsem doted mela rada. Tak se uklidni.
Nasazenou hracku porazi i klidne nejaka z prvni stovky, deje se to dnes a denne. Ale kvalit puvodni Sereny zatim proste nedosahuje.
Reagovat
Fandina
Zajímavé je, že u kluků, kde se nasazuje i podle výkonu na trávě za poslední dva roky to nevadí, že jsou změny, které neodpovídají žebříčku. Viz článek. A u holek to vadí, že je to jinak.
Reagovat
dunphy
Tam je alespoň nějaké jednotné kritérium a to platí pro všechny stejně. Co si uhraješ na trávě, to ti tam prostě připočítají. Uhraješ hodně? Dobře pro tebe. Uhraješ málo? Smůla.

Tady protlačují na základě, troufnu si říct, trochu podobného kritéria jen jednu jedinou hráčku a znevýhodňují tím hráčky jiné. Nemyslím si, že je to kdovíjak šťastné rozhodnutí, ale naprosto chápu, že leží na nich a respektuji jejich právo toto rozhodnutí učinit.
Reagovat
Fandina
Pořadatelé využili možnost, kterou jim dávají pravidla, tak to chodí. Jinak samozřejmě, zvýhodnili Serenu a znevýhodnili tu, která kvůli ní o nasazení přišla. Ta má smůlu. Takže je to jedna jedna. A jinak určitě si ostatních zbylých 31 nasazených oddychlo, že Serenu nemusí mít v prvním kole.
Reagovat
dunphy
Jedna hráčka z Top 8, která ji může potkat ve 3.kole z toho taky bude jistě nadšená. Jí rovnou mohli dát už #24, aby se tomu vyhnuli. Nedává mi smysl proč zrovna #25. Já nevím, stejně doufám, že vypadne už v 1.kole, aby se to nemuselo po zbytek turnaje řešit. :D
Reagovat
bella
jj, naprosty souhlas. Ja mela az doted Serenu rada, ale ten z toho mam jen divnou pachut.
Prave, proc zrovna 25? :(
Reagovat
slacker
aby ji poslali na osmicku Kvitovou ve 3 kole
Reagovat
bella
Pokud se tohle vyplni, tak ode mne dostanes takovej kartac, ze ti ho i tommr bude zavidet!! :D :D :D A to je co rict ;)
PS: Fandis vubec ty Petre?
Reagovat
Fandina
To snad je úplně jedno, jestli na ní může jedna hráčka s osmičky narazit ve třetím kole, kdyby byla nenasazená, tak to může být v prvním nebo druhém kole. A nenasazené, tam je to fuk, ty mohou dostat kohokoli. Takže v podstatě je její nasazení výhodou pro všechny nasazené.
Reagovat
Fandina
z osmičky
Reagovat
dunphy
Neporovnával jsem to s tím, kdyby byla nenasazená. Už jsem mluvil o tom nasazení, které oni zvolili. Tvoje poslední věta proto podle mě neplatí.
Reagovat
Fandina
Pro dvě první kola ta moje poslední věta platí beze zbytku. Jinak to nemá cenu rozebírat. Chtěli ji nasadit, tak jí nějaké číslo dali. Jak to udělali vědí oni. Třeba losovali, nevím, jak to bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděli jste Rogeruv outfit na Wimbledon? Samozřejmě Nike. Takže Uniqlo se asi nekoná.
Reagovat
Paseka
SKANDÁLNÍ !!!!!
Reagovat
janek_da
Mě by zajímalo, jak přišli zrovna na tu 25.
Reagovat
EllNino
Monty
Reagovat
smazaný uživatel
jestli to neni prilis nisko...ta dvacet petka.
Reagovat
smazaný uživatel
Za mě si sedminasobna šampionka nasazení zaslouží. Navíc neměla pokles formy, nebo zranění. Proste porodila dítě. To je normální životní cyklus ženy.
Reagovat
bella
Jo, ale je kazdopadne prvni, kterou kvuli tomu zvyhodni na GS. A to se mi proste nelibi. Pokled formy kazdopadne ma, to se na me nezlob. Mela by si to zaslouzit i vykonnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože je to Serena. Myslíš, ze by Rogera v podobných okolnostech nenasadili? Nebo, ze by Ronaldo/Messi dostali červenou na MS?

Je to hnus, ale je to tak. Jsou to sportovní ikony, které mají určité výhody. A nám se líbit muže, nebo nemusí. Každopádně si to svým způsobem zasloužili.
Reagovat
bella
No, ale pravidla jsou od toho, aby byla univerzalni a platily pro vsechny stejne. Bylo by dobre to specifikovat, aby to bylo do budoucna jasne pro vsechny. Proste je to pravidlo jen pro Serenu, nebo maji sanci i jine maminky z top 8? :) haha
Reagovat
Fandina
V článku se ohledně pravidel píše, že organizátoři využili klauzuli, při níž můžou nasazovat tak, aby byl los vyvážený.
Reagovat
bella
Vyvazeny, tsssss. Za to se schova kde co :(. Mne se to vazne nelibi a to jsem Serenu doted mela fakt rada, ale tohle je proste ulet.
Dobre, jen at ma miminko, my ji pak nasadime a pomuzeme ji k dalsimu GS. Asi tak :(
Pravidla jsou koukam uz jen modelina, kde si kazdy vymodeluje co chce (treba 25 bum). Uz loni ty divosky pro Masu byly ulet.
Reagovat
Fandina
Zajímavé je, že u kluků to nevadí, že se nenasazuje podle žebříčku, ale u holek je s tím problém.

Jinak samozřejmě, ten kdo tvoří pravidla do nich stejně většinou zanese nějakou výjimku, klauzuli, kterou lze využít. Tak už to chodí.
Reagovat
dunphy
Nemůžu si pomoct, ale nepřijde mi to úplně fér. Jak k tomu má přijít taková Cibulková, kterou teď prostě vyšoupli a může si v prvním kole klidně zahrát s Halepkou nebo jinou vysoko nasazenou, i když body narozdíl od Sereny má.

A co taková Azarenka, která na mateřskou odcházela jako 5. hráčka světa? Proč tu nenasadí?
Reagovat
bella
Presne, vazne to nechapu!
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mna si Cibulková radsej zahrá ako nenasadená s Halepkou, nez ako nasadená so Serenou :)

Kolkokrát vyhrala Azarenka Wimbledon. Len tak hádam. Mozno to bude mat nieco spoločné.
Reagovat
bella
Vika neni zadny vorezavatko. Byla jednickou a ma dva GS. Mela by mit stejny prava jako kazda jina mamina, tak jako Serena. Bohuzel se uz vraci druhy rok, to je jeiny problem.
Bud je to pravidlo jen pro Serenu nebo je to pravidlo pro vracejici se maminky puvodne z top 8.
Reagovat
janek_da
Být mamina je kritérium nutné, nikoliv dostačující. Budou tam další kriteria, která zatím není třeba zveřejňovat.

Asi tam budou další jako - být GS vítězkou, být GS vítězkou USO, být Američankou, být AfroAmeričankou, být dostatečně asertivní, mít za sebou nátlakové skupiny apod.
Reagovat
bella
jj, tak to pak jedine tak :(

Jenze ja mam proste tenis a jine sporty rada prave proto, ze maji sva pravidla a ty plati pro vsechny. Vim, ze teda maji pravo si delat sva vlastni pravidla, ale i tato pravidla by mela mit nejaky rad...
Reagovat
janek_da
Však i ta kriteria platí pro všechny. Ale ne všichni je splňují.
Reagovat
dunphy
No když se Wimbledon a ostatně i US Open chvástají tím, jak by matky neměly být znevýhodňovány za to, že si odskočily porodit, tak by určitě mohli najít nějaké to řešení i pro Viku. Chápu, že nemá takové úspěchy jako Serena, ale oni to staví tak, že pomáhají "znevýhodňovaným", což Vika podle jejich logiky byla.
Reagovat
slacker
hnus jak k tomu prvni osmicka prijde?
Reagovat
ttopi
Jak k čemu přijde? Byl bys raději, kdyby byla ona nasazená mezi osmičkou? Objektivně nasazená prostě být musí. Její pauza a žebříčkový propad není způsobený herním poklesem.
Reagovat
slacker
proste nemam byt do turnaje pustena pokud nema odpovidajici ranking
Reagovat
smazaný uživatel
Lól..
Reagovat
ttopi
:D
Reagovat
ttopi
Zavedlo se něco jako "chráněný ranking" a má své opodstatnění.
Reagovat
sharon
zase na druhou stranu jí mohla některá z první osmičky dostat už v kole prvním...
Reagovat
slacker
v prvnim kole bude marna nerozehrana, ve tretim uz bude nebezpecna
Reagovat
Fandina
To se říkalo i na RG, že je nerozehraná a nasazená nebyla a došla do čtvrtého kola.
Reagovat
slacker
vsak to kristina pliskova dokonale posrala na RG, ja se teda obykle na jeji zapasy nedivam, ale ted v eastburne sem mel co delat abych chat nezakadil nadavkami nan jeji deb-ilni mezihru, lina ves a kazi vic nez petra kvitove ve sve UE forme
Reagovat
Fandina
Ale o to tu nejde, jde o to, že Serena přesto došla až do čtvrtého kola. Nejde jen o Týnu.
Reagovat
com
hnus toto, doufam ze ji i tak vyradi naka sta hracka v prvnim kole
Reagovat
adalv87
Žádný problém.letos ji může porazit každá hračka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist