Serena na Grandslam opět nezaútočí, v Melbourne končí ve 4. kole na Ivanovičové

19. 1. 2014, 05:29
Aktuality 103
AUSTRALIAN OPEN - Už po dnešku je jasné, že Serena Williamsová na vysněný Grandslam ani v letošní sezoně nezaútočí. Stejně jako v předchozích dvou letech nezíská titul již z Australian Open, kde dnes v osmifinále nestačila na skvělou Srbku Anu Ivanovičovou.
Serena Williamsová (Tennis Australia)

Vyhrát všechny čtyři grandslamové turnaje během jedné sezony se podařilo naposledy v roce 1988 Němce Steffi Grafové. A pokud má někdo v nejbližší době šanci Grandslam získat, je to Serena Willliamsová. Uvědomuje si to jak sama tenistka, tak i její trenér a přítel v jedné osobě Patrick Mouratoglou.

Jenže Američance utíká čas a věk nezastaví. I když je v posledních letech suverénní a její porážky během jedné sezony napočítáte na prstech jedné ruky, třetí rok po sobě našla přemožitelku už na Australian Open. A přitom nikdy nečelila soupeřce z Top 10.

Ana Ivanovičová (© Tennis Australia)Předloni skončila v osmifinále na Rusce Makarovové, loni ve čtvrtfinále na krajance Stephensové a dnes ve 4. kole nestačila na Srbku Anu Ivanovičovou. Pokud tak Williamsová ještě někdy získá Grandslam, bude to nejdříve v září příštího roku, kdy už jí bude skoro 34 let.

Pětinásobná vítězka Australian Open Williamsová dosud všechny čtyři vzájemné zápasy vyhrála hladce ve dvou setech a do vedení se dostala i dnes, přestože už v prvním setu trefila méně vítězných úderů než soupeřka (10-14). Nakonec ale poprvé od loňského srpna a sérii 25 výher padla a do své sbírky tak příští víkend 18. grandslamový vavřín z dvouhry nepřidá.

Ivanovičová si totiž od úvodu věřila a cítila, že dnes je její šance. Výborně podávala, předváděla skvělé returny tvrdé servisy Williamsové, dobře se pohybovala a agresivní hrou dostávala těžkopádně hrající světovou jedničku pod tlak. Od druhé sady po servisu ztratila už jen po pěti míčcích v každém dějství, hrála sebevědomě, koncentrovaně a nakonec zcela zaslouženě zvítězila 4-6 6-3 6-3.



"Ohromné! Snažila jsem se prostě hrát co nejlépe. Není jednoduché hrát s šampionkou Serenou, ale je to taky jen člověk," radovala se srbská vítězka.

Bývalá světová jednička Ivanovičová dnes proti o šest let starší Američance získala nejen první set, ale na pátý pokus ji i poprvé dokázala porazit. Favoritku přestřílela na vítězné údery 33-22 a dokonce spáchala i méně nevynucených chyb (27-31). Američanka udělala většinu chyb netypicky z bekhendu. "Tolik chyb jsem snad neudělala od osmdesátých let," řekla Serena.

Williamsová měla podle svého trenéra Mouratogloua v tréninku v posledních dnech problémy se zády a zvažovala odstoupení. "Nechci se vymlouvat. Mohla jsem hrát desetkrát lépe, ale Ana si zaslouží uznání. Nedala jsem jí to zadarmo. Ona si chodila pro míče, hrála odvážně a výborně," ocenila Serena.

Srbka Ivanovičová v Melbourne teprve podruhé od roku 2008, kdy byla ve finále Australian Open a vyhrála French Open, postoupila do grandslamového čtvrtfinále. Projevuje se tak rukopis nového trenéra Nemanja Kontiče, který dbá na optimismus a Ivanovičová tak letos myslí po dlouhé době na Turnaj mistryň.

Její příští soupeřkou bude vycházející hvězda Eugenie Bouchardová. Devatenáctiletá Kanaďanka, která na Australian Open debutuje, si dnes zahrála poprvé v osmifinále grandslamového turnaje a i když v Melbourne ztratila první set, v Rod Laver Areně si poradila i s domácí Casey Dellacquaovou.



Pennettaová je v Melbourne poprvé ve čtvrtfinále
V předchozím zápase měla Na Li namále, když ji pouhé dva centimetry dělily od porážky s Lucií Šafářovou, dnes však jednatřicetiletá Číňanka zvládla zápas 4. kola proti Jekatěrině Makarovové zcela suverénně.

Dvojnásobná finalistka Australian Open Na Li se čtvrtfinalistkou posledních dvou ročníků Makarovovou odvrátila všechny čtyři brejkboly a po 60 minutách zvítězila snadno 6-2 6-0. Rusku porazila i v pátém vzájemném střetnutí a vyhrála i devátý zápas sezony.

Příští soupeřkou světové čtyřky bude 28. nasazená Flavia Pennettaová. "Flavia je o den starší než já, tak konečně nebudu hrát s nikým mladším," řekla Na Li, která s Italkou prohrává 1-2 na zápasy, ovšem už čtyři roky spolu nehrály.

Pennettaová si už čtyřikrát zahrála ve čtvrtfinále US Open a loni v New Yorku vypadla dokonce až v semifinále, na ostatních turnajích ale bylo jejím maximem 4. kolo. To dnes v Melbourne překonala, když zdolala 6-1 4-6 7-5 devátou nasazenou Němku Angelique Kerberovou.

Právě z Australian Open má jednatřicetiletá Pennettaová jediný grandslamový titul, který před třemi lety získala s Argentinkou Giselou Dulkovou ve čtyřhře.

- AUSTRALIAN OPEN 2014 -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch, 33.000.000 austr. dolarů)
nedělní výsledky žen (19. 01. 2014)
Dvouhra - osmifinále:
Ivanovičová (14-Srb.) - S. Williamsová (1-USA) 4-6 6-3 6-3
Na Li (4-Čína) - Makarovová (22-Rus.) 6-2 6-0
Pennettaová (28-It.) - Kerberová (9-Něm.) 6-1 4-6 7-5
Bouchardová (30-Kan.) - Dellacquaová (Austr.) 6-7(5) 6-2
.
Čtyřhra - 3. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (4-ČR/Slovin.) - Hao-Ching Chan/Huberová (13-Tchaj-wan/USA) 6-2 6-7(6) 6-4
Peerová/Solerová (Izr./Šp.) - Hradecká/Krajiceková (ČR/Niz.) 4-6 7-6(5) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

103
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jak asi tušíte, dneska se zaměřím hlavně na jeden zápas. :) No, co k tomu dodat. Lepší probuzení už jsem dlouho neměl a nejspíš zase dlouho mít nebudu... Přímý přenos jsem viděl od stavu 3:1 ve 3. setu, záznam jsem pak chytil hned dopoledne od stavu 3:3 v 1. setu.

Ana - Serena: Přestože ten začátek jsem neviděl ani ze záznamu, tak Anička měla šance už od prvních momentů zápasu. Hned v prvním gemu totiž neproměnila tři brejkboly. Co se nepodařilo v úvodu, to se povedlo v pátém gemu. Anička získala první brejk zápasu a vedla 3:2. Moc dlouho to však nevydrželo, protože Serena kontrovala čistým rebrejkem na 3:3. V následujících třech hrách si obě holky podržely servis, což znamenalo, že Anička šla podávat za stavu 4:5 na záchranu v 1. setu. Nejprve bohužel neproměnila gembol a poté si Serena postupně vypracovala dva setboly, přičemž ten druhý proměnila. První set tedy Ana trochu smolně prohrála, ale přesto bylo po herní stránce vidět, že proti Sereně dneska má šanci... Takovou perličkou před začátkem 2. setu bylo, že se na českém Eurosportu vystřídali komentátoři a Homolku nahradil Basa. Možná Libor opravdu přinesl Aničce štěstí. :) Ana totiž ve 2. setu předváděla perfektní výkon. Měla aspoň jeden brejkbol hned ve čtyřech gemech z pěti, ve kterých Serena podávala! Naopak Ana při svém podání nepustila Serenu k žádnému brejkbolu. Anička stejně jako v 1. setu získala brejk na 3:2, ale tentokrát ho dokázala potvrdit. Druhý brejk pro Aničku přišel za stavu 5:3, když Ana využila svůj třetí brejkbol/setbol. Ana tedy zakončila 2. set na příjmu a myslím, že spousta diváků byla v napětí, co přinese rozhodující třetí sada...
Reagovat
smazaný uživatel
Ta přinesla znovu famózní výkon Aničky od začátku do konce. Rozhodující byl nakonec jediný brejk 3. setu, který Ana získala čistou hrou ve druhém gemu. Pak už to bylo "pouze" o tom, jestli to dotáhne až do konce. Už za stavu 5:2 měla Anička při podání Sereny první mečbol. Ten osmý gem byl celkově hodně zajímavý, protože asi za stavu 15-15 dostala Serena od Cicak varování kvůli zdržování, a proto pak začala podávat strašně rychle za sebou, až kameraman pomalu nestíhal začátek nové výměny a Anička musela žádat Serenu, aby zase tolik nechvátala, protože sotva stačila před returnem přecházet na druhou stranu. :D Celkově mi připadalo, že ten 3. set strašně rychle utíkal, protože gemy byly většinou hodně krátké (jak je patrné z průběhu zápasu - odkaz níž)... Ale zpátky k tomu prvnímu mečbolu Any: Měla tam dobrou pozici ve výměně, ale míček skončil v síti. Když pak Serena snížila na 5:3, tak jsem se samozřejmě obával, aby ji to nenakoplo. Věděl jsem, že všechno bude záviset na tom, jak půjde Aně servis a jestli v devátém gemu dokáže dopodávat na vítězství. Anička to dokázala, ale jak! Čistou hrou a úplně bez nervů, ostatně jako v průběhu celého zápasu. Já měl po tom proměněném mečbolu takovou radost, že jsem ani nevěděl, co mám dělat. Takhle k ránu jsem křičet nemohl, tak jsem aspoň radostí vyskočil z gauče a přetáhl si pyžamo přes hlavu. :D
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/GhYFaYJl/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
No, co k tomu říct. Byl to úžasný zážitek a moc to Aničce přeju! :) Je to její první výhra nad Serenou, navíc na grandslamu. Je naprostá paráda, že Ana i přes hodně nepříznivý los prošla do čtvrtfinále a má šanci jít ještě dál... Pravdou je, že zatímco Anička předvedla prakticky ideální výkon, tak Serena určitě zůstala pod svými možnostmi. Už proti Dance bylo vidět, že to není ono a dneska neměla vůbec dobrý pohyb, což bylo častou příčinou toho, že byla u míčku pozdě. Z toho pramenilo, že kromě servisu se dneska nemohla od ničeho odrazit. O to víc, když Ana podávala ještě lépe. No a ten forehand Any, lepší jsem snad ještě neviděl. :) Takže Sereně určitě věřím, že třeba nebyla fit úplně na sto procent. Je tedy fakt, že Melbourne ji v posledních třech letech nezastihlo v ideální pohodě a loni (nevím, jestli i předloni) měla kromě toho zraněného kotníku taky problémy se zády. Těžko říct, možná Serena do příštích let trochu pozmění předsezonní přípravu...

Aničku čeká ve čtvrtfinále Genie Bouchard a to bude zápas, který by měl mít hlavně u mužské populace velkou sledovanost. :) Ana proti Genie loni prohrála ve 2. kole Wimbledonu dvakrát 6:3. Ale myslím si, že teď je to úplně jiná situace a taky jiný povrch. No a hlavně je Ana v mnohem lepší pohodě, než loni ve Wimbledonu... Nemá cenu být alibistou a je třeba si říct, že na rozdíl od osmifinále je Anička v tomto zápase favoritkou. Šance jsou určitě na obou stranách, ale já věřím, že to Ana zvládne. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak tady ještě pár perliček k zápasu Ana - Serena...

Po postupu Aničky do osmifinále jsem jí napsal na Twitter: "Congrats Ana! Great performance and well-deserved win today. So, good luck against Serena! You can surprise! :)"
Nevím, ale prostě jsem měl vnitřní pocit, že šance na překvapení bude... Tak že by to pomohlo? :)

No a tady se v článku o rozlosování soustřeďte na giginovo (ne moje) vlákno Rozbor losu AO a hlavně mou reakci v 15:15 včetně dvou vět: "Takže ano, Serena je největší favoritka, ale to jí ještě zdaleka nezaručuje vítězství. Kdo ví, třeba už ji v osmifinále vyřadí Anička (když budu hodně velký optimista). :)"
http://www.tenisportal.cz/zpravy/los-australian-open-berdycha-i-kvitovou-cekaji-souperi-z-chvostu-top-100-13516/

Co k tomu dodat? Snad jen: Tak to vidíte... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Další zápasy přinesly ještě jedno překvapení, kterým bylo vítězství Flavie proti Angie. Jinak výhry Na Li a Genie byly očekávané, ale spíš bych si myslel, že Na Li vyhraje nad Káťou ve třech a Genie proti Casey bude trochu jednoznačnější (i když 2. a 3. set vlastně jednoznačné byly).
Reagovat
ptpc
Ako som už napísal, pred zápasom so Serenou som tam videl celkom reálnu šancu uspieť. A keď som videl začiatok zápasu, už som tomu veril. Čo sa týka Flavie, ja som práve čakal, že Kerber dá v dvoch setoch a Na Li že porazí Ekaterinu. Ten posledný zápas - to som si nevedel tipnúť.
P.S.: Po dlhom čase som videl zápas Any a musím povedať, že je naozaj krásna...
Reagovat
Mayo
som rád, že to tak suverénne otočila, snáď porazí aj Anu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Snáď nie. :)
Reagovat
Mayo
ešte dnes v noci /ráno poprosím o vyradenie Šarapky a Azarenkovej a krásny turnaj :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to zapomeň! :D
Reagovat
Mayo
akože ja som pozeral ako puk...ona hrala neskutočne dobre, to bol výkon hodný titulu AO 14...tie returny hlavne som nechápal...Serene sa moc nedarí v poslednej dobe v tej Austrálií
Reagovat
LukasH
Serena je taky jen člověk a Ana hrála fantasticky. Sice mě to trochu mrzí, ale četl jsem rozhovor se Serenou. Bere to úžasně sportovně, říká, že jí sice nebylo úplně nejlíp, ale pořád Anu chválí. I konec jsem viděl, jak jí krásně pogratulovala. Fakt je to třída, proto jí moc fandím.:-)
Reagovat
dadaft
je to třída.

zajímavé je si pustit to video tady na stránce.
už v té první výměně, kde Serena dobíhá kraťas Ivanovičové (0:15) - - - rozběhne se, ale na půli cesty, v okamžiku, kdy by jindy ještě zabrala a zrychlila, už to pustí a vypustí...
.....................................
nevím, nikdo nic neřekne, ale pohyb byl špatný...
Reagovat
smazaný uživatel
... pokud vim, tak Serena se potyka nejaky cas s problemy se zady. Sama rekla, ze to neni problem jeji prohry, ale asi chapu proc ty mice nedobihala na full... ikdyby je brala, tak s dobre pohybujici se Anickou...by ji to asi ani nepomohlo...
Reagovat
smazaný uživatel
A já chci slavící Anu jako hlavní fotku tohohle článku! :)
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáte někdo link na video záznam, celý zápas? Bravo Ana!!! Gazela porazila slonici :)
Reagovat
Baku93
Reagovat
Vojtaakk
Doufám že na to Ana naváže a získá titul.
Reagovat
PetaM
Když jsem se ráno podíval v mobilu na výsledky, nevěřil jsem vlastním očím, zahodil mobil a šel spát, jestli to náhodou nebyl sen. A on to nebyl sen, Ana vážně porazila Serenu :D Výborně! :) Ne, že bych to Sereně přál, přál jsem jí spíše titul, ale je super, že bude jiná vítězka, než Serena. Na druhou stranu se velmi zpříjemnil los Na Li, odpadla Serena, tudíž má velice velkou šanci na obhájení finále z minulého roku a sám doufám, že příčku vylepší a získá konečně titul na AO!! :) Spodní půlka pavouka je tedy více našlapaná, Jelena, Aga, Vika, Máša ... Bude to ještě zajímavé, ale taky bych byl rád za nějaké to překvapení, přece nemusí být každé překvapení na AO na Sereně :D :D Gratulace Aně, porazit Serenu, to chce od všeho kousek a Ana to všechno dnes měla :)
Reagovat
lars
Misto Na-Li tam mela byt nase Lucka :)).Pak by to bylo v poradku.
Reagovat
dadaft
/////////// zítra nás v dohrávce 4K čekají minimálně stejně vypjaté a otevřené zápasy jako dnes........
/////////// a přiznejme si, že snad asi s výjimkou Garbine to celé může vyhrát kdokoliv............
/////////// je to napínavé jako kšandy..........

/////////// zkrátka ženský tenis je teď naprosto super a kdyby se ještě daly dohromady Kvitová, Stosur a Wozniacki, byla by konkurence ve špicce opravdu tvrdá.
- - - h a l e l u j á - - -
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
Aby to nakonec nevyhrala prave ta Garbine:)))
Mne se zase spis chtelo rict krom asi Flavie, Dominiky nebo Jeleny...
...ale jak bych to napsal, zarucene by nekdo z nich vyhral:D))))

P.S. na zacatku turnaje jsem si tipl finale NaLi vs. Sloane, porad v nej verim:) Zitra se hraje podle mne "predcasne finale" hit turnaje...pokud to Sloane zvladne...bude to skvele:)
Reagovat
dadaft
já mám ve fantasy lize finále Li - Sharapova.
taky jsem ještě ve hře. ))
Reagovat
dadaft
ale to co píšeš by rozhodně bylo skvělé finále. )))))))))
Reagovat
dadaft
dvě opravdu velké události.
jejich jména zní.

ANA
GENIE

(podle mě definitivní potvrzení budoucí rivality Stephens - Bouchard;;; ovšem letos jejich vzájemné finále ještě nečekám:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Mal otazecka. Cekal by si, ze letos na AO Ana prehraje Serenu?:)
Ted se na tom turnaji muze stat uz cokoliv... tedy aspon podle mne:D)
Reagovat
dadaft
nečekal, ani náhodou.

jj, každá z holek si může myslet na titul.
Reagovat
VlS
a teď dej nějak pěkně QF a pojď dál
Reagovat
VlS
Dopředu je jasný, že to bude " nejhezčí " QF v historii AO :-D
Reagovat
Luky99
To jsem si taky říkal, budu přát Genie, stejně tak jako ty :-)
Reagovat
dadaft
ne ne Genie, to ti někdo asi špatně řekl, účelem smeče opravdu není dostat míček co nejdál. )))))
Reagovat
VlS
A jak ho chceš dostat do 18. jamky, když ho nezahraješ co nejdál?
Reagovat
baggik
Parada Anicka. Letos muzes dokazat velke veci.. Jen tak dal. Velka gratulace a usmev. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
bože to je hrozná fotka Sereny :DDDDDDDDD chudák :DDDDD
Reagovat
kada.tom
Jsem rád, že Serena nevyhraje (nemám rád stereotyp, byť uznávám, že Serena je fakt kabrňačka), ale nejsem rád, že jí vyřadila Srbka ... pevně tak doufám, že si teď půjdu Na nebo Vička pro titul :-))
Reagovat
horska.kraslice
Tak z této dvojice patří moje sympatie jednoznačně Li. Nemám ráda uječené tenistky, jako je Azarenka, které svými hlasovými projevy se snaží mást protihráčky. Navíc je Azarenka fňukna a nechutná komediantka.
Reagovat
kada.tom
Tvůj názor, neberu Ti ho :-) pro mě je Vika naopak nejoblíbenější hráčkou, dokonce i před Petrou je :-)
Reagovat
baggik
Tak z teto dvojice patri me sympatie jednoznacne
Victorii. Sto lidi sto chuti. A nervi porad. :-D
Reagovat
Luky99
Pro mě je jednoznačně sympatičtější Vika, aby ne, když je to moje nejoblíbenější hráčka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://en.tennistemple.com/

Uz jsem sem tuto stranku daval ale pro ty, kteri si toho nevsimli a chteli by se na ten link juknout. Pro me hodne dobra stranka, hned jsem si ji oblibil :-) Jedine co mi chybi jsou zde "live race" ale bohate to nahrazuje odcitani/pricitani bodu za obhajoby. Obcas se stranka prepne do franiny (jsou to francouzske stranky) ale v pravo nahore se daji prepnout zpet na anglictinu :-) Jsou hodne rychle aktualizovane. Tak pro ty, kteri maji zajem.

V Rankings jsou: WTA/ATP Ranking, live WTA/ATP ranking, WTA/ATP race.
V Tournaments 2014: Moc dobre udelanne pavouky.
Reagovat
horska.kraslice
Tak takhle se s grácií přijímá prohra. Se srdečným úsměvem podat soupeřce ruku a říci jí několik slov, klobouk dolů, Sereno, vyrostla z Tebe opravdu osobnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas, právě jsem to chtěl napsat. Serena ukázala, jak velkou hráčkou a osobností je. Ana hrála v zápase proti ní opravdu výtečně a jak řekla Serena, jde zaslouženě dál, ale co bych opravdu ocenil je to, jak Serena umí soupeřce pogratulovat s úsměvem, na nic se nevymlouvá, nerozbíjí raketu, je prostě vidět, že má nějakou úroveň. Ano, prohra je špatná, ale umět se uvládat je to nejdůležitější.
Aně moc gratuluju, doufám a věřím, že ve ČF nekončíme :) Hajdééé!!! :)
Reagovat
VlS
jj, klobouček madam
Reagovat
Torresek
Výborně Ančo :) :) :) :) :) mambo doufám že nevyhraješ jediný turnaj :)
Reagovat
VlS
prosím pojď, snad nedopustíš, aby se do QF dostal tenis na urovni Casey!
Reagovat
smazaný uživatel
Zatim to je hezky tenis bych rekl. Snad uvidime hezky vyrovnany CF Ana s Genie :-)
Reagovat
dadaft
Bušičko, prosím, zaber!
Reagovat
smazaný uživatel
Genie pojed :-( Docela dost kazi :-(
Reagovat
smazaný uživatel
...tak nevim, co to je uroven Casey, ale zatim je Casey proti, genie je proti, dokonce i divaci jsou celkem proti...

Evzenie to bohuzel nejak nezvlada...a pokud by takhle hrala s Anickou, tak ikdyby mela Anicka slabsi den...
Reagovat
smazaný uživatel
tak konecne se nam Evzenie probouzi... to je jen dobre...:)
Reagovat
VlS
dneska platí daň za nervozitu, ale snad to zvládne
Reagovat
smazaný uživatel
Aně gratulace!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zaber, chci te videt ve vyrovnanem CF s Anou. Uzasne je tedkon otevrena zenska cast AO :-)

BTW...Genie ma moc hezke saticky :-)
Reagovat
Pe3k
Velká gratulace Aničce! Největší překvapení AO 2014 a dobré :)
Reagovat
smazaný uživatel
Clovek mini, holky meni...
Reagovat
smazaný uživatel
Aa byla v posledním čtvrtfinále na US Open 2012 ne na RG 2008
Reagovat
smazaný uživatel
Nádhera!!! Ana made my day. Obrovská gratulace. Nedokáži si představit, co dělá asi Monty :D I když vlastně ano, stejně jsem se cítil, když Serenu vyřadila Sabine ve Winbledonu :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, já jsem taky nevěděl, co mám vlastně dělat. :D Člověk si něco strašně přeje a když to potom vyjde, tak ani neví, co má dělat... Ani zařvat jsem si nemohl, protože naši spali. :D

Jinak ve čtvrtfinále holt asi budeme proti sobě... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To si piš, že budem :D Genie válí a má neskutečnou šanci. Ale to samé i Ana. Bude to hodně zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Dívej, co jsem tady psal po zveřejnění losu... :)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/los-australian-open-berdycha-i-kvitovou-cekaji-souperi-z-chvostu-top-100-13516/

Černá kobylka AO: Eugenie Bouchard
O tom vůbec nepochybuju. Genie má z mého pohledu naprosto parádní los a tipuju ji na postup do čtvrtfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám slov! Aně vřele gratuluju, letos to skutečně vypadá na návrat mezi elitu.
Takže získat 4 GS v 1 roce předci jen taková brnkačka není :-)
Reagovat
Frick
a celá sezóna pro S.W. v háji. Ať bude co bude, Grand Slam to už nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobre pro zensky tenis. Ne ze bych to Serene nepral ale ja osobne si preji 4 ruzne vitezky GS a nepochybuji o tom, ze jedna z nich by byla Serena. Rad bych take videl jednu prekvapivou jako v minulem roce Marion.
Reagovat
smazaný uživatel
zvláštní, v roce 2012 si všichni přáli, aby nebyly čtyři různé vítězky GS :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nejsem vsichni a rozhodne jsem nebyl mezi nima :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale jo, 4GS vítězky jsou sranda :DD
Reagovat
Frick
Tak to by se třeba na zelených kurtech mohl zopakovat rok 2011 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To bych taky bral, ale jeste radsi bych s titulem videl jinou travarku :-) Vitezku juniorek 2005. Ale pro ni mam rezervovany titulek ve Wimbledonu na rok 2015, Hezky po 10 letech :-)
Reagovat
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat
smazaný uživatel
letos na pazitu to bude Kvetuska:) a pristi rok to bude Petra, bude ji uz konecne trenovat Martina:)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, Sereně jsem titul přála po prohře Petry.. Tak teď budu fandit Mashe.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja fandím Cibuli, Agnieszce,Sloane a tý Australance..
ale bohužel to asi vidím na repete finále.. 2008 nebo 20112..
Reagovat
Jan
Prvotřídní bomba.
Reagovat
smazaný uživatel
Videl jsem to az od tretiho setu za stavu 3-1. Necekal jsem, ze to Ana dotahne ale dotahla! Je to bomba a jestli takhle bude hrat dal, tak v zadnem zapase zatim jeste stopka ji cekat nebude :-) Idemo!
Reagovat
petrulinka
Gratuluju ti k vítězství Aničky, mně taky moc Anička potěšila, i když jsem to teda neviděla. Ale kouknu na záznam. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky! :) Já jsem se dopoledne taky ještě díval na záznam, protože živě jsem to viděl až od stavu 3:1 ve 3. setu (předtím jsem totiž chrněl :D). Ale jsem rád, že jsem viděl v přímém přenosu aspoň to nejdůležitější a mohl jsem se radovat s Anou. :)
Reagovat
Nola
zohrala veľmi dobrý zápas, kto sa dnes môže pochváliť, že porazil Serenu a ešte k tomu na GS? Ane víťazstvo dodá neskutočnú psychickú pohodu do ďalších zápasov.
Anička Idemooooo
Reagovat
smazaný uživatel
Serena vyhrá a počet gemov 17 a viac..Kurz 1.3 mi bol osudný :))..Úprimne si myslím, že prehrala práve preto, že som ju snad prvýkrát "hral"..

Odhliadnuc ale od toho je to pre pomaly prachom zapadnutu Ivanovicovu fantasticky vysledok, ktorý ju vracia spat do hry o najvyssie priecky..Je to skvelá správa aj pre zenský turnaj, lebo od dnes je titul dostupný naozaj pre vsetkých, dokonca aj pre Cibulkovú :)..Najvacsou fvoritkou je vsak predsa len o kusok Azarenka..

Apropos, pre povercivých..Rafove a Serenine triumfy kráčajú ruka v ruke, takže vypadnutie Sereny je veru zlou zvesťou..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dokonca 16 a viac..(Bol som opatrný)..:)
Reagovat
Roger_Federer
pocet gemu je 29..takze v cem mas problem?
Pokud to teda neni Serena vyhraje 16 gemu..coz je opravdu rarita ve 3 setovem zapase ..
Reagovat
smazaný uživatel
v tom, ze Serena nevyhrala :)
Reagovat
patriks
Nevím proč tolik lidí cpe peníze do chřtánu těch sázkových kanceláří, já osobně bych je zakázal, a speciálně internetové sázení. Pouze obírají lidi. Jestli jste si toho nevšimli, tak vždy vítězí sázkové kanceláře, pokud ne tak by už dávno skončily.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena mala vyhrat a pocet gemov mal byt minimálne 16..Napriklad 6:2, 6:2..
Reagovat
Alois_Mlok
Dobro vítězí nad zlem většinou jen v pohádkách. Dnes zvítězilo v Melbourne...
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě veliké zklamání.. no každopádně je to teď hodně otevřené. Titul může vyhrát téměř kdokoliv. Já budu tlačit Nalinku jako blázen :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jej, to neměla být reakce na tenhle příspěvek.
Reagovat
dadaft
skvělý výkon.

OT:: když to tak vezmu, tak Sam Stosurová letos v Austrálii nedopadla špatně - semi v Hobartu a pak prohra s Anou.
trochu jsem při zápase proti Aně kritizoval Samanthin return, ale Mats pak říkal, ře Ana skvěle podávala a dnes se to potvrdilo, takže to s tím returnem možná nebude až tak zlé...¨¨ ))
Reagovat
smazaný uživatel
Hrála velmi aktivně, variabilně. dobrý servis ale i výměny. Překvapilo mně, jak to na Serenu stačilo. Bylo vidět, že když je protihráčka odvážná a nepodělá se hned ze slavného jména, má s ní Serena obvykle i velké starosti. Dříve to předvedla Azarenka, a dnes Ana. Pěkné zpestření dne.
Reagovat
Luky99
Gratulace Aničce k postupu do čtvrtfinále !!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nádhera. Petra by si měla vzít příklad z Any. Sebevědomí z ní jen srší. Gratulace jí i Montymu, i když ho nečtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky! :D Ale nejsem tady jediný fanoušek Any... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nejzvanemejsi :-D
Reagovat
smazaný uživatel
* nejznamejsi :-D
Reagovat
petrulinka
Anička vyhrála a já jsem ráda, protože jí fandím. Ovšem nechápu, proč si bereš do huby Petru. Myslím, že o ní už tady toho bylo napsáno dost a není potřeba, aby se pořád do ní někdo navážel. Je taková jaká a momentálně 6 na světě.
Reagovat
petrulinka
Anička vyhrála a já jsem ráda, protože jí fandím. Ovšem nechápu, proč si bereš do huby Petru. Myslím, že o ní už tady toho bylo napsáno dost a není potřeba, aby se pořád do ní někdo navážel. Je taková jaká a momentálně 6 na světě.
Reagovat
smazaný uživatel
Jezisi, snad toho tolik zase nerekl. Je to jeho nazor a na Ane je rozhodne videt v zapasech vetsi sebevedomi nez z Petry. Takze "do huby" si Petru rozhodne nevzal.
Reagovat
smazaný uživatel
že hysterka Ana porazila Serenu. Tak to je dobře pro ženský tenis, naší světové 6 se otevírá cesta na příštích GS, pokud si trošku srovná hlavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Méně vulgarity by ti prospělo.
Reagovat
smazaný uživatel
Sonja je taky známá a navíc má nepochybně větší vztah k srbské kultuře... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nějak mi není jasné, proč Anu nazýváš "hysterkou". Co ty dokážeš vypustit z klávesnice, to je většinou docela síla...
Reagovat
smazaný uživatel
Australian Open je grandslam, French Open je grandslam, Wimbledon je grandslam, US Open je grandslam. V tomto významu se chyba obvykle nedělá (umělce z různých sportovních diskusí nepočítám).

Ovšem pro 4 grandslamové tituly získané v jednom roce se i v českém textu používá cizí termín Grand Slam. Dvě slova, obě s velkým počátečním písmenem. Nechápu, proč autor má s tímto neustále problém. Nebo snad došlo k nějaké změně v pravidlech?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist