Serena po měsíci ztratila set, semifinále si ale ujít nenechala

4. 6. 2013, 16:18
Aktuality 61
Serena Williamsová narazila v Paříži na první soupeřku, která ji potrápila, avšak i po dnešku zůstává v boji o svůj už 16. grandslamový titul. Američanka porazila v duelu dvou bývalých šampionek French Open Světlanu Kuzněcovovou 6-1 3-6 a 6-3 a postoupila do semifinále. V něm ji čeká loňská finalistka Sara Erraniová.
Serena Williamsová

Už před dnešním duelem Sereny Williamsové se Světlanou Kuzněcovovou bylo jasné, že skončí jedna ze sérií americké tenistky. Buď prohraje a utne se její skvělá šňůra 28 výher v řadě, nebo postoupí a zlomí tak své už 10 let trvající čtvrtfinálové prokletí na Roland Garros. K radosti fanoušků patnáctinásobné grandslamové vítězky vzala za své ta nepříjemná z obou sérií a Serena Williamsová postoupila v Paříži poprvé od roku 2003 do semifinále.

"Už mě nebavilo pořád prohrávat ve čtvrtfinále. Myslím, že jsem opravdu, ale opravdu, opravdu hrozně moc chtěla vyhrát," uvedla Williamsová.

Světová jednička to dnes ale navzdory výbornému nástupu do zápasu neměla vůbec jednoduché a poprvé po téměř měsíci přišla o set. Zatímco v necelou půlhodinu trvající úvodní sadě se vítězka French Open z roku 2009 Kuzněcovová marně hledala, ve druhém setu už byla favoritce vyrovnanou soupeřkou a jako první sebrala Williamsové v Paříži servis. A ne jednou - Američanka přišla hned o tři podání za sebou a prohrávala už 1-5. Ani tehdy se nevzdala, snížila na 3-5 a vypracovala si tři brejkboly v řadě, ale Kuzněcovová všechny šance své soupeřky odvrátila - jednu esem z druhého podání - a srovnala na 1-1.

Navrch měla Ruska ještě v úvodu rozhodujícího setu, ve kterém šla do vedení 2-0 a při dalším podání své protihráčky měla navíc tři brejkboly, ale zbytek utkání už patřil favorizované Williamsové. První hráčka žebříčku WTA zabojovala, získala pět her v řadě a po téměř dvou hodinách zápas při svém podání ukončila.

"Myslím, že jsem ji přinutila hrát na maximum, i když jsem podávala jako stará babka," přidala vítězka French Open z roku 2009 Kuzněcovová.

O postup do 20. grandslamového finále v kariéře si Williamsová zahraje s Italkou Sarou Erraniovou, která dnes v duelu dvou defenzivně laděných tenistek vyřadila Agnieszku Radwaňskou.

Světová pětka Radwaňská už postupem do čtvrtfinále vylepšila své maximum na Roland Garros, kde dnes nenašla recept na trpělivou hru Italky. V úvodním setu doplatila polská tenistka na neproměňování svých příležitostí: zatímco Erraniové využila oba své brejkboly, Radwaňská proměnila jediný ze šesti a set prohrála 4-6.

Ve větrném počasí si navíc turnajová čtyřka čím dál hůř vedla na podání, o které v další sadě přišla hned čtyřikrát. Na každý z brejků Erraniové dokázala zareagovat a za stavu 4-5 odvrátila porážku a vynutila si tie-break, ale v něm byla znovu lepší Italka. První mečbol ještě Radwaňská odvrátila v nejdelší výměně zápasu, ovšem při druhém poslala bekhend do autu a bylo rozhodnuto o tom, že se ani letos nepodívá na French Open do semifinále.

Výsledky - French Open (antuka, dotace 21.017.000 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (1-USA) - Kuzněcovová (Rus.) 6:1, 3:6, 6:3, Erraniová (5-It.) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6:4, 7:6 (8:6).
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

61
Přidat komentář
misa
Nevím, jaká je hodnověrnost, když to vyšlo na isport.blesk.cz

http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/174275/kvitova-se-trapila-kvuli-priteli-rozchod-a-ted-druhy-pokus.html
Reagovat
Fandina
O tom článku v Blesku tu už někdo dával odkaz a diskutovalo se o tom také něco viz odkaz:
http://www.tenisportal.cz/zpravy/h-h-dal-vitezi-jsou-ve-ctvrtfinale-12315/pridat-komentar/#add
Reagovat
misa
Dík za upozornění.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé, na diskuzi https://www.facebook.com/petrakvitovaofficial?fref=ts , mimo jiné píše David Habrman, že se Petra rozešla a Pavlásek se snaží slepit. Jinak jsou tam velmi dobré příspěvky Ireny Mancini, stojí za přečtení.
Reagovat
smazaný uživatel
A kde to vzal ten Haberman? V Blesku ? Jinak Mancici píše zajímavě, i když kapku zajímavou češtinou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak vidíte zítřek? Asi budu mít u montyho puntík. Jelena by Mášu mohla dát (5.3). Je holka rozehranější a vůbec letos se jí na antuce daří.

Naopak Aza by mohla MaKiri jasně porazit. Dal jsem možná trochu bláznivý HCP +6 za 2.6
Reagovat
Matti
Jelena mě za ten kurz taky láká. A jedu i proti H+H.
Reagovat
dadaft
tak jsem se mrknul na soupisku letošního Birminghamu a jsem nadšený!!!
namátkou - Flipkens, Makarova, Paszek, Ula Radwa, Hsieh, Lisicki, Robson, Watson, Jovanovski, Mladenovič, Rybáriková, Pironková, Keys, Tsurenko, Hampton, Hantuchova, Kar Plišková, Burdette, Muguruza, Bouchard...
turnaj pro dadafta, tohle bude řežba... )))))))))))))))

vzhledem k tomu, že Eurosport bude dávat antukový Norimberk (bože, koho 10.června zajímá antuka???), doufám, že se Slovaksport pochlapí a bude tenhle malý turnaj dávat. ))
Reagovat
dadaft
http://www.lta.org.uk/fans-major-events/LTA-summer-grass-court-events/Aegon-Classic/
Reagovat
smazaný uživatel
"ženy zase jednou pokořily muže"

Do toho počítáš i dnešní otravný pinkací souboj (viděl jsem pár gemů ze záznamu) polské pinkalky s příšernou hýkající vracečkou? Carla ji v minulém kole bohužel nedokázala dorazit.
Tvoje zalíbení v WTA nechápu. Občas se tam něco najde, ale proti vzájemným utkáním nejlepších tenistů je celé současné WTA s výjimkou Sereny dost tristní podívaná. Snad se lepší časy dámského tenisu jednou vrátí.
WTA Birmingham je lepší celý vynechat, to je turnaj o ničem. Stačí počkat na Wimbledon a včas si zajistit příjem BBC (zadarmo), v jejich podání je to zážitek roku. Novasport (placený) až do čtvrtfinále kvůli jen jednomu kanálu nestojí za nic.
Reagovat
Fandina
Když jsem seděla v sobotu v hledišti Roland Garros na zápase Haase s Isnerem a viděla jsem bojovnost a mužské nasazení v zápase, řekla jsem si, jak to ti muži v tenise mají jednoduché. Je jasné, že jeden, ten lepší přehraje druhého a pochopila jsem, proč je mužům tento čitelný tenis tak blízký. Ale také jsem tak viděla zápasy holek Stephen, Matek a dalších a uvědomila jsem si, jak jsou ty holky variabilní, nikdy nevíš a proto to kouzlo z jejich hry. Rozumím tomu, že je to nádhera se na holky dívat. Třeba jsem fandila moc Petře, ale nakonec jsem byla ráda i za hru Jamie, které jindy fandím, kvůli jejímu stylu hry, i když mě tentokrát prohra Petry dost zamrzela. Ve druhém mohla Jamie dát, ale nestačila otočit.
Reagovat
dadaft
jsem rád, že to nechápeš - bylo by hrozné, kdybychom byli všichni stejní. ))

já se na muže občas podívám rád. velké zápasy, proč ne?

na druhou stranu - v mužském tenise se v podstatě nic neděje, velcí si pravidelně rozdělují velké tituly, menší na nich pravidelně ztroskotávají...

u žen je to všechno pestřejší, jména ve špičce se mnohem víc střídají, rovněž hráčky z první dvacítky hrají různý tenis - takové rozdíly jako třeba mezi hrou (i fyzickými parametry) Šarapovové, Errani, Kvitové, Radwanské, Venus, Sereny..... mezi muži nenajdeš.
a kdybys snad myslel, že holky jen pinkají, zatímco chlapi hrají nekompromisně tvrdě a na vítězné riziko, můžu tě ujistit, že to není pravda...

ale to je jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Lepší vždy nepřehraje horšího. Letos zde bylo dost otočení z 0:2 na 3:2. Byl Wawrinka lepší než Gasquet? Sotva. Při proměnění některého z brejkbolů mohl Rišár snadno vyhrát 3:0, případně 3:1 nebo 3:2. A nakonec prohrál.
Reagovat
dadaft
vždyť je to vlastně jedno. zkrátka rád koukám na ženský tenis.

P.S. pro člověka, který se rád a hodně (mám čas) dívá na ženský tenis, je ten turnaj v Birminghamu nesmírně zajímavě obsazený, ne o ničem, aspoň to mi věř. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Brozovi to jedno evidentně není.

btw: nechystáš se letos někam na turnaj? Eastbourne je prý nááádherný.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždycky vyhrává lepší a to kdyby je jen berlička pro toho kdo prohrál.
Reagovat
dadaft
víš, já mužský tenis miloval na konci devadesátých a začátku nultých let, když jména grandslamových šampiónů zněla Sampras, Agasi, Rafter, Kuerten, Kafelnikov, Hewitt, Roddick, Safin, Ivaniševič, Ferrero, Korda... - tehdy byly už čtvrfinále GS brutální zápasy a každý, kdo se do QF dostal, si mohl naprosto reálně pomýšlet na vítězství v turnaji.....................
............... někdy od roku 2005 jsou QF A VĚTŠINOU I sf MUŽů "o ničem", protože je jasné, kdo v nich vyhraje. vyhrávají jen dva muži, později jen tři...

u žen na přelomu desetiletí nastala podobná situace, jako u mužů o deset let dříve - od roku 2010 tady máme 8 různých grandslamových šampionek a je to zkrátka hodně pestré.
bohužel, teď Serena s Mášou a Vikou tuhle vyrovnanost a otevřenost opět zašlapávají do země. ((
Reagovat
dadaft
bohužel, zdraví nedovolí.
Reagovat
dadaft
a je možná dobré se podívat, jak teď hraje stařík nad hrobem Tommy Haas (nebo Robredo), který ani v nejlepších letech nedokázal vyhrát GS.
Reagovat
dadaft
ha, tak se Eurosportu omlouvám, vypadá to, že Birmingham dávat budou.
sice jen od čtvrtfinále, ale i tak je to fajn.

nicméně kde jsou ty krásné časy, kdy bylo WTA na ES furt...
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem jenom kousek 3. setu, zrovna když to Serena začala otáčet... Asi už tady bylo všechno napsáno. Světlana hrála určitě dobře a ukázala, že i proti Sereně se dá hrát vyrovnaný zápas (občas i vyhrát). Ovšem Serena je prostě obdivuhodná. Já jí sice nefandím a vím, že kdyby dneska prohrála, tak by Masha a Vika měly mnohem větší šance... Přesto vám řeknu, že kdyby Serena prohrála, tak by mě to mrzelo. Ona prostě hraje s takovým zápalem, že jí to nejde nepřát (když v tom zápase nemám komu fandit). Na RG měla dlouho smůlu a teď to zaslouženě prolomila. Co si pamatuju, tak mi jí bylo líto v roce 2010, kdy prohrála mimořádně vyrovnané čtvrtfinále proti Sam a taky samozřejmě loni... Jak říkám, Serena tu hru obrovsky prožívá, a to se mi líbí. Stejně tak to vidím na Mashe a Vice, že těmi zápasy žijou a mají velké odhodlání. Pak už to ale asi u žádné jiné hráčky nevidím (možná Marion, ale jen někdy). To je nejspíš důvod, proč je teď Top 3 taková, jaká je...

Jinak já teď moc nestíhám a nevím, jestli uvidím zítřejší zápasy a potom semifinále. :( Takže kdybych tady moc nepsal, tak je to z časových důvodů... Ale pokusím se aspoň něco. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra aspoň pár řádek. dík
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda :( Errani bude bonbónek a je zase ve finále :( Chjo, proč je tak dobrá.. .:D
Reagovat
smazaný uživatel
to prostě umí, po všech stránkách, i té psychologické...
Reagovat
LukasH
Světlana dneska hrála moc dobře. Hlavně vrátila neuvěřitelný údery, který pak často Serena zkazila. Ale Serena je prostě jednička. V tom je to umění - přestát, i když se nedaří.
Fandím jí a doufám, že vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Prolomila prokletí ČF na RG!:)
Navíc je dobré sehrát na turnaji nějaký těžký zápas, to zocelí a posílí!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proto trochu pustila uzdu Světlaně. Ďábelský plán.
Reagovat
pepin
Tak určitě gratulace Sereně, je obdivuhodné jak dokáže i za situace, kdy se jí vůbec nedaří, nejde ji servis, zahazuje lehké balony najít tolik sebedůvěry a zápas otočit a vyhrát. Jaký rozdíl oproti jiným hráčkám když se díváme na její hecování a zarputilost a to, že si nepřipouští, že by neměla vyhrát. Dnes si vybrala podle mě povinný den blbec, mnoho nescházelo a mohla být venku. Ale ustála to a za to ji patří dík a obdiv.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Serena zocelovat a posilovat snad už ani nemá co, hráčku, která to takhle zvládá jak herně, tak psychicky, aby člověk pohledal. I když mě teď štve, jak to všechno kosí, až nebude hrát, bude mi v určitém směru chybět.. na rozdíl od hráček, který se toho asi už nemůžou dočkat :))))
Reagovat
Fandina
Škoda, že Kuzna na Serenu neměla. Už by bylo na čase, aby se objevila hráčka, která dokáže Serenu přehrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona se čas od času nějaká náhoda stane, vloni ji porazila Angie ne?
Reagovat
dadaft
zarputilost a hecování - no někdy to dost přežene: dnes, když odvracela hrozbu 0:3, tak v poslední výměně Světlana podklouzla, šla nepěkně k zemi a míček nevrátila (1:2).................
(((v takových případech většinou soupeřka jde zjistit, jestli se něco nestalo, anebo se minimálně nijak zvlášť neraduje)))
................ Serena šla se zatnutou pěstí až k síti a řvala na válející se Cvetu..........................
Basík to komentoval slovy: "v tomto se Serena podobá Ivanu Lendlovi, nechce soupeře jen porazit, chce ho vidět válet se v prachu."
:))
Reagovat
dadaft
ale jinak super tenis.
ženy zase jednou pokořily muže.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to jsem slyšela, ale už jsem tohle u Ivana nějak zapomněla, stejně jako to, že rád nastřeloval hráče. Jinak Serena mimo kurt dokáže být sympatická :)))
Reagovat
pepin
Myslím, že neříkal v prachu, ale na kolenou.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak ona byla hlavně na cestě k lavičce, takže určitě nešla k síti řvát na válející se Kuzňu......:))
Reagovat
dadaft
dobře dobře, byly to jen tři kroky. ))
nicméně jestli se Světlanou něco není měla Serena naprosto v paži.
ale takhle to prostě na téhle úrovni chodí - v soukromí by asi nikdo nechtěl, aby se druhému něco stalo... - při zápase se počítá jedině vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě jen pobavila ta představa, jak jde řvát k síti na válející se Světlanu.:))
Ale souhlas, je to tranz a určitě jí v tý chvíli bylo jedno, co se tam děje. V soukromý je to pak určitě taky něco jiného a nikdo nikomu nic zlého nepřeje.....
A v tomhle mi přijdou týmové sporty lepší, méně náročnější...Víš, kvůli psychice....V tom tenise je tam člověk na to všechno úplně sám a to dělá ten sport hrozně náročným.....
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to podle dafafty vypadá, že ji tam šla nakonec dotlouct ne? :))))) Včera dávali v televizi o Mašeně, že se nekamarádí, že není moc oblíbená, ale taky proč, jde tu o velký prachy a tam kamarádství nepatří. To mi k Mašeně sedí (není monty online?) :)))
Reagovat
smazaný uživatel
dadafty, oprava :)
Reagovat
dadaft
jsem chlap Lunejko. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě před chvilkou jsem nebyl online, ale teď náhodou jsem a co tu zase nevidím... :D

Masha říkala loni v rozhovoru pro magazín MF Dnes, že na turnajích bývá nejradši sama, aby ji nic nerozptylovalo. To ale neznamená, že si ostatních hráček neváží. Naopak je uznává za to, jak musejí tvrdě dřít a obětovat každý den tenisu... Masha prostě není ten typ, který by měl mezi tenistkami vyloženě kamarádky. Na tom ale není nic tak špatného. Jak Masha sama řekla, mimo tenis má kamarádů spoustu. :)

Víš co? Přečti si celý tenhle rozhovor a možná se něco dozvíš... :)
http://q3.cz/images/78magazindnessharapova25.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, dadafte, takhle je to správně? Ale bejt ženská je ještě lepší :)) Omlouvám se, neumím skloňovat :)
Reagovat
Fandina
Dneska jsem viděla myslím v ČT závěr nějaké reportáže o Márii, jak vyhrála Wimbl v sedmnácti letech a tenkrát porazila Serenu ve finále. Myslím, že to byl rok 2004 a Mária se tam tvářila jak teď úplně stejně, podmračeně, jako by chtěla dotyčnou pohledem rozbít. A vyhrála. Podle mě se nezměnila. Pořád se takhle tváří. A ranaří a zdá se mi, že nějak změnila ten řev. Zajímavé. Předtím tvrdila, že to nejde, že je tak naučená. Nikdy jsem jí to nevěřila. Tak teď to jen potvrzuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jejda, ty jsi tady? :) Já jen opakuju slova komentátora, ale je hezký, jak ji bráníš a já pořád reju.. se stydím :)))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona na tréninku neřve, byla v telce a byla jako pěna. Jak psal titan, je to všechno jen šaškárna. A teď naštěstí neřve, jen tak hejká nebo jak to popsat. Já si na to nikdy nezvyknu, když hrál Rafa s Ferrerem, to má člověk pocit, že má nějakej pornokanál. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Když jde o body, Marfuša řve. Když se rozcvičuje, při stejném úderu nikdy neřve. O jejím charakteru se všichni přesvědčili tady loni při utkání s Petrou. Prošla se po stopě míčku tečující čáru a pak rozhodčí nenápadně vnutila jinou stopu za čárou.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě že řve. A dokonce to ze sebe vytlačuje silněji než dřív. Zlatá Monica Seleš.
Reagovat
Fandina
Podle mě je to u Márie všechno vědomé a řízené a píši to tu jen proto, že mnozí tady tvrdili, že řev má tak naučený z mládí, že to nelze ovlivnit. Také jsem si všimla, že jsou situace, kdy při hře zapomene zařvat. V tomto jí nevěřím ani slova. To samé Vika.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to připadá snesitelnější než předtím, i když já na ni skoro nekoukám. O tom míčku jsem slyšela.. něco jako Tipsa ne? :) Líbí se mi Kirilenko, přestala řvát a je hezčí. Ono je to jedno, když tam nastoupí Fran nebo Viktorka u splavu, to je taky zážitek.
Reagovat
gigin
S tím Tipsou brzdi. Byl jsem tam. Kousek od toho. Nikdo nešel, rozhodčí neslézal z umpiru, tak to pak zamázl.. tak klídek, blondýnečko :))))))
Reagovat
Fandina
Nic mi do toho není, ale je to nutné, to brzdi a blondýnečko? Nestačí napsat, bylo to takhle. Musíš hned útočit. A hlavně mi napiš v odpovědi, že neútočíš. Útočíš. A hodně.
Reagovat
smazaný uživatel
Kirilenko jak kdy. S pochvalou bych zatím šetřil. Serena byla taky poslední rok docela tichá. Dnes jí od 2. setu teklo do bot a skoro pořád ječela jak pila.
Reagovat
gigin
s Lunejkou se špičkujeme už několik dní. Nech to tak. Samozřejmě, že na ni neútočím... :)))
Lunej: Jestli to vyznělo jako útok, omlouvám se. Ale já fakt jedu dál v našich kolejích šťouchání se :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že útočíš a mě to vždycky totálně rozhodí, Gulbo :)))))))))
Reagovat
gigin
Tož teď su fakt z toho šišatý a nevím :)))))))))
Reagovat
Fandina
Podívej, ty možná špičkuješ, ale ostatní nemyslí jako ty. A neví, že špičkuješ. Uvědom si to.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino, díky, ale on je v tom opravdu nevinně, my tak spolu blbnem..:)))

gigin: naprosto v pohodě, šišatej bejt nemusíš, mě šťouchání opravdu nevadí :))))))))
Reagovat
gigin
Díky ;)))
Fandina: Už jsi spokojená? A nepiš mi, co si mám uvědomovat. Nech mne na pokoji!!! Prosím tě.
Reagovat
Fandina
Já ti nic nedělám proboha. Nač ta hysterie? Nesplet sis mě také s někým?
Reagovat
Laura
Výborně Sereno!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist