Serena po triumfu v New Yorku už vyhlíží devatenáctý titul

8. 9. 2014, 08:54
Aktuality 6
Ležící na zádech po mečbolu si Serena Williamsová vychutnávala svůj osmnáctý grandslamový titul. Tři hodiny po triumfu na US Open už ale světová jednička hleděla do budoucnosti.
Profily hráčů
Serena Williamsová

"Už myslím na devatenáctý," říkala Williamsová zvesela na tiskové konferenci po výhře ve finále US Open nad Dánkou Caroline Wozniackou dvakrát 6-3. "Teda, to jsem to řekla rychle, co? Hrome! Ale neřekla jsem 22, beru to jeden po druhém," dodala.

S osmnácti grandslamovými tituly se vyrovnala legendám Chris Evertové a Martině Navrátilová a čtyři ji dělí od rekordmanky v open éře Němky Steffi Grafové.

Přehled nejúspěšnějších tenistek podle počtu titulů z dvouhry na grandslamových turnajích v open éře:
Přehled nejúspěšnějších tenistek podle počtu titulů z dvouhry na grandslamových turnajích

Ve dvaatřiceti letech Serena zatím nechce mluvit o tom kam v historii tenisu patří. "Ještě pořád hraju a chci hrát co nejlépe. Nechci se ani trochu uspokojit, ale pořád se zlepšovat, tvrdě pracovat a získávat další vavříny," řekla.

Serena WilliamsováJako mnohokrát předtím zopakovala, že tenis miluje. "Tenis hraju, protože chci na konci sedět s trofejí v náručí. To je pro mě blaho," vyznala se. Proto ani nemá myšlenky na konec kariéry, o čemž se bavila se starší sestrou Venus. "To nás čeká ještě za dlouho. Pořád chceme vyhrávat zápasy, turnaje a hrát tenis," řekla Serena.

Před letošním US Opem se přitom Williamsové na grandslamech nedařilo. Po Wimbledonu byla hodně zklamaná. "Trénovala jsem hodně a nic. Možná jsem sama sebe dostávala pod tlak, jak moc jsem chtěla vyhrát. Pak jsem si řekla, že se musím trošku uvolnit, že to jednou přijde, ale netušila jsem, že to bude tak brzy," řekla.

Trenér Patrick Mouratoglou nemusí Američanku k tréninku nijak zvlášť motivovat. Spíše naopak, je potřeba ji občas brzdit. "Trénuju tvrdě a nikdy nevím, kdy přestat," řekla tenistka. "Ptala jsem se Patricka, jestli to je normální a on řekl, že ne. Chtěla jsem po něm, ať mi řekne, že nejsem bláznivá a on na to: Jsi," smála se.

Pokud hraje Serena Williamsová v pohodě, jen málokdo na její razantní tenis stačí. V New Yorku letos neztratila ani set a nikomu nepovolila přes šest her. "Když hraju, co umím, je těžké mě porazit. Mám skvělý servis, opravdu dobrý return a rychlé údery a když se tahle kombinace sejde, je těžké se mnou hrát," přitakala.

Letošní sezona ještě neskončila, ale Američanka už má pro tu další plán. "Chci hrát vyrovnaněji než letos. A zase dám tenisu vše, abych vyhrávala," řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
jackiec
pokud počítají pouze open éru od roku 68 tak nad tabulkou, tak ať smažou courtovou a willsovou, ať je to správně
Reagovat
carolyn
by ted měla být na 3.místě,ne? Tady jí mají pořád na 4.
Reagovat
Cico93
bohužiaľ ano:) ale neni to tu ešte aktualizované.
Reagovat
a.magerova
http://www.wtatennis.com/rankings
Reagovat
carolyn
no jo, že se tady ještě něčemu dívím :-/
Reagovat
pockerface
gratuluji Sereně.A ten přístup,ten hlad po vítězství by se spousta tenistek měla od Sereny učit.Snad ten dril tělo vydrží a Serena bude hrát ještě min.5 let a nejlepší by bylo vyhrát v každé sezone min.2 GS :-) Tak good luck.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist