Serena poslechla lékaře a start na US Open vzdala

21. 8. 2010, 09:11
Aktuality 23
Světová tenisová jednička Serena Williamsová nebude startovat na grandslamovém US Open. Americká hráčka dnes odřekla start kvůli pokračující rekonvalescenci po zranění nohy. Účast jí nedoporučili lékaři.
Profily hráčů
Serena Willmsová

"S politováním a hlubokým zklamáním musím oznámit, že musím vzdát start na US Open. Lékaři jsou proti, aby se mi mohla noha pořádně zahojit," oznámila v prohlášení Williamsová. Osmadvacetiletá tenistka marodí od počátku července. Tehdy se nedlouho po triumfu ve Wimbledonu pořezala v restauraci na chodidle o rozbitou sklenici a s hlubšími řeznými ranami musela 15. července na operaci. 

Poslední grandslam sezony tak zhruba týden před svým startem přišel o jednu z favoritek. Serena Williamsová ve Flushing Meadows získala tři ze svých 13 grandslamových titulů ve dvouhře (1999, 2002 a 2008). Vloni vypadla v semifinále, které pro ni mělo disciplinární dohru, protože Američanka v závěru zápasu s Belgičankou Kim Clijstersovou slovně napadla lajnovou rozhodčí a údajně vyhrožovala, že ji zabije. Williamsová to popírala, nicméně za to dostala rekordní pokutu v přepočtu 1,5 milionu korun.

I přesto, že přijde o 900 bodů za loňské semifinále, nemusí se obávat, že po US Open přijde o post světové jedničky. Přiblížit se na dostřel může v případě triumfu Jelena Jankovičová, které se však v přípravě vůbec nedaří.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
carolyn
Pokud je skottova zaujatost všeobecně známá, nechápu proč na to pořád upozornuješ? Všichni víme, že ty o tom víš a všichni vědí komu skott fandí.
Ale jasně tebe baví pořád dokola připomínat to samé, že.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano miláčku, ale hlavně néééé satelity! Ty tě dráždí ještě víc :-D
Reagovat
carolyn
Už ani ne, spíš už se tomu jen směju.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena po odečtu loňského US Open bude mít 6995 bodů.
1) "Na dostřel" se jí v případě zisku titulu může přiblížit Venuše, která by měla 6896 bodů.
2) Jankovič v případě vítězství na USO půjde na jedničku s 7045 body. S ohledem na její nevalnou formu je to asi jen teorie.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, ještě odečet bodů za Toronto, ale tyhle obě varianty jsou silně teoretické.
Reagovat
skott
to bysme meli Serena, Henin...otaznik Maria, Venus, mozna Clijsters...zacinam cichat opet velkou katastrofu a semifinale plne Karolinek, Melanii a Janinek:/
Reagovat
smazaný uživatel
Proč možná Clijsters? ;) Přihodilo se jí snad něco včera? Já četl zatím jen, že byla značně unavená, což byl asi důvod proč dostala najednou takový náklad po prvním setu. Přál bych US Open Kim opět a pak Pennettce ;) Těm dvěma budu fandit asi nejvíce, potom tu máme i Stosur, Dementěvu, Azarenku... nebude to zase takový propadák, i když charisma velké hráčky bude hodně chybět.
Reagovat
smazaný uživatel
do postýlky Pironkovou :)
Reagovat
skott
o Clijsters mas zminku u clanku kousek dole, proto rikam mozna...
Na Sammy jsem zapomnel, to je dalsi hracka s otaznikem, ale snad budou v poradku za tyden na US Open.Zadnou nahodnou vitezku jako Schiavone videt nechci a uz vubec nestras s Pennettou!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ajo vidíš to, kyčel, nečetl jsem to totiž celé jen to tak rychle proletěl. Proč ne Flavia? Má formu a určitě bude nebezpečná. ;) Při téhle nedostatečné konkurenci na betonu, si myslím největší šanci uhrát dobrý výsledek na GS.
Reagovat
skott
Pennetta je prumer, vzdycky byla a vzdycky bude.To se muzou davat grandslamy rovnou za hezkej usmev.At si vyhrava svoje Marbelly, jak rikam, jedna Schiavone stacila na dlouhe roky dopredu.
Konkurence je slusna, zalezi ciste jen na tom zdravi...hracky, ktere jsem zminoval + nejake dve, tri dalsi snad nikoho jineho k titulu zadarmo nepusti.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje zaujatost při pohledu na WTA je všeobecně známá. Každý někomu fandí. Schiavone, Pironkova, Wozniacki a Pennetta jsou přece sotva průměrné a v závěrečných kolech na grandslamech nemají co dělat. Tam patří jedině těžké váhy (dle tvých slov) Williamsky a pak samozřejmě milované Rusky.
Reagovat
smazaný uživatel
U mě nejde o to, komu fandím, protože fandím těžké váze. Ale myslím si, že Pennetta nemá od třeba Stosur kvalitativně až tak daleko, snad jen s tím, že Stosur má pro beton větší zbraně a Pennetta má celkem velký hcp v hlavě. Ale až tak bych ji neodepisoval-můj názor. A ta konkurence není až tak velká, vždyť o kom bude US Open? O Marri pokud se stoprocentně zotaví, Stosur je v otaznících, stejně tak Dementěva. Radwanska? Ta těžko... Clijsters jedině a ta je taky s tím otazníkem. Jankovič? Ehm... já Ti nevím, ale pokud neberu nějakou hráčku průměrnou, tak nemá kdo jiný překvapit. ;) Kuznětsova bude ještě v konečné fázi, na to bych si klidně vsadil, možná i položil koule na špalek. Takže když počítám, nadu maximálně 4-5 tenistek.
Reagovat
smazaný uživatel
*o Marii
Reagovat
smazaný uživatel
Už jen když se podíváš, kdo se točí ve finálních fázích posledních turnajů, přijde mi, že je tam plus mínus stejná sestava. Azarenka, Kuzna, Clijsters, teď "nově" Wozniacki či Sharapova. Wozniacki podvědomě moc nevěřím, nevím proč. Konkurence je značně snížená pro grandslam a ne že ne. ;) Ale když rozšíříme okruh o ty hráčky, co mohou překvapit a které tak nemáš rád, tak samozřejmě najdeme více potencionální konkurence.
Reagovat
skott
Nejak te asi nechpau.Ty chces aby vyhravaly tenistky Slamy nahodne?Nebo proc by mela nejaka prekvapit?Prekvapeni, si myslim, bylo uz vic nez dost.Je na case, aby zas mel zensky tenis nejakou prestiz.Hracky, ktere budou podavat spolehlive vykony pravidelne na velkych turnajich.Muj nazor je takovy, ze by mely nejprve ukazat, ze na to tzv. maji.Priklad prave Sammy Stosur.Loni semi FO, letos vyhra nad Serenou i Henin a skvele vykony.
Neni to o zadnem fandeni.Myslis, ze jsem si jen tak rekl ¨a ted nebudu mit rad Pennettu¨, tak ji to proste nepreju?Ne, jednoduse me nicim vyjimecna neprijde, dlouhe roky obycejna tenistka, schopnosti prumerne.Nic nedokazla (s nadsazkou).Kdyby byla dobra, tak ji fandit budu, proc ne...Ano, mam rad ruske hracky tak nejak vseobecne, ale nemusi za kazdou cenu vyhrat.Jak jsem rikal pred finale Wimbledonu, chtel jsem, aby Vera porazila Serenu ne Petru Kvitovou.
No, ze to nechape hnup Broz, jsem si zvykl a uz zvykl;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se zaměřuju na ty tenistky, co na to mají schopnosti a těch momentálně moc nevidím, proto píšu o nedostatečné konkurenci, jelikož špička je buď z formy anebo mají nejrůznější zranění, některé dokonce ani nenastoupí. Proto si myslím, že teď více než kdy jindy může dojít k překvapení, to není o tom co já CHCI, ale o tom, co MŮŽE nastat. ;) Já to beru s nadhledem, protože v tenisu se nemůže NIKDY počítat jen s nejužší špičkou. Zkrátka situace je taková, že žhavé kandidátky na titul a ty schopné hráčky, co to prokazují delší dobu, nemají početné zastoupení. A z předešlých turnajů a zvlášť u žen, které rády nepotvrzují stabilní výkony, je tahle situace dosti možná. Jinak ke Stosur, tak to lze vychízet hlavně z výsledku na French Open, kde zahrála fantasticky, to nepopírám, ale můžeš se opřít z dlouhodobějšího hlediska o výrazné výkony, nebo je potvrzuje dvě sezony? To Pennetta taky, byť nemá zatím tak výrazný GS zářez. Jinak před 14 dny Sam porazila i loni v Los Angeles. Ale to je jen mezi nimi bilance. Jak říkám pro beton je schopnější hráčka, ale celkově tak velký rozdíl nevidím a kdybych měl vycházet s šancemi pro US Open 2010, určitě věřím více Flavii.
Reagovat
skott
Nerikam, ze Sammy vyhraje.Naopak jsem si jisty ze ne.Tohle je pro ni prilis rychly hard, kdyby se hralo na stejnem podkladu jako IW, sanci ma.Semifinale ale s jejim nasazeni udelat muze a kdyz se vyhne Azarence nebo Sharapove...
Jinak prave o to jde.Pennetta uz mela v minulosti lepsi formu (mimochodem ted zadnou nema pokud si ji videl napriklad v otresnem zapase s Clijsters) a stejne nikdy nic neuhrala na grandslamech.Ani na French Open, kde ma sance nejvetsi.Zadna hardarka neni, dokaze delat vysledky, ale nekolik silnejch hracek za sebou neporazi.Podle me skonci prinejlepsim v osmifinale.
Reagovat
smazaný uživatel
Sereny mi je líto, nefandím jí, ale beru jí jako nejlepší hráčku na okruhu a s velkým respektem! Je to vážně velká tenistka a její hra na grandslamu je skvělá a bezkonkurenční! Myslím, že mnoho hráček, které by měli její talent by to tak třeba dělali taky! Jezdit jen na grandslamy tam získat kolem 5000 - 6000 bodů a jet na turnaj mystriň a zaručené 1. místo v žebříčku jen díky 5 turnajům. Přeji brzké uzdravení.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nedávno tu nějaký exot psal že umylsně vypustila turnaj v montrealu protože takový malý turnaje jí nezajímají. Copak asi řekne ten exot teď? hmm přizná se? nebo se mám podívat kdo to psal?
Reagovat
skott
tak Broze tady snad nikdo vazne nebere...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato, podívej se na svou ubohou reakci z 13.8., za kterou ses ani neomluvil (pro rejpaly: nejmenuje se to "finálová skupina", ale já to moc nesleduju). Takhle si představuješ rozumný dialog?

Broz: Finálová skupina FC s pouhými 8 tými (tj. tři kola) je naprosto směšná. Po prvním kole je hned semifinále!

lopata43: ty hlupáku! jaký tři kola? hráli jsme s Belgií, pak s Chile a ted budem hrát se Srbskem o finale!

Broz: Hlupák ještě nešel spát, bude se dívat na Toronto, tak ti odpoví. FC je zkratka pro Fed Cup.
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu netradiční a nešťastné zranění...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist