Serena před US Open: Udělám vše pro to, abych hrála co nejlépe

26. 8. 2013, 10:49
Aktuality 43
Obhájkyně titulu z loňského US Open Serena Williamsová přijíždí do New Yorku ve výborné formě a se skvělou sezónou za zády. Světová jednička před posledním grandslamem vzkázala fanouškům, že se cítí dobře, a že udělá vše pro to, aby titul z Flushing Meadows obhájila.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová přijíždí do New Yorku jako obhájkyně titulu z loňského ročníku US Open. Američanka tento grandslam vyhrála už celkem čtyřikrát, ale ještě se jí nikdy nepodařilo titul obhájit.

Svou 14. účast na US Open odstartuje světová jednička již dnes proti Italce Francesce Schiavoneové. Letošní sezóna je pro Američanku zatím více než skvostná. Vyhrála celkem osm turnajů a ze 64 zápasů jen čtyřikrát odešla jako poražená.

"Mám pocit, že jsem měla zatím celkem dobrý rok," řekla Williamsová už dříve v létě. "Ale sezóna ještě nekončí, ještě nás toho hodně čeká. Musím říct, že bych chtěla hrát lépe, protože ne všechny zápasy se mi povedly, i když jsem je třeba vyhrála. Někdy jsem dělala moc zbytečných chyb, a to mě štve. Potřebuju se na poslední grandslam dobře připravit," komentovala po Wimbledonu jednatřicetiletá Američanka, která díky vítězství v Torontu a finálové účast na turnaji v Cincinnati vyhrála letošní "US Open Series".

Hlavní hrozbou bude pro světovou jedničku druhá tenistka žebříčku WTA Viktoria Azarenková, jež dokázala Serenu v posledních dvou zápasech na tvrdém povrchu porazit. Serena na tiskové konferenci přiznala, že se po každé prohře snaží nemyslet na to, že zápas nevyhrála, ale pokouší se hledat něco, co by si ze zápasu měla odnést. "Je důležité se z něčeho poučit," dodala.

"Musím říct, že se teď cítím dobře, jsem v pohodě a jsem připravená. Potřebovala jsem trošku posunout úroveň své hry na novou úroveň, tak snad se to povedlo. Důležité je rozhodně i to, že teď servíruju mnohem líp než dřív, jinak by to asi nebylo tak dobré. V New Yorku udělám vše pro to, abych hrála co nejlépe."

Serena Williamsová - 2013

Získané tituly (8): French Open, Brisbane, Miami, Charleston, Madrid, Řím, Bastad, Toronto
Výsledky na grandslamech: Australian Open - čtvrtfinále, French Open - vítězství, Wimbledon - osmifinále
Vyhrané/prohrané zápasy: 60-4
Zápasy proti TOP 10: 12-2
US Open historie: Vítězství (2012, 2008, 2002, 1999), Finále (2011, 2001), Semifinále (2009), Čtvrtfinále (2007, 2004, 2000), Osmifinále (2006, 2005), Třetí kolo (1998)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

43
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to byla nadherna vymena co tam holky udelaly ale kdyby se tam Aga na ty 2 vteriny nezastavila tak by asi vytezka byla ona
Reagovat
smazaný uživatel
sorry samozrejme *vitezka :-)
Reagovat
Mayo
Serena si ide pre findžu bych povedal
Reagovat
smazaný uživatel
proč nehraješ Fantazy? Tvůj tým by se mohl jmenovat "Panesovia".:D))
Reagovat
Mayo
neviem prečo som to ešte nikdy neskúsil hrať ale ak by som to niekedy hral tak názov si mi už dopredu vymyslel :) :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Zapomněl si ale na jednu podstatnou věc a to tu že Serena je výjimečná hráčka která se rodí jedou za sto let a pokud ona bude chtít tak ji žádná hráčka neporazí a proto je tak výjimečná a jedinečná.Serena hraje podobným stylem jako mužský tenis což je pro ni velká výhoda a další věc je její silná postava která její hře pomáhá agresivní hře. Serena může porazit jen sama sebe nikoliv hráčky wta ,Serena jak nepodcení a dá do toho úplně vše tak nikdo nemá šanci tak to je tak to bylo a tak to dlouho zůstane a proto je Serena tak výjimečná a jedinečná hráčka která hraje úplně jiným stylem hry než všechny hráčky současné wta .
Reagovat
dadaft
"nikdo nemá šanci tak to je tak to bylo a tak to dlouho zůstane..."
ale tak s ní zase nedělej supermana - byly roky, kdy ji porážel kde kdo...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano ale to Serena měla zdravotní problémy nebo nebyla koncentrovaná a jak je koncentrovaná a soustředí se tak musíš sám uznat že není hráčka současné Wta která by ji porazila .
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, Serena má hodně náročnou sezónu. Hrála už opravdu spoustu turnajů, kde ve většině případů došla až do finálového kola, takže se také přikláním k tomu, že únava bude hrát při USO svou roli proti ní.
Myslím si, že po herní stránce byla letos jejím vrcholem antuková sezóna. Domnívám se, že obhajoba bude velmi složitá. Bude to fakt odviset na tom, jestli dokáže hrát lépe než na přípravných turnajích. Ale ona je bojovnice, věřím, že urve co nejlepší výsledek.
Reagovat
smazaný uživatel
To mělo být dolů...
Reagovat
pepin
Souhlas, ale sama Serena nedávno sama řekla, že ta očekávaná prvenství ji již trochu unavovala a z toho si myslím, že pramenila ta její až ne úplná 1OO proc. koncentrace. Na UO si myslím to bude jiné kafe a tady si to rozhodně pohlídá. Pochopitelně i u ní bude rozhodující jak ji půjde servis, pokud ano, nebude co řešit, pokud ne pak mají ostatní šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, máš pravdu, souhlasím. A s tím servisem taky, to bude alfa a omega.
Ale ještě bych zmínil tlak domácího prostředí. Ona je opravdu při USO hrozně vyhecovaná a přemotivovaná, sama sebe vystavuje velkému tlaku - ještě většímu než jinde. Je to pochopitelný, ale není to dobrý. A teď bude chtít navíc ještě obhájit, protože se jí to nikdy nepovedlo, takže to v ní bude jenom bublat.

Ono si o ni spousta lidí myslí, že je nějaká supermanka, která když chce, tak přehodí na vyšší level a je to. Ano, mnohdy to tak je a ještě to stačí zachránit. Ale jak taky není zvyklá prohrávat, tak se jí někdy stane, že začne panikařit, soupeřka se jí dostane do hlavy a už se to veze...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím,že Serena US Open nevyhraje.V jejím věku už musí být po tak dlouhé a úspěšné sezoně dost unavená.Azarenková nebo Radwaňská by jí mohly porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepodceňuj jí :))) Já jí naopak věřím, že pro to udělá maximum :)
Reagovat
MarcelPersch
Ja taky, pojď Sereno.
Reagovat
smazaný uživatel
presne vyhra Victoria
Serena padne v semi alebo vo finale
Reagovat
Vojtaakk
Viktoria dopiští max do 1/4 finále. Čím dřív vypadne, tím líp!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
sak uvidime
Reagovat
LukasH
Já Sereně věřím. Teď si odpočinula a podle mě bude hrát líp.
Myslím, že Radwaňská jí neporazí. Je pravda, že Azarenka jí porazila a je snad jedinou hráčkou, která pro ní představuje hrozbu. Ovšem ani jednou, co jí letos porazila, nehrála Serena svoje nejlepší. Ve srovnání s Šarapovovou - s tou hraje vždycky Serena svůj top tenis - viz. letošní Roland Garros. V Doha byla Serena ne úplně zdravá a v Cincy se zdála unavená a taky určitě byla. Tím vůbec nechci snižovat kvalitu Viky. Když ale srovnám obě v top formě, Serena mi prostě přijde lepší. Už jen ten servis, kterej jí v např. v Cincy rozhodně nechodil.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby jsi Agu nepodcenil. Agnieszka mi prijde ze se lepsi mnohem rychlejs nez ostatni hracky. Samozrejme jeste ty hracky pred sebou nebude porazet pravidelne ale uz se hodne dotahla a ten zapas se Serenou v Torontu hodne napovedel.
Reagovat
LukasH
Já Agu nepodceňuju. Naopak. Taky si myslím, že se teď ohromně zlepšila. Už dokáže i zaútočit. Nicméně Serena jela na US open series na půl plynu. Když si to srovnám, jak třeba hrála na Roland Garros. A přesto to stačilo. Navíc teď Sereně moc nešlo podání.
Uvidíme. Neříkám, že to Serena vyhraje, protože stát se může cokoliv, ale pořád jí tak nějak věřím, protože když zapne a vytvoří na soupeřky tlak, těžko jí někdo konkuruje.
Reagovat
smazaný uživatel
Stim souhlasim ale Aga v Torontu take nehrala svuj nejlepsi tenis. Uz v zapase se Sarou ji nesla hra na siti a dropshoty tak jak jsem byl uni zvyklej a se Serenou to jen pokracoval. Otom je tenis, ze kazdy den kazda hracka nemusi zahrat svuj nejlepsi tenis a pak se stavaji prekvapeni. Nato doplatilo uz hodne hracek ne-li vsechny na okruhu.
Reagovat
LukasH
To je fakt. Necháme se překvapit.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na Agu Freedomovi nesahej, to je jeho idol :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že stejně hrála Aga svůj nejlepší tenis v létě a na podzim v r. 2011 na hardech - Tokio, Peking - paráda. Bylo to to léto, co odešla od otce. Počínaje Wimbledonem a teď před USO se té hře zase blíží. Hraje agresivněji, útočněji, tvoří hru, není nalepená jen vzadu. Doufám, že v tom trendu bude pokračovat. Na USO jsem na ní opravdu hodně zvědavý. Už případné ČF s Li Na by mohla být lahůdka.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady nejde jenom o Agu :-) Kazda hracka muze prekvapit...i Aga nato kolikrat doplatila samozrejme...Kdyby LukasH zminil treba LiNu nebo Saru tak bych taky reagoval ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim. Taky se mi obcas nelibilo jak je pasivni ale bohuzel to byla hlavne jeji taktika ( Stejne jako ma treba Murray obcas pasivnejsi a obcas aktivnejsi ). Jinak jeste bych zminil treba Australii 2012. Hlavne zapas s Vikou v SF v Sysney ( pokud si nevidel tak doporucuju zkouknout aspon highlights ). To byl nadhernej zapas z obou stran a prvni set Aga doslova Viku drtila.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, na to utkání si pamatuju, tam Viku v prvním porazila a ta to pak obrátila.
Jj, rozumím, jak to myslíš. A když to je její taktika v zápase a má s tím úspěch, tak v pořádku - to nemám na mysli.

Ale někdy mi u ní přijde, že je až příliš pasivní a spoléhá na svou šikovnost, že to uhraje. A nebo ještě lépe, že se bojí být více aktivní, aby se nedopouštěla chyb, které zákonitě útočnější a aktivnější tenis produkuje. Ale všechno je třeba si zažít. Myslím, že už pochopila, že cesta vede právě přes to, co začala hrát v poslední době.

To jako Petra je zase opak, té je divné a přijde jí takové nepřirozené, když má v zápase ubrat a snažit se o nějakou "údržbu". Je jí přirozenější to agresivně pálit.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsi vysvetlil hezky a stim plne souhlasim. Takova dobra udrzba mi prave prijde u Tomase. Ten kdyz vi ze potrebuje pritlacit tak se toho neboji. Stou Agou mas pravdu a doufam ze uz tak bude hrat konstatntneji a jeste prijde nato jak omezit EU, protoze je uni hodne videt ze ten agresivnejsi styl nema tak zazitej jako konkurentky. Ale verim ze dotoho se dostane a pak ta kombinace co Aga bude dokazat zahrat bude pro souperku hodne neprijemna (to uz je i ted).
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu s tím Tomášem, on na sobě v tomhle opravdu hodně zamakal. A to byla také jeho přirozenost hrát útočně a agresivně, ale se spoustou UE. Pak to změnil, snažil se učit zařadit do své hry i jiné prvky. Z počátku se to hned nedařilo, vypadalo to, že mu najednou nejde ani jedno ani druhé, ale vybrousil to a opravdu klobouček za to, jakou píli na sobě odvedl.

S Agou souhlasím, taky si myslím, že to chce čas, a že si to zažije. A máš pravdu, už teď je pro soupeřky nebezpečná - hlavně povrchy s nízkým odskokem její hře sedí, takže většina hardů je pro ni ideální.
Reagovat
LukasH
Já myslím, že jak zmiňujete toho Tomáše, že k tomu taky Petra časem dojde. Vždyť tohle musí bejt nejtěžší. Jak jsem tu už milionkrát opakoval, ona v roce 2011 hrála agresivně a prostě to šlo. Nemusela nad ničím přemejšlet. Teď potřebuje, jak sama řekla, najít tu rovnováhu mezi útočným tenisem a údržbou jako Tomáš ale i jako Serena (tím nechci říct, že bude někdy jako Serena, to ne, myslím to tak, že tím pak zvýší konzistenci).
Ještě k tomu začátku - Aga může překvapit, Li Na taky, ale Sara? Hele nic proti, ale Sara nee. Aga už má aspoň nějaký údery, ale Sara nemá proti tenistkám typu Serena naprosto žádnou zbraň. Tedy jasně - pokud by Serena hrála nejhůř, udělala tak 60 UE a Sara by se vyhecovala k nemožnýmu, tak by tam nějaká možnost byla.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne ja si myslim, ze je jedna z nejlepsich travarek na okruhu (ale je jich samozrejme hodne). Jeji bylance na trave uz od juniorek je fantasticka. Jenom ten veliky titul zen z Wimbledonu ji jeste chybi ale uni jsem si jisty, ze ho vyhraje.

U Tomase mi obcas jenom trosicku chybi zahrat ty dropshoty, ktere se naucil na siti. Hodne dobre to bylo videt ve ctvrtfinale ve Wimbledonu stim Djokerem, kde mel na siti nahranne dva mice a misto kratkeho volil agresivni zakonceni, ktere dal do site na setball.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne ze se Petra jeste nauci hrat konzistentneji a s mensi mirou rizika. Je jeste mlada, takze pri dobrem treninku se muze zlepsovatvpodstate porad. Tomas take, kdyz dosel do finale Wimbledonu, tak hral take na strasne riziko a proste to vychazelo. Take pak usoudil, ze se takhle da zahrat jeden/dva turnaje ale ne hrat takhle celou sezonu a zmenil to. Myslim, ze Petra take natom pracuje ale urcite to chce cas. Jak psal Oskar tak Tom si take na tento styl dlouho zvykal a tedkon zklizi uspechy.

Tu Saru jsem daval pouze jako priklad. Beru Saru jako dobrou hracku, proto cekam ze ji budou lide respektovat ale take vim, ze na ty kvalitnejsi (a hlavne agresivnejsi) hracky jestli se samy nevyhazeji tak nema protizbran. To bylo hezky videt ve FC proti Petre.
Reagovat
LukasH
Sara udělala kus práce a je dobrý, že hraje konzistentně. Proto je tam, kde je. Prakticky nemá propady a buď na soupeřku svojí hrou stačí nebo ne. Ona je limitovaná svojí výškou, i když jsou i jiný malý hráčky, co jsou schopny hrát agresivněji a mají tvrdší servis - viz. Flipkens. Je ale pravda, že nejsou tak konzistentní.
Je zvláštní, že se Serenina hra dostala tam, že s ní teď tak exceluje na antuce. Krásně to bylo vidět s Vikou v Římě, kdy se jí Vika snažila tlačit, ale ona ty míče na antuce oběhla a celou výměnu otočila. Na trávě nebo hardu by to nejspíš byly winnery.
Reagovat
smazaný uživatel
To mas pravdu...ja treba beru i Agu jako docela malou hracku ale kdyz jsem videl vedle Saru tak jsem az nemohl verit...Sara byla velka jako ty maly deti u site a Aga o hlavu vyssi nez vsichni (to me i docela rozesmalo). Sara je hodne bojovna, Ctizadostiva a nikdy se nevzdava. Zni by si spoustu hracek melo vzit ponauceni. KDyby nemela ten handicap ty vyssky tak verim ze by atakovala stejne jako Aga prvni silnou trojku. Takhle bohuzel proti nim dokaze zahrat obcas dobry zapas ale ne vitezny. Navic jak rikas, jak to neni na antuce tak to hodne vzdy nahrava souperce.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím, že je Sara na svém maximu. Od loni, co změnila raketu, udělala obrovský skok a kus práce. Ale kvůli tomu výškovému limitu si taky myslím, že ta její současná výkonnost, je prakticky její strop.

Je to škoda, že nevyrostla trochu víc.:) Hlavně na tom podání ji to limituje, na returnu to moc problémů nenadělá.
Reagovat
smazaný uživatel
No return ale je zase return...pokud bude souperka pravidelne umistovat podani k caram tak se tam tezko se svoji vyskou dostane. Ale jak rikas jinak je na returnu dobra. Taky na co jinyho by se mela specializovat. Sara ma ale vihodu, ze kdyby cejtila ze uz to fakt nepujde v singlu tak muze jit do debla, kde si myslim ze je moc dobra hracka. Hru na siti a stopbally ma dost dobry
Reagovat
smazaný uživatel
S tím Tomem máš pravdu, tam si ale říkám, že v těch vypjatých momentech mohla sehrát svou roli i psychika, kdy to chtěl prostě agresivně zabít místo toho, aby zahrál techničtěji.

Tak Aga jak v juniorkách, tak i v posledních dvou letech ukázala, že to na trávě umí. Ale stejně si myslím, že se tam vždy najde nějaká ranařka, která ji utluče. Ale uvidíme, jak se to bude v budoucnu vyvíjet a kam se bude po odchodu Sereny ženský tenis ubírat.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsme se nepochopili.:) Já to myslel tak, že Sary podání právě soupeřce moc problému na returnu nenadělá - bohužel pro ni.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim stim, ze ranarky specialne na trave ji budou vzdy delat problemy ale take na trave jaka koliv agresivnejsi hra, i ta ktrou ted propaguje Aga muze dobre zabranit utocnejsim uderum. A kdyz ktomu pripocitas Agy techniku, dropshoty, obranou hru a hlavne slajzy, ktere na trave nevyskoci moc vysoko a agresivne vytahnout mic z pod site je jedno z nejvetsich rizik v tenise, tak Agy styl tenisu mi presne padne na travu a tam ani vice agresivnejsi hra nemusi mit zadny vysledek. Samozrejme, ze pokud se souperka s jeji hrou vyrovna dobre tak vyhraje ale to je asi tak u vsech hracek ze...letos na Wimblu se Aga potkala s 3 souperkama s agresivnim stylem a dve prehrala a s treti ktomu nemela vubec daleko. Hlavne Aga mi prijde jednou z nejlepe zvladajicich hracekv nejvypjatejsi momenty. Ale diskutovat muzeme do nekonecna :-) vsechno se casem odehraje na kurtu a tedkon zrovna holka zacina tak ja jdu koukat a hlavne ji tlacit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pochopili :-) ja jsem to pochopil jenom jsem chtel dodat to s returnem, ze i tam bohuzel hraje i vyska svou roli. To byl spis takovej dodatek ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taky jdu koukat, už se těším.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist