Serena, Radwaňská a Na Li jsou bez ztráty setu v osmifinále

31. 8. 2013, 10:55
Aktuality 2
US OPEN - Ve dvouhře žen na US Open zůstávají zatím všechny favoritky. V pátek už do osmifinále postoupila obhájkyně titulu Serena Williamsová, Polka Agnieszka Radwaňská, Číňanka Na Li či předloňská semifinalistka Angelique Kerberová,.
Serena Williamsová

Serena Williamsová v New Yorku zvládla bez potíží i své třetí utkání. Světová jednička a obhájkyně titulu porazila 6-3 6-1 Kazašku Jaroslavu Švedovovou, která vzdorovala pouze v prvním setu. V něm si až na jednu výjimku držela své servisy, ve druhé sadě už ale jednatřicetiletá Američanka zcela dominovala a se ztrátou pouhých 9 gamů postoupila do osmifinále.



Ve 4. kole se může pomstít za vyřazení z letošního Australian Open. Čeká ji totiž o téměř 12 let mladší krajanka Sloane Stephensová, se kterou v lednu utrpěla jednu z pouhých čtyř letošních porážek z celkově 67 zápasů.

Dvacetiletá Stephensová ve třetím kole smetla 6-1 6-3 krajanku Jamie Hamptonovou a i na čtvrtém letošním grandslamu postoupila minimálně do osmifinále. Alespoň tři zápasy na jednom turnaji přitom vyhrála pouze v lednu v Hobartu.

Vydařené odvety se už dočkala Na Li, která se pomstila za vyřazení z loňského ročníku US Open. Čínská tenistka porazila 6-2 7-5 Britku Lauru Robsonovou, se kterou před rokem ve stejné fázi turnaje prohrála.

Počtvrté v kariéře postoupila do osmifinále US Open Agnieszka Radwaňská, čímž vyrovnala své newyorské maximum. Turnajovou trojku ve třetím kole trápila dvě hodiny ve vyrovnaném utkání Ruska Anastasia Pavljučenkovová, která však dokázala proměnit jen dva z devíti brejkbolů a prohrála 4-6 6-7.



O první čtvrtfinále na US Open se čtyřiadvacetiletá Polka Radwaňská utká s další Ruskou Jekatěrinou Makarovovou. Ta již postupem do 4. kola překonala své maximum na posledním grandslamu sezony, když vyhrála 6-4 7-5 nad finalistkou letošního Wimbledonu Sabinou Lisickou

Až ve třetím vzájemném duelu s Kaiou Kanepiovou dokázala zvítězit
Němka Angelique Kerberová. V New Yorku na Estonku vlétla hned od začátku utkání, a i když v závěru přišla o servis, vyhrála hladce 6-0 6-4 a třetí rok po sobě postoupila do osmifinále US Open. V něm se předloňská semifinalistka utká se Španělkou Carlou Suárezovou-Navarrovou.

- GRANDSLAM US OPEN 2013 -
(USA / New York, tv. povrch, 34.300.000 dolarů)
páteční výsledky žen (30. 08. 2013)

Dvouhra - 3. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Švedovová (Kaz.) 6-3 6-1
A. Radwaňská (3-Pol.) - Pavljučenkovová (32-Rus.) 6-4 7-6(1)
Na Li (5-Čína) - Robsonová (30-Brit.) 6-2 7-5
Kerberová (8-Něm.) - Kanepiová (25-Est.) 6-0 6-4
Jankovičová (9-Srb.) - Naraová (Jap.) 6-4 7-6(5)
Stephensová (15-USA) - Hamptonová (23-USA) 6-1 6-3
Suárezová (18-Šp.) - Jie Zheng (Čína) 6-2 6-4
Makarovová (24-Rus.) - Lisická (16-Něm.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
mě opět nezklamala, prostě je to třída :)) Takže ve Fantasy na ni dost spoléhám, když vidím, co ti chlapi vyvádějí :))))) Gratulka, dneska hlavní Kvítkův zápas, takže Peťulínku držím palce :))
Reagovat
PetaM
A já ho zase neuvidím :( Už mě to vážně se*e ... Když už mám čas, tak jsou jenom čísla. Když nemám čas, tak je stream ... Jáj, proč nehraje později .. :( :( Ach jo, tak aspoň budu posílat pozitivní vlny mimo svůj domov :D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist