Serena se jako první kvalifikovala na Turnaj mistryň do Singapuru

6. 9. 2014, 12:28
Aktuality 2
Serena Williamsová si postupem do finále US Open zajistila jako první hráčka v sezoně účast na Turnaj mistryň, který se bude konat poprvé v Singapuru. Američanka závěrečný podnik roku už čtyřikrát vyhrála.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Už před startem US Open bylo jisté, že postup do finále zajistí Sereně Williamsové letenku na Turnaj mistryň. A dvaatřicetiletá Američanka to dokázala ve velkém stylu, když v šesti zápasech neztratil ani set. Ve včerejším semifinále smetla Rusku Makarovovou.

"Turnaj mistryň je hlavním cílem v každé sezoně a tak jsem nadšená, že se na něj znovu vrátím a budu moct obhajovat svůj titul. Těším se, že poletím do Singapuru a utkám se tam s nejlepšími tenistkami," řekla Williamsová.

Serena WilliamsováSerena se na Turnaj mistryň kvalifikovala podeváté v kariéře, polovinu svých předchozích startů proměnila v triumf. V roce 2001 zvítězila v německém Stuttgartu, v sezoně 2009 triumfovala v katarském Dauhá a v posledních dvou letech vládla v Istanbulu, když vyhrála 10 zápasů v řadě.

Více titulů z Turnaje mistryň mají jen Němka Steffi Grafová (8) a Martina Navrátilová (5). Se čtyřmi tituly se Serena dělí o třetí místo v historickém pořadí s Chris Evertovou.

Serena sice na prvních třech letošních grandslamech nepřekročila 4. kolo, získala však pět titulů. Trofeje si odvezla z Brisbane, Miami, Říma, Stanfordu a ze Cincinnati. Navíc si zítra na domácím US Open zahraje v 22. grandslamovém finále o 18. grandslamový triumf. Po Wimbledonu vyhrála 18 z 19 utkání.

"Serena se stala jednou z nejlepších hráček všech dob. Postoupila do 22. grandslamového finále ve dvouhře, což je fantastický úspěch," řekla šéfka WTA Stacey Allasterová. "Získala právo hrát na Turnaji mistryň v Singapuru, kde bude jistě patřit mezi oblíbence u fanoušků. Nemůžeme se dočkat, až tam Serenu uvidímě."

Letos se osm nejlepších hráček sezony sejde poprvé v Singapuru, kam se akce přesouvá z tureckého Istanbulu. Elitní tenistky budou hrát o prestižní trofej od 17. do 26. října.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
když ne teoreticky tak prakticky určitě. Neumím si představit jak by je někdo ještě moh z první osmičky vystrnadit ... :)
Reagovat
slacker
Ne nekdo jeden ale vsechny ostatni na 4-9 miste v Race se vhodne podeli o zbyle body. jedna z tehle dvojky uz nic nenahraje a prvni trojka uz nebude "krast" body ve crtfinale a dal
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist