Serena převálcovala Radwaňskou a s Šarapovovou si zahraje o rekordní 6. titul

29. 3. 2013, 08:57
Aktuality 33
WTA MIAMI - Serena Williamsová na turnaji v Miami dále potvrzuje svojí dominanci a sílu. Včera v semifinálovém zápase převálcovala světovou čtyřku a obhájkyni titulu Agnieszku Radwaňskou a zahraje si tak už o 6. titul z Key Biscayne. V boji o něj si Američanka zahraje s Marií Šarapovovou, která sice neprohrála už 22 setů v řadě, ale kterou sama už v 10 duelech po sobě porazila.
Serena Williamsová

Serena Williamsová se tento rok stala nejstarší světovou jedničkou v historii a svými výkony i nadále potvrzuje, že na toto místo stále patří. Jednatřicetiletá Američanka včera v semifinálovém klání v Key Biscayne v Miami rozdrtila Polku Agnieszku Radwaňskou a postoupila už posedmé do finále Sony Open.

Williamsová si v zápase proti defenzivně hrající Polce počínala skvěle a po celou dobu diktovala tempo hry. Za 66 minut nastřílela celkem 12 es, 40 vítězných míčů a dopustila se pouze jedné dvojchyby a 21 nevynucených chyb.

Statistika zápasu Serena Williamsová - Agnieszka RadwaňskáV úvodní sadě nedovolila Radwaňské téměř nic, třikrát jí vzala servis, 19 z 26 fiftýnů získala vítězným úderem, udělala jen 7 nevynucených chyb a po 26 minutách světové čtyřce nadělila 'kanára'. Ve vynikajícím výkonu Serena pokračovala i ve druhém dějství. Radwaňské sice nabídla první brejkbol, ten ovšem hned zlikvidovala, sama v šestém gamu vzala Polce servis počtvrté a zápas dovedla do vítězného konce 6-0 6-3.

O osm let mladší Polku, která se zmohla jen na 6 vítězných úderů, tak porazila i v pátém vzájemném střetnutí.

"Rozhodně jsem se dnes cítila moc dobře. Snažila jsem se hrát svou hru a stlačit počet chyb na minimum. Věřím, že když člověk tvrdě pracuje, může dokázat velké věci a mě se tu povedlo opět postoupit do finále, což mě moc těší. Doufám, že se mi podaří uspět." radovala se po hladkém vítězství světová jednička, která v Miami vyhrála už jubilejní 60. zápas a překonala tak rekord Steffi Grafové.

Agnieszka Radwaňská a Serena Williamsová"Serena měla dneska opravdu odpověď na všechno. První set jsem se vůbec nemohla chytit a ona hrála fantasticky, proto to všechno bylo tak hrozně moc rychlé. Ve druhé sadě jsem se snažila vrátit do zápasu a hrát to, co umím, ale ona hrála tak dobře, že to prostě nestačilo. Serena si jednoznačně zasloužila vyhrát a postoupit do finále. Pokud hraje takhle, je úplně jedno, kdo stojí na druhé straně sítě, ona nemá konkurenci." komentovala poražená Polka, která tak v Miami neobhájí loňský titul.

Serena tak v Miami postoupila už posedmé do finále a pokud v něm naváže na pět svých triumfů z let 2002, 2003, 2004, 2007 a 2008, překoná nejlepší počin Steffi Grafové. Jediné finále v Crandon Parku Williamsová prohrála před čtyřmi lety s Viktorií Azarenkovou.

O historický zápis do tabulek prestižního turnaje WTA Premier Mandatory a druhý letošní titul si Serena zahraje s Ruskou Marií Šarapovovou, která si v semifinále poradila rovněž suverénně se Srbkou Jelenou Jankovičovou. V boji o titul se tak v Key Biscayne představí dvě nejvýše postavené tenistky žebříčku WTA.

Šarapovová sice už v 11 zápasech po sobě neztratila set, jenže Američanku porazila naposledy v roce 2004, od té doby s ní 10krát v řadě prohrála a uhrála pouhé 2 sety. Serena v celkové bilanci vede 11-2, včetně dvou výher právě v Miami.

"Každý zápas je nový a úplně jiný. S Marií hraju moc ráda, protože je to velká bojovnice a to je mi sympatické. Mám ráda výzvy a vím, že Maria hraje vždy moc dobrý tenis. Chci hrát proti skvělým hráčkám, kterou ona bez pochyby je. Ve finále tak očekávám i přes tu bilanci, kterou máme, hodně náročný a těžký zápas. Ona teď hodně dlouho neprohrála a má tak velké sebevědomí. Poslední měsíce patří jí a bude to tak hodně těžké." řekla Američanka k finále, které se bude hrát v sobotu.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.195.765 dolarů)
čtvrteční výsledky (28. 03. 2013)

Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6-0 6-3
Šarapovová (2-Rus.) - Jankovičová (22-Srb.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
pepin
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=553968477958167&set=a.250000751688276.60469.247405601947791&type=1&theater
Reagovat
pepin
Tak Serena opět ukázala jaká je komplexní hráčka. Je fakt, že jsem se po Tomovi rozmýšlel zda to vydržet či ne, ale udělal jsem dobře. Vlčku moc hezky jsi to napsal, docela jsi mi to vzal z klávesnice. Je vidět, že pokud Serena chce a je zdravá, nic ji netrápí tak mají prostě ostatní smůlu. To co předvedla je oslavou chytrého, když je potřeba i tvrdého tenisu, ale s velkým používáním hlavy a to znamená chytrosti. Není pro ní problém změnit rytmus hry, na rozdíl od některých, ubrat nebo přitvrdit. Jsem zvědav s čím vyrukuje marfuša, ale myslím si, že bude mít po včerejšku opět zaděláno. Tak se nechme překvapit a Sereno vem ji kyslík at furt neječí.
Reagovat
Fandina
Dívala jsem se první set a nestačila jsem se divit, jak byla tentokrát Serena přesvědčivá, pak jsem se zbudila na závěr druhého setu a znova Serena dominovala. Byla preciozní a viděla jsem pár nádherných ran za síť. Tak jí přeji, aby jí to vydrželo do finále. Go Sereno go go go!
Reagovat
Permonik
Velmi správný názor, FANDI! Tommy Haas potvrdí svoji skvělou formu, a porazí ne příliš přesvědčivého Davida Ferrera. A Serena Williams? To je kapitola sama o sobě. Myslím, že v současné formě nemá konkurenci.
Reagovat
pepin
Je to pravda, protože když vezmu ty minulé zápasy, tak to byla hrůza. Ale dnes to mělo prostě tu její správnou štávu a nenechala nikoho na pochybávh kdo je právoplatná jednička.
Reagovat
dadaft
souhlas. Serena momentálně nemá konkurenci.
servis, smeč, bekhend, return zcela elitní a tak trochu mimo kategorie.
vše ostatní prvotřídní, jedno z nejlepších na světě.

ale snad aby nedošlo k mýlce pro ty, co to neviděli:::::
ano, Serena hrála s přehledem až nadhledem a dost se snažila trefit kurt..............
......... ale Serenin servis byl opravdu BRUTÁLNÍ a i když ve výměnách hlavně umisťovala, pořád to byly strašlivé "koule".

- - - kdyby tomu tak nebylo, obraz hry by se velmi rychle proměnil (aby si někdo nemyslel, že to včera byla nějaká "pinkačka"). ))
Reagovat
pepin
Tak všichni kdo to sledují tak vědí, že je to postaveno na servisu a u Sereny to není vyjímka. Již jsme o tom tady loni diskutovali, kolik za tím stojí práce a úsilí, aby ji ten servis poslouchal a pomáhal. K tomuto by se potřebovala dopracovat Petra. Pak to jde vše lehčeji, když se o to může opřít. A že to jsou bomby tak k tomu je postava Sereny, ale zrovna tak i Petry předurčena. Jen ta Petra, aby se k tomu dopracovala.
Reagovat
smazaný uživatel
David < Tommy - Tommy prekvapi i Davida a poprve s nim vyhraje. Tommy vyhraje turnaj, je jedno jestli bude hrat s Risou nebo Andym:)
Richard > Andy - h2h 4:4 - da se rict, ze ted je na rade Richard:) a zahraje si finale s Tommym a bude to pecka:)

Masa < Serena - Serena potvrdi h2h, ale jak...kdo vi:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to prajem najviac Haasovi a aj Mashe
Reagovat
smazaný uživatel
David < Tommy - souhlas, Tommy vyhraje a porve se o titul.

Richard < Andy - přál bych si finále Richard - Tommy, bylo by to super, ale Andy to podle mě dnes urve.

Masa = Serena - stále čekám na to, že ještě jednou v kariéře Maruš Serenu porazí. Možná to bude právě tady.:)) V Doha hrála Serena také ve QF špatně, v SF bez problémů, a finále pak projela. Ovšem Vika je zase komplexnější hráčka, má na Serenu více zbraní než Maruš - uvidíme. Věřím, že Serena neprohraje druhé finále za sebou.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si - Serena, Tommy, Andy

Podle mého tajného zdroje to bude ale spíš Máša, David, Richard. Btw podle něj vypadne i Siniaková.

Ten tajný zdroj má velmi vysokou úspěšnost, tak vůůůbec nevim. Uvidím jestli nezmění názor večer.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena, David, Andy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja Tommymu proti Davidovi celkem verim, horsi to je uz s Richardem, tam je to asi vic prani, kvuli finale a sanci Tommyho, takze si dokazu predstavit, ze Andy postoupi, ale doufam v prekvapeni...a opravdu ve finale Tommy vs. Richard:) a velke vitezstvi veterana:)

Dufejme, ze tajny zdroj zmeni nazor...
...jen tak na okraj, co rikal tajny zdroj pred zapasem Tommy vs. Djoker?
Reagovat
smazaný uživatel
Tommy porazí Davida a ve finále Andyho. Maruš prý sháněla po Miami figurku Sereny, jehly a kohoutí krev, ale myslímn že na Serču je i voodoo krátký a ebenová bohyně opět přivede své oddané obdivovatele k extázi.
Reagovat
Fandina
Serena Tommy
Reagovat
smazaný uživatel
:D)))

P.S. mel bys pomalu zmenit nick na Nejsem-tady-dnes-poprve:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tajný zdroj jasně říkal
prohra Djokra s Tommym i Potrem,
prohra Federera s Nadalem,
nevýhra Česka s Dánskem,
Siniaková postoupí v Miami až do 2.kola.
prohra Berdi s Ríšou
Reagovat
smazaný uživatel
Chtelo by to, aby tajny zdroj vyvijel novy tlak na vitezstvi Tommyho, sakra:) a to primo tlak obrovsky...:)

V kazdem pripade budu se drzet teorie Schrodingerovy kocky...dokud zapas neskonci a neni potvrzen MP, Tommy je porad vitez turnaje:D))))
Reagovat
smazaný uživatel
V klidu ze zaznamu jsem se chtel podivat jak doslo k vysledku.

Musim rict, ze Serena mne teda dostala. Pro sebe si tipuji, ze se velmi dobre pripravila na Agu. Jinak nevim...
Serena ji neporazila nejak specialne silovym tenisem, ale ukazala ji, ze to dokaze i jinak. Jasne, servisy ji chodily, ale nebyl to teda zapas jen o servisu.

Serena si s Agou krasne pohrala...jeji krasne zkracene a technicke prohozy koncici v prechodu na sit, kdy uz to davala do prazdnyho kurtu, nebot souperku vyhnala do tribun mne fakt dostaly - desitky tehle krasnych momentu... Kde byla ta silova Serena??? Nevim, kde byla, ale vcera ukazala, ze dokaze velmi krasne u tenisu myslet, a ze to neni jen v sile...musim rict, ze tim nejen "dostala" tzv. myslici Agu, ale i mne:D)
Sereno, nevim co rict, byla to tenisova krasa...
...cely turnaj hrajes to svoje, divat se na to tolik az neda, a pak prijde neco takoveho. To byl Tvuj krasnej vecer, a jen se ukazalo, ze problem u Agy neni v tom, ze by ji sila chybela, ale v te jeji pasivni rezistenci, kterou si rozebrala tak jednoduchou zalezitosti, ze jsi ji pekne prohazovala...byl to tenisovy koncert, to se snad ani jinak neda rict.

Doufam, ze takove zapasy od Tebe jeste nekdy uvidime:)
- dale dnesnim zapasem jsi pro mne potvrdila, ze jsi absolutni Kralovna, a ja jen doufam, ze budes No.1 porad az do duchodu, ze tam budes takhle skolit mlade holky jeste dlouho, aspon 10 let jen at nekteri klidne puknou vzteky, protoze ten tvuj vcerejsi zapas byla pohadka...a hozena rukavice vsem tem posmevackum, kteri si mysli, ze nic jineho nez poradne prastit do mice neumis...nefandim Ti, ale...

...ses fakt The Best...
Reagovat
Fandina
Nezkoumala jsem to, první set hrála Serena přesně rychle přesvědčivě, ale vybyvuji si, že tam nějaký větřík byl, šaty trochu vlály, to určitě. Vítr byl. Ale teď nemám čas, ale můžeš se podívat někde na internetu napiš počasí maimi a tam bývá i za minulé dny, přehledy.
Reagovat
Fandina
sorry ... pospíchám, to mělo být níže pod vlákno Oskar 11:34 ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=S-BmrazJxbM

Zajtra to dopadne takto:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufám, že ten MTO v zápase s Li Na a nějaké ty bolesti přešly, a bude se do toho moct ve finále pořádně opřít.
Zápas jsem neviděl, možná bude někde záznam. Kdo jste viděl - bylo větrno jako jiné dny?
Reagovat
Fandina
Větru jsem si nestačila všimnout. Jindy se dokonce dívám jaká je tam vlhkost a teplota. První se byla jeden vítr Serena. Takže to rychle skončilo. Ve druhém si šla Serena důsledně za svým a vlastně také nedala Agne šanci. Ale ten set už jsem trochu prospinkala, tak jen píši můj dojem když jsem se probudila a Serena vyhrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mně stačil vítr postřehnutelný okem. Jakože jestli hráčkám vlají šaty či Sereně vlasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Čím by Maria, ale opravdu Serenu vykolejila, kdyby neřvala. To ale za jeden titul nestojí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je jejich H2H.

7/2013 WTA Doha (QAT) Hard 6-3 6-2
43/2012 WTA Istanbul (TUR) I_Hard 6-4 6-3
31/2012 WTA London (GBR) Grass 6-0 6-1
19/2012 WTA Madrid (ESP) Clay 6-1 6-3
30/2011 WTA Stanford (USA) Hard 6-1 6-3
25/2010 WTA Wimbledon (GBR) Grass 7-6(9) 6-4
16/2008 WTA Charleston (USA) Clay 7-5 4-6 6-1
12/2007 WTA Miami (USA) Hard 6-1 6-1
3/2007 WTA Australian Open (AUS) Hard 6-1 6-2
3/2005 WTA Australian Open (AUS) Hard 2-6 7-5 8-6
45/2004 WTA Los Angeles (USA) I_Hard Maria 4-6 6-2 6-4
25/2004 WTA Wimbledon (GBR) Grass Maria 6-1 6-4
12/2004 WTA Miami (USA) Hard 6-4 6-3

No comment
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je slušná bilance :)
Reagovat
smazaný uživatel
Daj Bože vitazstvo Mashy
5 krat vo finale v Miami 3 krat za sebou a bude 1 titul:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Takový jednoznačný výsledek jsem nečekal a kanára už vůbec ne... No, asi je Serena zase ve své obvyklé formě. Podle mě je u ní pravidlem, že nejprve má na turnaji nějaké horší zápasy, ale od semifinále začíná hrát svůj nejlepší tenis. Pro Serenu bylo klíčové, že přežila ten kritický zápas s Dominikou, ve kterém se jí set a půl vůbec nedařilo. Proti Na Li měla ve 2. setu taky problémy, ale už to bylo lepší. No a teď... Aga sice v Miami postupovala přes vybojované tříseťáky, ale pořád je to čtvrtá hráčka žebříčku, mimořádně konzistentní tenistka a navíc v Miami obhajovala titul. Přestože byla Serena jako vždy favoritkou, takový výsledek se asi moc neočekával. Tím spíš, že Serena měla v předchozím zápase nějaké zdravotní problémy...

Takže tenhle výsledek beru jako signál, že Serena je zase v nejlepší formě a na konci turnaje opět hraje svůj nejlepší tenis, jak už jsme všichni zvyklí... Na druhou stranu si říkám, že jednou to Mashe musí vyjít. Ať už výhra nad Serenou po dlouhé době, nebo titul v Miami, ke kterému má vztah už od dětství a ještě tam nikdy nevyhrála... Navíc Masha je taky ve skvělé formě. Snad jenom ten výkon proti Saře byl trochu slabší, ale Serena bude hrát úplně jiným stylem. Je mi jasné, že Serena se proti Mashe (a ostatním hráčkám ze špičky) dokáže nejvíc vyhecovat... Ale jak říkám: Někdy už to Mashe musí vyjít, tak třeba to bude zítra. :)
Reagovat
dadaft
tak jsem to v noci pustil - první gem zápasu, tři esa...
- - - chvíli jsem se díval, Serena hrála jako chlap, po jakýchkoliv problémech nebylo ani stopy.
naštěstí se Slovaksport začal sekat, takže jsem to vypnul a šel spát...........................................
Miami skončilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena mi udělala radost. Na finále se těším a očekávám Happyend :D
Pojď Sereno!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist