Serena stále neztratila ani set, čeká ji Wozniacká

9. 9. 2011, 09:45
Aktuality 18
US OPEN ženy - Bez ztráty setu postoupila do semifinále US Open Serena Williamsová, jež si proti talentované Rusce Pavljučenkovové připsala už 17. výhru v řadě. Nyní ji čeká světová jednička Caroline Wozniacká, jež touží získat první grandslamový titul.
Serena Williamsová

Serena Williamsová na cestě do semifinále ještě neztratila ani set. V duelu s dvacetiletou Anastasií Pavljučenkovovou - nejmladší čtvrtfinalistkou letošníhoUS Open - sice hned v úvodu ztratila podání, rychle si ho ale vzala zpět a po deseti vyrovnaných gamech utkání ovládla.

Devětadvacetiletá Američanka častěji chybující soupeřce zasadila 26 vítězných úderů a zvítězila 7-5 6-1.

"Jsem moc šťastná, že tu můžu být dál. Lidi jsou úžasní. Jsem hrdá na to, že jsem Američanka. Díky!" usmívala se Williamsová v rozhovoru přímo na kurtu. Na zámořském betonu tak v létě vyhrála i v 17. zápase.

O finále si třináctinásobná grandslamová vítězka zahraje se světovou jedničkou Caroline Wozniackou, jež usiluje o premiérový grandslamový titul. Finalistka turnaje z roku 2009 si ve čtvrtfinále poradila po setech 6-1 7-6 s Andreou Petkovicovou.

Německá tenistka dánskou soupeřku pustila do dalšího kola množstvím chyb. V nepohledném souboji diváci viděli celkem 69 nevynucených chyb a pouhých 33 vítězných úderů.

V překvapivém tažení pokračuje Angelique Kerberová. Třiadvacetiletá Němka využila zaváhání Kvitové, Na Li, či Wickmayerové, vyřadila Radwaňskou a ve čtvrtfinále i Italku Flavii Pennettaovou po setech 6-4 4-6 6-3 a postoupila už do semifinále.

Kerberová, které patří ve světovém žebříčku 92. místo a na grandslamu dosud maximálně došla dvakrát do třetího kola, si v semifinále zahraje s devátou nasazenou Samanthou Stosurovou.

Australanka už v osmém vzájemném utkání v řadě porazila současnou světovou dvojku a loňskou finalistku Věru Zvonarevovou.

- GRANDSLAM US OPEN ŽENY -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (08. 09. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Petkovicová (10-Něm.) 6-1 7-6(5)
Stosurová (9-Austr.) - Zvonarevová (2-Rus.) 6-3 6-3
S. Williamsová (28-USA) - Pavljučenkovová (17-Rus.) 7-5 6-1
Kerberová (Něm.) - Pennettaová (26-It.) 6-4 4-6 6-3

Semifinálové dvojice:
Wozniacká - S. Williamsová, Kerberová - Stosurová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hosi kdy se to hraje semifinale carolina vs serena? diky
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.usopen.org/en_US/scores/schedule/eventschedule.html?promo=subnav
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.usopen.org/en_US/scores/schedule/index.html?promo=ScheduleofPlayRightRailPromo
Reagovat
Jiri
Caroline GO! Bez debat :)
Reagovat
Jiri
Doufam, ze uz to konecne Caroline prorazi a zavre "usta" vsem kritikum. Serena uz vyhrala dost, tak snad se to povede a WOZ oslavi GS titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Pre Carolyn bude výhra keď uhrá viac ako 8 gemov :-D ale myslím že tak 6:2 6:4 prehrá
Reagovat
smazaný uživatel
Také si to myslím, ale zajímavá je jiná věc. Když srovnáte cestu Sereny i Caroline do semifinále, zjistíte, že celkově uhrály podobný počet gemů. Přitom mají obě úplně jiný styl hry. Vím, že to jsou spekulace, ale teoreticky by mělo jejich semifinále být vyrovnané, pokud se budou obě držet své dosavdní hry, tedy že Serena bude tlačit a Caroline zas nebude kazit a bude trpělivě vracet.
*Odkazuji hlavně na zápasy ve kterých vyhraje Wozniacká 6:2, 6:0, jako se jí to povedlo letos ve 2. kole US Open proti Rusové. Jak může hráčka s takovýmto stylem hry vyhrávat takto jednoznačně?
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem to(doufám že správně) propočítal. Serena již letos hrála na US Open 86 gemů, zatímco Wozniacká rovných 100.Můj odhad tedy nebyl zcela přesný, ale myšlenku to až tak nezmění.
Reagovat
smazaný uživatel
No výborně. Ve finále se rýsuje souboj dvou největších mužatek na okruhu. To už ať radši hraje proti Stosurovi Caroline...
Reagovat
smazaný uživatel
Williams vs Stosur ve finále, ale nemyslím ani zdaleka, že by to měla bejt jasná partie pro Serenu, Sam hodně zlepšila výkonnost své hry, přál bych jí to.. Sice titul bude patřit 99% Sereně, ale i pZápas na tři sety by nebyl špatný.. :) Kerber je hodně velký překvapení a Wožniaki bude oslavovat další GS semifinále, protože dál už se nedostane.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Péťo, dál se už nedostane, ale body má narozdíl od jiných už obhájené. Důležitější je jiný výsledek, hysterka Zvonarevka (včera při tom mečbolu pěkně skučela, víc jsme v TV neviděli) nám opět padla :-DD a Carol vede v žebříčku přes dalšími v pořadí o parník :-)

Pořád toho od r. 2009 uhrála mnohem víc (GS 3x SF a 1x finále, TM 1x finále, Premier mandatory 2x titul) než ta tvá uřvaná rusko-americká kreatura. Dva měsíce zpátky se štěstím prolezla do finále Wimbledonu, ale co jinak? Po návratu od zranění je Marfuša sotva poloviční. K té bývalé šampionce má hodně daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufejme, že Serena všem ukáže, kdo je taky královna a dojde si pro titul, po tom zranění bych ji to i přál, i když jsem jí nikdy nefandil. Navíc by mi pomohla s tiketem.
Reagovat
baggik
Zdá se že se Wozniacká po hodně bídných 4 měsících opět vrací do formy, dokonce se dokáže už i na grand slamu vypořádat s holkama co do toho řežou (Petkovič) a byla by bomba kdyby princezna v rúžovém dokázala zastavit terminátora jakým je ve světě ženského tenisu Serena, bohužel to asi není moc pravděpodobné.
Reagovat
Stan_Borowitz
neuvěřitelné, že hráčky se ženskou fyziognomií, ke kterým WOZ patří, dokáží konkurovat těm polovičním chlapům. Někdy možná i celejm chlapům, protože kdoví, jestli třeba Světlana Kuzněcová a Feliciano López nejsou táž osoba...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepák, já jednoznačně fandím Sereně - ta hraje alespoň tenis, který mě baví. Ta zeď jménem Wozniacki hraje strašně nudný tenis, není divu, že GS ještě nevyhrála a doufám, že nějaký pátek ještě nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se mi nelíbí momentální hra Caroline. Sice je to účelná hra, jak vidno...ale absolutně nekoukatelná. Kdyby Petkovič hrála a bouchala do toho jako na konci druhého setu už od začátku utkání, asi by ten první neprohrála 1:6. Myslím si, že Serena nebude mít s WOZ moc velký problém. Ani zeď WOZ není tak silná, aby odolala nárazům ze strany Williamsové. Finále Serena - Stosur bude ale jednoznačnou záležitostí a Williamsová celé US vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to tak vidím (a doufám).
Reagovat
VlS
Koukal jsem na to, a přemýšlel jsem, jestli Andrea a Lucka Šafářová nejsou sestry. Umí toho daleko víc, než dokážou někdy prodat. Nechápal jsem celý první set, proč Andrea akceptuje hru CW a snaží se s ní hrát její hru tréninkové zdi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist