Serena ustála první komplikace. Ve druhém kole ji potrápila Bertensová

2. 9. 2015, 23:14
Aktuality 32
US OPEN - Serena Williamsová je zřejmě nejsledovanější osobou letošního US Open a dnes bylo znát, že i na ni může dolehnout tlak z okolí. Světová jednička, jež může jako teprve čtvrtá tenistka v historii zkompletovat Grandslam, však znovu předvedla svou psychickou odolnost a po vydřené výhře nad Nizozemkou Kiki Bertensovou postoupila do 3. kola.
Serena Williamsová

Vyhrát všechny čtyři grandslamy během jedné sezony dokázaly dosud jen tři tenistky v historii. Američanka Maureen Connollyová (1953), Australanka Margaret Courtová (1970) a Němka Steffi Grafová (1988).

Letos k tomu má čím dál blíže i Serena Williamsová. Poté, co ovládla poslední čtyři grandslamy a už podruhé v kariéře zkompletovala nekalendářní grandslam, útočí na kalendářní Grandslam na domácím US Open.

I když během své kariéry překonala spoustu rekordů a psychická odolnost je jednou z jejích největších zbraních, ocitá se v New Yorku pod obrovským tlakem. V prvním kole ještě prolétla přes zraněnou Rusku Djačenkovou, ale dnes se ve druhém kole hodně natrápila na výhru nad Kiki Bertensovou z Nizozemska.

Především v prvním setu Serena musela dohánět několik ztrát. Prohrávala 3-5, do té doby neměla jedinou šanci na brejk. Po vyrovnání na 5-5 čelila brejkbolu a v tie-breaku prohrávala 0-4. Všechno však ustála a po téměř hodinovém boji vydřela vedení. Ani v druhé sadě nebyla výrazně lepší, ale vítězství 7-6 6-3 ubojovala.

Třiatřicetiletá Američanka v zápase předvedla 23 winnerů a 34 nevynucených chyb, z toho deset dvojchyb.

"Nehrála jsem dobře. Hlavně v prvním setu tam byly výkonnostní propady, které soupeřka málem proměnila ve vedení. V tie-breaku jsem si už za stavu 0-4 myslela, že to nezachráním, ale šla jsem bod po bodu a zůstávala jsem pozitivní," komentovala Williamsová.

Na grandslamech tak Serena vyhrála 30 zápasů po sobě, na US Open šestinásobná šampionka neprohrála od finále v roce 2011 již 23 utkání a na domácích betonech vyhrála dokonce už 45. zápas v řadě. Letošní bilanci vylepšila na 50-2. 

Ve třetím kole se 21násobná grandslamová vítězka utká s krajankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s níž vyhrála oba vzájemné duely. "Pokud tady chci vyhrát, tak v dalších zápasech musím hrát mnohem lépe," uvědomuje si světová jednička Williamsová.

• US OPEN 2015 •
USA / New York, tv. povrch, 20.102.700 dolarů
středeční výsledky žen (02. 09. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Keysová (19-USA) - Smitková (ČR) 6-1 6-2
Vinciová (It.) - Allertová (ČR) 2-6 6-3 6-1
S. Williamsová (1-USA) - Bertensová (Niz.) 7-6(5) 6-3
A. Radwaňská (15-Pol.) - Linetteová (Pol.) 6-3 6-2
Kontaveitová (Est.) - Pavljučenkovová (31-Rus.) 7-5 6-4
Matteková-Sandsová - Vandewegheová (obě USA) 6-2 6-1
Kasatkinová (Rus.) - Konjuhová (Chorv.) 6-4 6-4
Mladenovicová (Fr.) - Jovanovská (Srb.) 7-5 6-1
Brengleová - Tatishviliová (obě USA) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Viděl jsem kousek a musím konstatovat...good job blondie! :)) je sice pravda, že Serena mívá pomalejší rozjezdy na grand slamech, že začíná hrát od čtvrtfinále, ale zrovna od Kiki bych tohle nečekal :))
Reagovat
dadaft
z toho co jsem viděl musím vyzdvihnout dva zápasy, které měly hodně společného ------ topspin i slajs, obrana i útok, parádní "úhly", přechody na síť, celodvorcové pojetí,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, zkrátka pestrá hra.

Bouchard - Hercog 63 67 63
nejen ženské čaro obou protagonistek, ale i oslava tenisu před šílícím naplněným Grandstandem.
pružnost, pohyblivost, zrychlení nebo rozsahy 182cm vysoké Polony jsou vskutku úžasné a jak jsem říkal, kdyby se takhle dokázala pohybovat Petra, byla by asi neporazitelná,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Genii zdá se Connors svědčí.

Kukuškin - Dimitrov 63 76 26 46 64
parádní mač se spoustou dechberoucích výměn.
Reagovat
tommr
vždycky když vidím Hercogovou hrát tak si kladu otázku co jí vlastně brání v tom, aby prorazila mezi absolutní špičku? Má přeci talent, má dobrou úderovou techniku, má skvělou fyzičku - dobrý výsledky ale přesto nějak nepřicházejí ...
Reagovat
janek_da
Nemám ji tak načtenou, ale myslím, že občas je zraněná a škrábe se nahoru a hlava je podle mě problém.
Podobný případ byl Lesja, ta se ale letos už zvedla.
Reagovat
dadaft
navíc má některé návyky, které už v moderním tenise neobstojí, a které u ní asi nejdou změnit, např. ona se pořád pohybuje 2-3m za základní čarou a nikdy se nesnaží zrychlit hru údery brzy po odskoku.
Reagovat
janek_da
ono je v podstatě hlava problém téměř u všech :D
Ale u některých je to víc vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak včera to v zápase bylo patrné. Genie chodila na sít a snažila se ukončovat výměny, což ji podle mě vyhrálo zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
jo a nektere behaji jeste dal od te BL....
...dokonce az za Montreal;)
Reagovat
smazaný uživatel
Okomentuju jenom výsledky, protože (jak už jsem psal) jsem nic neviděl...

Na celým fotbale (Viktorka Žižkov - Loko Vltavín 0:0, 4:5 na penalty) bylo dneska nejlepší občerstvení, takže jsem rád, že mi aspoň Kiki zlepšila náladu. Sledoval jsem livesport, když otočila 1. set a pak mi chcípnul mobil... Každopádně mám radost, že aspoň jedna z mých mladších favoritek má dobrou sezonu a věřím, že v New Yorku má našlápnuto k pěknému výsledku. Ve 3. kole Kasatkina (lucky loser po odhlášení Mashy), to je přece parádní los!

K ostatním výsledkům: Serena to teda rozhodně neměla zadarmo. PsychoTerka nepřekvapila, Denisy je škoda. Tatishvilli a Dodin nezopakovaly výkony z 1. kola. Kontaveit překvapila, už zmiňovaná Kasatkina taky překvapila. Cibule pro mě celkem nečekaně ztratila set, ale otočila to. Genie zase vyhrála, postup jí přeju (mohla by dát i Cibuli). Teď ještě hraje Belinda, která prohrála 1. set, ale podle mě to ještě otočí. Doi ale každopádně potvrzuje, že je nepříjemnou soupeřkou...
Reagovat
Frick
Šiškov - Vltavín, tedy, to jsi fajnšmekr :-D
Reagovat
smazaný uživatel
To proto, že jsem fanoušek Viktorky. :)
Reagovat
Frick
Hm, to jsi vlastně před rokem měl důvod k oslavám, co?
Reagovat
smazaný uživatel
No vždyť jsem tady o tom snad i psal, jak vyřadili Slavii. :D Já na tom zápase nebyl, ale jinak jsem byl na poháru loni dvakrát (s Jihlavou a Boleslaví). To ještě Viktorka hrála parádní fotbal, taky je teď většina těch kluků v Synot lize a Trpišovský trenérem měsíce... Ale nedá se nic dělat. Sice je ta 3. liga bída, ale taky mohla hrát Viktorka jenom pražský přebor nebo vůbec nic. Možná mám letos jenom smůlu na špatné zápasy (byl jsem dneska a na poháru v Klatovech). Jak chybí výpomoc od vás (Vukadinovič a Diop), tak to stojí za ho*no. :D
Reagovat
blixa
Hele, kolik má ta Viktorka vlastně fandů ? Proslýchá se, že asi pět :D Ale zase je dobrý, že se mezi sebou všichni znáte ;-)
Reagovat
Frick
Jaká? Ta žižkovská, ta plzeňská nebo ta ječavá?
Reagovat
smazaný uživatel
Viktorka Žižkov nikdy nebude mít takovou fanouškovskou základnu jako Sparta, Slavia nebo Bohemka. Pořád si ale myslím, že jsme na tom líp než třeba Dukla. :D Včera bylo na Viktorce 486 diváků a nedivím se, že tak málo (3. liga, všední den)... Ale jako zase jsem koukal, kolik na Viktorku chodí pěkných holek. Některé tam byly třeba ve dvou, ale pode mnou seděla slečna, která tam byla dokonce sama. Tipoval bych to na přítelkyni některého hráče, ale nevím. :D Každopádně jsem se včera přesvědčil, že aspoň občerstvení na Žižkově 1***, což ti potvrdí snad každý, kdo tam někdy byl. :)
https://pbs.twimg.com/media/CN7tI7CWcAQS2Df.jpg

Jinak třeba fanouškovský profil na FB lajkuje 3240 lidí, což není zas tak málo (podotýkám, že já FB nemám :D).
https://www.facebook.com/pages/Viktoria-%C5%BDi%C5%BEkov-Fans/37964659693
Reagovat
blixa
Nevím, no, o Viktorce se říkalo že je to klub s nejmenším počtem fanoušků ve střední Evropě a všichni se mezi sebou znají :D Ale asi to byla pomluva ;-)
Reagovat
slacker
u vas v ustavu?
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo to psal? Hele, nepsal jsi náhodou, žes tam jednu dobu taky chodil? :D Jinak jsem včera zjistil, že má Viktorka fanouška dokonce i ve Švédsku (zval v angličtině na koncert v Balbínově poetické hospůdce na podporu Viktorky)... :)
Reagovat
blixa
To asi nikdo nepsal, pražské hospodské kecy :D Na Viktorce jsem byl asi jednou, dvakrát, já jsem chodil na Bohemku ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. :)
Reagovat
kada.tom
Krok druhý rovněž splněn. Ale byla to šichta.

Dneska to bylo urputný, Bertens hrála hodně dobře hlavně v 1. setu, Serena naopak měla velký problémy, ale zase se ukázalo kdo je Nr. 1 - Serena to prostě ubojovala, byť ve 2. setu to už bylo o něco lepší. V rozhovoru přiznala, že to dneska od ní nebylo dobrý. Každopádně slabší okamžik se dal čekat. Snad si ho vybrala dneska a v dalším zápase/dalších zápasech to bude už jenom lepší.

Ve 3. kole čeká Serenu krajanka Bethanie Mattek-Sands, která poněkud překvapuje, dneska smetla CoCo ... no, věřím Sereně, že i tohle kolo zvládne bez ztráty setu a třeba zase možná trochu suverénněji jak dneska.
Reagovat
Oin
Až ta nadopovaná Syréna definitivně skončí, ženský tenis si oddechne.
Reagovat
kada.tom
A až dostaneš ty rozum, tak si ulevíš ty a tvé okolí.
Reagovat
Frick
?
Reagovat
FulnekUltras
Ten děsivý tlak je tam každopádně krásně vidět... ;)
Reagovat
Pedronegro
:-D jo, jen škoda, že ji Kiki nešmikla...
Reagovat
FulnekUltras
Ono to ještě přijde... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Na Grand Central Parkway? To by mohlo vadit jen Timu Smyczekovi (jezdí na zápasy autem) a ten už vypadl.
Reagovat
tommr
jj vypadá to tak ... :)
Reagovat
slacker
Pozorujes se casto v zrcadle pri tlaceni?
Reagovat
FulnekUltras
BOB a bobek... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist