Serena v Paříži končí, udolala ji Kuzněcovová

3. 6. 2009, 17:38
Aktuality 5
Téměř tříhodinovou bitvu svedly v dnešním čtvrtfinále Světlana Kuzněcovová a světová dvojka Serena Williamsová. Na jejím konci se radovala ruská tenistka, která potřetí v kariéře postoupila do semifinále French Open. Její soupeřkou v duelu o postup do finále bude australská tenistka Samantha Stosurová.
Světlana Kuzněcovová

Třiadvacetiletá Světlana Kuzněcovová mohla utkání rozhodnout mnohem dříve než téměř po třech hodinách. Po vyhraném tie-breaku se dostala v druhé sadě do vedení 4-2 a za stavu 5-3 podávala na vítězství v zápase. Serena Williamsová ale rovněž potvrdila srdce bojovnice. Stav dokázala srovnat a v rozhodující sadě se dokonce ujala vedení 3-1.

Od té doby však opět kupila více chyb. Skvělým servisem ještě dokázala zlikvidovat dva soupeřčiny mečboly, na ten třetí už ale byla krátká. Po triumfech na US Open a Australian Open se tak vítězná šňůra Williamsové zastavila na 18 grandslamových zápasech.  "Po pravdě řečeno prohrála jsem si to sama a kvůli tomu, jak hrála ona. Ve třetím setu jsem měla šanci, ale pak jako bych se jí zeptala: chceš do toho semifinále? Protože já tam nechtěla," hořekovala nad promarněným vedením Williamsová.

Kuzněcovová potvrzuje i v Paříži skvělou antukovou formu. Jako jediná na pomalém povrchu letos porazila světovou jedničku Dinaru Safinovou, s níž se může utkat o titul i na Roland Garros.

Nejprve však musí Kuzněcovová porazit překvapivou semifinalistku Samanthu Stosurovou. Ta dnes neměla větší problémy s Rumunkou Soranou Cirsteaovou. Jedinou slabší chvilku si vybrala za stavu 6-1 a 4-2, kdy poprvé a naposledy ztratila své podání. Stosurová v Paříži dokázala vyhrát před třemi lety čtyřhru, ve dvouhře je její letošní dosavadní výsledek jasně největším úspěchem kariéry.

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 16,15 milionu eur):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kuzněcovová (7-Rus.) - S. Williamsová (2-USA) 7-6 5-7 7-5
Stosurová (30-Austr.) - Cirsteaová (Rum.) 6-1 6-3

Semifinálové dvojice: Safinová (1-Rus.) - Cibulková (20-SR), Kuzněcovová (7-Rus.) - Stosurová (30-Austr.).

Čtyřhra - semifinále:
Medinaová-Garriguesová/Ruanová-Pascualová (3-Šp.) - Blacková/Huberová (1-Zimb./USA) 7-5 5-7 6-2

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Serena konci, to je dobre
Reagovat
skott
za odstraneni posledni velke prekazky k tretimu vyhradne ruskemu GS finale:D
RG04: Myskina-Dementieva 61 62
USO04: Kuznetsova-Dementieva 63 75
RG09: Dina-Sveta ???
Reagovat
smazaný uživatel
Světlana je ok, ale rozhodně ne moje favoritka. Dinaru mám rád.. ale co je tak skvělého na čistě ruském finále?
Reagovat
smazaný uživatel
Když on fandí úplně všem Ruskám (a Ivanovič má taky rád, ale ta mu už bohužel vypadla), takže je samozřejmě nadšený, takové GS finále je výjimečná událost. Poněkud předbíhá, ve finále ještě není ani jedna z nich. Ale prý zbývá odstranit jen malé překážky.
Kuzna tradičně. Ve 2.setu je 5-3 a opět selže. Za stavu 3-2 a 40-0 pro W jsem už vůbec nevěřil, Kuzna vypadala že mele z posledního. A ten brejkbol za stavu 3-3 byl taky kritický, konec už mohl být hodně blízko. Závěr utkání nás ale potěšil. Serena (8158 bodů) asi trochu stáhne ztrátu na Ďynáru (zatím 9301), ale Serena Slam letos určitě nebude. Hurá !!!
Reagovat
skott
no pro tebe asi nic, ale pro me to z nekolika duvodu vyznam ma velky:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist