Serena vyvázla za chování na US Open pouze s pokutou

13. 9. 2011, 09:56
Aktuality 19
Serena Williamsová vyvázla za své nevhodné chování ve finále US Open s pokutou 2000 dolarů. Americká tenistka, která US Open třikrát vyhrála, dostala v nedělním finále varování za výkřik během výměny, a protože je ještě v podmínce za slovní útok na rozhodčí z roku 2009, mohla se dočkat i hodně tvrdého trestu včetně vyloučení z příštího ročníku.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Devětadvacetiletá Williamsová dostala varování za situaci ze začátku druhé sady finálového duelu s Australankou Samanthou Stosurovou. Za stavu 2:6 a 30:40 při soupeřčině brejkbolu zakřičela "Come on!" v momentě, kdy ještě nebyla výměna u konce. Řecká sudí Eva Asderakiová ji napomenula a vzápětí přidělila bod Australance, která tak vedla 1-0 a podávala. 

Obecenstvo pískalo, Williamsová si stěžovala a dostala od rozhodčí varování. O pauze při vedení 2-1 si rozezlená Američanka málem vysloužila další varování a mohla přijít o fiftýn za další slovní výpady na rozhodčí. "Vůbec se na mě nekoukejte. Varování za to, že jsem řekla svůj názor... Jsme v Americe," pronesla nahlas. Po zápase sudí nepodala ruku. 



Jejím chováním se zabývalo vedení US Open a hlavní rozhodčí Brian Earley po prozkoumání záznamu incidentu a vyslechnutí rozhodčí Asderakiové rozhodl o relativně mírném trestu. "Chování Williamsové, ačkoli verbálně hanlivé, nedosáhlo hranice velké urážky podle grandslamových pravidel," uvedl Earley v tiskovém prohlášení.

Williamsová tak zaplatí jen zlomek toho, co si v posledních týdnech vydělala - z US Open totiž odjede s šekem na 1,4 milionu dolarů. Devět set tisíc dostala za účast ve finále grandslamu a bonus 500.000 jí patří coby nejúspěšnější hráčce na turnajích před US Open.

Williamsová přitom ještě byla ve dvouleté podmínce za skandální výlev na čárovou rozhodčí v roce 2009 během semifinále s Belgičankou Kim Clijstersovou. Když jí tehdy sudí zahlásila při podání chybu nohou, třináctinásobná grandslamová šampionka jí sprostě vynadala a vyhrožovala, že ji zabije.

Dostala za to pokutu téměř 1,5 milionu korun a podmínku, že pokud se v následujících dvou letech podobně proviní na turnajích "velké čtyřky", bude vyloučena z nejbližšího US Open a pokuta bude zdvojnásobena.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Podle toho záznamu je zcela evidentní, že Samantha by ten míček neměla, ani kdyby se rozkrájela, rozhodčí Serenu jednoznačně poškodila. Ten výkřik výměnu absolutně neovlivnil. Že se pak Serena rozčílila je pochopitelné, vždyť šlo o finále GS. Pokutu by měla dostat ta paní na empiru.
Reagovat
Vojtaakk
To, jestli by to Sam měla nebo neměla (očividně neměla) je absolutně bezpředmětné. Výměna skončila ve chvíli kdy Serena zařvala, protože míč byl ještě ve hře. Pravidlo je jasně dané a schválně napsáno tak, aby se nemuselo řešit zda by to vzala nebo nevzala.
Prostě zařveš při hře (a je naprosto jedno kde je míček), ztrácíš bod a nikoho nezajímá co by kdyby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím skoro víceméně s maartem, trest z roku 2009, za který opravdu sama nemohla byl jen za její slovní výstup proti čárové rozhodčí, trest si zasloužila za urážku i za vyhrůžky, ale tento trest se mi zdá být akorát, protože vyloučit za to, že si zakříčí C´MON dřív než výměna skončí se jí už jednou stalo, a brala to s úsměvem i Asderaki, která v tomto zápasu dělala sudí. Teď trochu přiostřila a Serena ji řekla vlastní názor, být v tu chvíli rozhodčím, opakuju výměnu, protože Sam by už míč do kurtu nevrátila, pokud ano, bod bych dal ji, takže Serena byla opět ošizena, a je mi ji celkem líto, Asderaki už ji jednou poje*ala v zápase proti Capriati na US open 2004 a teď zde, dle mého by to výsledek stejně neovlivnilo, páč Sam hrála skvěle a nějak ji to nepohoršilo. Titul si jednoznačně zasloužila, ale Serena toho zase tak neudělala.. Moc se to hrotí...
Reagovat
smazaný uživatel
"...za který opravdu sama nemohla byl jen za její slovní výstup proti čárové rozhodčí..." :-D
Nechybí nám tam někde čárka?
Reagovat
smazaný uživatel
jo, zapomněl jsem na ní no, bohůžel...
Reagovat
skott
Ctvrtfinale 2004 rozhodovala Mariana Alves, ne Asderaki.Chapu, ze jsou si na prvni pohled docela podobne (a aby se to nepletlo jeste Louise Engzell:), ale prosim nezamenuj je.Eva je podle meho nazoru jedna z nejlepsich a naopak me bylo lito ji, ze na ni Serena pomerne nevybirave (ikdyz ne sproste) vyjela.I pro ni to byla velka udalost, kdyz ji bylo svereno finale, pri absenci nekolika jinych tradicnich umpirovych rozhodcich.Zvladla to velice dobre, tak jak je ji vlastni - velice decentne, tise.Coz ji je mozna nekdy az na skodu a je pak mozna prave proto prehlizena, protoze to vypada, ze nema dostatecnou autoritu (ale to jen muj nazor).
Reagovat
skott
Jinak trest pro Serenu naprosto adekvatni v mych ocich, pac opravdu nerekla jedinou vyslovenou urazku a paklize to shledali jen jako ¨maly¨ prohresek podle pravidel, tezko muzou dat vyrazne vyssi pokutu.V opacnem pripade by navic museli sahnout automaticky i k vylouceni, kdyz byla v podmince jeste nekolik dni (z r.2009).
Reagovat
smazaný uživatel
Sereno na všechny serenuj a až všichni budou dělat svojí práci alespoň z deseti procent, tak jako děláš ty tu svou, tak pak teprve budevšechno OK.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a když jste všichni takoví klidní a rozumní, tak vám asi nemá smysl říkat, že na US 2009 Serenu poškodili velice, protože žádná chyba nohou NEBYLA!!! Ale jistě vy jste všichni hrozně slušní a nevybouchli byste, tak vám všem moc gratuluji k vaší povaze, to se dnes moc nevidí, že vám někdo křivdí a ono je to vlastně vpořádku. Dobrý no.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to více než trapné, Serena si zařvala a trapná Asderaki se zase chtěla zviditelnit, ale u normáního člověka ze sebe, joko už poněkolikáté udělala trubku!!! Ruská hekna řve celej zápas více, než kdyby jí šlo o život a taky to tolerujou, myslím, že to Samantě ani nevadilo, byl to vítěznej míč a jestli Serena zakřičela o vteřinu dříve - je trapné a ostudné toto vůbec řešit! A to Serena na ní byla ještě slušná, to co by jí řekl v této situaci John Mcenroe by si za rámečeček trapka Asderaki nedala!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to že ta ruská trumpeta heká je normální komu by to mělo vadit když hekne po úderu a né u míče který ještě neni dohraný serena si to zasloužila azderaki podle mě odvedla skvělou práci
Reagovat
smazaný uživatel
Marfuša heká? Znáš význam slov hekat a řvát? Asi sotva, že.
Reagovat
darek.vrana
Pak teda nechápu smysl té podmínky.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak - podmínka nic neřeší. Ted si dá pozor, pak zase vyjede, dostane pokutu další nebo zákaz na jeden turnaj, ale stejně to nic neřeší. Tady musí být tvrdý a jasný trest, aby si to pamatovala do příště, že takhle komunikovat s hlavním rozhodčím se prostě nemá a neexistuje takovýto styl "komunikace". Rozhodčí má na toto kompetence, když Serena vyvede to, co vyvede, že tam křičí, když míč letí a ona se diví???? Prostě Serena, neSerena, tady musí být ze strany nějakého výkonného orgánu tvrdý a nekompromisní trest!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že by měl být trest tvrdší, protože tohle si hráč nemůže v žádném případě k rozhodčímu dovolit!! To, že Serena se na kurtu občas chová jako kr...to je její problém a nemá se divit, když je za to potrestána! Měli by jí zakázat hrát, aby si zapamatovala jako malá, že tohle se dělat nemá!!! Příště někoho asi zbije nebo vážně nevím,.
Reagovat
Pe3k
Přesně tak! Jsem rád, že alespoň někdo má rozum. Tohle si nemůže nikdo dovolit a pokuta 2000 je výsměch, když vydělává 10 000 x víc.
Reagovat
Mistr
Já bych jí příští rok nechal hrát, ale nedal bych jí žádné odměny.
Reagovat
smazaný uživatel
Mistr přes češtinu?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je výsměch.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist