Sereně hrozí trest, možná si nezahraje na příštím US Open

12. 9. 2011, 11:06
Aktuality 10
Před dvěma lety se tvrdšímu postihu za chování při US Open vyhnula, tentokrát ale Serena Williamsová může narazit. Americká tenistka dostala v nedělním finále varování za výkřik během výměny a následně slovně zaútočila na rozhodčí. Protože je ještě v podmínce za slovní útok na rozhodčí z roku 2009, hrozí jí vyloučení z příštího ročníku turnaje ve Flushing Meadows.
Profily hráčů
Serena Williamsová (© usopen.org)

Devětadvacetiletá Williamsová dostala varování za začátku druhé sady finálového duelu se Samanthou Storusovou za stavu 2-6 a 30:40. Při brejkbolu soupeřky zakřičela "Come on!" v momentě, kdy výměna ještě nebyla u konce. Řecká sudí Eva Asderakiová ji napomenula a vzápětí přidělila bod Australance, která tak vedla 1-0 a podávala.

Obecenstvo pískalo, Williamsová si stěžovala a dostala od rozhodčí Evy Asderakiové varování. O pauze při vedení 2-1 si rozezlená Američanka málem vysloužila další varování a mohla přijít o fiftýn za další slovní výpady na rozhodčí.

"Nejste ta, co mi to podělala posledně? Opravdu vámi pohrdám," řekla Asderakiové, která ji kvůli stejnému prohřešku napomenula už před dvěma lety v Dauhá. "Vůbec se na mě nekoukejte. Varování za to, že jsem řekla svůj názor... Jsme v Americe," pronesla nahlas. Po zápase pak sudí nepodala ruku.

Jejím chováním se začalo zabývat vedení US Open a hlavní rozhodčí Brian Earley uvedl, že si prohlédne záznam incidentu a rozhodčí Asderakiovou chce vyslechnout. Pak by měl rozhodnout o možném trestu, pravděpodobně už dnes.

Williamsová přitom ještě byla ve dvouleté podmínce za skandální výlev na čárovou rozhodčí v roce 2009 během semifinále s Belgičankou Kim Clijstersovou. Když jí tehdy sudí zahlásila při podání chybu nohou, třináctinásobná grandslamová šampionka jí sprostě vynadala a vyhrožovala, že ji zabije. Dostala za to pokutu téměř 1,5 milionu korun a podmínku, že pokud se v následujících dvou letech podobně proviní na turnajích "velké čtyřky", bude vyloučena z nejbližšího US Open a pokuta bude zdvojnásobena.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
ezpana
Tak dali jej trapnu pokutu 2000$. Pre zaujimavost za finale dostala: 0,9 miliona + 0,5 miliona bonus za vyhru v us open series!
Reagovat
smazaný uživatel
Jak bylo zmíněno v članku tak se jí to stalo i v zapase v Dauha http://www.youtube.com/watch?v=0YmblrB_Ftc ale všichni se tomu zasmali a zustalo na shodě.Tak nwn proč to nyní posoudíla ta rozhodčí jinak, ale uznávam že finále US open a asi QF turnaje mistryn je trošku jiná liga.(jako myslim to tak že ty hračky by asi řikaly Ahoj, vyhrala jsem US OPEN , a né ahoj, vyhrala sem turnaj mistryn.)nebo já třeba kdyby vyhral obojí tak bych se představoval jako 1. možnost.
Reagovat
smazaný uživatel
a ked napriklad Azarenka, Sharapova, Petkovic, a dalsie ktore vrieskaju stale kazdu lopticku tak to akoze nevadi? aj ona mohla povedat ze s tym come on sa jej lepsie dycha ako to hovoria tie ktore som spomenul... aj tak to Stosurova nemala sancu chytit a myslim ze to bol zlom zápasu lebo mohla viest o brejk a mohlo to byt uplne inak!
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký zlom zápasu? Serena byla proti Sam úplně marná ato celý zápas! Jestli to někoho poškodilo, tak to byla především Sam.
Ale jinak těm ruskám bych dával trestný fiftýn za každé heknutí, by se to odnaučily raz-dva.
Reagovat
smazaný uživatel
Zařvala si moc brzy, ale na schvál to nebylo, prostě se potřebovala
chytit.
Reagovat
Pe3k
Doufám, že jí trest nemine.
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
nesmysl. žádný trest nehrozí. je to přece Serena.
Reagovat
VlS
Tak na to bych nevsadil, Amíci si docela potrpí na autoritu soudců (a proto i rozhodčích) a hvězdám tam toho neprojde zdaleka tolik jako v Evropě (a někdy spíš naopak). Myslím si, že dostane co proto, nemyslím, že ji vyloučí z USO, ale uvidíme, třeba vyloučí.
Reagovat
smazaný uživatel
Co čekala??!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist