Sereně napařili podmínku a další pokutu, tentokrát vyšší

30. 11. 2009, 17:11
Aktuality 16
Serena Williamsová zaplatí za nevhodné chování na zářijovém US Open nejméně 82.500 dolarů (téměř 1,5 milionu korun), což je v tenisovém světě rekordní pokuta. O trestu pro první hráčku světového žebříčku dnes rozhodli v Londýně členové Mezinárodní tenisové federace (ITF) a součástí sankce je navíc dvouletá podmínka.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Pokud se americká hráčka v následujících dvou letech znovu podobně proviní na turnajích "velké čtyřky", bude vyloučena z nejbližšího US Open a pokuta jí bude zdvojnásobena na 175.000 dolarů. Dosud byla rekordním trestem za incident při turnajích Grand Slamu pokuta ve výši 48.000 dolarů pro Jeffa Taranga v devadesátých letech.

Osmadvacetiletá Američanka neudržela ve Flushing Meadows nervy na uzdě v semifinále. V duelu s Belgičankou Kim Clijstersovou, která později turnaj vyhrála, údajně vyhrožovala zabitím čárové rozhodčí. Ta jí totiž zahlásila při servisu chybu nohou a soupeřka tak získala mečbol.

"Jsem vděčná za to, že se celý incident konečně uzavřel a mohu se posunout dál," uvedla Williamsová v prohlášení. "Děkuji fanouškům za jejich podporu. Teď se mohu v klidu vrátit k tréninku a přípravě na další sezonu," dodala.

První dílčí trest už dostala mladší ze sester Williamsových od pořadatelů newyorského turnaje. Letošní vítězka Australian Open, Wimbledonu a Turnaje mistryň musela zaplatit pokutu 10.500 dolarů (asi 182.000 korun). To je ovšem pro Američanku formalita, letos vydělala jen na turnajových odměnách 6,545.586 dolarů (zhruba 117 milionů korun).

O hlavním trestu pro Williamsovou jednala komise složená z předsedy ITF Franceska Ricciho Bittiho a zástupců čtyř grandslamů. Ricci Bitti již dříve prohlásil, že Williamsová určitě nedostane "natvrdo" zákaz startů, protože by to podle prezidenta ITF bylo pro ženský okruh WTA kontraproduktivní.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Přece jenom, je to tenis, bílý sport, hra plná elegance a také nějakého chování, myslím, že toto byl vrchol a ješět navíc u bab. Kdo by nebyl naštvaný asi každý, ale každý kdo by toto udělal není hoden hrát tento sport. To není rugby ani hokej , to je tenis. Mě jí líto teda rozhodně není.
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi Sereny líto, myslím, že by v tu chvíli praskly nervy skoro každému. Ta rozhodčí je děsná čůza, a to je slabý výraz pro to, co si o ní myslím, protože Serena rozhodně není žádný vrah (nebo, že by?), ale ve vzteku jí to vylítlo z huby, jako asi už jednou v životě každému z nás (nebo něco podobného). Té rozhodčí se to snad vrátí, za to její podlé chování. Troufám si říct, že jiní rozhodčí (samozřejmě profíci) slyšeli za celý život takové věci, že by tahle čůzina koukala a jsou redy, protože jsou to profesionálové a né jako tahle pipka-zakomplexovaná, kterou sebrali někde na ulici, nebo kde ji vyhrabali.
Reagovat
smazaný uživatel
to sice ano, taky bych se na.sral, ale bohužel nebo bohudik jsou za takovehle chovani k rozhodcimu tresty. Ta rozhodcii jenom delala svoji praci.
Reagovat
smazaný uživatel
Která rozhodčí to byla???? Taková paní kolem padesáti, strašně nepříjemná, jednou řídila i náš Davis Cup myslím...Jestli je to ona, tak to Sereně naprosto schvaluju...pokutu by ale měla dostat i ta rozhodčí...
Reagovat
smazaný uživatel
to nebyla hlavni rozhodci ale carova! :D takze u nas asi tezko mohla byt takova tonga! :D
Reagovat
smazaný uživatel
To máš 100% prvdu, že dělala svojí práci, ale musí občas něco zkousnout, přece jenom jsou to velké emoce a jiní rozhodčí i v jiných sportech jou daleko solidárnější, stane se , že to zkrátka člověkovi vylítne, aniž by to tak myslel. Já rozhodčí, tedy ty dobré obdivuji, nemají to lehké, já bych to co vidí oni nikdy neviděla.
Reagovat
smazaný uživatel
no každého věc co si nechá líbit a co nee, ale že by si jakýkoliv rozhodčí nechal líbit urážky? Ty tu obhajuješ nejaké emoce sereny - na ty není nikdoo zvědavý přece. Kdyby si to ta dcérka nechala líbit, tak příště o ní mohla Serena rozmlátit raketu.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se nikde nepise co udelali s tou rozhodci... To by me zajimalo vic. Ale pokutu pro Serenu schvaluju, sice byla podle me v pravu, ale musi se umet ovladat... Vyrok rozhodci byla sice posledni kapka, ale i jinak byla pekne vztekla.
Reagovat
smazaný uživatel
a co elegán???????????
Reagovat
smazaný uživatel
Nechte, byrokratičtí šášulové, černou prdelici a ranařku Serénu na pokoji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jediná totiž opravdu umí z té směšné babské Top10 hrát tenis...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
to jí nikdo neupírá :o)
Reagovat
majjkaa
Ved dobre! Ponaucenie pre nu a tiez aj pre inych keby sa nahodou rozhodli podobne reagovat :)
Reagovat
smazaný uživatel
tojo, ale zase mě to docela bavilo :o) takový rozrušení zápasu :D
Reagovat
majjkaa
aj mna :))
Reagovat
smazaný uživatel
no já mám za tohle Serenu moc rád.. :-) jinak ji nějak moc nemusím ale její chování se hrozně dobře sleduje! ta pokuta je pro ni jak pro normalniho vydelavajiciho cloveka 500kc.. :-D ale milionek by se siknul! :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist