Serenu v Melbourne potřetí v řadě zradilo zdraví, výmluvy ale nehledá

19. 1. 2014, 15:49
Aktuality 15
V roce 2010 na Australian Open vyhrála už popáté v kariéře, pak ale Serena Williamsová vinou roční pauzy zaviněné zdravotními problémy titul nebohajovala a na dalších třech ročnících se nedostala ani jednou dál než do čtvrtfinále. Vždy překvapivě prohrála a pokaždé se na prohře, třeba jen částečně, podepsala různá zranění.
Profily hráčů
Serena Williamsová (Tennis Australia)

Letos chtěla Serena Williamsová útočit na Grandslam, k čemuž je potřeba vyhrát až 28 zápasů v řadě. Skončila ale už na čtvrté překážce, když dnes v osmifinále Australian Open prohrála 6-4 3-6 3-6 s Anou Ivanovičovou. Dvaatřicetiletá Američanka se během zápasu těžkopádně pohybovala, nohy jí nefungovaly podle představ. A když se ve třetím setu snažila zvýšit úroveň své hry, byly z toho spíše jen ještě hlasitější výkřiky po každém úderu.

Sama tenistka by o tom možná ani nemluvila. ale zmínil se trenér a přítel světové jedničky Patrick Mouratoglou. Francouz, který před dvěma týdny své svěřenkyni prorokoval šanci na Grandslam, se nechal slyšet, že Serenu v posledních dnech trápila bolest zad, kvůli kterým údajně i zvažovala odstoupení. 

"Nebyla jsem na tom nejlépe," přiznala Serena poté, co se dozvěděla, že trenér mluvil o jejích problémech. "Nechci se vymlouvat. Mohla jsem hrát desetkrát lépe, ale Ana si zaslouží uznání. Nedala jsem jí to zadarmo a vítězství si zasloužila. Ona si chodila pro míče, hrála odvážně a výborně," ocenila Serena, která udělala 31 nevynucených chyb a většinu z nich netypicky z bekhendu. "Tolik chyb jsem snad neudělala od osmdesátých let."

17násobnou grandslamovou vítězku musí zdravotní potíže mrzet dvojnásob, neboť podobně ji zdraví zradilo i v předchozích dvou ročnících. Loni v Melbourne prohrála ve čtvrtfinále s krajankou Sloane Stephensovou a po zápase si stěžovala na zraněný kotník, o rok dříve vypadla v osmifinále s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou i vinou bolavé nohy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
No, já jsem určitě rád, že po vyřazení Sereny je to teď naprosto otevřené a čeká nás určitě hodně zajímavý závěr turnaje. Ale nejvíc mě samozřejmě těší to, že Serenu po dlouhatánské době (od Wimbledonu 2004) porazila na GS jedna z mých favoritek. :) A taky si myslím, že mluvit na začátku roku o sezonním Grand Slamu je trochu odvážné, Serenu nevyjímaje.

Jak už jsem napsal vedle: Už proti Dance bylo vidět, že to není ono a dneska Serena neměla vůbec dobrý pohyb, což bylo častou příčinou toho, že byla u míčku pozdě. Z toho pramenilo, že kromě servisu se dneska nemohla od ničeho odrazit... Takže Sereně určitě věřím, že třeba nebyla fit úplně na sto procent. Je tedy fakt, že Melbourne ji v posledních třech letech nezastihlo v ideální pohodě a loni (nevím, jestli i předloni) měla kromě toho zraněného kotníku taky problémy se zády. Těžko říct, možná Serena do příštích let trochu pozmění předsezonní přípravu...

Jinak s vámi souhlasím, že Serena vzala tu prohru s velkou grácií a slova o jejím zdraví neberu jako žádnou výmluvu. Vždyť to bylo na tom jejím výkonu poznat... V diskusi na oficiálním webu AO jsou však někteří jiného názoru a Serenu kritizujou. Já si ale myslím, že v tomto jsme na TP mnohem rozumnější. :)

Mimochodem, tady jsem napsal souhrn, kdyby vás to náhodou zajímalo... :)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/serena-na-grandslam-opet-nezautoci-v-melbourne-konci-ve-4-kole-na-ivanovicove-13586/
Reagovat
Fandina
Srovnávat to nechci, protože Serena vypadne málokdy, ale když vypadne Petra a je vidět, že na kurtu se jí špatně dýchá nebo není proti jindy evidentně v pohodě, tak na TP se kritizuje hodně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já nechci mluvit za žádného jiného diskutéra na TP... Pokud jde o mě, tak já jsem loni ve Wimbledonu i na US Open uznal, že Petra nebyla fit. Ale teď na AO byly příčiny prohry někde jinde, což v rozhovorech potvrdila sama Petra. Letos v Melbourne je sice vedro (hlavně v prvních kolech bylo), ale Petra ten zápas 1. kola prohrála z úplně jiných důvodů...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si zaslouží uznání.
Reagovat
VlS
tvé osobnosti. Myslím, že výše uvedené vyjádřeni musí pohladit po duši nejen Aničku, ale každého slušného člověka.
Reagovat
tommr
ukazuje se, že ani Serena není neporazitelná a to dává ostatním zvýšenou motivaci ...
Jen na zdraví bych příčinu dnešní porážky určitě nehledal. Serena na AO neuspěla už potřetí za sebou a to není žádná náhoda. A zapomenout se samozřejmě nesmí ani na výbornej výkon Ivanovicový, kterou zřejmě titul z Aucklandu pořádně nakop ... :)
Reagovat
LukasH
Porazitelná samozřejmě je. Letošní AO je pro ní hodně podobný jako minulej rok, jen se to stalo o kolo dřív - částečná zdravotní limitace plus skvělej výkon soupeřky. Doufám ale, že bude pokračovat stejně jako loni. Přál bych jí aspoň těch 20 GS. Letos by mohla přidat Wimbledon i třeba na úkor něčeho jinýho...
Reagovat
Jan
Pokud měla Serena zdravotní potíže a to i loni a předloni na AO, tak bych o náhodě nemluvil. Spíš se dá říct, že není zřejmě náhoda, že měla ty zdravotní potíže vzhledem k jejímu věku.
Reagovat
smazaný uživatel
no tak konkrétně loni měla kotník jak malý meloun.. to s věkem nějak nesouvisí. Ale problémy se zády můžou být čím dál častější, to bez debat. Pokud se nepletu, tak kvůli stejnému problému vynechala před rokem Dubaj.
Reagovat
LukasH
V tomhle věku už je to vždycky závažnější, nicméně minulej rok po AO žádný potíže neměla a podle toho to taky vypadalo. Doufám, že to teď bude stejný.
Reagovat
LukasH
Taky si myslím, že poslední dobou Sereně paradoxně vyhovujou víc pomalejší povrchy. Ukázalo se to na hlavně na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena by měla podle mě ubrat nějaké turnaje.. Letos jich se zdá chce odehrát ještě víc než loni..
Reagovat
smazaný uživatel
i tak jsi skvělá, vyzrála si tenisově a svým vystupováním jsi prostě sympaťačka :)
Reagovat
Roger_Federer
Serena dozrala a uzrala ve velkou osobnost..Kdo si pamatuje jeji vystupy na za catku kariery..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak skoro všichni nějaké měli, i Féďa s blonďatými vlasy :) Někdo vyzraje rychle, někdo pomalu a někdo vůbec :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist