Sestry Williamsovy nezaváhaly, Serenu vyzve domácí Stosurová

23. 1. 2010, 08:56
Aktuality 3
AUSTRALIAN OPEN ŽENY - Po zaváhání Šarapovové, Clijstersové či Dementěvové jsou sestry Williamsovy horkými adeptkami na titul. Na Australian Open jsou již ve 4. kole a dosud neztratily ani set. Na obhájkyni titulu nyní čeká domácí Stosurová, se kterou poslední vzájemný souboj prohrála.
Samantha Stosurová

Jenom radost dělá australským fanouškům Samantha Stosurová. Nasazená třináctka je po výhře nad Italkou Briantiovou na Australian Open podruhé v osmifinále a zatím tak potvrzuje svou loňskou nejlepší sezónu v kariéře, během níž vyhrála svůj první turnaj v Tokiu a zahrála si i semifinále French Open.

V dalším kole ji ale čeká největší favoritka Serena Williamsová. Američanka dnes povolila Španělce Carle Suarezové-Navarrové jen tři hry. Jediným problémem světové jedničky bylo zakončení první sady - potřebovala osm setbolů, aby soupeřce uštědřila 'kanára'.

"Byl to nejtěžší kanár v životě, protože hlavně na konci hodně bojovala," řekla Serena. "Ale nechtěla jsem ten game ztratit. Pořád jsem si říkala: Buď v klidu, netlač na pilu, v nejhorším případě to bude jenom 5-1," dodala. 

"Na souboj se Serenou se těším, zápas proti světové jedničce a obhájkyni titulu před domácím publikem se nehraje každý den. V posledním vzájemném souboji jsem jí navíc ve třech setech porazila, což pro pondělní zápas samozřejmě nemusí nic znamenat, ale aspoň vím, že to dokázat lze," věří si Stosurová. "Před domácím publikem navíc hraji moc ráda, žlutozelené hlediště mě vždy motivuje a vím, že za mnou stojí bez ohledu na to, jak se mi daří," pochválila australské fandy.

Z favoritek zaváhala jen Radwaňská
Další osmifinálový souboj nabídne rusko - běloruský duel. Rozhodly o tom dnešní výhry Zvonarevové a Azarenkové, které se ve 4. kole utkají právě spolu.

Nasazená sedmička Běloruska Victoria Azarenková rozdrtila Italku Garbinovou, která byla ve 32 letech nejstarší hráčkou ve dvouhře.

Azarenková je na Australian Open v osmifinále druhý rok po sobě, ale bude doufat, že dopadne lépe než loni, kdy pro závratě a slabost musela ve stejném kole po vyhraném první setu ve druhé sadě vzdát pozdější vítězce Sereně Williamsové.

V cestě jí ale bude stát přemožitelka Benešové, nasazená devítka Ruska Věra Zvonarevová. Loňská semifinalistka, kterou o finále připravila krajanka Safinová, si ve dvou setech poradila s Argentinkou Dulkovou.

Dařilo se i jedné z nejstarších hráček na okruhu, letos třicetileté Italce Francesce Schiavoneové, která sice s polskou tenistkou Agnieszkou Radwaňskou prohrála všechny tři předchozí vzájemné souboje, ale dnes v Melbourne měla navrch a po výhře 6-2 6-2 se může rovněž těšit na osmifinále. kde se utká s Venus Williamsovou.

Mezi nejlepších šestnáct se naopak nepodívá Slovenka Daniela Hantuchová, která ve třech setech prohrála s Čínankou Na Li.

S tou se nyní utká světová čtyřka Caroline Wozniacká. Devatenáctiletá Dánka porazila ve formě hrající Shahar Peerovou, která se proti favoritce držela jen v úvodu utkání. Od stavu 4-3 ale už Izraelka neuhrála ani game s turnajem se rozloučila. 

"Začala dobře, hrála agresivně. Mě nakopla podpora publika a postupně jsem si začala mnohem více věřit," komentovala Wozniacká.

- AUSTRALIAN OPEN (Austrálie / Melbourne, tv. povrch) -
sobotní výsledky žen (23. 01. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Suarezová-Navarrová (32-Šp.) 6-0 6-3
Wozniacká (4-Dán.) - Peerová (29-Izr.) 6-4 6-0
V. Williamsová (6-USA) - Dellacquaová (Austr.) 6-1 7-6(4)
Azarenková (7-Běl.) - Garbinová (It.) 6-0 6-2
Zvonarevová (9-Rus.) - Dulková (Arg.) 6-1 7-5
Schiavoneová (17-It.) - A. Radwaňská (10-Pol.) 6-2 6-2
Stosurová (13-Austr.) - Briantiová (It.) 6-4 6-1
Li Na (16-Čína) - Hantuchová (22-SR) 7-5 3-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Samanta by mohla Serenu trochu potrápit, aby ztartila síly a pak padla s Azarenkou.
Reagovat
smazaný uživatel
No sakra, 3:4 a Shahar už tam má 1O winnerů - trošku jinej tenis, než jsem čekal, ale vůbec není špatný:)
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mna Zvonarevu da v 2 setoch a potom proti Serene ak sa nezosype ma sancu urcite vo stvfinale
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist