Sestry Williamsovy po roce prohrály zápas na grandslamu!

30. 6. 2010, 15:59
Aktuality 0
WIMBLEDON ŽENY - Za poslední rok na grandslamu neprohrály. Celkem na nich získaly 12 titulů a i na letošním Wimbledonu byste větší favoritky nenašly. Serena a Venus Williamsovy však vypadly už ve čtvrtfinále a přišly o šňůru 27 vítězných zápasů. Ze hry o premiérový grandslamový titul už vypadla i Květa Peschkeová.
Profily hráčů
Serena a Venus Williamsovy

Naposledy na grandslamu prohrály loni v Paříži ve třetím kole. Pak už sestry Williamsovy jen vyhrávaly: titul získaly ve Wimbledonu, na US Open, v Melbourne a před měsícem i zatím poslední dvanáctý na Roland Garros.

Nyní na trávě v All England Clubu přidaly 25., 26. a 27. grandslamovou výhru v řadě. Ve čtvrtfinále byly znovu velkými favoritkami, nečekaně však selhaly. Američnky prohrály 6-3 3-6 4-6 s nenasazenými Ruskami Jelenou Vesninovou a Věrou Zvonarevovou.

Serena s Venus ve Wimbledonu triumfovaly v letech 2000, 2002, 2008 a 2009.

Zatímco Serena bude zítra hrát alespoň o finále dvouhry (proti Kvitové) a může z nejslavnější turnaje získat čtvrtý triumf, Venus vypadla ve stejné fázi turnaje senzačně i v singlu. Přišla tak o možnost zisku už šestého wimbledonské trofeje.

Ve čtvrtfinále ženské čtyřhry vypadly i poražené finalistky French Open Květa Peschkeová a Katarina Srebotniková. Šestý nasazený pár ztratil vedení s americko-kazašským duem Kingová/Švedovová a česká tenistka tak znovu svůj první grandslamový titul nezíská.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
středeční výsledky žen (30. 06. 2010)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Vesninová/Zvonarevová (Rus.) - S.Williamsová/V.Williamsová (1-USA) 3-6 6-3 6-4
Kingová/Švedovová (USA/Kaz.) - Peschkeová/Srebotniková (6-ČR/Slovi.) 3-6 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist