Sezona končí i pro Venus Williamsovou a Kuzněcovovou

6. 10. 2010, 22:55
Aktuality 0
Do konce sezony zbývá zhruba ještě měsíc, z nadcházejících turnajů se však omlouvá jedna přední hráčka za druhou. Kvůli problémům s kolenem vzdala boj o Turnaj mistryň Venus Williamsová, do konce roku si již nezahraje ani Světlana Kuzněcovová.
Venus Williamsová

Americká tenistka Venus Williamsová sezonu ukončila kvůli zranění levého kolena. Sedminásobná grandslamová vítězka v prohlášení uvedla, že jí zdravotní stav neumožní hrát ani na Turnaji mistryň na konci října, ani v listopadovém finále Fed Cupu proti Itálii. 

"Můj stav se lepší, ale v tomto roce už se k soutěžnímu tenisu nestihnu vrátit," uvedla světová trojka Williamsová. Vítězka dvou letošních turnajů ve dvouhře a tří v deblu nehraje už od vyřazení v semifinále US Open.

Ruská tenistka Světlana Kuzněcovová se omluvila z nadcházejícího turnaje v Moskvě a na svém Twitteru oznámila, že už pro ni sezona skončila. "Moje zdravotní problémy mi nedovolí hrát doma na turnaji v Moskvě. Musím ukončit tuhle náročnou sezonu a dát se dohromady,"

Aktuálně 12. tenistka světa letos jen dvakrát postoupila dál než do čtvrtfinále - v San Diegu získala titul a v Montrealu vypadla v semifinále. Tento týden skončila v Pekingu už v prvním kole a po odečtu bodů za loňský triumf vypadne z top 20.

Před pár dny přišla s nepříznivou zprávou i Agnieszka Radwaňská, u které je ohrožen dokonce i start na Australian Open. "Pro letošek jsem skončila kvůli velmi vážnému zranění, námahové zlomenině," oznámila světová jedenáctka.

Už v srpnu skončila sezona pro Justine Heninovou. "V minulých dnech jsem podstoupila několik vyšetření. Zranění se hojí, ale bohužel pomalu, takže musím být trpělivá," uvedla před dvěma měsíci rodačka z Lutychu.

Na 3-6 měsíců je ze hry Číňanka Jie Zheng, která podstoupila operaci zápěstí. Dvacetiletá Ruska Anastasie Pivovarová zase skončila vinou problémů s loktem. "Zranění lokte se bohužel ukázalo vážnější, než jsme čekali. Všichni doktoři dospěli k názoru, že letos už nemám hrát," napsala Pivovarová na svém Twitteru.

Mezi muži si letos nezahrají Robby Ginepri či Fernando Gonzalez.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist