Sezona na trávě bude o týden delší

10. 2. 2014, 19:48
Aktuality 8
Šest místo pěti týdnů a o jeden turnaj více bude mít od roku 2015 sezona na trávě. Slavný Wimbledon začne o týden později a uskuteční se od 29. června do 12. července. Oznámila to dnes ATP.

Vedení okruhu ATP se na definitivní změně kalendáře a prodloužení travnaté části sezony od příštího roku dohodlo na zasedání ředitelů turnajů minulý týden v Londýně.

ATP 2015:
Kalendář turnajů ATP na rok 2015 najdete zde.

"Prodloužení travnaté sezony je krok kupředu. Jedním z kladů našeho sportu je variabilita povrchů," řekl výkonný ředitel ATP Chris Kermode. "Musím poděkovat zástupcům Wimbledonu za pozitivní přístup, protože hráli zásadní roli."

Po antukovém Roland Garros nyní budou mít tenisté tři týdny, aby si zvykli na zelený pažit. Nejdříve se vedle Hertogenbosche bude hrát nově na trávě ve Stuttgartu. Další týden se uskuteční turnaje v londýnském Queen’s Clubu a v německém Halle. Novinkou bude generálka na Wimbledon v Nottinghamu, který nahradí Eastbourne.

Po Wimbledonu se již tradičně dá hrát na trávě ještě v americkém Newportu. Nově to ale bude jediný turnaj v týdnu, nebudou mu konkurovat akce na antuce.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
J.M.
Jeden turnaj navíc, to není nic zásadního, co bychom nevěděli dávno. Ale článek nezmínil tu nejpodstatnější změnu - z Queensu a Halle budou pětistovky.
Reagovat
smazaný uživatel
ja velmi tenis na trave nemusim,ale ked sa nejaky zapas vydari tak to uz stoji zato,myslim si vsak,ze jeden mesiac v roku vratane Wimbledonu bolo len predsa trocha malo,hlavne v tomto tenisovom obdobi(medziobdobi?),ked je niekedy tvrdy povrch pomalsi ako antuka
Reagovat
horska.kraslice
To vítám. Škoda že ne už letos.
Reagovat
Fandina
Výborně. Turnaje na trávě byly takovou popelkou a je to škoda, Wimbledon je nejprestižnějším turnajem, hraje se na trávě, ale jinak je travnatých turnajů jako šafránu. Výborně, výborně, výborně.
Reagovat
smazaný uživatel
? ? ?

Nejlepší krok ATP ever prostě :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty otazníky měly být srdíčka :-(
Reagovat
smazaný uživatel
uplne absolutni souhlas...
trava je trava
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem za to moc rad. Jeste by mohli ale udelat jeden tyden po Wimbledonu nejaky mensi turnaj a vymenit tak podle me jeden z nejhorsich turnaju ATP v Newportu. Na tento turnaj bych snad nekoukal, ikdyby tam byli vsichni moji favorite. WTA myslim ma v planu to same a hlavne zvednout Eastburne na vyssi uroven, coz myslim splnovali organizatori uz par let.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist