Shapovalov se po zranění vrátil porážkou. V Aucklandu končí i šampioni Gasquet a Bautista

9. 1., 15:22
Aktuality 4
ATP AUCKLAND - Bývalá světová desítka Denis Shapovalov neúspěšně odehrál první zápas od loňského Wimbledonu. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan, který půl roku laboroval se zraněním levého kolena, v Aucklandu nenašel recept na servis Rakušana Sebastiana Ofnera. V prvním kole skončili také dvojnásobný šampion Roberto Bautista a obhájce titulu Richard Gasquet, jež po 18 letech přijde o pozici v TOP 100.
Denis Shapovalov první zápas po půl roce prohrál (© AFP)

Shapovalov – Ofner 4:6, 2:6

Denis Shapovalov začal mí během loňského Wimbledonu potíže s levým kolenem a když na trávě v All England Clubu vypadl v osmifinále, nemohl tušit, že to byl jeho poslední zápas v sezoně.

Po půl roku dlouhé pauze se vrátil na turnaji v Aucklandu, ani při čtvrté účasti ale na Novém Zélandu vyhrál víc jak jedno utkání. Letos skončil už v úvodním kole, čtyřiadvacetiletý Kanaďan do sezony vstoupil porážkou 4:6, 2:6 s Rakušanem Sebastianem Ofnerem.

Shapovalov během utkání spáchal devět dvojchyb, netrefil jediné eso, neodvrátil ani jeden ze tří brejkbolů a sám nedokázal najít recept na soupeřův servis.

Ofner se ve druhém kole střetne s Robertem Carballésem. Španělský tenista se postaral o vyřazení krajana a šampiona z let 2016 a 2018 Roberta Bautisty, proti kterému proměnil 5 z 15 brejkbolů a zvítězil 6:4, 6:3.

Gasquet – Fils 3:6, 4:6

Richard Gasquet se loni v Aucklandu stal nejstarším šampionem a ukončil téměř pětileté čekání na 16. titul. Podruhé v kariéře ale obhájit triumf z předchozího ročníku nedokázal.

Sedmatřicetiletý francouzský veterán nestačil na o osmnáct let mladšího krajana Arthura Filse. S finalistou loňského Next Gen ATP Finals prohrál i druhý vzájemný duel, v Aucklandu padl po setech 3:6, 4:6.

"Je to velký šampion. Vyhrál tu minulý rok, takže jsem byl před zápasem trochu nervózní, ale jsem moc rád, že jsem proti němu mohl hrát, a doufám, že si proti němu ještě mnohokrát zahraju," řekl Fils.

Gasquet se vinou neobhájení bodů za loňský triumf propadne ve světovém žebříčku a poprvé od roku 2005 bude chybět v TOP 100. V té tráví 956. týden v řadě, déle byli v elitní stovce jen Roger Federer a Rafael Nadal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
sojka1
*Fils neni vitezem lonskeho Next Gen ATP Finals, jak je v clanku uvedeno, ale finalista, vyhral ten Medojed... ;-)
Reagovat
EllNino
Denis

Jsem zvědav, jestli se po zranění vrátí aspoň do třicítky, je furt mladej, na velké tituly nemá hlavu, ale hraje atraktivní tenis, byla by ho škoda
Reagovat
sojka1
take jsem na toho silence zvedava.... :-))
Reagovat
Ondra979
jj, pamatuju si ho z Laver Cupu v Pze, hraje fakt pekne tak treba to jeste vyjde
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist